quasimodo
Profesör
- Katılım
- 20 Aralık 2008
- Mesajlar
- 1,929
- Reaksiyon puanı
- 57
- Puanları
- 0
Göçük altında kalan işçilerin isimleri 11 Aralık 2009 00:45Güncel 0 yorum5,641 okunmaA A A A A A Bu haberi yazdır Favorilerine Ekle Bursa Mustafakemalpaşa'daki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili takviye ekipler olay yerine ulaşmak üzere. Göçük altında kaldığı sanılan 16 işçinin isimleri de belli olmaya başladı
Yaşanan göçükde ilgili bilgi veren Vali Harput, göçük haberinin gelmesi üzerine, Bursa'dan kurtarma ve jandarma ekiplerinin bölgeye gönderildiğini belirterek kendisine ilk gelen bilgilere göre 15-20 işçinin göçük altına olduğunu ifade etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile iletişim kurularak, bu tür olaylarda daha deneyimli olan Zonguldak ve Tunçbilek'ten takviye ekiplerin de bölgeye hareket etmesinin sağlandığını kaydeden Harput, ''İlk bilgilere göre, 15-20 işçinin göçük altında olduğu ifade edildi. Umarım, kurtarma çalışmaları başarılı olur. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz'' şeklinde konuştu.
Kurtarma çalışmaları için Zonguldak'tan özel ekiplerin gelmekte olduğu belirtiliyor.
Başbakanlık Kriz Merkezi'nin bölgeye helikopter gönderdiği de gelen haberlar arasında.
Maden ocağındaki yoğun gaz yüzünden müdahele edilmesinde zorluk çekiliyor.
Maden ocağına çok sayıda ambulansın gitti.
VALİ VE BELEDİYE'DEN GÖÇÜKLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mustafakemalpaşa'da maden ocağındaki göçükle ilgili olarak, ''Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bir durum olmadı, bekliyoruz'' dedi.
Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün 220 metre derinlikte meydana geldiğini, bunun bir hayli derin bir mesafe olduğunu belirtti.
İlk planda Balıkesir'den teknik ekiplerin geldiğini, bunun dışında sivil savunma ve arama kurtarma ekipleriyle ilk yardım ekiplerinin olay yerinde olduğunu ifade eden Harput, şunları kaydetti:
''Ayrıca Tunçbilek ve Zonguldak'tan da ilave ekipler istedik, onlar da geliyorlar. Tabii mesafe uzun. Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bir durum olmadı, bekliyoruz. Arkadaşlar, çalışma içindeler. Olay yerine parça parça müdahale etmeye çalışıyorlar, ama henüz ulaşabilmiş değiller. Derinlik mesafesi fazla ve içerde gaz da var, ona göre temkinli ve tedbirli hareket ediyorlar. Ümitli olmaya çalışıyoruz.''
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan da 20 kişilik arama kurtarma ekibiyle olay yerine ulaştıklarını ve çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, belediye olarak itfaiye başta olmak üzere bütün destek hizmetlerini göçük yaşanan bölgeye yönlendirdiklerini bildirdi.
Dadak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın şu anda olay mahallinde olduğunu ve bilgileri kendisinden aldıklarını söyledi.
Dadak, şunları kaydetti:
''Belediye olarak itfaiye başta olmak üzere bütün destek hizmetlerimizi bu bölgeye yönlendirdik. Başkanımızdan aldığımız bilgiye göre, 20.30 sıralarında bir grizu patlaması oluyor. 17 kişi civarında göçük altında kalandan bahsediliyor. Sadece 2 kişinin kurtulduğu söyleniyor. Çökme anında, göçüğün arkasında 15 kişinin olduğundan bahsediliyor, sadece bacanın önünde bulunan 2 kişinin kurtulduğu söyleniyor.''
Dadak, göçükte gazdan etkilenen bazı işçilerin Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesine getirildiğini bildirdi.
Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa İlçesi, Deveci Konağı nahiyesine bağlı Dük ve Alpagut köyleri arasında bulunan Dük Madencilik İşletmesi'nde, metan gazı sıkışmasına bağlı olarak meydana gelen grizu patlaması sonucu toprak altında kalan 16 işçinin kurtarılmasına çalışılıyor.
