Gelecek Konusunda Kararsızım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erdem81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdem81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, başlamadan belirtmek istediğim bir konu var ki o da bu konunun amacı "Ne olayım ben?" ya da "Bana meslek bul Muhittin Abi." değil. Sizlerin görüşlerini almak istiyorum. Çünkü aylardır bu kararsızlığı yaşıyorum. Her şeyin en başından başlamakta fayda var.

Küçüklükten beri birçok meslek kafamda dönüp durdu. İtfaiyeciden gazeteciye... 5. sınıfta iken astronom olmayı düşlüyordum, falan filan. Biraz büyüyünce daha gerçekçi düşünmeye başladım. 7. sınıfa giderken ilk bilgisayarıma kavuşmuştum. O zamanlar bilgisayar hakkında pek bir şey bilmiyordum açıkcası. Fakat zamanla haşır neşir olmaya başladım. Meraklı olduğum için sürekli araştırıyordum. Bilgisayar öğretmenimizin derste PARDUS'u tanıtmasıyla başladı aslında her şey. Kendi bilgisayarıma yüklemek için öğretmenimden DVD'yi istedim. Windows'un silineceğini, bir süre PARDUS kullanacağımı ve bu süre zarfında programlama ile tanışacağımı bilemezdim. Bilseydim keşke, koşarak uzaklaşırdım. O yıllarda programlama oldukça cezbetmişti beni. Ve yine o yıllarda meslek kararımı "Bilgisayar Mühendisi" olarak değiştirdim. Ta ki bu zamana kadar. Lisede sayısal ağırlıklı ders seçimi yaptım. Hani bilgisayar mühendisi olacağım ya(!) Şu an 11. sınıftayım. Ve hala bir MF sınıfında okuyorum. Birkaç ay öncesine kadar hala bilgisayar mühendisi olmayı düşünüyordum. Peki ne mi değişti? Hedeflerimi, hayal ettiklerimle dolduramayacağımı fark ettim. Neyimi mi fark ettim? Matematikten nefret ettiğimi...

Evet, kabul ediyorum. Çok geç oldu fakat zararın neresinden dönülse kardır. Şu an sınava yaklaşık bir yılım var. Ve ben hala ne tür bir meslek seçmem gerektiği konusunda kararsızım. Doğruyu konuşmakta fayda var. Derslerim iyi değil. Ha, düzenli çalışırsam onlar da iyi olur. Olmaz diye bir şey yok. Ama mesela bambaşka. Sevdiğim tek alan yabancı dil. TS alanında iyiyim ve puanlarım deneme sınavlarında MF'den en az 30 puan fazla oluyor. Şaka gibi ama doğru. Neredeyse hiç çalışmayan birisine göre oldukça güzel. Fakat sadece YGS için. LYS konusunda başarılı olabileceğime inandığım tek alan yabancı dil. O da diğerlerine nazaran. Bir dil sınıfında okumadan bu saatten sonra ne yapabilirim ki?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Gözünü açıp kapayıp bir bakmışsın kendini işletme okurken bulmuşsun.. Karasızlıkla boğuşan tüm arkadaşlarım kendini işletme okurken buldu. Bence en kısa sürede kendine doğru bir hedef koymaya bak :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Herkes sevdiği mesleği icraa etmez. Herkes öğrendiği mesleği de icraa etmez. Başladığın bir işi bitirmeyi öğrenmelisin ve kendine prensip edinmelisin. 2 yarım iş, bir tam iş etmez. (İşletme için de matematik gerekli) Mühim olan, önce bir diplomaya sahip olmak. Daha sonra istersen yine de Taksi şoförlüğü yapabilirsin. Diploman yoksa, onuda yapamazsın. Müşteriler bile, bir bilgisayar mühendisi Taksi şoförüne, ilk okul terk ve hapisten yeni çıkmış bir şoföre tercih ederler.