General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Bu arada telefonuma tekrardan 4 üründen birini seçmek şartıyla indirim geldi ? hayret..

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Sen uydurma olduğunu kanıtlayamazsın öteki başka bişey olduğunu kanıtlayamaz böyle uzar gider. Adamlar neyden rant alacak ki sallama şeyler söylesinler az mantıklı konuş. Tamam hiç bir inceleme, test videosunda sorunlar bahsedilmedi de burada 10 larca kişi sorunlardan bahsediyorsa sen onlara 'uydurma' diyemezsin...

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
ne demek istediğimi anlamadın.1000 tl lik telefonu degerlendiriyoruz 3000 değil.telefon çok ısınıyor diyen şahıslar kapasitesi yüksek oyun oynarsan ısınıyor doğrudur ama apple kullansanda ısınacak fark eden bisi yok.bildirim ışığında sızma olayını ben görmedim.karanlk ortamda dikkatli bakmak lazım küçük bir sorun abartlyor.adam çıkmış kulaklık bozuk diyor bozuksa yenisini verirler bu kadar basit burda her yazlana inanmayın.1000 tl civarı telefon düşünen arkadaşlar bana göre aln.bir haftadr kullanıyorum çok şükür sknt yok gayet kullanışlı ve güzel

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
5 tane uygulama 16 hazirana kadar yüzde 90 indirimde Facebook ta resmi sayfadan bakabilirsiniz.bildigim kadaryla sadece bir uygulama indirebilirsiniz kampanya dahilinde hakkınızı nova launcher prime de kullanın telefonun çoğu eksikliğini giderilir ve telefona güzel bir görünüm kazandryor

Cemyasin61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
1000 tllik telefondan ne bekliyorsunuz diyenler olmuş.ya şaka mı bu.1000 tl den bahsediyoruz.

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
1000 tllik telefondan ne bekliyorsunuz diyenler olmuş.ya şaka mı bu.1000 tl den bahsediyoruz.
Arkadaşlar telelfonun kullanımını etkileyecek gerçekten bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Benim telefonumda yok yani 1 ay 10 gündür kullanıyorum. Hep söylediğim gibi snapchat ön kamerası hariç üzüldüğüm hiç bir noktası yok. Pişman olunacak hatalara sahip bir telefon değil.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Arkadaşlar telelfonun kullanımını etkileyecek gerçekten bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Benim telefonumda yok yani 1 ay 10 gündür kullanıyorum. Hep söylediğim gibi snapchat ön kamerası hariç üzüldüğüm hiç bir noktası yok. Pişman olunacak hatalara sahip bir telefon değil.

Ya benim anlamadığım şey, bilmiyorum forumdaki yorumları okudunmu ama ölü pixel den tut, alındığı anda aşırı ısınmaya kadar onlarca sorun okudum. Millet bu kadar mı şanssız arkadaş ?

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ya benim anlamadığım şey, bilmiyorum forumdaki yorumları okudunmu ama ölü pixel den tut, alındığı anda aşırı ısınmaya kadar onlarca sorun okudum. Millet bu kadar mı şanssız arkadaş ?
Bende bunların hiç biri yok. Bazı arkadaşlar da bilinçsiz ama bazıları tabi. Adam dosya yöneticisi yok böyle bi hata olabilir mi diyor, yahu saf android almış haberi yok.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Bende bunların hiç biri yok. Bazı arkadaşlar da bilinçsiz ama bazıları tabi. Adam dosya yöneticisi yok böyle bi hata olabilir mi diyor, yahu saf android almış haberi yok.

Yahu öyle insanlar istisna tabi. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Buraya gelip o tür sorunları giderebiliyorlar. Fakat ölü pixel şikayeti alan duydum. Kutudan çıkarır çıkarmaz 3 tane ölü pixel var dedi adam ve teknik servisi aramış adamlar '5 ten az ölü pixellere yardım edemiyoruz' demiş. Başkası 'alır almaz doğal olarak şarja taktım inanılmaz ısındı. Servise vereli 1 hafta olru' tarzında bir şikayeti vardı. Seste cızırtı şikayetli insanların yorumlarını da baya bir okudum. Yani ilk görseline baktığımda ardından teknik özelliklerine baktığımda cidden almak istedim. Ve başka bir arkadaş 'Bunu almak bir kumar' tarzında bir yorum yapınca direk kafamdan sildim telefonu. Note almayı planlıyorum açıkçası. Yani bunu alıp 1000 tl boşa gideceğine, 1800 veririm 3-4 sene kullanırım. Bana bu seçenek daha mantıklı geldi açıkçası...

