myefsane
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 49
Gazze İçin Yardım Kampanyası
Başbakanlık, acil yardım hesaplarında kampanya başlatıldı. İnsanlık dramı TBMM'yi de harekete geçirdi, milletvekilleri bağış yapacak.
Yayına Giriş: 06.01.2009 15:25:59
Güncelleme: 06.01.2009 16:30:20
Türkiye, Gazze'de günlerdir büyük can ve mal kayıpları veren Filistinlilere yardım elini uzatıyor.
Başbakanlık acil yardım hesaplarındaki kampanyayı başlatan Başbakan Erdoğan,
"Filistin'e tüm halkımızın desteğini bekliyoruz." dedi.
Öte yandan, Sağlık Bakanlığına ait ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan TIR'lar, hem İsrail hem de Mısır kapılarından Gazze'ye girdi.
Kerem Şalom kapısının kapalı olması yüzünden 2 gündür bekleyen tıbbi malzeme ve ilaç sabah saatlerinde Gazze'ye girebildi.
Gazze'de yaşanan insanlık dramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de harekete geçirdi.
Her Milletvekili En Az 250 Lira Yardım Yapacak
Meclis Başkanı Toptan'ın öncülüğünde başlatılan kampanyada her bir milletvekili en az 250 lira yardımda bulunacak.
Türkiye devlet kurumları ve vatandaşlarıyla Filistin halkı için tek yürek oldu.
Sivil toplum örgütlerinin ardından devletin zirvesindeki iki kurum Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Başbakanlık da kampanya başlattı.
Meclis Başkanı Toptan, Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde son teknolojiye sahip silahlarla bebek ve kadınların katletildiğini söyledi.
Açılan yaraların onarılmasının yıllar süreceğini ifade eden Toptan, Meclis'in Kızılay aracılığı ile bölgeye yardımda bulunduğunu açıkladı.
Toptan, milletvekillerinin maaşlarını aldığı gün, yardımların toplanacağını ve en kısa zamanda bölgeye ulaştırılacağını belirtti.
Kampanya kapsamında alt limit 250 Lira olarak belirlendi.
Hesap Numaraları
Başbakanlık'ın başlattığı yardım kampanyası için açılan hesap numaraları ise şöyle:
1) Ziraat Bankası Aşağı Ayrancı Şubesi.
TL. hesabı numarası: 555 555 55
2) Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi
TL. hesabı numarası: 0 5000 00 05
3) Vakıflar Bankası Finansmarket Şubesi
TL. hesabı numarası: 205 55 55
Kaynak:
Başbakanlık, acil yardım hesaplarında kampanya başlatıldı. İnsanlık dramı TBMM'yi de harekete geçirdi, milletvekilleri bağış yapacak.
Güncelleme: 06.01.2009 16:30:20
Türkiye, Gazze'de günlerdir büyük can ve mal kayıpları veren Filistinlilere yardım elini uzatıyor.
Başbakanlık acil yardım hesaplarındaki kampanyayı başlatan Başbakan Erdoğan,
"Filistin'e tüm halkımızın desteğini bekliyoruz." dedi.
Öte yandan, Sağlık Bakanlığına ait ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan TIR'lar, hem İsrail hem de Mısır kapılarından Gazze'ye girdi.
Kerem Şalom kapısının kapalı olması yüzünden 2 gündür bekleyen tıbbi malzeme ve ilaç sabah saatlerinde Gazze'ye girebildi.
Gazze'de yaşanan insanlık dramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de harekete geçirdi.
Her Milletvekili En Az 250 Lira Yardım Yapacak
Meclis Başkanı Toptan'ın öncülüğünde başlatılan kampanyada her bir milletvekili en az 250 lira yardımda bulunacak.
Türkiye devlet kurumları ve vatandaşlarıyla Filistin halkı için tek yürek oldu.
Sivil toplum örgütlerinin ardından devletin zirvesindeki iki kurum Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Başbakanlık da kampanya başlattı.
Meclis Başkanı Toptan, Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde son teknolojiye sahip silahlarla bebek ve kadınların katletildiğini söyledi.
Açılan yaraların onarılmasının yıllar süreceğini ifade eden Toptan, Meclis'in Kızılay aracılığı ile bölgeye yardımda bulunduğunu açıkladı.
Toptan, milletvekillerinin maaşlarını aldığı gün, yardımların toplanacağını ve en kısa zamanda bölgeye ulaştırılacağını belirtti.
Kampanya kapsamında alt limit 250 Lira olarak belirlendi.
Hesap Numaraları
Başbakanlık'ın başlattığı yardım kampanyası için açılan hesap numaraları ise şöyle:
1) Ziraat Bankası Aşağı Ayrancı Şubesi.
TL. hesabı numarası: 555 555 55
2) Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi
TL. hesabı numarası: 0 5000 00 05
3) Vakıflar Bankası Finansmarket Şubesi
TL. hesabı numarası: 205 55 55
Kaynak: