• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Gay hakemin cesur kararı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Günlerdir hakemlik yapsın mı yapmasın mı tartışmaları ile gündeme gelen gay hakem dün gece bir televizyon yayınına katıldı. 33 yaşındaki Halil İbrahim Dinçdağ, yüzündeki mozaiğin kaldırılmasını ve adının da rumuzlanmamasını istedi.

7995599.jpg

Eşcinsel olduğu için görev verilmeyen hakem, cesur bir kararla, Kanaltürk’te yayınlanan Telegol programında kimliğini açıkladı. Yüzündeki mozaikli görüntünün kaldırılmasını isteyen hakem, kendisinin Trabzon bölgesi hakemlerinden 33 yaşındaki Halil İbrahim Dinçdağ olduğunu söyledi.

Halil İbrahim Dinçdağ’ı programa çıkması için eski hakem Ahmet Çakar ikna etti.

Programın başında ismi rumuz olarak verilen ve yüz görüntüsü mozaiklenen Halil İbrahim Dinçdağ, bir süre sonra mozaikli görüntünün kaldırılmasını istedi.

Çocukluğundan beri hayalinin maç spikeri olmak olduğunu, 1996 yılından bu yana hakemlik yaptığını anlatan Halil İbrahim Dinçdağ, "Özel hayatımı asla görevime yansıtmadım" dedi.

Ailesi için çok zor bir dönemin başladığını ancak kendi durumunun da zor olduğunu anlatan Halil İbrahim Dinçdağ, "Eşcinsellerin iç dünyalarını kendileri bilir ve kendileri anlarlar. Stüdyoya gelmeden bir gün önce yemek yerken anneme baktım. Ben annemi kaybedersem yaşayamam dedim" diye konuştu. Annesiyle ilgili sözlerinin ardından duygulanan Halil İbrahim Dinçdağ’ın gözlerinden yaşlar geldi.

Son olarak meslektaşlarına seslenen Halil İbrahim Dinçdağ şunları söyledi: "Lütfen yapılan haksızlıklara karşı, ne yanlış yapılıyorsa dik durun. Bunun hata olduğunu söyleyin. Bildiğiniz doğruları söyleyin."

KAYNAK

İnsanların özel hayatına karışamassınız yargılayamassınız bu insan hakları bildirgesinde bile vardır Ama adamı tebrik ediyorum eşcinsel olabilir ama erkek gibi programa çıkıp yüzünü göstermiş

şunlara bir damla saygı göstermemek lazım

Çok yanlış düşünüyorsun dostum o katil diil hırsız diil sadece düşünceleri ve istekleri farklı toplumda Senin gibi düşünenler çok zaten onun için insanlar bu şekilde dışlanıyor sonuçta sana bana Zararı yok onu bu şekilde yargılamayassın :excl::excl:

tabi ne istiyorsa yapsın ona birşey diyemem
herkes kendine
ama benden normal birşey yapıyormuş gibi davranmamı beklemesin

senin gibiler de kıyametin canlı alameti Tazzy

Sölermisin dostum ne zamandar beri insanların allah ile arasına girmek bizim dinimizde var Sonuçta allah ile kul arasında ben yaptığını desteklemiyorum ama onuda kınamıyorum onun görüşleridir...

tabi ne istiyorsa yapsın ona birşey diyemem
ama benden normal birşey yapıyormuş şeyi beklemesin

Hiç kimse sana normal davran demedi. adam sadece işini yapmak istiyor Senin saygını beklemiyor zaten...

merak etme, bir gün hazır olacak
merak etme, bir gün kıyamet de gelecek ve siz yenilenlerden olacaksınız

Neler söylüyorsunuz arkadaşlar?
Ne demek "onun kendi görüşüdür saygı duyalım" ?
Tarihte bu eylemi işleyen kaviimler en şiddetli şekilde helak edilmiştir(bkz. Lût Kavmi)
"Allah ile kul arasına girilmez" bahanesi ne kadar kolay ağzımızda yer buluveriyor.
Yarın kıyamet günü sorar Allah: "bu sapkınların yaptığını neden hoşgörüp, normal karşıladınız" diye

