General Mobile Discovery Quadro 4 Duyruldu

0nurKavak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uygun telefon pazarında kendini ispatlayan General Mobile yeni modeliyle kullanıcıları epey memnun edecek gibi gözüküyor.

General Mobile'nin sessiz sedasız kendi sitesinden duyurduğu Discovery Quadro 4 kullanıcıların beğenisine sundu. Satışı devam eden Discovery'nin donanımını güncelleyen General Mobile Quadro 4 ile Discovery'deki bazı eksiklikleri bu telefonla tamamlamak istiyor. Quadro 4'ün duyrulması Discovery 2'nin çıkmama ihtimalini bir kez daha kanıtladı.

Tasarım

Renk seçeneklerinde siyah ve beyaz rengi tercih edilmiş. 8.9 mm kalınlığa, 4.5 inçlik ekrana sahip(1280x720), Sol tarafında açma-kapa ve ses açma-kapama tuşları bulunuyor. Sağ tarafında iğneyle sim kartı takacağımız bir çekmece bulunuyor. Arka tarafında kamera, led flash ve stereo hoparlör bulunuyor. Arka kapağının çıkmadığını belirtelim.

Donanım

Gücünü tahminen MTK6889T 1,5 GHz dört çekirdekli işlemciden alıyor. Bu işlemcinin yanında PowerVR Sgx544MP grafik işlemcisi bulunuyor. 1 GB RAM ve 16 GB hafızasıyla yeterli bir hafızaya sahip. GM Discovery'deki gibi 8 MP arka, 2 MP ön kamera bulunmakta. En önemli özelliklerinden birisi de batarya. 3000 mAh pille kullanıcılarına uzun süre şarj derdindi unutturucak gibi gözüküyor.

Tek sim kartlı telefonun fiyatı belli değil. Discovery QUADRO 4'ün ne zaman satışa sunulacağı merak konusu.

Kaynak : www.generalmobile.com

:: Yeni Discoveryi beğendiniz mi ?

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Geçen gün hepsiburada üzerinden telefonları inceledim. 1.200 TL civarlarına kadar neredeyse tüm telefonlarda 1GB ram var. Ya arkadaşım Android'in ram canavarı olduklarını unutuyorlar mı?

İşte beni bu tür telefonlardan uzak tutan yegane sebeplerden biridir bu RAM olayı. 370 TL'lik telefonda da 1GB ram var 1.200 TL'lik telefonda da. Diğer teknolojileri kıyaslamıyorum zaten aralarında mükemmel olan yok. Hani WP8 olsaydı bu telefonlar 'iyi' derdim, çünkü WP8 öyle sorunlar içermiyor; onunda başka sorunları var.

Ben artık 500 TL ve üstü tüm telefonlarda artık 1.5 GB RAM içeren cihazlar görmek istiyorum. Ama malesef çok az cihazda bu var. Yani demek istediğim telefon pazarında nasıl ki HD ve 4-5" ekranlar standart hale geldiyse aynı şekilde diğer teknolojilerinde bu şekil standart hale gelmesi lazım.

Mesela ilk uygun fiyatlı ve RAM'i yüksek telefon olarak General Mobile'ı görmek isterdim.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
İşlemci MTK6589T düzeltelim. Piyasadaki Zen, Dark, EVO ve Motorola G gibi rakiplerini düşündüğümüzde 600-650 bandında gelmesi lazım bu cihazın. Batarya oldukça iyi görünüyor ama bunda diğer bileşenlerinde nasıl optimize edileceği önemli.

0nurKavak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada işlemci konusunda tahminde bulundum. Zira ucuz segment telefonlarda bu işlemci kullanımı oldukça yaygın. Işlemci kodunu yanlış yaznışım. Kusura bakmayın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çöp dedikleri bu olsa gerek.. Çift sim bile olmayan telefona 3000 pıl ne ıse yarar.

akilliphone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
General Mobile ye aslında çok fazla birşey söylemeye gerek yok. Basit ama çin görünümlü bir telefon gibi gelsede bana işlevi ve hızı çok iyi fakat ben genede çok fazla güvenemiyorum adındanmı markasındanmıdır nedir yedek parçalarını bulabilceğimi sanmıyorum. Arkadaşlarımdan yola çıkarak birkaç kiçiye sorduğumda samsungla aynı peformansı verdiğini söylüyorlar ayrıca Yedek Parça olarakta aynı malzemeyi kullandıkları konuşuluyor. Bir Samsung Ceptelefonu kadar olmasada Nokia gibi markalarla kıyaslanabilceğini düşünüyorum. Cep Telefonu Aksesuarları olarakta birçok mağazada gerekli aksesuarları bulabiliyor cep telefonunuza cep telefonu kılıfı gibi malzemeler bulabiliyorsunuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu telefonu aldım 1000 tlye on ay taksıtle evkurdan beyaz olanını androıd wındows ve dıger ısletım sıstemlı telefonları kullandım ve her marka aslında anı bır kararla aldım motorola moto g alacaktım bekledım gelmedı yerınede anı bır kararla bun aldım telefon tek kelımeyle harıka sesı cözunurlugu hızı kamerası mukemmel ... tavsıye ederım

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
3000 mAh ile resmen şarj sıkıntısını ortadan kaldırmışlar. G2'nin ekranı 5.2 inç ve FULL HD ve bu cihazla bataryası aynı. Ama G2'nin şarjı mükemmel. Bu cihazın şarjı dehşet olur ama optimizasyon da önemli. Ama sırf General Mobile diye alınmaz. Ben de sırf General Mobile diye almam.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Kesinlikle bu cihaz 1000 TL etmez sakın ha öyle bir hataya düşmeyin ! 1000 TL varsa gidin Nexus 4-5 , Samsung S4 Active, LG G PRO LİTE alın . . .

