Google Marka Telefonun İlk Resimleri

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bir süredir etrafta dolaşan Google marka cep telefonu dedikoduları nihayet doğrulandı. İşte cihazla ilgili ilk resimlerle birlikte, telefon hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları.

Google diyince aklınızda neler canlanıyor? Belli bir yaşın üzerinde olanlar ve uzun süredir internet kullananlar bu soruya, basit ve kullanışlı bir arama motoru olarak cevap verecektir. Ancak günümüz kullanıcıları için bu site, ücretsiz mail hizmeti ve birçok bulut bilgiişlem (cloud computing) sistemlerinin uygulayıcısı. Ünlü arama motoru birkaç bilgisayarla başladığı macerasını şimdi dünya teknoloji devleriyle yarışarak devam ediyor.
nexusone21260872022.jpg

Nexus One 2010'un ilk aylarında piyasada olacak
Bir süredir, teknoloji kulislerinde doluşan Google marka cep telefonları da geçtiğimiz gün bir kesinlik kazanmıştı. Şimdiler de ise büyük ihtimalle firmanın yürüttüğü gizli reklam kampanyası ışığında, cihazların fotoğrafları ortaya çıktı. İşte mobil dünyanın yeni yüzü ve onunla ilgili en çok merak edilen soruların cevapları.
  • Normalde cep telefonların adı bir kod numarası ya da teknolojik takma adlardan oluşuyordu. Ancak Google, farklı bir strateji izleyerek, cihazının adını Nexus One yaptı. Sadece bu adı duysanız herhalde aklınıza bir süper kahraman ya da bilimkurgu filmi gelirdi.
  • Telefon Android işletim sistemini kullanacak.
  • Cihaz her ne kadar, HTC fabrikalarında üretilse de bu firma tarafından satılmayacak. Ayrıca Nexus One'ın testlerini yapan operatör firması T-Mobile'da bu hakka sahip değil. Google ürünü kendisi pazarlayacak.
nexusone1260872600.jpg

• Teknik sorunlar için Google tarafından özel bir birim hazırlanıyor. Calll center'ları arama motoru kendisi işletecek
  • T-Mobile ürün için harici cihazlar üreterek pastadan pay kapmayı hedefliyor.
  • Ocak 2010'da Nexus One'ın reklam kampanyaları başlayacak.
  • Telefon 2010'un ilk aylarında piyasaya sürülecek.
:: Nexus One'ı kullanmak istiyor musunuz?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
olabılır bakalım androıd nasıl olacak

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Özellikleri ve fiyatı görelim... Bence uçuk bir fiyatı olacak...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Görünüş olarak güzel de özelliklerini de görseydik daha iyi olurdu. :)

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
özellikle ekran boyutu ve tipi

ve diğer özellikleri yazarsanız süper olurdu =)

HTC HD2 düşünüyorum

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
özellikle ekran boyutu ve tipi

ve diğer özellikleri yazarsanız süper olurdu =)

HTC HD2 düşünüyorum

O özellikler hala açıklanmadı. Herşey zamanla :) Şu anda firma bu kadar erken bir dönemde teknik detayları yayınlarsa, rakiplerin ekmeğine yağ sürmüş olur.

53mih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fiuatı makul olcak diye okumuştum ama bizdeki makul ile onların makulu aynı mı bilemem.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
artık bir çok değişik marka telefon çıkarıyor bu biraz saçma. kullanmaya gelincede kullanmam dokunmatik telefonları sevmiyorum. N95 8 GB aldım 10 sene gidicek bana :D

Anxiety

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dün bu saatlerde twitter'dan almıştım haberi. Ama gerçekliğinden şüphe etmiştim. Demek ki doğruymuş. :)

Üretici: HTC
İşletim sistemi: Android 2.1 (Eclair)
Ekran: Oled kapasitif dokunmatik
Kamera: 5 Megapiksel(2592×1944)
Ekstra: Çift mikrofon, Voice-Text
Piyasaya Çıkış Tarihi: Ocak 2010
Fiyat: Bilinmiyor

mrt181907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla ben daha pazar günü nokia 5800 xpresmusic modelini aldım :) süper telefon googlemış androidmiş hepsi hikaye :) para tuzağı

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Özellikleri ile hayal kırıklığına büründüğüm haber oldu. Hele o telefon dizayn'ı sanki 95'lerden kalma.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Herkez kendi işini yapsın diyesim geldi :D

Nokia dan başkasını tanımam cep telefonunda ne kadar google sevgim olsada :D