Jengar
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 23

Türk Google çalışanları isteyince, Atatürk videosu kalktı...
Google Gelişen Pazarlar Bölgesi Direktörü Mohammad Gawdat, Türkiye'de değişim yaratmak için müthiş bir potansiyel bulunduğunu, misyonlarını, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında en güçlü şekilde Türkiye'de gerçekleştirebildiklerini söyledi.
Gawdat, "Google Gelişen Pazarlar Ofisi'nde 3 Türk üst düzey görevli var. Bu kişiler her zaman 'Hadi bunu ilk önce Türkiye'de deneyelim' diyorlar. Yani, Google içerisinde çok sayıda Türkiye destekçimiz var" dedi. Şirketin satın aldığı Youtube'da yayımlanan Atatürk videosu ile ilgili olarak da Gawdat, "Nasıl en doğru olan şeyi yapabiliriz?" sorusunu kendilerine sorduklarını aktardı.
Gawdat şöyle konuştu: "Türkiye takımına gittim 'Kaçınız Türkiye'yi seviyorsunuz? Kaçınız Atatürk'e inanıyorsunuz?' diye sordum. Hepsi ellerini kaldırdılar. Olanlara, 'Kaçınız gerçekten sinirlendiniz?' dedim. Yine hepsi, Google'da çalışıyor olmalarına rağmen gerçekten sinirlendiklerini söylediler. Ben de 'Youtube'u yarın kapatıyorum' dedim. 'Hayır, içinde çok güzel şeyler var' dediler. Sorun aslında değişimin nasıl şekillendirileceğiyle ilgili."
Gawdat, "Kötü içeriklerin gelişen pazarlarda, diğer ülkelere göre daha fazla arandığı şeklinde bir yanlış algı var. Bu doğru değil" dedi. Google Kıdemli Finansal Analisti Ari Keşişoğlu ise Türkiye'nin kullanıcı sayısı ve kullanım olarak Google'un dünyadaki ilk 10 pazarından biri olduğunu kaydetti.
link: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=259419