Henüz Türkiye pazarına yeni giren G700 var Huawei G700 ve 2 GB RAM var ve 750 TL !

Dervisan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kesinlikle bu cihaz 1000 TL etmez sakın ha öyle bir hataya düşmeyin ! 1000 TL varsa gidin Nexus 4-5 , Samsung S4 Active, LG G PRO LİTE alın . . .

Henüz Türkiye pazarına yeni giren G700 var Huawei G700 ve 2 GB RAM var ve 750 TL !

Kardeş iyi diyon has diyon da o dediklerinin ekrani bundan büyük bataryasi 700-800mah daha az. Varsin birkaç milisaniye yavaş olsun bu ekrana bu batarya cezbetti beni 4 gözle evkurdan başka bir yere gelmesini bekliyorum. Evkur kazik çünkü. Hem RAM çoklu işlem yapanlar için elzem. Bana RAM de gerekmez oyunda 21mbps internet bizi var diyor. Olsun da 3 mbps olsun pilin de bitmesine. İcabında tek elle de kullanabileyim icabinda ortamlarda şak! Diye masaya da vurabileyim yeter bana Saygilar Dervisan

- - - Mesaj Güncellendi - - -

T9 un azizligine ugradim kusura bakmayin. Biraz kafa yorumda ne demek istediğim anlasiliyor saygilar tekrar.

Sebep:canim flood yapmak istedi. Yasaklar tatildir :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ilk cihazda snapdragon koydukları için kâr azdı.
buna mediatek koyarak voleyi vurmayı hedefliyorlar sanırım.

krkmzmrt

Doçent
Reaksiyon puanı
2
700 Lira Verilir Discovery İle Değisile bilecek bir cihaz 3000 mAh beni cezbetti tek

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Kardeş iyi diyon has diyon da o dediklerinin ekrani bundan büyük bataryasi 700-800mah daha az. Varsin birkaç milisaniye yavaş olsun bu ekrana bu batarya cezbetti beni 4 gözle evkurdan başka bir yere gelmesini bekliyorum. Evkur kazik çünkü. Hem RAM çoklu işlem yapanlar için elzem. Bana RAM de gerekmez oyunda 21mbps internet bizi var diyor. Olsun da 3 mbps olsun pilin de bitmesine. İcabında tek elle de kullanabileyim icabinda ortamlarda şak! Diye masaya da vurabileyim yeter bana Saygilar Dervisan

- - - Mesaj Güncellendi - - -

T9 un azizligine ugradim kusura bakmayin. Biraz kafa yorumda ne demek istediğim anlasiliyor saygilar tekrar.

Sebep:canim flood yapmak istedi. Yasaklar tatildir :)

Sayın Abim öncelikle hürmetlerimi sunarım :)

SnapDragon işlemcilerin batarya performansı ile MTK işlemcilerin batarya performansı elbette bir değil. İyi optimize edilmiş ise 2000 mAh batarya da iyi iş çıkarabilir. Batarya'nın değeri büyük olması çok uzun süreli gideceği anlamına gelmez. İyi optimize edilmediyse çok daha az değerli bir bataryadan daha az süre de bile bitebilir.

1 GB RAM ve Android İşletim sisteminde çoklu işlemler elzemden ziyade verem eder desek daha doğru olur.

Ve yine tekrarlıyorum bu cihaz kesinlikle 999 TL etmez...

