GMail Drive

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bu program ile artık taşınabilir belleğiniz olacak :stuart:

Arama motoru devlerinden Google'ın e-postasını bir FTP sunucusu gibi kullanabilirsiniz. Bu yazılımı innDirip kurduğunuzda, Bilgisayarım simgesi altında sizin HHD'lerinizin yanında bir de GMail Drive diye bir harddisk olduğunu göreceksiniz. İşte o alanı kendi harddiskiniz gibi kullanabilirsiniz. Dosya transferi, dosya silme gibi işlemleri yerine getirebilirsiniz.

Sürüm : 1.0.13
Boyut : 153 Kb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : Ingilizce
İşletim Sistemi : Windows (Tümü)
Üretici Firma : Bjarke Viksoe
Eklenme Tarihi : 13-07-2008 (eGowiCh)

Programı innDir

Kaynak

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Aynı şekilde 4shared.com unda böyle bir özelliği var. ben çoğu dosyayı oraya atıyorum şahsen.

Bu arada; emek için sağol ancak daha evvel verilmiş
Bedava Flash Bellek: GMail Drive | ShiftDelete.Net

Saolasın usta onu görmemiştim ki zaetn forumda da paylaşılmamış Onun için o yazıyı da paylaşsak iyi olur diye düşünüyorum ve bunu yapıyorum

Size bedava ve 3 GB alanı olan bir Flash bellek versek ne dersiniz? İşte geleceğin Flash belleği GMail Drive. Arkanıza yaslanın ve animasyonu izleyin.

İnternet hızları giderek artıyor. Bir dosyayı yanınızdaki Flash belleğe atmak veya e-posta ile göndermek arasında çoğu zaman tereddütte kalırsınız. DivX filmlerden bahsetmiyoruz tabi :) Gmail'in size sunduğu ve her saniye artan e-posta alanı ise internet üzerindeki gizli dosya alanınız konusunda size etkili çözümler sunuyor. Yazılım geliştiricilerin en son ürünü olan GMail Drive ile, bu işlemler neredeyse çocuk oyuncağı olmuş durumda. Hazırladığımız animasyonda, GMail Drive'ın kurulumu ve kullanımını anlattık.

GMail Drive nedir?
Animasyona geçmeden önce biraz GMail Drive'dan bahsedelim. GMail Drive'ı kullanmak için öncelikle bir Gmail hesabınızın olması gerekiyor. GMail Drive, size mucizeler sunuyor gibi görünebilir. Düşünsenize, internet olan her yerden ulaşabileceğiniz ve son derece kullanışlı bir disk. Hem de 3 GB kapasitede.
gmaildrive.gif

GMail Drive, tıpkı bir USB bellek gibi görünür.
Hem de hiçbir donanıma gerek kalmadan.

Nasıl çalışıyor?
Bir disk gibi görünmesine bakmayın. GMail Drive, Gmail hesabınızdaki eklentileri alarak size klasör içinde gösteriyor. Kopyalamak, eklemek için ise Windows klasörlerinde yaptığınız gibi aynı işlemleri bu klasör içerisinde de yapabiliyorsunuz. Yeni bir dosyayı bu alana yüklemek istediğinizde tek yapmanız gereken; dosyayı sürükleyip bırakmak. Ve dosya, sanal diskinizde.

Diyelim ki siz, iş yerinizde bu işlemi yaptınız ve eve gidip sanal sürücünüze baktınız. Ve birkaç saat önce yüklediğiniz dosya, aynı zamanda evdeki bilgisayarınızda da duruyor.

gmaildrive2.gif

Bu uygulamanın arka planında yapılanlar ise şöyle; Gmail hesabınız kullanılarak boş bir e-postaya sadece eklemek istediğiniz dosya yapıştırılıyor ve bir e-posta yollanıyor. Yazılım da eklentileri biriktirdiğinden ve listelendiğinden dolayı siz, sadece bu dosyanın sanal diskinize gönderildiğini görüyorsunuz. Gerçekten de akıllıca...

serin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Peki bu driver iki farklı yerdeki kişiler paylaşabilirmi Yani ben ve arkadaşım flim indirip kullanmak istiyoruz

engnturker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiyede'ki upload ve download hızlarını gözönüne alırsak biraz çetrefilli bir iş..:(

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Paylaşım için teşekkürler.

