Google Webmaster Tools'a Site Kaydı Nasıl Yapılır?

Bu konuyu okuyanlar

Gurudge

Öğrenci
Katılım
14 Mart 2013
Mesajlar
46
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Merhaba arkadaşlar ne kadar geç olsada öncelikle hepinize iyi bayramlar.Bu makalemde Google Webmaster Araçlarına nasıl kayıt yapabileceğinizi anlatacağım.
Google Webmaster Tools yani Türkçe adıya Google Webmaster Araçlarına kayıt yapabilmemiz için bir Google hesabımızın olması gerekmekte.Eğer Google hesabınız bulunmamakta ise kendinize yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.Eğer hesabınız zaten mevcut ise https://www.google.com/webmasters/tools/ adresine giriş yapıyoruz.Kayıt olduğumuz mail adresimiz ve şifremiz ile giriş yapıyoruz.Hemen ardından sağ tarafta bulunan turuncu renkli Site Ekle butonuna tıklayarak websitemizi ekliyoruz.Burda dikkat etmeniz gereken şey websitenizi “www” ibaresi ile kullanıyorsanız site adresinizi “www.siteadresi.com” olarak girmelisiniz eğer “www” ibaresi ile kullanmıyorsanız “siteadresi.com” olarak girmelisiniz.Site adresinizi girdikten sonra Google sizden girdiğiniz adresin size ait olduğunu doğrulamanız gerektiğini isteyecektir.


google-webmaster-tools-kayit.png


Bu HTML doğrulama dosyasını indirin‘e tıklayıp dosyamızı indiriyoruz.Ardından dosyayı websitemizin ana dizinine yüklüyoruz.Dosyayı ana dizine yükledikten sonra “Doğrula” butonuna tıklıyoruz.Karşımıza şöyle bir ekran geliyor.

google-webmaster-tools-kayit-basarili.png


Artık websitemizi Google Web Yöneticisi Araçlarına kaydettik.Artık Google gibi getir dahil bir çok Google Web Yöneticisi seçeneğini websitemiz üzerinde kullanabiliriz.


Kaynak : Google Webmaster Tools'a Site Kaydı Nasıl Yapılır?
 

bygardenn

Öğrenci
Cezalı
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Web Master Tool bu anlamda bize çok fazla kolaylık sağlamakla birlikte çok da reel rakamların telaffuz edilmediğini belirtebilirim.
Örneği arama sorguları sayfasında yer alan rakamlar aylık güncellenerek net rakamları birebir vermemektedir.
 

Vision21

Öğrenci
Katılım
25 Ocak 2012
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
E-Ticaret sitemiz var. Google Site Verification kodu oluşuyor. Ancak Google Search Console'da "ALAN ADI MÜLKÜ" kısmında "DOĞRULANMADI" yazıyor. Doğrulama kısmını nasıl halledebilirim arkadaşlar?
 
Üst