Google Chrome mı Firefox mu?

T@MUDO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chrome kullanan arkadaşlar, chrome da adres satırını nasıl gizleriz..tşk

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Firefox kullan :) kromla bakırla hızlı gezersin ama hiçbir zaman sayfalar düzgün açılmaz :)

arkadaş hiç chrome kullanmamış belli. hariçten gazel okuyor.

ff'den chrome'a geçmiş birisi olarak chrome diyorum.

uzun zamandır ne ie,ne de ff kullanıyorum.sadece ie'de açılan sayfalar var. mesela telekom'un bazı sayfaları.chrome da çok rahat sorunsuz çalışıyor.

ayrıca çalıştığım şirkette müşteri destek portalı jsp ile yazılmış.ff bu sayfaları görüntülüyor ama sorguları çalıştırmıyor. chrome da hiç bir sorun yok.
sadece chrome

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
FF yavaş değil diyen arkadaşlara hayretle bakıyorum. FF çok hantal bir browser. Benim için ikisininde yeri ayrı. Günlük internet gezintimde sürekli Chrome kullanıyorum.Çünkü tıkladığım anda herşey açılıyor ve yanında diğer programları da çalıştırabiliyorum. Eğer tasarım yapacaksam da eklentilerinden dolayı FF kullanıyorum. FF eklentileri ile güzel zaten yoksa Chrome'un yanına yaklaşamaz! Yavaş yavaş chrome eklentileri de gelmeye başlayacak, eğer Mozilla ekibi kısa zamanda bu hız olayını çözemezse piyasadan silinecektir!

umitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım güvenlik arama internet hiçbirzaman güvenli degildir bunu unutma :) alacagın bir e posta pc deki bütün şifreleri yakalayabilir en iyisi sen firefox kulan :) neden dersen kulanım acısından firefox daha imkanlar saglıyor herzaman eklentileriyle birlikde :)
mesela ben xmarks kulanıyorum hic birzaman yer imlerim (sıkkulanılanlarım) degişmiyor ev ve iş yerimdeki bilgisayarımda 2 bilgisayardada firefox ve xmarks var bütün şifrelerim ve yer imlerim araccubugum ortak ;)

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
arkadaşım güvenlik arama internet hiçbirzaman güvenli degildir bunu unutma :) alacagın bir e posta pc deki bütün şifreleri yakalayabilir en iyisi sen firefox kulan :) neden dersen kulanım acısından firefox daha imkanlar saglıyor herzaman eklentileriyle birlikde :)
mesela ben xmarks kulanıyorum hic birzaman yer imlerim (sıkkulanılanlarım) degişmiyor ev ve iş yerimdeki bilgisayarımda 2 bilgisayardada firefox ve xmarks var bütün şifrelerim ve yer imlerim araccubugum ortak ;)

bu iş giderek sid.k yarışına dönüşüyor. :)
chrome da ki senkronize olayı aynı işi görüyor.bunun içn bir eklenti gerekmiyor.

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36
FF yavaş değil diyen arkadaşlara hayretle bakıyorum. FF çok hantal bir browser. Benim için ikisininde yeri ayrı. Günlük internet gezintimde sürekli Chrome kullanıyorum.Çünkü tıkladığım anda herşey açılıyor ve yanında diğer programları da çalıştırabiliyorum. Eğer tasarım yapacaksam da eklentilerinden dolayı FF kullanıyorum. FF eklentileri ile güzel zaten yoksa Chrome'un yanına yaklaşamaz! Yavaş yavaş chrome eklentileri de gelmeye başlayacak, eğer Mozilla ekibi kısa zamanda bu hız olayını çözemezse piyasadan silinecektir!

Bende bu yazıyı okurken hayret ettim. Acaba ben başka bir tarayıcı mı kullanıyorum demekten kendimi alamadın.