Sanal Drive bir çok hosting firması tarafından verilen bir uygulama artık.
Ama bu şekilde programla giriş yapılıp her yerden görüntülenebilmesi güzel :)

Fakat günümüz internetinde (ülkemizde) performans gösteremiyor.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ohooo işin gücün yok birde onun upload olmasını bekleyeceğim ....
Zaten flash bellek alsam yaktığı elektirik parasının mislini çıkarırım ondan :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Ohooo işin gücün yok birde onun upload olmasını bekleyeceğim ....
Zaten flash bellek alsam yaktığı elektirik parasının mislini çıkarırım ondan :D

Flashı her gittiğin yerde yanında götüremezsin belki, belki unutursun, belki benimki gibi çamaşır makisine girip bi tatil yapmak ister ve bidaha dönemez :mrgreen:
önemli olduğunu düşündüğün ve her an(İnternetin olduğu anlarda!) elinin altında bulunmasını istediğin Program, crack :mrgreen: v.s ıvır zıvırı upload edebilirsin ;)
Ben yaptım bizzat tavsiye ediyyorum :donatello:

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
olmaz bu ıs bosa caba

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Gmail Drive.yi kurdum fakat kullanamıyorum niye anlamadım. Hata mesajıyla karşılaşıyorum hep. Siz kullanabiliyor musunuz?

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gmail.com sitesi gmaildrive gibi programlarla dosya atılmasını engelledi diye biliyorum. Hala çalışıyor mu böyle programlar..

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Daha önce Gmaildrive.ın ilk sürümü çıktığında kurmuş ve kullanmıştım. Fakat şimdi hata veriyor her nedense.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Gmaildriver fotoğraflarımı kurtardı arkadaşlar fotoğraflarımı zamanında gmaildriver atmıştım bi ara bişeyler oldu hard disk gitti fotoğraflarımda gitti ama gmailde olduğunu öğrendim 10 gün sonra çok iyi oldu tavsiye ederim önemli dosyalarınızı yükleyin ;)

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
2v3frj5.jpg

Yok abi hata verip duruyor. Anlamadım sorunu.
Bu arada yardım edebilecekler varsa(ayni ya da nakdi) kabul edilir yani:helpsmilie:

zarha6155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende şimdi kurdum, hiç sorun çıkmadı.
Ama zaten gmail hesabımı da aynı amaçla kullanabiliyorum.

Eratosten ; sendeki problem çerezle ilgili.Heralde sitelerin çerez bırakmasına izin vermiyorsun. tarayıcı ayarlarından sitelerin çerez bırakmasına izin versen, belki problem düzelir.

Peki bu driver iki farklı yerdeki kişiler paylaşabilirmi Yani ben ve arkadaşım flim indirip kullanmak istiyoruz

Tabiiki zaten kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılıyor.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
En Fazla 10 Mgbyt Lik Dosya Atılabiliyor . Gerçeğinide Açıklamaya Ekleyelim Lütfen

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sorun ne anlamadım fakat ne yaptıysam olmuyor arkadaşlar. Şimdi firefox Gspace eklentisini kurdum, artık onunla dosyaları transfer ediyorum.. Fakat benim gmaildrive daha çok hoşuma gitmişti.Çünkü sağ tuşla hemen istediğin dosyayı gönderebiliyordun.

Reaksiyon puanı
189
ben bu uygulamayı pek sevmiyorum. nedeni ise attığım dosyalar benim gibi pop3 mailadresi kullanan biri için işkence oluyo. outlook'da gönder/al dediğim zaman upload ettiğim dosyaları da mail gibi indiriyo. o yüzden ben tercih etmiyorum...

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben skydrive kullanıyorum, daha kullanışlı...