Geleceği olan programlama dili

deneyci99

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben lise 2 deyim simdi programlama ogrenmek istiyorum c++ a kendimi yakin hissediyorum c ve javayada baktim mantiklari birbirine benziyor yani kavrarim gibi sizce önü daha açık programlama dili hangisidir yada ilerde bana para kazandiracak diller :)

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Ben lise 2 deyim simdi programlama ogrenmek istiyorum c++ a kendimi yakin hissediyorum c ve javayada baktim mantiklari birbirine benziyor yani kavrarim gibi sizce önü daha açık programlama dili hangisidir yada ilerde bana para kazandiracak diller :)
Java ve C# ama C++ bilmekten de zarar gelmez

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bence pythonla başla, ondan sonra C, C++,Java,C# seçersin. C ve Javanın söz dizimi benzer ama mantıkları(paradigma diyelim) farklı. C++ ile Javayı beraber değerlendirebilirsin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
Dil para kazandırmaz. Beceri kazandırır.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Birden fazla programlama dili öğrenmen için bir engel yok. Başlangıç için ise ben python 3 öneririm. Söz dizimi basit olduğu için kavraması daha kolay. C ile de başlaya bilirsin ancak nesne tabanlı programlamayı kavraman senin için büyük avantaj olur.Üniversitede C ile başlatıyorlar sonrasında java gösteriyorlar. Para kazanmaya gelince; genellikle bir pojede birden fazla programlama dili kullanılır. Programla dilinin kendisi değil o dille yazdığın programlar ve ya projeler para kazandırır. Java diğer dillerden farklı olarak makinesini yanında taşır (JRE) yani herangi bir platforma bağlı değildir. Aynı programı hem linux hem windowsta çalıştırırsın. C dilinde yazılan programlar diğer dillerle yazılanlara göre hızlı çalışır. C# , C++ ve Delphi .NET platformunun nimetlerinden yararlanır.