Neslimizi korumamız lazım bu gibi sapık düşüncelerden, tasvip etmek te en az o eylem kadar iğrençtir benim gözümde.
Lanetle kınıyorum o ahlaksız hakemi!

merak etme, bir gün hazır olacak
merak etme, bir gün kıyamet de gelecek ve siz yenilenlerden olacaksınız

Ya bence çok saçma konuşuyorsun ne yani şimdi biz bu adama küfür veya dışlamadığımız için Dindenmi çıktık ?? kusura bakma ama sen başkalarının dini görüşüne karışamassın Sevabım günahım allah ile benim aramdadır yenilenmi yenenmi olucaz onuda allah bilir Bu lafları ederek sen günaha giriyorsun haberin yok

Tony bazı şeyler insanların elinde değildir.O yüzden bazı kuralları aşmadıkları sürece kim ne yaparsa yapsın.Sonuçta oda bi insan.Onun yaptıkları ve yapmadıkları Tazzzynin dediği gibi Allahla kendi arasında.Hakemliğini doğru düzgün yapsın diğer konular bizi ilgilendirmez.

Bu arada bunu din çatışmasına dönüştürmenin anlamı yok.

lan tipine bakan adam sanır hee
yanlış bişy ama bu bi sağlık sorunu sanırım hormanal bişy
kınamıyorum çünkü neyi çok kınarsan yaşamadan ölmezsin derler
allah sonumuzu hayır etsin demektenbaşka care yok

nerden biliyorsun sen tanrımısın?

(tövbe tövbe bu sözüde bana söylettin ya helal olsun başka bir şey demiyorum)
çok yazık sana, az önce küfre girdin, tavsiyem bir an önce kelime-i şahadet getirmendir

ben konuşma konusunda iyi değilim, beni bu konuda yenebilirsiniz ancak bu gerçeği değiştirmez
en iyi cevabı karay vermiş, Mai Nai bu cevabı senden beklemezdim insanın kendi kontrolü tamamen kendi elindedir, din çatışması diyorsun, sen farklı dinden misin ki çatışalım, dinin kuralları birdir

sağlık sorunu sanırım hormanal bişy

Hayır öyle değil, bu işi normal göstermek için uydurulmuş bir bahane sadece.
Lût Kavminin tamamı gay değildi, helak edildiklerinde aralarında bu işe bulaşmamış kadınlar, erkekler ve hatta çocuklar da vardı. Onların da yitip gitmelerinin tek nedeni bu işe engel olmayıp yayılmasına göz yummuş olmalarıdır.
Verdiğim bağlantıyı biraz zamanınızı ayırıp özellikle ayet meallerine göz atmanızı tavsiye ederim. Umarım bu olayı alelade bir olaymış gibi ahkam kesmenin bile ne kadar yanlış olduğunun farkına varırsınız:
Kavimlerin Helakı .com

karay kesinlikle haklı
şu an belki de hiçbir kavmin helak edilmeyişinin sebebi de peygamberimizin duasıdır

madem bu kadar saygı duymayı abarttınız
sizin de benim saygı duymamama saygı duymanız gerekir

Arkadaşlar tabi ki her insana saygı duyuyoruz. Ancak saygı duymak ayrı, düşünceleri onaylamak ayrı şeyler. Sonuçta biz de "yaradılanı severiz yaradandan ötürü"
Ama bu şekilde bir fiili de görmezden gelip "normal birşeydir, saygı duyalım" diye tutturmamak lazım.

Kişilerin görüşlerine ve fikirlerine saygı duymamız gerekir. Onlar hayata sizin baktığınız açıdan bakmıyorlar. Eğer biz, toplum olarak kişileri kararlarına saygı duymayı başaramazsak, bitmiş bir toplumuz demektir.

