hsngrms
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 4
Üye olup cevap yazsaydın bariGittim buldum mesajı :mrgreen:

Üye olup cevap yazsaydın bariGittim buldum mesajı :mrgreen:
Üye olup cevap yazsaydın bari![]()
Bişey bilmiyorum ki ne diyim merhaba mı![]()
1) Artık bu soruyu sormaktan ve cevap vermekten bu forum sıkılmadı mı?Kim uyduruyor işletim sistemi değişince garantisi kalkar yalanlarını? Garantiyi kaldırdı diyen teknik servis olursa, dakkasında maddi-manevi tazminat davası açın, iyi para kaldırırsınız..
2-3-4) Mayıs ayında Lenovo Y560(Gaming) aldım. Bir linux kullanıcısı olarak ilk işim, windows içerisinden içindeki 750gb harddiskin yarısını bölmek oldu. Böldükten sonra içeryisindeki Windows'unda oyun oynayabilmek için durmasını istediğimden Windows'a dokunmadan yeni oluşturduğum yarısına bir güzel Ubuntu'mu kurdum çokta güzel çalışıyor. Açılışta gelen listemde Recovery'de var, Windows'ta, Ubuntu'da var... Böyle çok şık oldu, ne tekrardan Windows kurmakla uğraştım nede Linuxs'uz kaldım...
...
Bu arada mesela bilgisayarın anakartı veya işlemcisi değişirse windows lisansı da patlar. Mesela bazen donanım değiştirmeniz durumunda microsoft müşteri hizmetlerini arayıp anakartı veya işlemciyi değiştirdiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Atıyorum anakart yanmıştır ya da işlemci bozuktur, birebir aynı parça ile değişirse sıkıntı olmaz ama bir üst modeli ile değişim gibi bir durumda değişim sebebini bildirip değiştirdiğiniz parçaları söylemeniz gerekir...
Ben geçenlerde Farklı marka ve modelle anakartımı değiştirdim. Benden etkinleştirme istedi mevcut OEM lisans anahtarımı girdim hatta hemen ardından bir format daha attım aynı şekilde anahtarımı tekrar girdim herhangi bir sorun olmadı. Dediğiniz gibi Microsoft u arayıp bilgi vermek gerektiğini sanmıyorum. Bu şekilde belli sayıda kullandıktan sonra lisans anahtarını yenilemeniz istenirse o zaman arayıp yeni anahtarı almak gerekebilir.
@keyloger
Benim harddiskte 254gb C alanı 29gb D alanı var Toplamda 320 gb lubuntu live cd ile baktığımda 15gb daha ayrı bir alan var burası büyük ihtimal ile windows kurulum dosyalarının olduğu bölüm şimdi ben nasıl yaparım da bu windows kurulum dosyalarının olduğu bölüme zarar vermeden lubuntu kurarım?
@keyloger şöyle bir bölümleme yapacağım;
/10gb
/1gb takas
/home 19gb
Windows ile bir sorun yaşamam değil mi? Ayrı bölümlere Windows Vista + Pardus kurmuştum bir arkadaşa windowsun hata verdiğini söyleyip durdu.
bir allahın kuluda makinın kendi içinde gelen ve recovery diskleri oluşturmasını sağlayabileceğinden bahsetmemiş. ilginç
Ayrıca microsoftun bu konuda Office MLK için sözkonusu olan ürünleri indirebileceğini yazmamış ki yarın bir gün arayınca görsün.