Garanti Bozulur mu?

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamünaleyküm merhaba arkadaşlar;

Linux platformuna geçmek istiyorum artık bende masaüstü pc'me Linux Mint Tr kurdum. Şimdi onun başından kalkıp laptopun başına geçtim bunu da linuxa taşımak istiyorum. Ancak bazı sorularım var yardımcı olur musunuz?

1- Laptopu yeni aldım 3 ay oldu işletim sistemini değiştirsem garanti bozulur mu?

2- Bildiğiniz gibi artık windowslar laptoplara kurulu geliyor pc nin altında serial var ama win 7 nereden indirebilirim yasal olarak?

3- Laptopta akıllı fan kontrolu felan var linu sürümlerinde problem olur mu?

4- Lenovo laptop ile gelen energy management linux sürümü var mıdır?

Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler. Arkadaşlar linuxa geçmek istiyorum ancak kendimide sağlama almam lazım..

xlorxlarge

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu 2ci seçeneği bende merak ediyorum.
home premium tr bulamadım 1 aydır eng kullanıyorum.

Reaksiyon puanı
189
1 ) Yazılım garanti kapsamına girmediği için garantin bozulmaz.
2 ) Microsoft'un linkleri var sağda solda. Biraz arasan bulursun Google'dan
3 ) Olmaz, zaten bir çok linux sürümünde kendi güç ayar yazılımları var.
4 ) Hiç sanmıyorum...

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
1- işletim sistemiyle garanti bozulmaz

3- akıllı fan kontrolu donanımsal ise problem olmaması lazım ama windows altınsa bir program çalışıyorsa sadece çalışmaz

diğerlerini bilmiyorum :)

viveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-zannetmiyorum garantinin bozulacagını isletim sistemini degistirince kesin olmamakla beraber arayıp sormak daha dogru olur
2-baska yerden indirip kendi lisansınla kullanamazsın
3-linuxunun tum driverlarını tanımaz belki de ki akıllı fan kontrolu gibi bi driveriını tanıması cok dusuk bi ihtimal
4-lenovonun sitesini bilgisayarının modeli ile arastırmanı oneririn

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 ) Yazılım garanti kapsamına girmediği için garantin bozulmaz.
2 ) Microsoft'un linkleri var sağda solda. Biraz arasan bulursun Google'dan
3 ) Olmaz, zaten bir çok linux sürümünde kendi güç ayar yazılımları var.
4 ) Hiç sanmıyorum...

Teşekkür ederim üstadım. Evet sağda solda windows linkleri var ama msdn sürüm benim key msdn ile uyum sağlar mı?

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Çoğu arkadaşın dediği gibi

1. garanti bozulmaz.

2.Linkeleri sağdan soldan bulurken dikkat et orijinal iso dosyası ile indirdiğin dosyanın md5 değerleri tutsun. Bu çok önemli her sürüm güvenilir değil.

ayrıca windowsu harddiskinden değilde dışarıdan bir isodan kurunca alttaki serial ile aktifleştirirken sorun çıkıyor. Ben acer pc mi 3 kez aktifledikten sonra lisanslı olmasına rağmen crackli kullanmak zorunda kaldım. Bu duruma düşme sakın.

3.-4. pc şirketleri windowsu ekstra yazılımlarla dolduruyorlar. akıllı fan kontrolü ve pil enerji kontrol gibi. bunları linuxta bulamazsın. çünkü birçok firma linuxu kaale almıyor. Tabii allanlarda var DELL gibi mesela.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
1- Arkadaşlar da söylemiş bozulmaz.

2- İnternette aratırsan bulursun hatta microsoftun sitesinde de vardı yanlış hatırlamıyorsam ben indirmedim, senin lisans win7 starter'dir büyük ihtimal.

3- Fan kontrolü donanımsal bir olaydır biosta ayarları vardır sende özel bir yazılım varsa onu bilemeyeceğim.

4- Yoktur ben görmedim.