Firefox'ın açılış dışında neresi yavaş, Hangi sitenin sayfasını, Explorer, Opera ve Chrome'dan daha yavaş açıyor?

Ram ram diyen arkadaşlar var bakın bakalım Chrome mi daha fazla Ram harcıyor yoksa Firefox mu? Okadar Ram yiyen Chrome bırakında bir salise firfox'dan hızlı olsun. o bir salisenin farkını anlayabiliyorsunuz ozaman Ram canavarı Chrome kullanmaya devam edebilirisiniz. bu arada Googlenin sizden habersiz bilgisayarınızda fink atmasından bahsetmiyorum bile.

Bir ara chrome kullandım ama Operanın verdiği kullanım, kolaylığını bile bulamadım, Firefoxdan hiç bahsetmiyorum bile.

Zevkler ve renkler tartışılamayacağına göre istediğin istediği tarayıcıyı kullanabilir. Bizede iyi kulanımlar demek düşer.

Ayrıca Firefox için bahsedilen açık son 3.6.2 sürmüyle kapatıldı.

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Firefox: Bana kalırsa en stabil tarayıcıdır, eklentiler vs. harikadır yinede resimler yüklenirken sorunlar olabiliyor.
Opera: Söylenenin aksine yavaştır ama tüm sitelerle uyumludur sorunsuz şekilde açar.
Chrome: Donanımı firefoxtan fazla kullanan en hızlı tarayıcıdır, 4. sürüme yükselmesine rağmen stabil değildir.
IE8: Tüm sitelerle uyumludur fakat hala IE6 dan tam olarak sıyrılamamış içeriğe sahiptir ki IE9 bu konuları aşıp da gelecek gibi.

Diğer tarayıcıları kullanma bile :D

Not: Burdaki yorumları dikkate alın fakat en iyi kendiniz kullanarak anlarsınız.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Söylenenin aksine yavaştır ama tüm sitelerle uyumludur sorunsuz şekilde açar.
tam aksine gayet hızlıdır ama bazı sitelerde sorun yaşayabilirsin. en azından bende gayet hızlı ama site problemleri yüzünden güncel test etmeme rağmen sürekli olarak kullanmıyorum. siteleri rapor ettim opera ekibi düzeltene kadar da kullanmayı düşünmüyorum.

Chrome: Donanımı en az kullanan en hızlı tarayıcıdır, 4. sürüme yükselmesine rağmen stabil değildir.
sadece 1 sekmesinin kullandığı donanıma bakdınız sanırım.
ben opera firefox chrome aynı sekmeleri açdığımda
en az firefox sonra chrome sonra opera oluyor. ama aralarındaki ram farkı 10-20 mb'ı geçmiyor bende.

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
tam aksine gayet hızlıdır ama bazı sitelerde sorun yaşayabilirsin. en azından bende gayet hızlı ama site problemleri yüzünden güncel test etmeme rağmen sürekli olarak kullanmıyorum. siteleri rapor ettim opera ekibi düzeltene kadar da kullanmayı düşünmüyorum.

Chrome kadar hızlı bulmadım genelde opera hayranları çok över fakat ben övülecek bir yanını bulamadım, tamam 10.51 sürümüyle ciddi anlamda eski halinden artış oldu fakat yinede Chrome yetişmedi.

sadece 1 sekmesinin kullandığı donanıma bakdınız sanırım.
ben opera firefox chrome aynı sekmeleri açdığımda
en az firefox sonra chrome sonra opera oluyor. ama aralarındaki ram farkı 10-20 mb'ı geçmiyor bende.

