Giderayak Gördüğüm Eksikler

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
merhaba sayın SDN yönetimi...

bir kaç ay önce katıldığım SDN ailesinin kısa zamanda alışmanın verdiği huzurla gider ayak aklıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim...nereye gidiyorsun derseniz, kpss yaklaştığı için 40 günlük bir kampa gideceğim...bu 40 gün içinde buraya gelme şansım pek olmayacak...kpss'den sonra önce memlekete sonra askere gideceğim nasipse...dualarınızı bekliyorum...

bunlar önemsiz ayrıntılardı...gelelim asıl konuya:
çok profesyonel olmasam da yıllardır bilgisayar kullanıyorum ve bu yıllar içinde yüzlerce sitede dolandım...oluştuğu kadarıyla tacrübe ve önerilerimi yazmak istedim...amacım kötülemek değil gelişime katkı sağlamak...sonuçta ben de buranın bir üyesiyim...

İşte acizane önerilerim:
-SDNTV! bence daha profesyonel olmalı...orada çoğunluğu editörler tarafından hazırlanmış videolar olmalı...cihaz incelemeleri, nasıl yapılır videoları, uzman tavsiyeleri gibi

-Arayüz değişeceği için ona bişey demiyorum ancak şu anki arayüz yetersiz bence:)

-SDN bence Photoshop, Dreamweaver, ASP gibi ders videolarını DVD şeklinde hazırlayıp satışa sunmalı...

-Bence PDF dergi yerine artık gerçek dergi çıkarmaya başlanması gerek...

-Eğer kağıt dergiye güç yetmiyorsa pdf dergilerin içeriği arttırılmalı...Editörler daha fazla makale koymalı...orada bilmediklerimizi öğretmeli...kısayollar ve çözümler göstermeli...

-Forumdaki konuları izleyen modlar ve süper modlar tecrübeli ve bilgili kişilerden seçilmeli...her mod bölümüyle ilgili en kaliteli paylaşımları yine kendisi yapabilmeli...modlar sadece kural ihlali yapanları uyaran kişiler olmamalı...

-İzleöğren bölümüne konulan en son videonun tarihi 12 şubat 2010 :D

-Artık etraftaki şeyleri toplayıp forumda sunmaktan öte bir şeyler yapılmalı artık...üretime geçilmeli...özellikle de programcılık ve oyun konusunda...bilenlerin yaptıkları yararlı ürünleri sergileyebildiği bölüm olmalı...sergiledikleri şeylerden kazanç elde etme imkanları olursa tabi daha güzel olur:D

Pazartesiden itibaren büyük ihtimal görüşemeyeceğiz...gider ayak görebildiğim eksikleri yazmaya çalıştım...benim yanlış gördüklerim olduysa affola:)

İnşallah geri döndüğümde çok daha iyi hale geldiğimizi göreceğimi düşünüyorum:)
imkan bulursam gitmeden SDN merkezine gelip editörlerle tanışmak istiyorum...bunu yapamazsam en azından askerde Hakkı Abiyi ziyaret edeceğim inşallah...

Saygılarımla...
mertgenc86
SDN Asistanı :D

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
izlenımler guzel ve tabııkı tavsıyerde yapıcı. sana hayırlı teskereler

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Güle güle.

Son zamanlarda arttı bu veda mesajarı hadi hayırlısı bakalım.

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Önerileriniz için teşekkür ederiz. Yenilenme çalışmalarımız devam ediyor.
Yakın zamanda bu yeni çalışmalarımızdan bazıları hayata geçmiş olacak.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Dergi olayı konusunda sana katılmıyorum. Bence dergi hiç olmamalı bile, sanki diğer her şey süper de bir dergi kaldı şimdi.

Bence SDN'nin kalitesi düşüyor. Eskiden SDN bir izle-öğren videosu yayınlarlardı, oh be iyi oldu falan derdik, harbi iyiymiş falan filan. Gezilesi 5 site falan diye konu açılırdı falan, bilediğimiz etmediğimiz şeylere rastlardık. Dolayısıyla içimizde bir "SDN'yi takip etme isteği" oluşurdu. Yani demek istediğim şey, içerik kaliteliydi ve sıradan değildi.

Peki ya şimdi? Bir haber çıkıyor, zaman harcamak için en iyi 10 site diye, mesela ilk sırada facebook geliyor. Yani bu ne şimdi? Hee iyi oldu bak facebook'u öğrendiğimiz. :) İkinci sırada twitter geliyor. Yani benim zaman harcamak için en iyi on site arasında twitter'ın da bulunduğunu öğrenmemin hiçbir anlamı yok ki.

Bir şey yazalım da, yeterki yazalım mantığıyla yazılmış şeyler bunlar, gibi geliyor bana.

Donanımla ilgili, ürünlerle ilgili haberlere vs. hiçbir lafım yok ama bu yazılım incelemeleridir, site incelemeleridir falan pek doğru düzgün yapılmıyor artık diye düşünüyorum.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
"-SDN bence Photoshop, Dreamweaver, ASP gibi ders videolarını DVD şeklinde hazırlayıp satışa sunmalı...(1)

-Bence PDF dergi yerine artık gerçek dergi çıkarmaya başlanması gerek...(2)"

Bu ikisi dışında diğerleri güzel.

1-)SDN bir forum sitesi karını buradan elde ediyor.Hiçbir forum sitesi o tür içerikli paylaşımlar yapmaz.Yani kendisi yapmaz tabi başkasından alıp kendi adıyla vermek yapılabilir(Chip gibi).Özetle SDN'nin işi değil

2-)SDN ye bağış yap düzenli olarak onlar da bastırsınlar :D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Arkadaş üye dediğin böyle olacak :) helal mertgenc86

Başarılar sınavda.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Bende bırakayım bırakayım diyorum
bi türlü bırakamıyorum bu forumu ya
alışkanlık yaptı galiba

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Yeni bir başlık açmayayım diye buraya yazayım. Site hesabından çıkış yapmaya çalıştığımda gelen onay mesajındaki hatalar dikkatimi çekti:

resim_196480166.jpg

Türkçe karakter kullanılmamış ve "misiniz?" bitişik yazılmış.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Öncelikle Allah zihin açıklığı versin.
Hayırlısı olur inşallah.
Önerilerin için de ;
Çok yapıcı buldum. İnşallah yönetim de dikkate alır.

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
hayırlı teskereler güzel önerilerde bulunmuşsun