Google Reader'ın ömrü 1 Temmuz'da doluyor

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Google, RSS haber takip etme sistemi Reader’ı kapatacağını duyurdu. 2005 yılında hayata geçen Google Reader, fazla ilgi görmediği gibi uzun bir süredir de güncellenmiyordu. Google Reader kullanıcılarının, hizmetin sona ereceği 1 Temmuz 2013 tarihine kadar RSS listelerini yedeklemeleri gerekiyor.

130314google.jpeg,hlarge.jpg

Google, RSS üzerinden internet sayfalarını takip etmeyi sağlayan Reader hizmetinin fişini çekme kararı aldı. Reader hizmetinde en son güncellemeyi Google + entegrasyonuyla yapan Google, RSS hizmetinin kendi paylaşım içeriğini ortadan kaldırmış, geleneksel kullanıcıları bu durumdan rahatsız olmuştu.

Reader hizmetini sonlandırmanın yanı sıra, Google’ın BlackBerry telefonları için Google Voice uygulama desteğini de gelecek hafta sonlandıracağı belirtildi. Dahası, fotoğraf editleme uygulaması Snapseed’in de kaldırılacağı öğrenildi.

RSS’İN SONU MU?

Google Voice ve Snapseed’in yanı sıra bazı uygulama programlama arayüzlerini (API) de sonlandıracak olan Google, ‘Reader’ın eskisi kadar ilgi görmediğini, şirket olan enerjilerini daha az sayıda hizmete ayıracaklarını’ belirtti.

VentureBeat sitesi, eskisi kadar ilgi görmese de popüler bir RSS hizmeti olan Reader’ın kapatılmasının, RSS protokolünün geleceğini de tehlikeye atabileceğini belirtti. Site, haber makalelerini düzenlemek için Google Reader kullanan üçüncü parti mobil uygulamaların da kendilerine bir alternatif bulmak zorunda kalacaklarına dikkat çekti.

KAYNAK

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Tam ben kullanmaya alışmıştım. Yazık oldu. :D

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Kullanıyordum hala kullanıyorum gerçi de :D alternatif yok ya çok zorda kalcam gibi bağımlılık yaptı bende bu RSS 3-4 tane site takip edıyorum zaten :( :(