General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

ByAdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beyler GM 5 Plus için bana Arkaplan Bulanıklaştırma ve Düşük Işık Modlu Kamera Uygulaması Lazım... Bildiğiniz Kamera Uygulaması Varsa Adını Söyleyebilir Misiniz?

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar bende mesaj gönderilemedi problemi var. Mesajı gönderiyor ama "mesaj gonderilemedi tekrar denemek icin dokunun" yaziyor. Sadece ben de mi oluyo acaba ?

hodalaz

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar bende mesaj gönderilemedi problemi var. Mesajı gönderiyor ama "mesaj gonderilemedi tekrar denemek icin dokunun" yaziyor. Sadece ben de mi oluyo acaba ?
Tahminen facebook yada messenger uygulamasından böyle bir hata alıyorsanız sizde bir sorun yok. Bende şuan aynı şekilde mesaj yollayamiyorum heralde facebook da bir sıkıntı var.

hodalaz

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Servis numarasına mi mesaj yolluyorsunuz mesela 2222

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Herhangi bir kişiyle normal mesaj uygulaması. İşte goruntu

Ekli dosyalar

• PhotoGrid_1466115075830.jpg
    PhotoGrid_1466115075830.jpg
    558 KB · Görüntüleme: 213

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
1 haziran güncellemesi ile şarj ömrü 1 tık daha iyi oldu. Normalde geceden sabaha yüzde 2 3 şarjım azalırdı artık kesinlikle şarjım gitmiyor kaçta bıraktıysam öyle uyanıyorum . Isınma konusunda da sanki biraz iyileştirmeler var gibi.

Teyfik Koc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar telefonun yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum genel manada herkesın ovdugu noktaları bahsetmeyeceğim benım beğenmediğim noktalar,
Anormal derecede oyun oynarken ısınıyor,
Ön kamara 13 mp olmasına ragmen bana göre GM 4G den daha kötü çekiyor.

Benım en buyuk sıkıntım ıse uyumlu cam koruyucu bulamam? Bu konuda tavsiyede bulunabilecek arkadaşlar var mı? Cam koruyucu film de olabilir yeterki ekranı tam kaplasın?

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Allah Allah ön kamerasinin iyi cekmesi lazim
Kardeşim şuan ekranda koruyucu vs. var mı ? Ben de taktırdığımda ön kamera kötüyü geçtim çok kötü çekiyodu. Zaten ekranida tam kaplamadigi icin çıkardım boyle kullaniyorum. Ön kamerayı kapatıyosa koruyucu cikar duzelir.

Berkant Eruysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben yaklaşık birkaç haftadır kullanıyorum , Orta bütçeli bir aile için çok tavsiye ederim . Performansı güzel , ekranı da büyük .
Saçma sapan telefonlara gereksiz özellikler yüzünden tonla para saycağınıza , gayet güzel bir fiyata bu telefonu alabilirsiniz .

Reaksiyon puanı
0
Youtubede video izlerken kendi kendine videoyu durduruyor ve bende de ışık sızması var servise versem değiştirirler mi yeni parti cihazla.

Teyfik Koc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar sarjim 95 ten sonra o kadar yavas dolmaya basliyor ki.. 3 dk yaziyor ama 20 dkda bir doluyor yüzde yüz olmuyor. 99 oldu 10 dk bekledim hala 100 olmadi. korkmaya basladim ne yapmaliyim

hodalaz

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Kalan %10 kısım yaklaşık 30-40 dkk sürüyormuş.

CrazyGuardian

Asistan
Reaksiyon puanı
17
abartmayın cihaz sorunlu cıkmış olabilir .her markada gecerlidir bu durum. bende şuana kadar hiçbir sıkıntı olmadı. dün sabah alarmı kapamak için yataktan kalktım telefonu elimden düşürdüm. laaap diye ekran üstü düştü 3-5 saniye yere baka kaldım tabi uykuluydum. sonra kendime geldim ulan dedim gitti telefon elmie aldım baktım ekranda bi sıkıntı yok şükürler olsun..

SeksiGenç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar herkes telefondan şikayetçiymiş,en iyisi siz bilirsiniz diye size sorayım...İlk çıktığında beğendim ama sonra bazı sorunları duydum.Sizce almalı mıyım yoksa üstüne 300-400 tl koyup vipe1,g8 ,honor7 vb. Telefonlar mı almalıyım??

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar herkes telefondan şikayetçiymiş,en iyisi siz bilirsiniz diye size sorayım...İlk çıktığında beğendim ama sonra bazı sorunları duydum.Sizce almalı mıyım yoksa üstüne 300-400 tl koyup vipe1,g8 ,honor7 vb. Telefonlar mı almalıyım??
Bana sorarsan g8 i zaten eliyorum boş yere 300 lira fazla para verme bir çok açıdan aşağıda kalıyor. Vipe 1 i batarya açısından tercih edebilirsin, honor 7 i de tercih etmen için ekstra bir sebep söyleyemiyorum açıkçası. Yeni parti cihazlar burda konuşulan temel sorun olan ışık sızmasını zaten barındırmıyor, geriye kalan sorunlarda tamamen yazılımsal ve bu telefon google tarafından her ay güncelleme alıyor. Bulunmaz bir nimet bence. Karar senin, tamamen tercih meselesi