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Yahu öyle insanlar istisna tabi. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Buraya gelip o tür sorunları giderebiliyorlar. Fakat ölü pixel şikayeti alan duydum. Kutudan çıkarır çıkarmaz 3 tane ölü pixel var dedi adam ve teknik servisi aramış adamlar '5 ten az ölü pixellere yardım edemiyoruz' demiş. Başkası 'alır almaz doğal olarak şarja taktım inanılmaz ısındı. Servise vereli 1 hafta olru' tarzında bir şikayeti vardı. Seste cızırtı şikayetli insanların yorumlarını da baya bir okudum. Yani ilk görseline baktığımda ardından teknik özelliklerine baktığımda cidden almak istedim. Ve başka bir arkadaş 'Bunu almak bir kumar' tarzında bir yorum yapınca direk kafamdan sildim telefonu. Note almayı planlıyorum açıkçası. Yani bunu alıp 1000 tl boşa gideceğine, 1800 veririm 3-4 sene kullanırım. Bana bu seçenek daha mantıklı geldi açıkçası...
Dostum her telefon belli oranda ısınıyor şarjda. Bu telefon hızlı şarj yapıyor ve mecburen ısınıyor. Maksimum 38 derece gördüm şarjda hatta şuan şarjda ve kullandığım için ekstra ısınıyor yine ölçtüm 38.1 geldi ısısı. Yani ölü piksele bişey diyemicem ama bence kumarlık bir durumu yok. Ben de korktum alırken kabul ediyorum bilmiyordum çünkü bu markayı, ama gerçekten laf edilecek lanet olsun diyeceğim bişey gelmedi başıma.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Dostum her telefon belli oranda ısınıyor şarjda. Bu telefon hızlı şarj yapıyor ve mecburen ısınıyor. Maksimum 38 derece gördüm şarjda hatta şuan şarjda ve kullandığım için ekstra ısınıyor yine ölçtüm 38.1 geldi ısısı. Yani ölü piksele bişey diyemicem ama bence kumarlık bir durumu yok. Ben de korktum alırken kabul ediyorum bilmiyordum çünkü bu markayı, ama gerçekten laf edilecek lanet olsun diyeceğim bişey gelmedi başıma.

Ya inan çok ilginç geliyor bana senin dediklerin :D. Yani düşünsene tanıtıldığı günden beri takip ediyorsun telefonu, çıkınca kesin alacağım diyorsun. SDN'e üye olup bir sorunu var mı diye kontrol etmek istiyorsun. Bi bakıyorsun 10 larca şikayet postu. Yemin ediyorum kafayı yedim nasıl yapılır bu tarz hatalar diye :D. Sağlık olsun ama ben GM'den soğudum sende de umarım bir sorun olmaz bu dakikadan sonra ve mutlu mesut yaşarsınız =)

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ya inan çok ilginç geliyor bana senin dediklerin :D. Yani düşünsene tanıtıldığı günden beri takip ediyorsun telefonu, çıkınca kesin alacağım diyorsun. SDN'e üye olup bir sorunu var mı diye kontrol etmek istiyorsun. Bi bakıyorsun 10 larca şikayet postu. Yemin ediyorum kafayı yedim nasıl yapılır bu tarz hatalar diye :D. Sağlık olsun ama ben GM'den soğudum sende de umarım bir sorun olmaz bu dakikadan sonra ve mutlu mesut yaşarsınız =)
Valla dostum bu şeye benziyor biraz bence, bi hastalık çıkar google da araştırırsın neymiş diye saçma sapan bir sürü sende olmicak ama başkalarında olmuş şeyler çıkar karşına korkarsın. Bu kadar detaylara takılma bence, burda yazılan sorunlar milyonlarca satıcak telefonun maksimum 100 kişide görülen şeyleri. Şikayeti olmayan insan buraya girmiyor bile ;)

Kdjdvkdvmdf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
General kendine gelmeli bir an önce,piyango gibi kimi telefonu iyi kimi telefonu kötü.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Saf androidde dosya yöneticisi yok mu? Onu kim söylemiş?

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Dosya yöneticisi yok ticari amaçla koyulmamış storeOİD uygulamasinda es dosya önerilen uygulamalar arasnda olması bunun bir kanıtı.orjinali kadar güzel bir dosya yöneticisi.bazi eksiklikler var ama uygulama ile çözülüyor

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Olabilir tabi, ben de çoğunlukla solid explorer kullanırım, sistemin kendi dosya yöneticisini kullanmam. Huawei P9'un dosya yöneticisinde kasa özelliği var, onu kullanıyorum sadece.

