Gerçek huzuru zenginlik’mi verir fakirlik’mi?

Gerçek huzur hangisi?

• Gerçek huzur zenginlik

Kullanılan: 15 71.4%
  • Gerçek huzur fakirlik

Kullanılan: 6 28.6%

• Kullanılan toplam oy
    21

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
Sizce gerçek huzuru hangisi verir? Multi milyarder ile sokakta yaşayanı kastetmiyorum, asgari mala sahip olan ve fazlasıyla mala sahip olan?

Mesela zenginsiniz ve çevreniz insanlarla dolu kız/erkek, veya fakirsiniz ama çevrenizde sınırlı kız/erkek var.

NuLdERGAMER

Profesör
Reaksiyon puanı
637
Sizce gerçek huzuru hangisi verir? Multi milyarder ile sokakta yaşayanı kastetmiyorum, asgari mala sahip olan ve fazlasıyla mala sahip olan?

Mesela zenginsiniz ve çevreniz insanlarla dolu kız/erkek, veya fakirsiniz ama çevrenizde sınırlı kız/erkek var.
Zenginlik yukarıdan bakıldığı gibi görünmüyor.

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
Bu değerlendirme için çok küçüğüm sanırım ama bence huzuru maddi şeyler değil manevi şeyler veriyor. Sevildiğin sürece malın yokmuş, ne olur ki?

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,230
Maneviyat olmadan zenginlik işe yaramaz, zenginlik olmadan maneviyat işe yaramaz diye düşünüyorum.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,179
Hiçbiri çünkü asıl huzur yeni nesillere iyi bir dünya düzeni bıraktığın zaman gelecek huzurdur yani huzurun ekonomik durumla alakası yoktur.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
zenginin batma riski vardır. Ama fakir zaten batmıştır. Kaybedecek birşeyi olmadığı için hem daha cesurdur hem de riski olmadığı için huzurludur.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
gerçek huzuru, para değil, olaylara karşı bakış açın ve mantaliten ile kazanırsın.

Aklıma Ebu Hanife'nin şu kıssası geldi.

Ebu Hanife (Allah ondan razı olsun) bir gün ders verirken içeriye bir adam girer (bu arada bilmeyenler için Ebu Hanife baba mesleği olarak bir yandan ticaretle uğraşan bir adamdır). Gelen adam Ebu Hanife'nin kulağına eğilerek "ya imam! sizin ticaret mallarınızı taşıyan geminin battığına dair haber geldi." der.

Ebu Hanife bir süre durur, düşünür: Elhamdülillah! der, derse devam eder.

Bir süre sonra aynı adam tekrar gelir, "Ya imam! Batan gemi sizin mallarınızı taşıyan gemi değilmiş." der.

Ebu Hanife bir süre durur, düşünür ve yine "Elhamdülillah!" der.

Dersini dinleyenler "Hocam, her iki duruma da Elhamdülillah dediniz, Allah'a şükrettiniz, nedendir?" diye sorduğunda Ebu Hanife:

"İlk haberi aldığımda kalbime baktım, bir üzüntü ve keder duyuyor muyum? Hayır. Allah'ın verdiğini Allah alır, üzüntü duymadığım için hamdettim. İkinci haber geldiğinde tekrar kalbime baktım, seviniyor muyum? Hayır. Mülk zaten Allah'ındır. Bu yüzden tekrar hamdettim." der.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
Tabii ki fazlasıyla mala sahip olan. Asgari mala sahip olan diyenin düşüncesinden şaşarım gerçekten.
Peki fazlasıyla mala sahip olana gelen insanlar malı için geliyorsa? Malı tükenince çekip giderse? Ve fakire kişiliği karakteri için geliyorsa? (tabi bu düzgün insanlar için) bilmiyorum sence gerçek olan önemli değil mi? Bundan üç sene önce ben 30 yaşımda iken benden 2 yaş küçük bir kız, bir kursta sohbet ederken ben zengin koca istiyorum demişti bende ona, direk zengin olarak gidersem parama gelir ama fakirken evlenmişsek zengin olduğumda beni daha çok sever dediğimde susup bana bakmıştı.