" Saygı duymamama saygı gösterin " diyebilecek seviyeye düşmeyelim.

O kişiyi desteklediğimiz yok. Sadece saygı duyun diyoruz.

Kişilerin görüşlerine ve fikirlerine saygı duymamız gerekir. Onlar hayata sizin baktığınız açıdan bakmıyorlar. Eğer biz, toplum olarak kişileri kararlarına saygı duymayı başaramazsak, bitmiş bir toplumuz demektir.

" Saygı duymamama saygı gösterin " diyebilecek seviyeye düşmeyelim.

O kişiyi desteklediğimiz yok. Sadece saygı duyun diyoruz.

saygı duymuyorum arkadaşım, valla önüme gelse hastanelik ederim
var mı?

Ya bırakın allah aşkına Ya ne yapalım hadi toplanın Gebertelim bütün travestileri,gayları,eşcinselleri asalım keselim işkence yapalım Bülent ersoyu taksimde sallandıralım bunlarımı dememi bekliyorsun dostum bu nasıl insanlık onları gebertmek hangi dine sığar Adam ne halt işlerse işler Burda tek şahısdan bahsederken kavimleri soktunuz araya Ne yapmamı bekliyorsun sölermisin Cevabını bekliyorum bakalım ne yapıcaz sana göre ??? Adama iş vermessen hırsızlık yapar Adamı dışlarsan Yine kötü yola düşücek sana zararı dokunucak acaba ne yapmamızı bekliyorsunuz ? bana allahdan kitabdan bahsediyorsun sonrada adamı dövmekden bahsediyorsun ne çabuk unuttun peygamber efendimiz (sav) işkenceden geçirildiği halde azını açıp ne küfür nede onlara karşılık vermiştir

tony_almeida , karay

Ya bırakın allah aşkına Ya ne yapalım hadi toplanın Gebertelim bütün travestileri,gayları,eşcinselleri asalım keselim işkence yapalım Bülent ersoyu taksimde sallandıralım bunlarımı dememi bekliyorsun dostum bu nasıl insanlık onları gebertmek hangi dine sığar Adam ne halt işlerse işler Burda tek şahısdan bahsederken kavimleri soktunuz araya Ne yapmamı bekliyorsun sölermisin Cevabını bekliyorum bakalım ne yapıcaz sana göre ??? Adama iş vermessen hırsızlık yapar Adamı dışlarsan Yine kötü yola düşücek sana zararı dokunucak acaba ne yapmamızı bekliyorsunuz ? bana allahdan kitabdan bahsediyorsun sonrada adamı dövmekden bahsediyorsun ne çabuk unuttun peygamber efendimiz (sav) işkenceden geçirildiği halde azını açıp ne küfür nede onlara karşılık vermiştir

işte içindeki kini sen döktün
ben sadece hastanelik edecektim :D
toplumdan dışlamak yeterlidir diyoruz, yok siz illa onlara da normal insan gibi davranacaz diyorsunuz

Ben de bunu söylemeye çalşıyorum K-C, ama anlatma kabiliyetim biraz kıt olduğu için anlaşılamıyorum galiba...
Benim o hakem görevi icra etmeye çalışan vatandaşla bir alıp-veremediğim yok.
Ama seçtiği tercih çok yanlış, buna rağmen "kendi seçimidir saygı duyalım" diyemem. Her zaman bu eylemin karşısında olmuşumdur, olacağım da.
Ben kendi soyumdan gelen birinin bu şekilde bir tercih yapmasını ancak bu eylemin doğru olmadığını savunarak engelleyebilirim. Tekrarlıyorum; NESLİMİZİ BU ŞEKİLDE BİR HAYAT TARZINDAN KORUYALIM!