mukoo037

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sakın sakın gm almayın. çok illet bi servisi var. her servise gönderdiğim telefon başka bi arızayla geri döndü 4-5 defa servis gördü her seferinde başka bi arızaya neden oldular ve sonunda teledonu birebir değiştirdiler. inanması güç ama değiştirdik dedikleri telefonun dokunmatiği arızalı çıktı. bu kadar kötü bi servis ağı olan bi telefon iyide olsa sonunda perişan olmamak için alınmaz.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bütçesi 1000-1250 arası olupta bu telefonu almak isteyen arkadaşlara bugun itibariyle iyi bi haberim var. ALMAYIN.Bekleyin. Çok değil 2-3 aya Asus Zenfone 3 serisi çıkıyor bugun tanıtımı yapıldı. Zenfone 3 ultra ve deluxe modelleri pahalı ama giriş modeli olan Zenfone 3 gayet uygun 249 dolara çıkıyor.

Ufak bi hesapla 1250 tl civarı olacak.
Örnek; iphone se çıkış fiyatı: 400 Dollar ---> Türkiye :2000 TL oldu
Asus Zenfone 3 çıkış fiyatı : 249 Dollar ---> Türkiye:1250 Tl olucaktır.

Özellikler şahane;
4 Gb ram
FHD Ekran 5.5 inç
3000 mAh
16 Mp Ois ArkaKamera
8 Mp Ön kamera
Snapdragon 625
Adreno 506
64 GB depolama
7,69 mm kalınlık
Usb type C
Parmak izi sensörü
Ve metal yekpare kasa

Anlayacagınız Gm 5 plus a verdiğiniz para karşılığında beklediğiniz özelliklerin neredeyse 2 kat fazlasını biraz bekleyip 200 250 tl daha ekleyip almak mümkün.
Boşverin GM5 plus sevdasını bende çok heveslendiim ama olmadı gördünüz alanların şikayetlerini. Daha çok çalışmları lazım GM Firmasının başarılı olmak için.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Benim iki sorum olucak
1- telefonun alt hoparlor cıkısları iki gozukuyor ama sol taraftan ses gelmiyor. Tek hoparlor mu ?
2- ana ekranda klasör olusturulabiliyor mu ve menunun uygulama düzeniyle oynana biliyor mu ?
Cevaplayabilicek arkadasa tesekkur ederim :)

1-biri mikrofon diğeri hoparlör
2-klasör oluşturuluyor.menüdeki uygulama düzaeyiyle oynanmıyor.ama telefonu aldığında nova launcher prime 1 tl ye alabiliyorsun %90 indirimle. o programla bunu yapabilirsin.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yaklaşık 25o TL farkla bu saydığım özelliklere sahip bir telefon sizce alınır mı arkadaşlar ? siz ne düşünüyorsunuz?

Sağolasın NEXTMAN :)

Efeli42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
meraba arkadaslar gm 5 plus kullanicisiyim cihazi fabrika ayarlarina dondurdum ve yuklu olan uygulamalari tekrar yukledigimde uygulama durduruldu diyip acmiyo ve actigi uygulamayi orn. instegram eskiye gore baya yavasladi sorin nedir anlamadim cozumu var mi ??

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
bütçesi 1000-1250 arası olupta bu telefonu almak isteyen arkadaşlara bugun itibariyle iyi bi haberim var. ALMAYIN.Bekleyin. Çok değil 2-3 aya Asus Zenfone 3 serisi çıkıyor bugun tanıtımı yapıldı. Zenfone 3 ultra ve deluxe modelleri pahalı ama giriş modeli olan Zenfone 3 gayet uygun 249 dolara çıkıyor.

Ufak bi hesapla 1250 tl civarı olacak.
Örnek; iphone se çıkış fiyatı: 400 Dollar ---> Türkiye :2000 TL oldu
Asus Zenfone 3 çıkış fiyatı : 249 Dollar ---> Türkiye:1250 Tl olucaktır.

Özellikler şahane;
4 Gb ram
FHD Ekran 5.5 inç
3000 mAh
16 Mp Ois ArkaKamera
8 Mp Ön kamera
Snapdragon 625
Adreno 506
64 GB depolama
7,69 mm kalınlık
Usb type C
Parmak izi sensörü
Ve metal yekpare kasa

Anlayacagınız Gm 5 plus a verdiğiniz para karşılığında beklediğiniz özelliklerin neredeyse 2 kat fazlasını biraz bekleyip 200 250 tl daha ekleyip almak mümkün.
Boşverin GM5 plus sevdasını bende çok heveslendiim ama olmadı gördünüz alanların şikayetlerini. Daha çok çalışmları lazım GM Firmasının başarılı olmak için.