Çoklu sekmeye baktım bu konuda haklısınız hocam ram kullanımı olarak chrome -7 sekmede- 60 mb daha fazladır.
Teşekkürler.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Chrome kadar hızlı bulmadım genelde opera hayranları çok över fakat ben övülecek bir yanını bulamadım, tamam 10.51 sürümüyle ciddi anlamda eski halinden artış oldu fakat yinede Chrome yetişmedi.
bu forumda da sürekli olarak peacekeeper test karşılaştırmaları verildi :
10.50 ile chrome 4'ü geçti.
chrome 5 dev sürümü ile 10.50'yi geçti
opera 10.51 sürümü ile chrome 5 dev'i geçti
chrome 5 dev güncellenip opera 10.51'i geçti
ve hala da geçiyo :D

chrome kadar hızlı değil haklısınız ama aralarında milisaniyelik farklar var zaten tüm tarayıcıların. şimdilik en hızlısı chrome. ie9 donanım desteği vereceği için umutluyum bende..

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
bu forumda da sürekli olarak peacekeeper test karşılaştırmaları verildi :
10.50 ile chrome 4'ü geçti.
chrome 5 dev sürümü ile 10.50'yi geçti
opera 10.51 sürümü ile chrome 5 dev'i geçti
chrome 5 dev güncellenip opera 10.51'i geçti
ve hala da geçiyo :D

chrome kadar hızlı değil haklısınız ama aralarında milisaniyelik farklar var zaten tüm tarayıcıların. şimdilik en hızlısı chrome. ie9 donanım desteği vereceği için umutluyum bende..

Evet:thumbup1::clap:

bold_death

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Firefox'a kötü haber: İşte en güvenli ikili!

Beyaz şapkalı hacker güvenlik formülünü açıklıyor

Windows 7 + IE8 veya Chrome: Miller'a göre en güvenli kombinasyon.

Miller'a sorulan diğer soru ise en güvenli işletim sistemi ve web tarayıcı kombinasyonun hangisi olduğuydu. Bu konuda da birçok kişiyi şaşırtan Miller, Windows 7 artı Internet Explorer 8 veya Google Chrome'un en güvenli kombinasyon olduğunu belirtse de Flash'in yüklü olup olmamasının çok önemli bir faktör olduğunu belirtti. Miller şu ifadeyi kullandı: "Muhtemelen tarayıcılar arasında insanı öfkelendirmeye yetecek kadar fark yok. Önemli olan Flash'i yüklememek!"

Alıntı

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Fire,Fire,Firefox :wink:
Fasterfox kurarsın üstüne ablock plus al sana chromeden daha iyi bir sistem :D

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Firefox'a kötü haber: İşte en güvenli ikili!

Beyaz şapkalı hacker güvenlik formülünü açıklıyor

Windows 7 + IE8 veya Chrome: Miller'a göre en güvenli kombinasyon.

Miller'a sorulan diğer soru ise en güvenli işletim sistemi ve web tarayıcı kombinasyonun hangisi olduğuydu. Bu konuda da birçok kişiyi şaşırtan Miller, Windows 7 artı Internet Explorer 8 veya Google Chrome'un en güvenli kombinasyon olduğunu belirtse de Flash'in yüklü olup olmamasının çok önemli bir faktör olduğunu belirtti. Miller şu ifadeyi kullandı: "Muhtemelen tarayıcılar arasında insanı öfkelendirmeye yetecek kadar fark yok. Önemli olan Flash'i yüklememek!"

Alıntı

O miller de biraz çıkarcılık var gibi geldi :D IE'nin herkes yamalı bir sistem olduğunu biliyor :D yani herif nasıl olurda güvenli der :D

arkadaş hiç chrome kullanmamış belli. hariçten gazel okuyor.

ff'den chrome'a geçmiş birisi olarak chrome diyorum.

uzun zamandır ne ie,ne de ff kullanıyorum.sadece ie'de açılan sayfalar var. mesela telekom'un bazı sayfaları.chrome da çok rahat sorunsuz çalışıyor.

