Google paniği!!!

Bu konuyu okuyanlar

Jengar

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2006
Mesajlar
3,909
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
92703.jpg

Google’ın internette ABD’yi sokak sokak gezmeye yarayan yeni servisi kriz çıkardı.
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google’ın önceki gün hizmete soktuğu harita servisi Amerika’da olay yarattı. ABD sokaklarında daha önceden çekilen görüntüler eşliğinde dolaşma olanağı sunan serviste, sokaklarda insanların yüzlerinin, arabaların plakalarının gözükmesi ortalığı karıştırdı. Programı deneyen kişiler, striptiz klübüne girenleri, seks shop’lardan alışveriş yapanları, ev önüne park edilen araçların plakalarını bile görünce “özel hayat” tartışması alevlendi.

Ailesine sigarayı bıraktığını söyleyen ancak Google’ın haritasında şirketinin önünde sigara içerken görüntülenen bir Amerikalı bu yeni hizmetin kendisini çok kızdırdığını söyledi. Google’a binlerce dava açılabileceği belirtilince şirket geri adım attı.

Google’dan yapılan açıklamada, “Görüntülerden rahatsız olan varsa hemen bize iletsin kaldıralım” ifadesi kullanıldı. Benzer biz hizmet veren Microsoft ise Google’a sataşmaktan geri kalmadı: “Biz de aynı teknolojiye sahibiz ama insanların özel hayatına bu kadar müdahale eden bir hizmeti vermeyi düşünmüyoruz.”
link: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=244793
 

Son mesajlar

Üst