gm ye verdiğimi parayla aldığımız 2 kat özellik nedir çok anlayamadım açıkcası.
1GB fazla ram mi
işlemciden kaynaklanan upload hızındaki 50 mbps lik farkmı (150mbps-100mbps)
arka kameradaki 3mpx lik fark mı
yada ön kameradaki 5 mpx lik eksiklikmi
bataryadaki 100 mah eksiklikmi.
yada parmak izi sensörümü

nedir yani gm5+ tan bu telefonu 2 kat daha iyi yapan .?
lütfen yanlış anlama ama dediğin bu özelliklerin hiç birisi bence 2 kat fazla değer katmıyor asus a. bide asus a yani. bilmiyorum karar değerli alıcı arkadaşların ama gm5+ ı da öldürmeyin. ;)

250 tl fazla verip bahsettiğin özellikteki telefonları almaktansa gm5+ almayı tercih ederim. cebimde 250 tl kalır

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle şunu söyleyeyim ben bir hafta öncesine kadar GM5 plus hayranıydım resmen cihaz duyuruldugun dan beri takipteydim iphone u satıp alıcaktım ama dediğim gibi ne kdar uygun fiyatlı ne kadar iyi özellikli bir cihaz olursa olsun insan bu kadar hatayı görünce şu forumda yazılan sorunları okuyunca 1000 TL parası ile kumar oynamak istemiyor. Evet teknoloji işi kumar gibi sayılır bir nevi, şans işi ama her cihaz da aynı risk yada aynı şans yok kimisi daha riskli işte bu gm5 plusta takip ettiğimiz kadarıyla çok riskli. Anlatılan sorunlar 1-2 kişide olsa sıkıntı yok ama aynı tür hata ile karşılaşan o kadr çok kişi olunca nekadar iyi ve uygun olsada insan riske girmek istemiyor. Takdir edersin ki 1000 TL çoğumuz için önemli bir miktar, en azından benım için. Bariz şekilde arada güvenilirlik ve dayanıklılık farkı var bunu sizde biliyorsunuzdur. Olaya teknik servis desteği açısından müşteri ile ilişki açısından değil Asus ve GM kalite farkından bahsediyorum. Çoğu GM 5 Plus takipçisi için GM sevdası başka baharlara kaldı çünkü sağlam çıkması olasılığı gerçekten çok düşük. Herkes te bir hata, insan korkuyor. O yuzden sanırım aciliyeti olmyanlar için bi kaç ay daha bekleyip daha iyi bi markadan almak daha sağlıklı olucak gibi

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Öncelikle şunu söyleyeyim ben bir hafta öncesine kadar GM5 plus hayranıydım resmen cihaz duyuruldugun dan beri takipteydim iphone u satıp alıcaktım ama dediğim gibi ne kdar uygun fiyatlı ne kadar iyi özellikli bir cihaz olursa olsun insan bu kadar hatayı görünce şu forumda yazılan sorunları okuyunca 1000 TL parası ile kumar oynamak istemiyor. Evet teknoloji işi kumar gibi sayılır bir nevi, şans işi ama her cihaz da aynı risk yada aynı şans yok kimisi daha riskli işte bu gm5 plusta takip ettiğimiz kadarıyla çok riskli. Anlatılan sorunlar 1-2 kişide olsa sıkıntı yok ama aynı tür hata ile karşılaşan o kadr çok kişi olunca nekadar iyi ve uygun olsada insan riske girmek istemiyor. Takdir edersin ki 1000 TL çoğumuz için önemli bir miktar, en azından benım için. Bariz şekilde arada güvenilirlik ve dayanıklılık farkı var bunu sizde biliyorsunuzdur. Olaya teknik servis desteği açısından müşteri ile ilişki açısından değil Asus ve GM kalite farkından bahsediyorum. Çoğu GM 5 Plus takipçisi için GM sevdası başka baharlara kaldı çünkü sağlam çıkması olasılığı gerçekten çok düşük. Herkes te bir hata, insan korkuyor. O yuzden sanırım aciliyeti olmyanlar için bi kaç ay daha bekleyip daha iyi bi markadan almak daha sağlıklı olucak gibi
Sorunlar var evet haklısın ama iphone 6 alacağını düşün ve aynı böyle iphone6 kullanıcıları kulübüne gir ve bir hataları oku istersen bakalım ne gibi sorunlar var dünyanın en iyi telefonunda. Verdiğin para telefonu daha iyi yapmıyor arkadaşım sadece içini rahatlatıyor ;)

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benim yaptıgıgm mükemmel ve hatasız bi telefona sahip olmaya çalışmak değil ama sadece biraz araştırarak olasılığı daha düşük bi cihaz bulmaya çalışmak , bu hatalar kmisinde olur kımısınde olmaz ama şimdi gidip alsam bendede bu hatalar olsa içime oturur az paradeğil :) 1000 TL