Reaksiyon puanı
189
@viveo dostum 2. şık ile ilgili, başka yerden indirse bile kendi lisansı ile kurabilir. Olay sadece bir product key'den ibaret. Zaten etkinleştirme sırasında microsoft sunucularından kontrol ediliyor...

Teşekkür ederim üstadım. Evet sağda solda windows linkleri var ama msdn sürüm benim key msdn ile uyum sağlar mı?

Microsoft'dan indirdiğin sürece hiç bir sıkıntı olmaz :)

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar. Ben garanti süresi geçene kadar devam edeyim. Masaüstünde mint ile çalışarak linux tabanını iyice keşfedeyim. Tekrar teşekkür ederim ilginize.

---------- Post added at 00:55 ---------- Previous post was at 00:53 ----------

1- Arkadaşlar da söylemiş bozulmaz.

2- İnternette aratırsan bulursun hatta microsoftun sitesinde de vardı yanlış hatırlamıyorsam ben indirmedim, senin lisans win7 starter'dir büyük ihtimal.

Windows 7 Home Basic üstadım.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
2- Bildiğiniz gibi artık windowslar laptoplara kurulu geliyor pc nin altında serial var ama win 7 nereden indirebilirim yasal olarak?

bu 2ci seçeneği bende merak ediyorum.
home premium tr bulamadım 1 aydır eng kullanıyorum.

Şu vereceğim iki SHA1 değeri microsofttan orjinal sp1 türkçe ultimate dvd imajlarına aittir.

32 bit
C352F8B7071A7893EDECACC02AF1421F1CB6BF32

64 bit
86A6B3B55E7FC2CEC798806A80263CA59B77A992

Bu değerleri googleda aratın, mutlaka bi yerde bulursunuz iso dosyasını.

Home premium falan bulmanız zordur, ultimate indirin ei.cfg removal utility ile seçimli hale getirin imajı, sonra dvdye yazıp format atın normal. (Bkz: http://shiftdelete.net/windows-7de-...rlanir-evrensel-disk-olusturmak_24281-s2.html)

Kendi serialinizi girerek aktifleştirebilirsiniz windowsu.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
@viveo dostum 2. şık ile ilgili, başka yerden indirse bile kendi lisansı ile kurabilir. Olay sadece bir product key'den ibaret. Zaten etkinleştirme sırasında microsoft sunucularından kontrol ediliyor...

malesef o şekilde olmuyor. Eğer öyle olsaydı herkes gider bir süpermarketten bir laptopu kaldırır altındaki kodu not eder.eve gelir microsoft msdn den orijinal sürümü indirir ve o product key le kurar keyfine bakardı :D

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kadıköy üstadım hazır el atmışken birde windows linki verseydin iyi olurdu.

Bu linux meselesini iyice araştırayım olmasa lenovo müşteri hizmetlerini arayıp iyice bir konuşayım.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
özelinize bir site adresi attım. oradan linkleri bulabilirsiniz. bulamazsanız yardımcı olurum yine...

Reaksiyon puanı
189
malesef o şekilde olmuyor. Eğer öyle olsaydı herkes gider bir süpermarketten bir laptopu kaldırır altındaki kodu not eder.eve gelir microsoft msdn den orijinal sürümü indirir ve o product key le kurar keyfine bakardı :D

Yıllarca bu sektöre hizmet vermiş biri olarak söylüyorum oluyor :) Hatta git bir süpermarketin altından serial'ı al kur aktifleştirebilirsin :) Ama belli sayıda aktifleştirmeden sonra (özellikle farklı makinalarda yapılan aktifleştirmelerden sonra) internet üzerinden aktifleştirmeniz devre dışı bırakılıyor ve microsoft'u arayıp lisansınızı müşteri temsilcisi ile onaylamanız gerekiyor :)

viveo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[QUOTE%3Dcgrszone]#222222]
cgrszone[/URL dedi ki:
1963175]@viveo dostum 2. şık ile ilgili, başka yerden indirse bile kendi lisansı ile kurabilir. Olay sadece bir product key'den ibaret. Zaten etkinleştirme sırasında microsoft sunucularından kontrol ediliyor...

yapılabildigini hic gormedim bi arastır sende istersen..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kadıköy üstadım hazır el atmışken birde windows linki verseydin iyi olurdu.

Bu linux meselesini iyice araştırayım olmasa lenovo müşteri hizmetlerini arayıp iyice bir konuşayım.

İllegal bi işimiz olmasa da illegal sayılıyor link vermek, troya bunu özellikle sormuştum o yüzden sha1 değerlerini verdim :)

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Yıllarca bu sektöre hizmet vermiş biri olarak söylüyorum oluyor :) Hatta git bir süpermarketin altından serial'ı al kur aktifleştirebilirsin :) Ama belli sayıda aktifleştirmeden sonra (özellikle farklı makinalarda yapılan aktifleştirmelerden sonra) internet üzerinden aktifleştirmeniz devre dışı bırakılıyor ve microsoft'u arayıp lisansınızı müşteri temsilcisi ile onaylamanız gerekiyor :)

dışarıdan başka bir kaynaktan yükleme yapınca internet aktif olmuyor. size bir kod veriyor ve telefonla microsofttan o koda karşılık başka bir kod ile pc yi aktifleştiriyorsunuz. Sizde bu sektörde çalışmışsınız ben hala çalışıyorum. Eğer dediğiniz gibi kolay olsaydı emin olun cracklemek için bu kadar uğraşmazlardı. Ayrıca kendi makinem acer marka idi ve acer yetkili servisi ve microsoft ile sorunu çözemedim düşünün. hemde home pre yüklü iken ...

bunun sebebi de box işletim sistemi olmayışıdır. box larda durum farklı ama oem gelen işletim sistemleri yani laptoplardakinde durum boyle....

Reaksiyon puanı
189
yapılabildigini hic gormedim bi arastır sende istersen..

Yıllarca bu şekilde yaparak kullandım ben ve hala kullanıyorum bir sıkıntı yok :) Zaten doğrulama microsoft sunucularından yapıldığı için sıkıntı olmaz. Kaldı ki bu konuyu ben zamanında microsoft ile de görüştüğümde bizzat bana söyledikleri "herhangi bir yerden edindiğiniz DVD ile kurulum yapıp kendi ürün numaranız ile windowsunuzu sorunsuz aktifleştirebilirsiniz" idi :)

Bilgi microsofttan yani, bir tarafımdan uydurmuyorum :)

dışarıdan başka bir kaynaktan yükleme yapınca internet aktif olmuyor. size bir kod veriyor ve telefonla microsofttan o koda karşılık başka bir kod ile pc yi aktifleştiriyorsunuz. Sizde bu sektörde çalışmışsınız ben hala çalışıyorum. Eğer dediğiniz gibi kolay olsaydı emin olun cracklemek için bu kadar uğraşmazlardı. Ayrıca kendi makinem acer marka idi ve acer yetkili servisi ve microsoft ile sorunu çözemedim düşünün. hemde home pre yüklü iken ...

bunun sebebi de box işletim sistemi olmayışıdır. box larda durum farklı ama oem gelen işletim sistemleri yani laptoplardakinde durum boyle....

Bahsettiğiniz olayı hiç yaşamadım :) Hem de sağdan soldan bulduğum DVD imajları ile sorunsuz bir sürü lisanslı kurulum yaptım, hala da yapıyorum ve hiç birinde sıkıntı yok :) Ben de hala bu sektöre bir şekilde bağlıyım ve olay sanırım sizdeki imaj ile alakalı...

Reaksiyon puanı
4
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] hocam banada lazım windows 7 iso su özelden güvenli bi link verebilirmisin.

