Google Chrome'un İşletim Sistemi Geliyor!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Google'ın uzun süredir üzerinde uğraştığı web-tabanlı işletim sistemi kullanıcılara neler vaadediyor?

Son dönemde Google'un yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığıyle ilgili haberler doğru çıktı. Google'ın internet tarayıcısı Chrome tabanlı olacak bu işletim sistemine Google Chrome OS adı verildi. Netbook adı verilen platformlar için hazırlanılan işletim sistemi web-tabanlı olacak ve 2010'un ikinci yarısında kullanıcıların hizmetine sunulacak. Diğer bir deyişle Google'ın cloud-computing tutkusu gerçeğe dönüyor.

h6a15cb61247040180.jpg

Google yetkililerinden Sundar Pichai, Google Chrome OS'nin, gün içerisinde zamanının çoğunu internet başında geçirenler için hazırlandığını ve kişisel bilgisayar kullanımında yeni bir dönem başlatmayı hedeflediklerini söyledi. Tarayıcıda çalışan bir işletim sistemi aslında çok daha eski bir geçmişe sahip. Web'in yeni yeni yaygınlaştığı dönemden öncesinde, tarayıcılardan çalıştırılan bir işletim sistemi düşünülmüş, fakat gerekli altyapı sağlanamadığı için vazgeçilmişti.

Google Chrome OS, hız ve güvenlik konusunda "basit ve etkili" çözümler sunmayı vaadediyor.

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
1 yıl önceden duyurdu ama bunun alphası zaten mevcuttur :) Sdk bir kaç güne çıkar geliştiricilere sunulur.

Dikkat edin Linuxdur.

Donanımcılar şimdiden başlamışlardır linux driver hazırlıklarına zaten bu zamana kadar linux driver çıkarmayanları bir çok linux kullanıcısı kara listeye ekledi :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
linux geliştirme olayının suyu çıkmaya başladı.
yakında belediye os, hakkı os, mahmut os çıkarsa hiç şaşırmam.

daha da ötesi nlite ve windows ile gelen kolaylığın daha iyisi linux ile yapılabilir.

build your own distro makalelerinin sayısı artmakta

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
:D vay bee.. google işletim sistemi işinede el attı ha. :)

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Çıksın kullanırız .Google'ye güvenimiz tam.

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
kolay kolay istediği ratinge ulaşamaz geliştirmesi zor bu işi

asmanager

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iştede evde de google crome kullanmaya alışan ben eğer aynı kolaylığı sağlarsa neden google os kullanmayayım ki? şimdiden heyecanla bekliyorum. linux'a ise tammamen fransızım.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Chrome kadar hızlı olursa düşünmeden denemeye başlarım.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
google chrome bile %4ü geçemedi
işletim sistemide linuxdan yapılıyosa
linux 0.70 olduğuna göre
googleda 0.30 olur
linux %1 pazar payına ulaşmış olur haha :D

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Eskiden bi internet explorer vardı. Mozilla firefox çıkınca ona geçtim merakımdan sonra alışkanlık derken eklentileri filan vazgeçilmez arasına girdi ilk zamanlar bir çok kişi dalga geçerdi mozilla firefox adını duyunca. Web sitelerinin yarısı adam akıllı gösterilmezdi. Kuzu kuzu geldinizmi firefoxa geldiniz.

Geçenlerin bir çoğu güvenliği için geçti aynı muhabbetler hep daha yeni ya az kullanılıyor ya ondan virüs etkilemiyor diye sene 2009 Mozilla aynı duruşu sergiliyor kaliteli hızlı güvenli.

Şimdi 5 yılda windows kullanmayı öğrenenler crack warez sitelerinde bir programın serialini veya crackini bulunca çocuklar gibi sevinen kendini hacker yerine koyan tiplere kalkıp linuxu anlatamazsın mantığı almaz.

Kısacası kuzu kuzu mozilla firefoxa nasıl geçildiyse linuxada geçilecek bu ihtiyaçlarla ilgilidir güvenlikle kalite ile ilgilidir.

Ubuntu, Pardus, Fedora vs. vs. linuxun yaygınlaşmasında büyük emekleri vardır. Google ilede bu yaygınlaşma dahada hızlanacaktır.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Eskiden bi internet explorer vardı. Mozilla firefox çıkınca ona geçtim merakımdan sonra alışkanlık derken eklentileri filan vazgeçilmez arasına girdi ilk zamanlar bir çok kişi dalga geçerdi mozilla firefox adını duyunca. Web sitelerinin yarısı adam akıllı gösterilmezdi. Kuzu kuzu geldinizmi firefoxa geldiniz.

Geçenlerin bir çoğu güvenliği için geçti aynı muhabbetler hep daha yeni ya az kullanılıyor ya ondan virüs etkilemiyor diye sene 2009 Mozilla aynı duruşu sergiliyor kaliteli hızlı güvenli.

Şimdi 5 yılda windows kullanmayı öğrenenler crack warez sitelerinde bir programın serialini veya crackini bulunca çocuklar gibi sevinen kendini hacker yerine koyan tiplere kalkıp linuxu anlatamazsın mantığı almaz.

Kısacası kuzu kuzu mozilla firefoxa nasıl geçildiyse linuxada geçilecek bu ihtiyaçlarla ilgilidir güvenlikle kalite ile ilgilidir.

Ubuntu, Pardus, Fedora vs. vs. linuxun yaygınlaşmasında büyük emekleri vardır. Google ilede bu yaygınlaşma dahada hızlanacaktır.

Tamamen katılıyorum ama bu tanıtımla yakında ilgili. Bir teknoluji forumundayız ama buraya takıldığı halde Linux'un ne olduğunu bilmeyenler var.

Böyle demişken geçenlerde bir şirketin teknik servisini aradım, eleman Linux'un ne olduğunu bilmiyordu. :D

yaramazca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çıksın ilk benimseyen ve kullanan ben olacağım. Programcıyım eksikleri olduğunu hissettiğimde bildireceğim veya kendim yazmaya çalışacağım. Yazdıklarımı da sitemde veya heryerde herkesle karşılık beklemeden paylaşasağım. Benimseyeceğim tamamiyle benimseyip gördüğüm herkese de önereceğim. Bıktım MS ve MS kafasında düşünen zihniyetten...

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Çıksın ilk benimseyen ve kullanan ben olacağım. Programcıyım eksikleri olduğunu hissettiğimde bildireceğim veya kendim yazmaya çalışacağım. Yazdıklarımı da sitemde veya heryerde herkesle karşılık beklemeden paylaşasağım. Benimseyeceğim tamamiyle benimseyip gördüğüm herkese de önereceğim. Bıktım MS ve MS kafasında düşünen zihniyetten...

Bu kadar zorlanacağını sanmıyorum ubuntu olsun google olsun bu konularda gereği kadar hassas davranıyor kendi sitenize gerek yok. Siz yeterki destek vermeyi isteyin size tüm imkanlar sağlanıyor. Ubuntunun https://launchpad.net/ gibi başarılı bir projesi var. Googlede sanırım bunun daha gelişmişini Google Wave ile gerçekleştirecek.

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
google yaptıysa bi kerameti vardır :) kullanırım.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
rekaber her zaman iyidir :) iyi olan kazansın (H)