Gittigidiyor Sahibinden vb. sitelerden satış

yasin307

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,sdn sakinleri...

Gittigidiyor Sahibinden vb. sitelerden satış yapmak istesek fatura kesme zorunluluğumuz varmı nedir ne değildir net bilgisi olan arkadaş varmı? :huh:

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Kargoya vereceğiniz için mecburi olsa gerek fatura.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şahıs olarak satış işlemi gerçekleştirirsen gerek yok ama kalkıpta ticaritini yapacaksan fatura ve irsaliye düzenlemen gerekir yoksa büyük para cezaları var haberin olsun :)

herwins

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
satışların süreklilik arzedecekse en azından tanıdık biri bulursun ve ondan fatura kesebilirsin. artık kdv için de o kişiyle anlaşırsın. ama diğer türlü takibe girersin , dikkat etmek gerek.

yasin307

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Himm ok anladim ticari boyutu sakat yani teşekkürler...

Virüssüz günler....

ramazanguney

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maliyenin bu konuda incelemeler başlattığını bilmelisiniz. Bir ürünü sürekli satıyorsanız. veya yıllık 10.000 tl lik bir satış yapıyorsanız sizi incelemeye alırlar vergi cezalarıda bir hayli yüksek faturası yaptığınız her satış için ceza yersiniz. geriye dönük olarakta kesiyorlar bu cazaları haberiniz olsun suç üstü yakalanmadım bişey olmaz gibi düşünmeyin.

BthnYlmz09

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sahibinden.com'da get ile satarsaniz fatura falan bilmiyorum da sattiginiz fiyattan komisyon aliyorlar..

ramazanguney

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatta şunuda yazayım.
Sahibinden de site yetkilisine sorulan bir soruda verilen cevapta şöyleydi .
"vergi daireleri bizden sürekli hesap hareketlerimizle ilgili kullanıcılarımızın bilgilerini alır ve belli kotaya ulaşmış kullanıcılarımızı incelemek için birden gerekli evrakları talep ederler bizde bu evrakları kendilerine vermekle mükellefiz."
mealinde bir cevaptı; heralde vergi cezası yemiş bir sahibinden kullanıcısının serzenişte bulunduğu bir soruya verilmiş cevaptı.

delgado34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarıyla yaptığınız satış üzerinden gittigidiyor 50 tl komisyon alıyor. ama fatura kesmeyi kendileri yapıyolar

mostar26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maliyenin bu konuda incelemeler başlattığını bilmelisiniz. Bir ürünü sürekli satıyorsanız. veya yıllık 10.000 tl lik bir satış yapıyorsanız sizi incelemeye alırlar vergi cezalarıda bir hayli yüksek faturası yaptığınız her satış için ceza yersiniz. geriye dönük olarakta kesiyorlar bu cazaları haberiniz olsun suç üstü yakalanmadım bişey olmaz gibi düşünmeyin.

Arkadaşın dediği gibi. Bu işlerden ceza yiyen insanlar var. Ama ufak tefek satışlardan sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ticaret yapıyorsanız fatura gerekli. örneğin elinizde 10 adet cep telefonu var ve satıyorsunuz. bu ticarettir ancak cebinizdeki teli satıp yenileyeceksiniz bu değildir.

bluviaggiatore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar bu efsaneye bir son vermek adına , vergi dairesini aradım ve istanbulda vergi dairesinin müdürü ile görüştüm ( kendisi tanıdıktır o yüzden siz aynısını yapmayın derim :) ) şimdiye kadar ceza kesilmediğini söyledi ancak satış yapmak istiyorsanız mutlaka fatura kesmeniz şart yoksa her satış için teorik olarak 180 TL ceza ödemeniz gerekir . Yani 100 satış yaparsanız cezası 100*180 =18000 TL olur ancak kanunda üst sınır 10.000 TL gibi bir şey ordan yırtarsınız yırtmak denirse

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
180 TL Ceza vergi kaydı olupta, fatura kesmeyenler kesiliyordu ve 190TL olmuş. ( bu cezadan bahsetmişlerdir büyük ihtimal )

Vergi kaydınız yok, ticaret yapıyorsunuz ve yakalandınız daha büyük sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.

Bugün yaptın yakalanmadın ileri yıllarda yakalanma gibi bir durumda var.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Fatura Kesmek Zroundasınız yılda belli bi limiti var ticaret e girmesin diye 2 yada 3 tü yanlış hatırlamıyosam
birde 2. el filan bakmıyolar ceza keserken.. En garantisi faturasını kesip yollamak..
yok ticaret de yapıyosan o zaman zaten mecbursun..
Fatura yı da şöyle kesiceksin ürünü alan kişinin adına direk.. Gittigidiyor sonradan sana hizmet bedeli adında fatura gönderiyor... %10 luk komisyonu için..

truemagic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fatura kesmezsen her bir işlem için 160 TL ceza hesaplanıyor.

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Devamlı ticaretini yapmadıktan sonra hiç bir sakınası yoktur. Neticede bu sitelerde elinde bulunan kullanılmış veya sıfır ürünleri satabilirsin . Gittigidiyor normal bir listeleme için ortalama 3 -5 Tl + satış gerçekleşirse %10 komisyon alır.
Ben bu sitede ürün aldım ve sattım. Ağzı olan konuşmasın. Kafanıza göre rastgele fikir yürüterek kafaları karıştırmayın.
Nerede kaldı SDN nin kuralı ( Biliyorsan Konuş................ )

eticaretyonetim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Gittigidiyor,n11,sanalpazar gibi sitelrrde satış yapmak istiyorsunuz;ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz,eticaret deneyiminiz yok yada buralarda satış yapıyorsunuz ancak yeterli satış hacmine ulaşamıyor,bu dükkanları yönetecek ekibiniz mi yok o zaman size tüm bu sorularına cevap bulabileceğiniz ve hizmet alabileceğiniz bir siteden bahsetmek istiyorum.
www.eticaretyonetim.com
Kafanızdaki tüm sorulara yanıt bulabileğinize eminim.

TurkuazPrusa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
gittigidiyordan birsey olmazda sahibinden gercekten cok iyi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ne faturası...sadece dükkandan sıfır alırsan fatura verirler.her girişin bir çıkışı olacak.