Google ile Oracle'ın Davasına Jüri Kararı

Bu konuyu okuyanlar

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
Hmmm. Mahkeme ikilemde kaldığına göre denebilecek tek bir şey var. "İyi olan kazansın" :p
 

ethem

Asistan
Katılım
30 Ağustos 2007
Mesajlar
463
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Adil kullanımımı kalmış bu işin sen git adamın kodunu kullan ve dolaylı yoldan para kazan. yok öyle üç kuruşa beş köfte ; bilmeyen de google ı hayır baba zannedecek.
 

bLaCkSouL

Müdavim
Katılım
6 Şubat 2009
Mesajlar
1,141
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Bence bu olay ile Google'a haksızlık yapılıyor. Sebebini de yazayım. Google'ın hatalı olmasının sebebi zamanında Java, Sun'ın elindeyken Java'nın kullanımı için yazılı izin almamış olması. Büyük ihtimalle de Sun'ın Oracle gibi bir firmaya satılacağını kestiremediler. Önüne gelen, Google bu işten para kazanıyor, hakkını versin demeyi biliyor ama Sun'ın eski yöneticileri ile yapılan görüşmelerde adamların "Biz Java'nın yayılması için elimizden geleni yaptık. Google'a da bu sebeple kullanım izni verdik. Oracle yöneticilerininse bizimle yaptıkları görüşmelerde Google'ın yazılı anlaşması olmadığını duydukları anda gözlerinin içi parladı" tarzında açıklamaları da mevcut. Sun varolduğu müddetçe açık kaynağa önem vermiş ve desteklemiş bir firmaydı. Ne zaman ki Oracle'ın eline geçti sorunlar baş gösterdi. Bu sadece Java'da da değil. Sun'ın diğer yoğun kullanılan ve eskiden bedava olan hizmetlerinden de (OpenOffice ve özellikle web sitelerinde kullanılan adını hatırlamadığım bir programı bilenler bilir) pay çıkarmaya çalışıyorlar. Ve evet Google hatalıdır ama suçludur demek zordur. Oracle ise nasıl bir firma olduğunu kanıtlamıştır.
 

mersah

Öğrenci
Katılım
4 Ekim 2011
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dünya yaratılır > Adem yaratılır > Bir kara parçası oluşturulur.Burası Güney kalifornia'daki San Francisco vadisinin bir parçası olan San Jose yani Silikon vadisidir.>Bu Silikon Vadisinde geleceğin şirketleri doğacaktır" Intel, Google, HP, Maxtor, Apple, Microsoft, Oracle, Nvidia, ATi, Facebook, Mozilla ,SuN sayılabilir.>ibm kurulur 1911 >Sun kurulur 1888 >Ve ibm yanılır>yepyeni bir Database gelistirmek isteyen ibm projeye 5 kisi ile baslar, milyon dolarlar harcanir , yillar gecer ama bir turlu proje bitmez, projeye son verirken bu 5 kisiyide kovar, bu 5 kisinde o kucuk sorunu asarak kendi firmalarini kurarlar, su anda en guvenilir gibi gorunen Database lerden birisidir.bu Oracle'dır.>ileride Java'nın sahibi olacak hoş olmayan şirkettir>SuN buluş makinası şirket;İntelden 7 yıl önce 64bit pc çıkarır bu sparc'tır; Unix sistemli> system v'li solaris işletim sistemini çıkarır >, nfs, nis Bir sürü Teknoloji..>ve Java doğar 1995'tir. > bir rivayete göre java'yı kodlayan elemanların içtikleri kahve java adası'ndan geldiğinden, programın ismi java kalmış. > Günlük hayatta buzdolabından cep telefona ,şofbenden otomobile desktop pc'den 32 cpu'lu enterprise server'lara kadar bir sürü yerde kullanilan muhteşem programlama dilidir bu.>Oracle SuN'ı satın alır javada gider elden openoffice gibi>Bir kahraman çıkaçaktır >Google; Dünyanın kutarıcısı olduğu farzedilir ama o kadarda saf değildir.>Zengin Olmanın yolunun Özgürlüğü paylaşmak olduğunun farkındadır.>Ancak o kadar şuçlu değildir> ve 300 bin'le kapanacaktır bu dava>Oracle Google'a ,Google Oracle'a Muhtaçtır.;)
 

YellowRed

Müdavim
Katılım
2 Ekim 2008
Mesajlar
13,574
Reaksiyon puanı
27
Puanları
0
jüri üyeleri türkiye'ye gelsin, adil kullanım dersi verelim. :D
 
Üst