Dervisan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sayın kardeşim arz-ı endam ederim, gözlerinden nazikce öperim.benimde zaten dünya üzerinde bulunan en kral telefona vereceğim para bugunun parasıyla 800 tlden 1 kurus çıkmaz. telefona 1000 liradan fazla para verilir mi ya. ayiptir soylemesi zaten elimde nexus 7 var. evde onu kullaniyorum hamdolsun Allah'ıma.kardes ben soyle dusunuyorum. eskiden telefon alirken kullanim ozelliklerine bakardik.radyo var mivarblutut var mivarmp3 celiyo mu caliyokaliteli telefonmus ver.deyip aliyorduk. bu google cikardigi androidleinsanlarin dikkatini telefonun yazilim ozelliklerinden çok donanim ozelliklerinedikkat cekti ki. islemci degistirip ram degistirip ayni seyi boyayip yeniden satabilsin.insanlar daha dune kadar iphone ram i kac bilmezdi. ama hiz ve stabilite yuzundenşu veya bu sekilde eline iphone almis olan iphone sahibi olmadan rahat edemezdi.bu google android cikardi iphone dan ustun oldugunu gostermek icin dikkatleri donanima cekti. ne bileyim iste'iphone da 512 ram var bunda 1gb " dedi.ferrari motorlu şahinle şahin motorlu ferrariyi kiyasladi.oyle degil senin yazilimin acik kaynak ve bedava sen tabi donanim doldurucan tasarim kasican. adamin yazilimi para. bugun senin donanim dolu telefonun adamin512 ramli 800mhz li telefonuyla kiyaslaniyor ve geri kaliyor. stabilite zaten malum 1 saat kullan ne olursa olsun şişiyor.3 normal gorev ac dorduncude dübürü patlıyor :)yani kisaca diyorum ki donanimdaki milisaniye mili amper mili ghz mili benchmarkozelliklere fazla takilmamak lazim.ayrica bi bilgi daha lg g2 de bile olmayan sebeke uzerinden goruntulu gorusme gm lerde varmis. duymayanlar duysun ama gidip 1000lira da baymasin hürmetler ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım aynen sana katılıyorum bende aldım 1200 liraya mükemmel demek az gelir tasarımı zarifliği incecik şık gören bende telefonu ayponmu diyor bende hayır general diyorum afallıyorlar görüntü ses 4x4

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler Bayanlar ben bu telefonu aldım çok memnunum arkdaşın dediği gibi gören ıphone sanıyor sıkntısı uygulamalarda cok seri yani ben bu telfona 1000 lira veririm herkesede tavsiye ederim general mobile devri değiştiriyor samsung galaxy modelinin üstüne bişiler ekleyip piyasaya sürüyor ıphone 5s de kaldı ama general mobile hem bu modelde hemde elitte tavan yapcak görün bakın herkese tavsiye ederim su quadro 4 kullanıyorum eliti de aldım alacam bundan sonra baska markaya bakmam.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s3 den güzel s3 ün 2300 amper bunun 3000 amper ben kullanıyorum telefonu çok güzel s3 ün 1.4 bunun 1.5 el sensörü s4 mini ni özelliklerini taşıyor telefon rahat oyun oyandığım halde 3 gün gdiiyo
az oyun oynasam 5 gün gitcek

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar general mobile casper cidden harika üstü telefonlar bana göre samsunglarıda sollar mesela kardeşimde samsung s3 mini var babamda da casper VIA V4 BABAM telefonu ilk çıktığında almıştı casperın hala mükemmel hızda çalışıyor oyunlarda hiç bi kasma yok hep yeni gibi telefon bide s3 miniye bakıyoruz kasma donma ne ararsan var halbuki casper via v4le samsung s3 mini nerdeyse aynı fiyat bu yerli olduğu için iyi general mobileda aynı casper gibi fiyat olarak avantajlı samsugları bana göre sollar yavaşlama olmuyo bu telefonlarda ama tek bir dez avantajlarını söyleyeyim maalesef bu telefonlar bozulduğu zaman garantide çok bekliyorsunuz yada para vermek zorunda bile kalıyorsunuz garantiye ister üye olun olmayın yani diyeceğim şudurki dostlarım, bu telefonları kolay kolay bozamayacaksınız özellikle düşürmeyeceksiniz samsungları kesinlikle tavsiye etmem ama düşüreceksiniz bozacaksınız samsung alın en azından garantisi kolay olur. bunu söylemişken bir anımı anlatayım babam telefonunu yanlışlıkla sert bir şekilde düşürdü ve telefonun ekran sıvısı aktı telefon yavaş yavaş karardı ve en sonunda söndü babam bunun için garantiye tam 500 tl para verdi yedek parçası bulunmuyormuş bunlara dikkat edin....

SELAMETLE - MUTTAKİ

Oğuzhan ♕

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pekte ilginç bir cihaz değil.Sonuçta Akıllı Telefon pazarının ileri gelen çöplerinden biri GM.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
720p HD ekrana 3000 mAh batarya çok iyi bence ama bazı arkadaşların dediği gibi optimizasyonu önemli. Kernel sağlam ise yolunda gider bence.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
General Mobile alınmaz verdiğiniz paraya yazık telefonda yazılıma dair birşey yok ama donanım var ve malzeme kalitesi berbat

S

SDN Okuru

SDN Okuru
general mobil discovery 2013 hazirandan beri ve kullanıyoruz. halen sağlam ve hızlı halen fiyatı aynı düzeyde. 3000 lik pil tam aradığım olmuş. kamerayıda 13 yapaylardı. iyiydi. birde 21 olmamış 42Mbps bağlantı hızı kalsaydı.. ama alınabilir telefon.. şuanki fiyatı 699tl 50-60 tl daha düşük kampanya bulsam hemen kendimede General Mobile Discovery Quadro

alıcam. nede olsa akıllı telefonda şarj olayı önemli.:clap:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
23 şubat da bimex den almış olduyum Quard 4 telefonum 16 mart bozuldu . şimdi servizde bakalım sorun neymiş telefon özellik olarak güzeldi fakat ekran görüntüsü birden bire yok oldu alt tuş ışıkları yanıyor ve telefon aşırı ısındı .