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üstadım yanlış anladınız illegal link değil microsoft sunucuları üzerinden indirilebilir bir link istemiştim. Neyse ben lenovo müşteri hizmetlerini arayıp tam bir bilgi edineceğim. Sonucu yazarım inşaAllah.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
@__kadıköyRAP__ hocam banada lazım windows 7 iso su özelden güvenli bi link verebilirmisin.

Bombacı güvenlisi diye bişey yok valla googledan sha1 değerini arasan buluyorsun ben buldum wupload linkleri mesela :D indirdikten sonra da hash tab programıyla kontrol edersiniz sha1 değeri tutuyormu diye tamamsa ondan güvenlisi yoktur :)

---------- Post added at 01:17 ---------- Previous post was at 01:16 ----------

Microsoft sadece msdn üyelerine indirtiyor benim bildiğim, varsa microsofttan bi ultimate linki arkadaşlar versinler ben hiç görmedim :)

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Bahsettiğiniz olayı hiç yaşamadım :) Hem de sağdan soldan bulduğum DVD imajları ile sorunsuz bir sürü lisanslı kurulum yaptım, hala da yapıyorum ve hiç birinde sıkıntı yok :) Ben de hala bu sektöre bir şekilde bağlıyım ve olay sanırım sizdeki imaj ile alakalı...

Bunu sabaha kadar tartışabiliriz. sizin dediğiniz gibi olsun... :)

Reaksiyon puanı
189
Kadıköy'ün de söylediği gibi hash değerleri tuttuğu sürece nereden indirdiğinizin bir önemi yok :)

Bunu sabaha kadar tartışabiliriz. sizin dediğiniz gibi olsun...

Bu arada Box ve OEM'in aktivasyon olayı birbirinin aynısıdır ve sıkıntı çıkarmaz. Aralarındaki fark faturalandırmada çıkar. OEM bir lisans bilgisayar ile satılmak zorundadır ve bilgisayar birine satılacağı zaman lisansı ile satılır. Yani oradaki ürün anahtarı sadece etiketin olduğu bilgisayarda kullanılmak üzere verilmiştir (fakat bu demek değildir ki başka bilgisayarlarda o ürün anahtarını kullanamazsınız)

Box (licensing kit olarak geçer) lisans ise hiç lisansı olmayan bilgisayar için ayrı bir fatura ile kesilebilir ve sorun olmaz.

Yazılımsal anlamda bir sıkıntı olmaz ama yasal anlamda kontrolden geçtiğinizde bu kurallara uymadığınız taktirde ilk seferinde ikaz ikinci seferinde ceza alırsınız :)

Uzun bir süre fabrika ve son kullanıcı lisansları ile uğraştım ve microsoft'un her türlü lisans prosedürü ile karşılaştım ister istemez. Olay sadece faturada bitiyor kısacası :)

Reaksiyon puanı
4
http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=25201
[MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] hocam bişey soracagım.şimdi benim kendi dizüstünde vista kurulu.
sorum şu
kardesımde netbook var.netbook ta windows 7 starter kurulu geldi.netbook un altında serial yazıyor.
ben linkten windows 7 so ındırsem.kendi dizüstüme bu indirdıgım iso ve netbook un altında dı windows 7 starter seriali ile kurabılımıyım.
ayrıca daha önce bı yerden ındırıp ıso yu denemiştim.müsteri hizmetlerimden aktıvasyon v.s diyordu.

Reaksiyon puanı
189
@cgrszone hocam bişey soracagım.şimdi benim kendi dizüstünde vista kurulu.
sorum şu
kardesımde netbook var.netbook ta windows 7 starter kurulu geldi.netbook un altında serial yazıyor.
ben linkten windows 7 so ındırsem.kendi dizüstüme bu indirdıgım iso ve netbook un altında dı windows 7 starter seriali ile kurabılımıyım.
ayrıca daha önce bı yerden ındırıp ıso yu denemiştim.müsteri hizmetlerimden aktıvasyon v.s diyordu.

