Google Açılmıyor! Sorun Nerede?

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
şuanda google dns ile google ye girebiliniyor. sorun kalkmış

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
google dns leri hata verrmeden önce open dns e geçmiştim. Bu yüzden bu hatayı hiç göremedim :D
Ama harbi saki google yi gözümüzde biraz fazla abartıyoruz. Netice de google çalışanlarıda bizim gibi insan. Hata ta yapabilir hizmet te durabilir. Herşey normal :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hoca allah aşkına hangi dayanakla bunu söylüyorsun ?

Sende dene istersen.Open dns adresleri : 4.2.2.1 ve 4.2.2.4
google dns adresleri : 8.8.8.8 ve 8.8.4.4

Kafanıza göre şu kötü bu iyi demeyin.

-------

Hocam youtube a gire biliyor musun sen :D

Evet. :) Sorunsuz, mis gibi TTNet valla. :D

Google DNS sonuçta yeni bir hizmet. Google'dan her seferinde mükkemmelliği beklemek yanlış. Günde sayısız defa internetimiz kesiliyor Ttnet yüzünden. Ama alıştığımızdan sanırım artık kimse tepki vermiyor.

Sonuçta Google DNS tercihe bağlı bir seçim. Alternatifide alışılagelmiş OpenDns . Şahsen OpenDNS 'ninde mükemmel bir hizmet verebildiğini düşünmüyorum. Sadece Google'ın DNS'lerinde biraz zaman tanımanın yerinde bir davranış olacağını düşünüyorum.

Heryerde "Google Kalitesini düşürüyor mu ?" , "Kendi DNS'leri bile Google'ı açamadı" gibi mantıksız sorular soranlar var. Çözüm üretmektense suçlamayı çok iyi biliyoruz. Sonuçta kullandığınız ücretsiz ve alternatif bir sistem. Hizmeti Beğenmeyen TTnet'in DNS'lerini kullanır olur biter.

Birde google açılmayınca başka sayfaların açılıp açılmadığını denemeyip internetsiz kaldım diye Google'ı suçlayanlar var . Onlarada sadece gülüyorum.
-----------------------------------------------------------------------------------
@ayro;

OpenDNS'nin : 208.67.222.222
sihirli numaraları
208.67.220.220

Google Public DNS : 8.8.8.8 - 8.8.4.4

Alternatif : 4.2.2.1 4.2.2.4

Yanlış Bilgi vermeyelim. 4.2.2.1 ve 4.2.2.4 adresleri OpenDNS'nin değildir.
--------------------------------------------------------------------------------------

Bu şekilde bir kullanımın daha mantıklı olacağını düşünüyorum . Biri çalışmazsa diğeri devreye girsin mantığı.

deneseee.jpg

Bilgiler için teşekkürler Murat. :)

mcb77

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
2
Anlatıma ihtiyacın olduğunu hiç sanmıyorum :)

ayro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Google DNS sonuçta yeni bir hizmet. Google'dan her seferinde mükkemmelliği beklemek yanlış. Günde sayısız defa internetimiz kesiliyor Ttnet yüzünden. Ama alıştığımızdan sanırım artık kimse tepki vermiyor.

Sonuçta Google DNS tercihe bağlı bir seçim. Alternatifide alışılagelmiş OpenDns . Şahsen OpenDNS 'ninde mükemmel bir hizmet verebildiğini düşünmüyorum. Sadece Google'ın DNS'lerinde biraz zaman tanımanın yerinde bir davranış olacağını düşünüyorum.

Heryerde "Google Kalitesini düşürüyor mu ?" , "Kendi DNS'leri bile Google'ı açamadı" gibi mantıksız sorular soranlar var. Çözüm üretmektense suçlamayı çok iyi biliyoruz. Sonuçta kullandığınız ücretsiz ve alternatif bir sistem. Hizmeti Beğenmeyen TTnet'in DNS'lerini kullanır olur biter.

Birde google açılmayınca başka sayfaların açılıp açılmadığını denemeyip internetsiz kaldım diye Google'ı suçlayanlar var . Onlarada sadece gülüyorum.
-----------------------------------------------------------------------------------
@ayro;

OpenDNS'nin : 208.67.222.222
sihirli numaraları
208.67.220.220

Google Public DNS : 8.8.8.8 - 8.8.4.4

Alternatif : 4.2.2.1 4.2.2.4

Yanlış Bilgi vermeyelim. 4.2.2.1 ve 4.2.2.4 adresleri OpenDNS'nin değildir.
--------------------------------------------------------------------------------------

Bu şekilde bir kullanımın daha mantıklı olacağını düşünüyorum . Biri çalışmazsa diğeri devreye girsin mantığı.

deneseee.jpg

hocam kusura bakmayın yanlış olmuş.Daha doğrusu şöyle yazacaktım ;

open dns: 208.67.222.222 ve 208.67.222.220
level 3 : 4.2.2.1 ve 4.2.2.4
google dns : 8.8.8.8 ve 8.8.4.4

çünkü karşılaştırma 3 üne göreydi.Dalmışım herhalde :) teşekkürler uyarı için.

---------- saat 14:45 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:36 eklenmişti ----------

Windows ve Mac için anlatımları var ama Linux için olanını göremedim?

bir linuxçu olarak açıklamak bana düşer sanırım.Muhtemelen bağlantınızı bir ağ yöneticisi ile kurmuşsunuzdur.Ben ubuntu üstünden göstereyim.

screenshot1lk.png

Burada 8.8.8.8,8.8.4.4 var.Arada virgül.

Yok ben ağ yöneticisi falan bilmem derseniz , işiniz konsola düşer.

/etc/resolv.conf dosyasını düzenleyeceğiz.Eğer gnome ise;
sudo gedit /etc/resolv.conf diyeceksiniz fakat kde ise;
sudo kwrite /etc/resolv.conf diyeceksiniz.Daha sonra aynen böyle ekleyin ;

nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4
---

Resim ve yukarıda anlatılanlar google dns adresleridir.İsterseniz başkalarını yazabilirsiniz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@ayro, anlatımın için teşekkürler fakat ben bilmediğimden değil, merak ettiğimden sormuştum. :)

Bu anlatımı Linux forumunda konu olarak açabilirsin, yararlı olacaktır. ;)

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
.com ve .com.tr google nin kendi dnd ileri ile açılmadı. google.it , ru vb yurt dışı çıkışları yapılıyordu.

ayro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@ayro, anlatımın için teşekkürler fakat ben bilmediğimden değil, merak ettiğimden sormuştum. :)

Bu anlatımı Linux forumunda konu olarak açabilirsin, yararlı olacaktır. ;)

hocma iyiki sormuşsunuz çünkü bilmeyenler olabilir :) . Vardır diye tahmin ediyordum ama aynısını oraya açayım.

mcb77

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
2
Anlatımın için teşekkürler @ayro. Bir önceki mesajında benim alıntımı silersen sevinirim. Çünkü zaten @Jeaquares alıntı yapmış. Forumda kalabalıklık olmasın .

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Resimdeki DNS yanlış yazılmış. 8.8.8.4 değil 8.8.4.4 olması gerekliydi sanırım!

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
google bu DNS adreslerini bilmiyordum.az önce denemek amacıyla girdim,bayağı hızlıymış

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
resimdeki dns adresleri çakma. troyun leyla zamanına denk gelmiş bence. dnslerin ikincisi 8.8.4.4 olacak. ben de sdn den almıştım. bendeki tıkır tıkır.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
herşeyi de google'a emanet etmemek lazımmış değil mi :D

bidon55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla arkadaşlar tüm sayfaları okumadım yazan da olmuş olabilir.
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasöründeki hosts dosyasını metin belgesi ile açıp içini tamamen silin. kaydedip çıkın girecektir.

denedim oldu. siz yinede hosts dosyasının yedeğini alıp yapın, noolur noolmaz.