cyanogenmod17

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Ben alalı 1 ay oldu, ışık sızması dışında hiçbir sıkıntısını görmedim ki onu da sıkıntı olarak görmüyorum. Ön kamerası çok iyi , ekran parlaklığı çok iyi güneşte rahatça görünüyor , hızlı sarjı on numara , kasma donma yaşamadım , ayda bir güncelleme ve en geç agustos da Android N (7) güncellemesi.. Eğer bunu istemiyorsan da G8 alma , pil konusuna önem veriyosan P1 al , yada Honor 7. Beklentilerine göre seç.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Dün itibariyle ben de gm5 plus'lı oldum. Almadan önce çok araştırdım ve soğumuştum ama dün tekno mağazada incelerken gözümü karartıp aldım, merak; saf android...
Yorum yapmak için erken ama umarım pişman olmam. Dünden bu yana da kötü bir görüntü çizmedi henüz telefon.
İncelerken yapılan çoğu yorumun da asılsız olduğunu farketmem beni üzdü. En önemlisi de dosya yöneticisi yok deniyordu gm asistan içinde Dosya yöneticisi mevcut arkadaşlar telefonu biraz kurcaladıkça kendini gösterecektir diye düşünüyorum.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dün itibariyle ben de gm5 plus'lı oldum. Almadan önce çok araştırdım ve soğumuştum ama dün tekno mağazada incelerken gözümü karartıp aldım, merak; saf android...
Yorum yapmak için erken ama umarım pişman olmam. Dünden bu yana da kötü bir görüntü çizmedi henüz telefon.
İncelerken yapılan çoğu yorumun da asılsız olduğunu farketmem beni üzdü. En önemlisi de dosya yöneticisi yok deniyordu gm asistan içinde Dosya yöneticisi mevcut arkadaşlar telefonu biraz kurcaladıkça kendini gösterecektir diye düşünüyorum.

Pil ömrü hakkında bilgi verebilirmisin özellikle oyun değilde mobil veri açıkken sürekli gün içinde sosyal medyada dolaşmak şarjı nasıl etkiliyor

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Pil ömrü hakkında bilgi verebilirmisin özellikle oyun değilde mobil veri açıkken sürekli gün içinde sosyal medyada dolaşmak şarjı nasıl etkiliyo

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Pil ömrü hakkında bilgi verebilirmisin özellikle oyun değilde mobil veri açıkken sürekli gün içinde sosyal medyada dolaşmak şarjı nasıl etkiliyo
Henüz telefonu tanıma kurcalamaları içinde olduğum için pek sağlıklı olmaz vereceğim bilgiler. Üç dört güne kadar ekran görüntülerini paylaşırım buradan

Tekno kurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar telefon olarak gm 5 plusi almayi dusunuyorum.Sizce pisman olur muyum?Telefonu alanlar beni bilgilendirirse sevinirim.

Okan Yavuz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saat dilimini istanbula göre ayarlayamıyorum yardımcı olur musunuz seçeneklerde çıkmıyor

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Telefonu kullanmaya başlayalı dört gün oldu ufak tefek ısınma turları sonrası gözüme çarpan bir iki şeyi paylaşmak istedim.

Şu ana kadar saf android deneyimi genel olarak olumlu diyebilirim.
Hoparlör cızırtısı, telefonla konuşurken sensör sıkıntısı vs gibi çok duyduğum hatalar bende olmadı umarım da olmaz.

Fakat yazılımsal olduğunu düşündüğüm bir iki hata var:

Birincisi bir saat kadar önce play storedan güncelleme yaparken cihaz mavi ekran verdi kapatıp açtım düzeldi umarım bu ilk ve son olur.

Bir iki kere de hiçbir tuşa basmıyorken ekranın üst kısmında ses açma kısma simgesi belirdi kaybolması için ses tuşlarına müdahalede bulunmam gerekti, can sıkıcı bir durum ama yine yazılımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Şu an tatilde olduğum için normal kullanım alışkanlıklarımın dışında kullanıyorum telefonu o yüzden batarya konusunda net bir şey söylemek doğru olmaz ama bana sanki biraz hızlı tükeniyor gibi geldi.

Bunlar dışında hiçbir kasma donma yavaşlık hissetmedim. Isınma konusunda da hiçbir rahatsız edici ısınmaya denk gelmedim (oyun oynamak dahil.)
Yine normal ortamımda olmadığım için kesin bir yorum yapmamakla beraber wi-fi çekim gücünü az buldum, yani modemden uzaklaşınca çok fark ediliyor çekim gücündeki düşüş fakat tamamen modemden de kaynaklı olabilir.

Sonuç olarak bin lira verilmiş bir telefondan -hele ki o kadar olumsuz yoruma rağmen- beklediğimin fazlasını alacağımı umuyorum. Bahsettiğim hatalar çok sık tekrarlamadığı sürece de çok büyük sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

Sabredip okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler daha da kullandıkça gözlemlerimi paylaşacağım.

Rivovi96

Asistan
Reaksiyon puanı
5
telefonun WiFi çekme sıkıntısı olduğunu duydum WiFi de böyle bir sıkıntı varmı? normal bir amiral gemi kadar çekiyormu? bir sorun varsa aynı sorun mobil veride de varmı?