Kurabilirsin ama belli sayıdaki aktivasyondan sonra ve lisans denetim sırasındaki kontrollerde başka bilgisayar olduğu anlaşıldığı zaman müşteri hizmetlerini aramak gerekiyor. Bu yüzden etiketin yapışık olduğu makinadan başka bir makinaya kurmaya çalışmayın. Bir süre sonra kendi bilgisayarında da sıkıntı çıkartır. Fakat bir yerden enterprise (open lisans) lisans bulursanız sıkıntısız kurulum yaparsınız. Ama yine de elinizde kurulum yapacağınız makineye ait bir lisans yoksa en güzeli crack yapmak...

Reaksiyon puanı
4
Kurabilirsin ama belli sayıdaki aktivasyondan sonra ve lisans denetim sırasındaki kontrollerde başka bilgisayar olduğu anlaşıldığı zaman müşteri hizmetlerini aramak gerekiyor. Bu yüzden etiketin yapışık olduğu makinadan başka bir makinaya kurmaya çalışmayın. Bir süre sonra kendi bilgisayarında da sıkıntı çıkartır. Fakat bir yerden enterprise (open lisans) lisans bulursanız sıkıntısız kurulum yaparsınız. Ama yine de elinizde kurulum yapacağınız makineye ait bir lisans yoksa en güzeli crack yapmak...

mesala kurduk musterı hızmetlerını aradık.ne gıbı sorular sorabılır.yada soyle dıyeyım.musterı hızmetlerını aradım.benden cihazın özelliklerını sordu.ben netbook un özelliklerını soyleyerek kendı bılgısayarıma kurdugum windowsu etkınlestıremezmıyım.

Reaksiyon puanı
189
mesala kurduk musterı hızmetlerını aradık.ne gıbı sorular sorabılır.yada soyle dıyeyım.musterı hızmetlerını aradım.benden cihazın özelliklerını sordu.ben netbook un özelliklerını soyleyerek kendı bılgısayarıma kurdugum windowsu etkınlestıremezmıyım.

Müşteri hizmetleri zaten bu lisansı kaç bilgisayara kurduğunuzu sorar. Daha sonra da lisansla eşleşen donanımla birebir uyuşmadığını söyler. Yeteri kadar iyi bir bahaneniz yoksa eğer zaten etkinleştirmeyi yapamazsınız :) Vallahi bahsettiğin şekilde kabul edeceklerini sanmıyorum. Donanım bilgisi microsoft'a gideceği için sıkıntı çıkarabilirler. Hiç o riske girmeye gerek yok. Kurulum yapacağınız makinede lisans yoksa crack yapın. Sıkıntı falan çıkmaz crack ile.

Bu arada mesela bilgisayarın anakartı veya işlemcisi değişirse windows lisansı da patlar. Mesela bazen donanım değiştirmeniz durumunda microsoft müşteri hizmetlerini arayıp anakartı veya işlemciyi değiştirdiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Atıyorum anakart yanmıştır ya da işlemci bozuktur, birebir aynı parça ile değişirse sıkıntı olmaz ama bir üst modeli ile değişim gibi bir durumda değişim sebebini bildirip değiştirdiğiniz parçaları söylemeniz gerekir...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Selamünaleyküm merhaba arkadaşlar;

Linux platformuna geçmek istiyorum artık bende masaüstü pc'me Linux Mint Tr kurdum. Şimdi onun başından kalkıp laptopun başına geçtim bunu da linuxa taşımak istiyorum. Ancak bazı sorularım var yardımcı olur musunuz?

1- Laptopu yeni aldım 3 ay oldu işletim sistemini değiştirsem garanti bozulur mu?

3- Laptopta akıllı fan kontrolu felan var linu sürümlerinde problem olur mu?

4- Lenovo laptop ile gelen energy management linux sürümü var mıdır?

Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler. Arkadaşlar linuxa geçmek istiyorum ancak kendimide sağlama almam lazım..

Bu mesaj bana bir yerden tanıdık geldi :D

Gerekli cevabı Linux Mint Türkiye'de verdim. ;)