Genelkurmay Başkanlığı'ndan Yandex'e suç duyurusu

Ozgurky

Profesör
Katılım
26 Nisan 2009
Mesajlar
2,698
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
778920_detay.jpg



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunuldu

Genelkurmay Başkanlığı dünyanın beşinci büyük arama motoru olan Yandex firmasının web sitesinde Ankara ve İstanbul'da bulunan askeri birliklere ait panoramik görüntüleri TSK'ya ait herhangi bir birimden izin almaksızın yayımladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 7. Maddesi'nde "birinci derece askeri yasak bölgelerinin fotoğraf ve filminin çekilmesinin, harita ve krokisinin yapılmasının, not alınmasının veya harita uygulaması gibi faaliyetlerde bulunulmasının, bölgenin savunma ve güvenlik tedbirlerini aksatacak, bozacak ve açıklayacak cihazlar kullanılmasının, bu amaçla görevlendirilmiş olanlar ile Genelkurmay Başkanlığı tarafından izin verilmiş olan dışındakilere yasak olduğu düzenlenmiş olup bu yazılı yasaklara aykırı hareket edenlere hapis ve adlipara cezası verilir" ifadelerine yer verildi. Genelkurmay Başkanlığı bu nedenle izinsiz birinci derece askeri yasak bölgelerin panoramik görüntülerini yayımlayan Yandex firması sorumluları hakkında yasal işlem yapılmasını talep etti.

 

mehmet0321

Doçent
Katılım
23 Ağustos 2012
Mesajlar
744
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Yaş
30
Haklılar.Askeri birliklerin fotoğrafını ve ya videosunun çekilmesi kesinlikle yasaktır.
 
Katılım
21 Mayıs 2008
Mesajlar
858
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Aynı başlık biraz önce Oxxi'de de açıldı, verdiğim cevabı aynen yazıyorum:
MIT'te aynı şeyi yaptı. Görüntüler hazırlanmadan önce belediye ve gerekli kurumlardan izin alınıyor. Eğer aksi bir şey olursa kaldırırlar zaten. Google gibi d(*)ik kafalı değil Yandex.
 

legolas4444

Profesör
Katılım
1 Mayıs 2008
Mesajlar
1,367
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
salaklıktan başka birşey değil.google earth kullananlar zaten uzaydan görüyorlar..
 
Üst