220 metre derinlikte meydana gelen patlama sonucu madende göçük oluşurken, madende çalışan işçilerden 16'sı toprak altında kaldı. İki işçi ise yaralı olarak kurtulmayı başardı. Bu arada Bursa'dan kaymakamlık, belediye ve jandarma ekiplerinin yanı sıra, itfaiye, Sivil Savunma, AKUT ekipleri ve sağlık görevlileri olay yerine intikal ederken, ayrıca bu alanda deneyimine güvenildiği için Zonguldak'tan da bir kurtarma ekibi istendi.
Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden alınan bilgilere göre, yaşanan grizu patlamasının 220 metre derinlikte meydana geldiği, içeride mahsur kalan işçilerin kurtarılması için madende ilk olarak ekipler tarafından bir delik açılarak içeriye bol miktarda oksijen verildiği vurgulandı.
Ayrıca olay yerine araçlar kontrollü olarak alınırken, olası patlama ve toprak kaymalarını önlemek için 3 kilometreden yakına araçların girişine jandarma ekipleri tarafından izin verilmiyor.
GÖÇÜKTEN ÇIKARILANLARIN DURUMU İYİ
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, bir maden ocağında meydana gelen göçük olayında ilk etapta kurtarılan 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Alınan bilgiye göre, kurtarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda göçük altından çıkarılan 3 kişi, bölgede bulunan ambulanslarla Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
ZONGULDAK'TAN ÇIKAN 16 KİŞİLİK ÖZEL EKİP HELİKOPTERLE HAREKET HALİNDE
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarına katılmak için Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) 16 kişilik kurtarma ekibinin helikopterle Bursa'ya gönderileceği bildirildi.
TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun tahlisiye (kurtarma) ekibinde görevli 3'ü maden mühendisi ve 1'i maden teknikeri toplam 16 kişilik kurtarma ekibinin harekete hazır olduğunu söyledi.
Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na gelmesi beklenen helikopterle ekibin Bursa'ya gideceğini belirten Onur, ''Kurumun Denizli'de eğitimde bulunan 1'i mühendis 3 kişilik ekibi de eğitimi bırakarak kara yoluyla Bursa'ya hareket etti'' dedi.
KURTARMA EKİBİ KÜTAHYA'DAN HAREKET ETTİ
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesinin uzman arama kurtarma ekibi, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükteki kurtarma çalışmalarına katılmak üzere olay yerine hareket etti.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, GLİ Müessesesi Eğitim ve İş Güvenliği Şube Müdürü Refik Kocaman önderliğinde 24 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, saat 22.30'da Tavşanlı'dan araçla yola çıktı.
Son yıllarda yurtta meydana gelen maden kazalarındaki arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibin tam donanımlı olarak bölgeye hareket ettiği ve buradaki diğer ekiplerle koordineli şekilde görev yapacağı öğrenildi.
TTK Genel Müdür Yardımcısı göçükte mahsur kalan işçilerin kurtarılmasıyla ilgili çok fazla ümitli olmadıklarını söyledi. Kurtarılan 4 işiçinin ise göçükte mahsur kalanları kurtarmak için ocağa giren işçiler olduğu açıklandı.
GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ
Ali Kazan, Ertuğrul Demiray, Emirali Turan, Murat Aydın, Ramazan Baştepe, Seyit Ali Akdoğan, İzzet Kaşoğlu, Erol İkiz, Mehmet Akkuş, Mehmet Kuşoğlu, Murat Hanay
AJANSLAR
http://www.haber7.com/haber/20091211/Gocuk-altinda-kalan-iscilerin-isimleri.php
http://www.haber7.com/foto-galeri.php?s=6&cID=461109 Allah[cc]vefat eden kardeşlerimize rahmet mağfiret.kurtulan kardeşlerimize şifa acılı ailelere sabrı cemil nasib etsin acımız büyüktür tabi bu olayı siyasi konumda sömürecek leş akbabaları olacaktır onlarada Allah[cc]tan islah etmesini taşlaşmış kalblerinin merhametle dolmasını niyaz ediyoruz Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, göçüğün meydana geldiği ocağa 10 kişilik bir ekibin indiği öğrenildi.
