Gigabyte Bios Update Ettim Ekran Gitti

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Merhaba arkadaslar bu gün gigabyte kendi orjinal cdsindeki bios update programını kurdum ve en son sürüme update ettim programla sorunsuz sekilde. Vistada güncellemeyi yaptıktan sonra prgram restart istedi bende attım. Ve windows kapandı lakin bilgisayar acık kaldı ben bekledim biraz ve baktım kapanmıo kendim kapattım. Sonra actım ki ekran gelmiyor ::crying: Napıcağımı şaşırdım denemediğim yöntem kalmadı ekran gelmior. Bios pilini cıkarım taktım olmadı Cmos Clr Jumper taktım yine ekran gelmiyor napabilirim nolur acilen yardım edin deli olacam :(

Anakart : GIGABYTE GA-8I945P-G

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Gigabyte anakartlar çift biosa sahip. Yedek biosu devreye sokabilirsin.

panther76

Superlative Сasual Dating - Verified Ladies
Reaksiyon puanı
21
aynısı dün başıma geldi. ve aşağıdaki yönergeleri uygulamanı tavsiye ederim.

Öncelikle Bios' un modeline bak. Award yada Ami' dir.

Ami' ler için
1- Yeni bios dosyasını netten çekmek :)

2- Bios dosyasının adını AMIBOOT.ROM olarak değiştir ve diskete at.
Sadece bu dosya olucak başka bir şey atma ve değiştirdiğin dosyanın uzantısının ROM olmasına dikkat et...

3- Disket sürücüye disketi tak ve ctrl home tuşuna basılı tutarak sistemi aç ve disket sürücünün ışığı yanınca elini tuşlardan çek.

şansın varsa biosun bozulmamışsa 1dk gibi kısa bir sürede güncelleme biter ve bip seslerinden sonra sistem açılmaya hazzır olur.

Award bios biraz karmaşık gibi; fakat anlayınca amiden pek farkı yok :)
1- ilk olarak AUTOEXEC.BAT dosyası lazım bunu yapmanın üç yolu var *istersen kendin oluşturursun Not defterini aç dosya - farklı kaydet ve Adına AUTOEXEC.BAT yaz kaydet. **yeni biosunu indirdiğinde onunlada gelebilir autoexec.bat, *** sistem disketi oluştur onun içinde de var (gizli dosya olarak)autoexec.bat

2- Şimdi AUTOEXEC.BAT dosyasının yanın da indirdiğin bios sürümünü ve flash etme yazılımını diskete at disketde yine bu üçü dışında birşey olmasın.
Yani şu üç şey gerekli.
a) AUTOEXEC.BAT dosyası
b) FLASH893.exe gibi bios flsahlama yazılımı
c) xxx.bin gibi bios dosyası

3- Son olarakta AUTOEXEC.BAT dosyasına sağ tıklayıp düzenleyi seç içine sadece şu girdiyi ekle.
Flashlma yapılacak yazılımın adı ile birlikte bios dosyası adı sonrada /py/sn/f/cc/r girdiyi yaz.

yukarıda yazdığıma göre örnek göstereyim:
AWDFLASH xxx.bin /py/sn/f/cc/r
veya A:\AWDFLASH xxx.bin /py/sn/f/cc/r de olabilir.
AUTOEXEC.BAT dosyasının içinde sadece bu olsun sonrada kaydet.

Artık ad neyse ona göre yaz.
AWDFLASH.EXE xxx.bin /py/sn/f/cc/r kendin ayarlarsın artık

4- Disketi sürücüye tak ve sistemi aç işte mutlu son bios sağlamsa disketin ışığı yanar ve bip sesiyle işlem başlar. engeç 3dk sonra sistem otamatik başlar sondaki r nin anlamı reboot :))
hadi kolay gelsin...

Gigabyte ' ın sitesinden Biosu indir.
award bios yöntemini bir dene kurtarabilirsin belki.
Yapman gereken zip dosyasından çıkan her şeyi boş bir diskete atıp autoexec dosyasını düzenlemek ve içine şu girdiyi eklemek.

flash879 8s648.f8 /py/sn/f/cc/r
olmazsa
A:\flash879 8s648.f8 /py/sn/f/cc/r bunu bir dene umarım sorunsuz halledersin :))

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Gigabyte anakartlar çift biosa sahip. Yedek biosu devreye sokabilirsin.

Bende Duydum Ama Buunu Nasıl Aktif Edicez ? Yani Anakarttan Herhangi Bir Oynamamı Yapıcas Biraz Daha Acarsanız Çok İyi Olur... Teşekkürler

aynısı dün başıma geldi. ve aşağıdaki yönergeleri uygulamanı tavsiye ederim.

Öncelikle Bios' un modeline bak. Award yada Ami' dir.