Bence bir insanın parasına geliyorlarsa hiç gelmesinler daha iyi, tabi o insan yalnızlığı tercih etmiyorsa.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991

İkiside değil. En iyisi orta-üst.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124

Zenginlik bence ya.Paran varsa har şeyi yaparsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence evlilik (!)
Sonrada Çocuk (!)

Not: Fesat anlamayın:p

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Gerçek huzuru sağlık başta olmak üzere ilim, edep, haya ve inanç ile bulabiliriz, naçizane görüşüm budur. :)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299

İkiside değil.Maddi durumun ortalama olup Allah'a sığınmak,onun emirlerine uyup, beklentilerini karşılamak (Namaz,oruç, zekat,) bence en iyi huzur.

judhem

Asistan
Reaksiyon puanı
75
gerçek huzur orta halde aç da olmayacaksın milyoner de

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Zengin olayımda Huzursuz olsamda olur.?
Çalışırsam zengin olursam Çekilirim orman etrafında olan villaya. Ohhh kafa mis.

Ha bide Sokakta bir köşede ağlayacağıma, Pahalı Mercedes içinde ağlamayı tercih ederim.
Dayı sağolsun bu durumu yaratıyor bana, arada arabasını veriyor kullanıyom kullanırken gözlerimden yaş geliyo ağlıyom bir nevi. ?

judhem

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Zengin olayımda Huzursuz olsamda olur.?
Çalışırsam zengin olursam Çekilirim orman etrafında olan villaya. Ohhh kafa mis.

Ha bide Sokakta bir köşede ağlayacağıma, Pahalı Mercedes içinde ağlamayı tercih ederim.
Dayı sağolsun bu durumu yaratıyor bana, arada arabasını veriyor kullanıyom kullanırken gözlerimden yaş geliyo ağlıyom bir nevi. ?
abi bence dediğin yanlış zengin olmak da belki sadece dışardan çok güzeldir. Bir şeyler için çok çalışmayı seviyorum

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
abi bence dediğin yanlış zengin olmak da belki sadece dışardan çok güzeldir. Bir şeyler için çok çalışmayı seviyorum
Etrafındakı insanlara göre değişiyor huzur seviyyesi. İyi bir işin olsun ve etrafında olan insanlar sıkıntı çıkarmayan olsun baya çok yaşarsın.
Ama para aşırı fazla olunca ayağının altına fazla çukur kazarlar.

En iyisi aklını kullanmak. Baktın para bol. Abi çekileceksin orman içindeki eve, bir güzel kızda olsa yanında daha bundan iyi ne istersin? Keyfini çek, Yemek bol, Deyip gülmek bol, Ormanda Gezi Bol bol hemde.

judhem

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Etrafındakı insanlara göre değişiyor huzur seviyyesi. İyi bir işin olsun ve etrafında olan insanlar sıkıntı çıkarmayan olsun baya çok yaşarsın.
Ama para aşırı fazla olunca ayağının altına fazla çukur kazarlar.

En iyisi aklını kullanmak. Baktın para bol. Abi çekileceksin orman içindeki eve, bir güzel kızda olsa yanında daha bundan iyi ne istersin? Keyfini çek, Yemek bol, Deyip gülmek bol, Ormanda Gezi Bol bol hemde.
abi sen bu orman işini baya sevdin İnşallah alırsın ormandan bi villa ;)

Reaksiyon puanı
645

harcayacak birşey kalmayınca anlamı kalmaz para satın almayı doğurur bu da şu soruyu getirir mutluluk sadece birşey almak mı

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,633
Zengin olmak strese sokar beni ama şuanda stresliyim bari zenginken stresli olayım :D

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,394

Aslında zenginlik kisiden kisiye göre değişebiliyo istediğin herşeye sahipsen(ev,araba,istediğin sistem) vs zenginsindir fakirlik ise istediğin şeylere maddi açıdan erisememek yani buna dayanaraktan istediğim arabam olsun küçük bi evim olsun bi sistem olsun işime gideyim bana yeter (10 tane araba 100 tane eve gerek yok)