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde faaliyet gösteren bir madencilik şirketinin işletme müdürü Birtan Onkardeşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçük olayını duyar duymaz aralarında 3 maden mühendisinin de bulunduğu 10 kişilik ekiple bölgeye geldiklerini söyledi.
Ekibin, oksijen tüpleri ve özel cihazlarla madene indiğini ifade eden Onkardeşler, ''10 kişilik ekibimiz içerde. Ancak, kendilerine ulaşamadığımız için ne yapabildiklerini henüz bilemiyoruz. 100 metrenin üzerindeki bir derinliğe indiklerini sanıyorum'' dedi.
Onkardeşler, ocakta tam anlamıyla kurtarma çalışmasının başlayabilmesi için, patlamayla açığa çıkan gazın tahliye edilmesi gerektiğine işaret ederek, ''Şu anda içeriye hava veriliyor. Ocaktaki gaz tahliye edilir edilmez, kurtarma çalışmalarına tam anlamıyla başlanabilecek. Aksi durumda, ekiplerin zehirlenme riski bulunuyor'' diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Mustafakemalpaşa'da maden ocağında meydana gelen patlamanın nedeninin uzman ekibin gerçekleştireceği incelemenin ardından belli olacağını söyledi.
Orhan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocakta kurtarma çalışmaları devam ederken, patlamanın neden kaynaklandığının henüz belli olmadığını söyledi.
Doğan, ''Patlamanın nedeni, uzman ekibin gerçekleştireceği incelemenin ardından belli olacak. Şu an için bir şey söylemek mümkün değil'' dedi.
sayın vekilim siz dileyin 25 olsun kınada yakabilirsiniz tabi sizin yaşam kaynağınız halkımızın acılarını sömürürken bıyık altından gülmektir
Allah[ümmeti elinize bir daha düşürmesin
CHP MİLLETVEKİLİ ÖZER GÖÇÜK ALTINDAKİLER ÖLDÜ
Olay yerine ulaşan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, bölgeye şu ana kadar kurtarma ekiplerinin ulaşamadğını, göçük altında kalan işçilerin hayatını kaybettiğini savundu. Özer, Kurtarma ekiplerinin Zonguldak'tan hareket etmediğini şu ana kadar yapılan kurtarma çalışmalarından istenilen sonucun alınamadığını buna karşın göçük altında kalan işçilerinin hayatını kaybettiğini söyledi.
AA
İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN
Yaşanan göçükde ilgili bilgi veren Vali Harput, göçük haberinin gelmesi üzerine, Bursa'dan kurtarma ve jandarma ekiplerinin bölgeye gönderildiğini belirterek kendisine ilk gelen bilgilere göre 15-20 işçinin göçük altına olduğunu ifade etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile iletişim kurularak, bu tür olaylarda daha deneyimli olan Zonguldak ve Tunçbilek'ten takviye ekiplerin de bölgeye hareket etmesinin sağlandığını kaydeden Harput, ''İlk bilgilere göre, 15-20 işçinin göçük altında olduğu ifade edildi. Umarım, kurtarma çalışmaları başarılı olur. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz'' şeklinde konuştu.
Kurtarma çalışmaları için Zonguldak'tan özel ekiplerin gelmekte olduğu belirtiliyor.
Başbakanlık Kriz Merkezi'nin bölgeye helikopter gönderdiği de gelen haberlar arasında.
Maden ocağındaki yoğun gaz yüzünden müdahele edilmesinde zorluk çekiliyor.
Maden ocağına çok sayıda ambulansın gitti.
VALİ VE BELEDİYE'DEN GÖÇÜKLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mustafakemalpaşa'da maden ocağındaki göçükle ilgili olarak, ''Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bir durum olmadı, bekliyoruz'' dedi.
Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün 220 metre derinlikte meydana geldiğini, bunun bir hayli derin bir mesafe olduğunu belirtti.