Ami' ler için
1- Yeni bios dosyasını netten çekmek :)

2- Bios dosyasının adını AMIBOOT.ROM olarak değiştir ve diskete at.
Sadece bu dosya olucak başka bir şey atma ve değiştirdiğin dosyanın uzantısının ROM olmasına dikkat et...

3- Disket sürücüye disketi tak ve ctrl home tuşuna basılı tutarak sistemi aç ve disket sürücünün ışığı yanınca elini tuşlardan çek.

şansın varsa biosun bozulmamışsa 1dk gibi kısa bir sürede güncelleme biter ve bip seslerinden sonra sistem açılmaya hazzır olur.

Award bios biraz karmaşık gibi; fakat anlayınca amiden pek farkı yok :)
1- ilk olarak AUTOEXEC.BAT dosyası lazım bunu yapmanın üç yolu var *istersen kendin oluşturursun Not defterini aç dosya - farklı kaydet ve Adına AUTOEXEC.BAT yaz kaydet. **yeni biosunu indirdiğinde onunlada gelebilir autoexec.bat, *** sistem disketi oluştur onun içinde de var (gizli dosya olarak)autoexec.bat

2- Şimdi AUTOEXEC.BAT dosyasının yanın da indirdiğin bios sürümünü ve flash etme yazılımını diskete at disketde yine bu üçü dışında birşey olmasın.
Yani şu üç şey gerekli.
a) AUTOEXEC.BAT dosyası
b) FLASH893.exe gibi bios flsahlama yazılımı
c) xxx.bin gibi bios dosyası

3- Son olarakta AUTOEXEC.BAT dosyasına sağ tıklayıp düzenleyi seç içine sadece şu girdiyi ekle.
Flashlma yapılacak yazılımın adı ile birlikte bios dosyası adı sonrada /py/sn/f/cc/r girdiyi yaz.

yukarıda yazdığıma göre örnek göstereyim:
AWDFLASH xxx.bin /py/sn/f/cc/r
veya A:\AWDFLASH xxx.bin /py/sn/f/cc/r de olabilir.
AUTOEXEC.BAT dosyasının içinde sadece bu olsun sonrada kaydet.

Artık ad neyse ona göre yaz.
AWDFLASH.EXE xxx.bin /py/sn/f/cc/r kendin ayarlarsın artık

4- Disketi sürücüye tak ve sistemi aç işte mutlu son bios sağlamsa disketin ışığı yanar ve bip sesiyle işlem başlar. engeç 3dk sonra sistem otamatik başlar sondaki r nin anlamı reboot :))
hadi kolay gelsin...

Gigabyte ' ın sitesinden Biosu indir.
award bios yöntemini bir dene kurtarabilirsin belki.
Yapman gereken zip dosyasından çıkan her şeyi boş bir diskete atıp autoexec dosyasını düzenlemek ve içine şu girdiyi eklemek.

flash879 8s648.f8 /py/sn/f/cc/r
olmazsa
A:\flash879 8s648.f8 /py/sn/f/cc/r bunu bir dene umarım sorunsuz halledersin :))

Bunları Yapmak Cok Uzun Sürer Be Üstad :) Uzun Sürmesi Sorun Değil de Benim Pcde Flopy Yok Yani Aslında Varda Çalışmıyor. Bunu Flash Bellekle Yapmanın Yolu Yokmu ? Artı Ben Biosun Güncellemeden Önceki Halini Güncellemeyi Yaptıgım Prgramla Yedeklemistim. Sanırım Uzantısı .Bin 'idi. Flash Bellekler Halledebillir miyim ? Ve Benim Biosun Üstünde Herhangi Bir Marka Yada Model Yazmıo Sadece BIOS Yazıo Nasıl Öğrencem ?

:helpsmilie:

panther76

Superlative Сasual Dating - Verified Ladies
Reaksiyon puanı
21
Maalesef dostum senin kullandığın anakart floppyden açılış istiyor. yedeklemen problem değil nasıl olsa üretici sitesinde yenisi var. yapacağın tek şey 3 dosyayı exe. bin ve bat dosyasını diskete atıp pc yi açacaksın biosun çeşidine göre.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Yedek biosu anakart üzerinden jumperın yerini değiştirerek aktif hale getirebilirsin. Bozulan biosu tekrar yüklemen yararına olacaktır. Oda giderse ne kullanacaksın?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar... Yeni bir anakart aldım.. Burda bir türlü hiç kimse bir şey yapamadı. Teknik servise götürdüm üstüne birde işlemcimde yanmış... Yeni bir anakart ve işlemci aldım :) Sağlık olsun napalım olacağı varmış ki olmuş. Buda bana iyi bir ders oldu artık kesinlikle bios felan güncellemicem. Sorunsuz diye güncelledigim biosum anakartımın sonu oldu :(