Genç Girişimciye Tavsiyeler

Bu konuyu okuyanlar

Talha Ceyhan

Öğrenci
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
Merhabalar Ortalama 40 bin Tl Param Var Ankarada Korku Evi Açmayı Düşünüyodum Merkezi Bir Konumda Fakat Ruhsat Çıkartılamadığı İçin Risk Yüksekti Sizce Ne Yapabilirim Çankaya Belediye Bu Sektöre Şuanlık Ruhsat Vermiyor Ve Zabıtalar Sıkıntı Yapıyormus
 

errno

Doçent
Katılım
17 Temmuz 2016
Mesajlar
694
Reaksiyon puanı
567
Puanları
93
Merhaba,

ilk olarak izninizle samimi bir yazı yazmak istiyorum. Girişimcilik herkesin yapabileceği yetenek değildir. Sizi ilk başta tebrik ediyorum.
Ancak aynı zamanda aşağıdaki maddeleri de ciddi anlamda göz önünde bulundurmak gerekir. İktisat ve işletme konuları.

1- Piyasada şu anda insanların eğilimlerinin neler olduğu,
2- piyasada para akışının ve ürün akışının hangi yönde ilerlediği,
3- hangi sektörlerin yatırımlarında ne kadar kazandığı ve ne kadar kaybettiği,
4- para sirkülasyonunun hangi sektörede hızlı ve yavaş olmak kaydı ile ivmeleri,
5- detaylı maliyet hesaplamalarında uzman olmak, (Zira bir girişimcinin en ufak bir duran varlığının bile amortismanını hesaplayabiliyor ve maliyetin dağılımını yapabiliyor olması şart)
6- Karar alabilme ve değişimlere açık, aynı zamanda yenilikçi firma taktikleri,
7- piyasanın lider veya orta ölçekli çeşitli sektörlerindeki firmaların alış/satış, doyma oranları

gibi şahsım adına çok önemli olduğunu düşündüğüm konuları gözden geçirmek gerekir. 40 bin YTL ile firma ruhsat işlemleriniz, muhasebeci, açılış ve diğer firma demirbaş giderleriniz için yeterli bir meblağ olduğunu düşünmüyorum. Bunu yanında aylık ödemelerinizde olacaktır.

Şu an bende firma açmak istiyorum ama firmaların ödediği maddi bedeller günümüzde ortada. 40 bin YTL'yi hemen bir çırpıda bitmesede de 6 ay içinde borçlu hale gelebilirsiniz. Ve bir firmayı kapatmak bile parayla..

Size tavsiyem, home office olmak kaydı ile paranızın tamamını riske etmeyecek şekilde bir iş düşünmeniz. Çünkü geride borçlarınızı kapatacak desteğiniz yoksa borç içinde olmak da var. Evet hayat bir risk anlıyorum ama risk analizi var, piyasa var, var da var..

Saygılarımla
 
Üst