ayrıca çalıştığım şirkette müşteri destek portalı jsp ile yazılmış.ff bu sayfaları görüntülüyor ama sorguları çalıştırmıyor. chrome da hiç bir sorun yok.
sadece chrome

yooo gazel okumadım :) krom 2. sürümünü filan denediğimde girdiğim forumlarda hata almıştım :) tabi bu baya oluyor :D yakın zamandan örnekler vereyim :) modemim bozulduğunda; internet kafede takılıyorum yaksunun sitesine girdim ne resimleri gösterdi ne desayfa doğru düzgün çalıştı :) IE kullanmak zorunda kaldım :) o gün forumlara da takıldığımda ufak hatalar almıştım :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Yamalı veya yamasız önemli değil
evet önemli değil.

yani herif nasıl olurda güvenli der :D
en çok açık ie-firefox ve apple safari tarayıcılarına ait.
IE8 smartscreen,uac ve dep'i açıp-güvenlik ayarını yükseltince
çok zor oluyor bir açığından faydalanmak. hiç bir siteden kesinlikle dosya inmiyor sisteminize vs.. tabii sitelerdeki flash ve activex lerde engelleniyor güvenlik amacıyla..
bunları firefoxda noscript vb. eklentilerle sağlayabiliyorsunuz. ie8 en az firefox kadar güvenli bence..

ayrıca siz yama derken ne kastediyorsunuz acaba?
her yazılım yamanır benim bildiğim.. yamanmayan yazılım açıklardan çok kolay soğuk kapar..

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
IE kadar yamalı bir sistem yok :) Win7 format atıp tekrar kurun güncellemelerde ne kadar yama geldiğini görürsünüz :)
Gelmesin de hatalı mı kalsın @desperado, yamalı olmayan yazılım günümüzde artık mümkün değil.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
IE kadar yamalı bir sistem yok :) Win7 format atıp tekrar kurun güncellemelerde ne kadar yama geldiğini görürsünüz :)

2 tane.

1- Cumulative Security Update for Internet Explorer 8 for Windows 7. (KB978207)
2- Update for Internet Explorer 8 Compatibility View List for Windows 7. (KB980302)

Win7 format atıp tekrar kurun

ayrıca format atmaya gerek yok
update history 'yi geyik olsun diye eklememişler

esq2a1.png

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Gelmesin de hatalı mı kalsın @desperado, yamalı olmayan yazılım günümüzde artık mümkün değil.

gelmesin demiyorum hocam gelsin hoşgelsin ama IE güncelemeleri update üzerinden geldiği için birçok kullanıcı güncellemeleri kapatıyor :) Kapatanlara da bir noktada hak veriyorum (kotalı kullanıcılar için) güncellemeleri toplasan yeni bir setup dosyası eder :) yani bu bir nevi yamadır :)

winchester07

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Mozilla Firefox bizim pc'nin ası google chrome yedek kulübesinde ikamet ediyor şu aralar,yani anlayacağınız Mozilla olmazsa olmaz chrome olsada olur olmasada ,ayrıca ie8'in en çok sevdiğim özelliği internete girip mozilla firefox'u indirmesidir(buradan ie'ı savunan arkadaşlara duyurulur).

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
2 tane.

1- Cumulative Security Update for Internet Explorer 8 for Windows 7. (KB978207)
2- Update for Internet Explorer 8 Compatibility View List for Windows 7. (KB980302)

ayrıca format atmaya gerek yok
update history 'yi geyik olsun diye eklememişler

esq2a1.png
3397.jpg

eeee bende niye 5 tane filan başarılı güncelleme var :D hatta aynı başarılı güncellemeyi aynı gün içinde tekrar tekrar yüklemiş :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bu desperado hiç ie kullanmıyo dur bir şunun dikkatini çekelim demiştir :D

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Firefox -----> onemli işler için

Chrome-----> hız için....(Ama yanlış anlaşılmasın Firefoxda hızlı ben bilgisayar hızından bahsediyorum :D )

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ben de chrome diyorum. Eklenti ve Temaları çok güzel, hızlı ve dahili arama desteği de işimi görüyor.