İlk planda Balıkesir'den teknik ekiplerin geldiğini, bunun dışında sivil savunma ve arama kurtarma ekipleriyle ilk yardım ekiplerinin olay yerinde olduğunu ifade eden Harput, şunları kaydetti:
''Ayrıca Tunçbilek ve Zonguldak'tan da ilave ekipler istedik, onlar da geliyorlar. Tabii mesafe uzun. Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bir durum olmadı, bekliyoruz. Arkadaşlar, çalışma içindeler. Olay yerine parça parça müdahale etmeye çalışıyorlar, ama henüz ulaşabilmiş değiller. Derinlik mesafesi fazla ve içerde gaz da var, ona göre temkinli ve tedbirli hareket ediyorlar. Ümitli olmaya çalışıyoruz.''
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan da 20 kişilik arama kurtarma ekibiyle olay yerine ulaştıklarını ve çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, belediye olarak itfaiye başta olmak üzere bütün destek hizmetlerini göçük yaşanan bölgeye yönlendirdiklerini bildirdi.
Dadak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın şu anda olay mahallinde olduğunu ve bilgileri kendisinden aldıklarını söyledi.
Dadak, şunları kaydetti:
''Belediye olarak itfaiye başta olmak üzere bütün destek hizmetlerimizi bu bölgeye yönlendirdik. Başkanımızdan aldığımız bilgiye göre, 20.30 sıralarında bir grizu patlaması oluyor. 17 kişi civarında göçük altında kalandan bahsediliyor. Sadece 2 kişinin kurtulduğu söyleniyor. Çökme anında, göçüğün arkasında 15 kişinin olduğundan bahsediliyor, sadece bacanın önünde bulunan 2 kişinin kurtulduğu söyleniyor.''
Dadak, göçükte gazdan etkilenen bazı işçilerin Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesine getirildiğini bildirdi.
Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa İlçesi, Deveci Konağı nahiyesine bağlı Dük ve Alpagut köyleri arasında bulunan Dük Madencilik İşletmesi'nde, metan gazı sıkışmasına bağlı olarak meydana gelen grizu patlaması sonucu toprak altında kalan 16 işçinin kurtarılmasına çalışılıyor.
220 metre derinlikte meydana gelen patlama sonucu madende göçük oluşurken, madende çalışan işçilerden 16'sı toprak altında kaldı. İki işçi ise yaralı olarak kurtulmayı başardı. Bu arada Bursa'dan kaymakamlık, belediye ve jandarma ekiplerinin yanı sıra, itfaiye, Sivil Savunma, AKUT ekipleri ve sağlık görevlileri olay yerine intikal ederken, ayrıca bu alanda deneyimine güvenildiği için Zonguldak'tan da bir kurtarma ekibi istendi.
Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden alınan bilgilere göre, yaşanan grizu patlamasının 220 metre derinlikte meydana geldiği, içeride mahsur kalan işçilerin kurtarılması için madende ilk olarak ekipler tarafından bir delik açılarak içeriye bol miktarda oksijen verildiği vurgulandı.
Ayrıca olay yerine araçlar kontrollü olarak alınırken, olası patlama ve toprak kaymalarını önlemek için 3 kilometreden yakına araçların girişine jandarma ekipleri tarafından izin verilmiyor.
GÖÇÜKTEN ÇIKARILANLARIN DURUMU İYİ
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, bir maden ocağında meydana gelen göçük olayında ilk etapta kurtarılan 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Alınan bilgiye göre, kurtarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda göçük altından çıkarılan 3 kişi, bölgede bulunan ambulanslarla Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
ZONGULDAK'TAN ÇIKAN 16 KİŞİLİK ÖZEL EKİP HELİKOPTERLE HAREKET HALİNDE
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarına katılmak için Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) 16 kişilik kurtarma ekibinin helikopterle Bursa'ya gönderileceği bildirildi.
TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun tahlisiye (kurtarma) ekibinde görevli 3'ü maden mühendisi ve 1'i maden teknikeri toplam 16 kişilik kurtarma ekibinin harekete hazır olduğunu söyledi.
Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na gelmesi beklenen helikopterle ekibin Bursa'ya gideceğini belirten Onur, ''Kurumun Denizli'de eğitimde bulunan 1'i mühendis 3 kişilik ekibi de eğitimi bırakarak kara yoluyla Bursa'ya hareket etti'' dedi.
KURTARMA EKİBİ KÜTAHYA'DAN HAREKET ETTİ
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesinin uzman arama kurtarma ekibi, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükteki kurtarma çalışmalarına katılmak üzere olay yerine hareket etti.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, GLİ Müessesesi Eğitim ve İş Güvenliği Şube Müdürü Refik Kocaman önderliğinde 24 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, saat 22.30'da Tavşanlı'dan araçla yola çıktı.
Son yıllarda yurtta meydana gelen maden kazalarındaki arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibin tam donanımlı olarak bölgeye hareket ettiği ve buradaki diğer ekiplerle koordineli şekilde görev yapacağı öğrenildi.
TTK Genel Müdür Yardımcısı göçükte mahsur kalan işçilerin kurtarılmasıyla ilgili çok fazla ümitli olmadıklarını söyledi. Kurtarılan 4 işiçinin ise göçükte mahsur kalanları kurtarmak için ocağa giren işçiler olduğu açıklandı.
GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ
Ali Kazan, Ertuğrul Demiray, Emirali Turan, Murat Aydın, Ramazan Baştepe, Seyit Ali Akdoğan, İzzet Kaşoğlu, Erol İkiz, Mehmet Akkuş, Mehmet Kuşoğlu, Murat Hanay
AJANSLAR
http://www.haber7.com/haber/20091211/Gocuk-altinda-kalan-iscilerin-isimleri.php











Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde faaliyet gösteren bir madencilik şirketinin işletme müdürü Birtan Onkardeşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçük olayını duyar duymaz aralarında 3 maden mühendisinin de bulunduğu 10 kişilik ekiple bölgeye geldiklerini söyledi.
Ekibin, oksijen tüpleri ve özel cihazlarla madene indiğini ifade eden Onkardeşler, ''10 kişilik ekibimiz içerde. Ancak, kendilerine ulaşamadığımız için ne yapabildiklerini henüz bilemiyoruz. 100 metrenin üzerindeki bir derinliğe indiklerini sanıyorum'' dedi.
Onkardeşler, ocakta tam anlamıyla kurtarma çalışmasının başlayabilmesi için, patlamayla açığa çıkan gazın tahliye edilmesi gerektiğine işaret ederek, ''Şu anda içeriye hava veriliyor. Ocaktaki gaz tahliye edilir edilmez, kurtarma çalışmalarına tam anlamıyla başlanabilecek. Aksi durumda, ekiplerin zehirlenme riski bulunuyor'' diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Mustafakemalpaşa'da maden ocağında meydana gelen patlamanın nedeninin uzman ekibin gerçekleştireceği incelemenin ardından belli olacağını söyledi.
Orhan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocakta kurtarma çalışmaları devam ederken, patlamanın neden kaynaklandığının henüz belli olmadığını söyledi.
Doğan, ''Patlamanın nedeni, uzman ekibin gerçekleştireceği incelemenin ardından belli olacak. Şu an için bir şey söylemek mümkün değil'' dedi.
sayın vekilim siz dileyin 25 olsun kınada yakabilirsiniz tabi sizin yaşam kaynağınız halkımızın acılarını sömürürken bıyık altından gülmektir
Allah[ümmeti elinize bir daha düşürmesin
CHP MİLLETVEKİLİ ÖZER GÖÇÜK ALTINDAKİLER ÖLDÜ
Olay yerine ulaşan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, bölgeye şu ana kadar kurtarma ekiplerinin ulaşamadğını, göçük altında kalan işçilerin hayatını kaybettiğini savundu. Özer, Kurtarma ekiplerinin Zonguldak'tan hareket etmediğini şu ana kadar yapılan kurtarma çalışmalarından istenilen sonucun alınamadığını buna karşın göçük altında kalan işçilerinin hayatını kaybettiğini söyledi.
AA
İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN