ugurhanuslu
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 43
şuanda google dns ile google ye girebiliniyor. sorun kalkmış
Hoca allah aşkına hangi dayanakla bunu söylüyorsun ?
Sende dene istersen.Open dns adresleri : 4.2.2.1 ve 4.2.2.4
google dns adresleri : 8.8.8.8 ve 8.8.4.4
Kafanıza göre şu kötü bu iyi demeyin.
-------
Hocam youtube a gire biliyor musun sen![]()
Google DNS sonuçta yeni bir hizmet. Google'dan her seferinde mükkemmelliği beklemek yanlış. Günde sayısız defa internetimiz kesiliyor Ttnet yüzünden. Ama alıştığımızdan sanırım artık kimse tepki vermiyor.
Sonuçta Google DNS tercihe bağlı bir seçim. Alternatifide alışılagelmiş OpenDns . Şahsen OpenDNS 'ninde mükemmel bir hizmet verebildiğini düşünmüyorum. Sadece Google'ın DNS'lerinde biraz zaman tanımanın yerinde bir davranış olacağını düşünüyorum.
Heryerde "Google Kalitesini düşürüyor mu ?" , "Kendi DNS'leri bile Google'ı açamadı" gibi mantıksız sorular soranlar var. Çözüm üretmektense suçlamayı çok iyi biliyoruz. Sonuçta kullandığınız ücretsiz ve alternatif bir sistem. Hizmeti Beğenmeyen TTnet'in DNS'lerini kullanır olur biter.
Birde google açılmayınca başka sayfaların açılıp açılmadığını denemeyip internetsiz kaldım diye Google'ı suçlayanlar var . Onlarada sadece gülüyorum.
-----------------------------------------------------------------------------------
@ayro;
OpenDNS'nin : 208.67.222.222
sihirli numaraları 208.67.220.220
Google Public DNS : 8.8.8.8 - 8.8.4.4
Alternatif : 4.2.2.1 4.2.2.4
Yanlış Bilgi vermeyelim. 4.2.2.1 ve 4.2.2.4 adresleri OpenDNS'nin değildir.
--------------------------------------------------------------------------------------
Bu şekilde bir kullanımın daha mantıklı olacağını düşünüyorum . Biri çalışmazsa diğeri devreye girsin mantığı.
![]()
Sizleri COMODO Secure DNS'e davet ediyorum.
156.154.70.22
156.154.71.22
http://www.comodo.com/secure-dns/
Anlatıma ihtiyacın olduğunu hiç sanmıyorum![]()
Google DNS sonuçta yeni bir hizmet. Google'dan her seferinde mükkemmelliği beklemek yanlış. Günde sayısız defa internetimiz kesiliyor Ttnet yüzünden. Ama alıştığımızdan sanırım artık kimse tepki vermiyor.
Sonuçta Google DNS tercihe bağlı bir seçim. Alternatifide alışılagelmiş OpenDns . Şahsen OpenDNS 'ninde mükemmel bir hizmet verebildiğini düşünmüyorum. Sadece Google'ın DNS'lerinde biraz zaman tanımanın yerinde bir davranış olacağını düşünüyorum.
Heryerde "Google Kalitesini düşürüyor mu ?" , "Kendi DNS'leri bile Google'ı açamadı" gibi mantıksız sorular soranlar var. Çözüm üretmektense suçlamayı çok iyi biliyoruz. Sonuçta kullandığınız ücretsiz ve alternatif bir sistem. Hizmeti Beğenmeyen TTnet'in DNS'lerini kullanır olur biter.
Birde google açılmayınca başka sayfaların açılıp açılmadığını denemeyip internetsiz kaldım diye Google'ı suçlayanlar var . Onlarada sadece gülüyorum.
-----------------------------------------------------------------------------------
@ayro;
OpenDNS'nin : 208.67.222.222
sihirli numaraları 208.67.220.220
Google Public DNS : 8.8.8.8 - 8.8.4.4
Alternatif : 4.2.2.1 4.2.2.4
Yanlış Bilgi vermeyelim. 4.2.2.1 ve 4.2.2.4 adresleri OpenDNS'nin değildir.
--------------------------------------------------------------------------------------
Bu şekilde bir kullanımın daha mantıklı olacağını düşünüyorum . Biri çalışmazsa diğeri devreye girsin mantığı.
![]()
Windows ve Mac için anlatımları var ama Linux için olanını göremedim?
@ayro, anlatımın için teşekkürler fakat ben bilmediğimden değil, merak ettiğimden sormuştum.
Bu anlatımı Linux forumunda konu olarak açabilirsin, yararlı olacaktır.![]()
Resimdeki DNS yanlış yazılmış. 8.8.8.4 değil 8.8.4.4 olması gerekliydi sanırım!
Sizleri COMODO Secure DNS'e davet ediyorum.
156.154.70.22
156.154.71.22
http://www.comodo.com/secure-dns/