Hayır öyle değil, bu işi normal göstermek için uydurulmuş bir bahane sadece.
Lût Kavminin tamamı gay değildi, helak edildiklerinde aralarında bu işe bulaşmamış kadınlar, erkekler ve hatta çocuklar da vardı. Onların da yitip gitmelerinin tek nedeni bu işe engel olmayıp yayılmasına göz yummuş olmalarıdır.
Verdiğim bağlantıyı biraz zamanınızı ayırıp özellikle ayet meallerine göz atmanızı tavsiye ederim. Umarım bu olayı alelade bir olaymış gibi ahkam kesmenin bile ne kadar yanlış olduğunun farkına varırsınız:
Kavimlerin Helakı .com

sağlık sorunu hormonal bişy dedim normal demedimki
en baştada tipine bakan adam sanır dedim
çok şiddetli bi şekilde kınamak istemiyorum çünkü neyi kınarsan başına gelir yaşamadan ölmezsin
allah hidayet versin diyorum
sağlık sorunu ise elbetteki bi tedavsi vardır bunu normal olagan gibi görüp hatta bundan zevk alıp yaşam biçimi gibi görmek göstermek çok yanlış
demek istediğim eger bu adam kendini bu şekilde hissediyosa biyerlerde bi anırmalik vardır belki yetiştirilme tarzında belki yaşadığı ortamda belkide dediğim gibi hormonlarında bi sorunvardır bu soruunu bulup çaresine bakılmalı diyorum
normal demiyorum tedavi gerektiren bi durum diyorum
ha illede böyle yaşıcam diyosa çekipte vurucak ülkeden sürecek halimiz yok
zaten toplum içinde saygı duyulan bireyler değiller bende insani bi saygı duyamıyorum malesef buyüzden diyebilieceğim tek şey allah yardım etsin hidayet versin

Saygı duymuyorum...
Yıllardır ona saygı duy buna saygı duy toplumun geldiği nokta belli...
ABD den farkımız kalmadı...
Çağdaşlığı başka yermizden anlar olduk...
Nerde terbiyesizlik var.... Nerde kültürümüze aykırı şey var Çağdaşlık adına yücelttik destekledik... Kültürümüzü koruyalım değerlerimize sahip çıkalım dediğimizde gerici olduk...

ABD de AB de örnek alıncaka o kadar çok standart var iken, adalet var iken, bilim teknoloji varike biz neleri örnek alır olduk?

Ya açın hukuk sitelerini
okuyun ne mesajlar var gerçek mesajlar...
16 yaşında bir gencim 14 yaşında kız arkadaşımla ilişkiye girdim ailesi şikayetçi oldu ceza alır mıyım diye soruyor bir genç...

Saygı mı duyalım şimdi buna?

Saygı gibi hoşgörü gibi güzel kelimelerin arkasına her türlü pisliği saklayamazsınız...
Saygının da sınırı var...

Toplumumuzda her türlü pisliği meşrulaştırmanın aracı haline gelmiş saygı...

Toplumumuz kültürümüz git gide bataklığa sürükleniyor... biz de bu durumun karşısına geçmiş 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuyoruz....

-----------

Şunu da unutmayın her koyun kendi bacağından asılmaz...

siz bir koyunu kendi bacağından asıp bir sarayın içine koyun bakalım...

2 gün sonra o güzel sarayın yaşanabilir bir hali kalacak mı?
Pis koku yüzünden tüm saray ahalisi saraydan kaçacaklar...

Bu güzel ülke bu güzel kültür bir saraydır...
siz bu pis koyunları kendi bacaklarından asılır ellemeyin diyerek sarayın içine asmaya çalışıyorsunuz... saraı kokutacaksınız ve siz de artık o sarayda yaşayamayacak hale geleceksiniz habeiniz yok...

Gerçi insanoğlu pisliğe de alışıyor...
Belki de pisliğe alıştığı için bir zarar görmüyor bir rahatsızlık duymuyor bu pis kokan koyunlardan...