gamin pc için olmazsa olmaz yazılımlar nelerdir ?

ChosenUndead

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
öncelikle yazılımlar hakkında hiç bir fikrim yada bilgim yok belirtmek istedim yeni bir bilgisayar aldım ve içinde AMD nin radeon software'i dışında bir yazılım yok ondan da işlemci sıcaklığı gibi şeyleri göremiyorum yani yazılım eksiğim var eminim ama ne yüklemem gerek bir fikrim yok yardımcı olur musunuz ?

abcdefdfhgjas

Profesör
Reaksiyon puanı
751
öncelikle yazılımlar hakkında hiç bir fikrim yada bilgim yok belirtmek istedim yeni bir bilgisayar aldım ve içinde AMD nin radeon software'i dışında bir yazılım yok ondan da işlemci sıcaklığı gibi şeyleri göremiyorum yani yazılım eksiğim var eminim ama ne yüklemem gerek bir fikrim yok yardımcı olur musunuz ?

MSI Afterburner. Bu uygulama ile oyun içinde FPS'inizi, CPU ve GPU sıcaklığından RAM kullanımına kadar herşeyi görebilirsiniz.

ChosenUndead

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
MSI Afterburner. Bu uygulama ile oyun içinde FPS'inizi, CPU ve GPU sıcaklığından RAM kullanımına kadar herşeyi görebilirsiniz.

teşekkür ederim hemen indiriyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu sayfasında ki gibi mi gözüküyor acaba oyun içinde ? çünkü bu beni çok rahatsız ederde

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
teşekkür ederim hemen indiriyorum

bu sayfasında ki gibi mi gözüküyor acaba oyun içinde ? çünkü bu beni çok rahatsız ederde
Overclock yapan kullanıcılar için istatistik sağlayıcı monitör diyebiliriz, açıp kapatabilirsiniz.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
CCleaner (Arada bir temizlik yapmak için), Chrome(Tarayıcı), Discord(Takım iletişimi) ve HW Monitor(FPS düşüşü yaşandığında sistemin ısı değerlerini ölçmek için)

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
HWinfo
AIDA64 üsttekinin paralısı
Crystal disk mark
MSI afterburner
F.lux gözleri yormamak için filtre uygulaması
Discord
Geforce experience ekran kartı nvidia ise mutlaka lazım
OBS studio
voicemeeter
Oyun satın alma platformları Steam,Origin,Epic,Uplay,GOG,Battle.net,Bethesda Launcher
Razer Cortex game booster
defraggler bu da disk birleştirme için
Ayrıca bilgisayarda yoksa bir ssd al ekle hdd ömürleri ile ölçünce daha az hız kaybı yaşarsın. Ssd de windows ve gerekli programlar olur diğer tüm oyunları hdd ye yüklersin. M2 ssd yada nvme ssd öneririm.

radtiyeraprap

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
9
hocam benim en çok şu excaliburlarda olan control center yazılımı hoşuma gidiyo. ordan fandı rgb klavyeydi bi çok ayar yapılabiliyor. oyunlar için olmazsa olmazlardan biri bence fan kontrolü. gerektiğinde turboya almak gerektiğinde rölantiye almak büyük rahatlk bnce

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Masaüstü pc ler için fan hızı kontrol uygulaması bildiğim kadarıyla yok.Sadece rgb icue yada aura sync uyumlu fanların renklerini kontrol edebiliyorsunuz. Speedfan uygulamasını görürseniz çalışmıyor denemeyin.Ekstradan nvidia denetim masasından monitörün hz ayarını arttırabiliyorsunuz. Mesela bende AOC marka 60hz full hd monitör var denetim masası üzerinden arttırdım ve 80hz olarak kullanıyorum artık. Monitör overclock için technopatın youtubeda videosu da vardı oradan detaya bakarsınız.

ChosenUndead

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
HWinfo
AIDA64 üsttekinin paralısı
Crystal disk mark
MSI afterburner
F.lux gözleri yormamak için filtre uygulaması
Discord
Geforce experience ekran kartı nvidia ise mutlaka lazım
OBS studio
voicemeeter
Oyun satın alma platformları Steam,Origin,Epic,Uplay,GOG,Battle.net,Bethesda Launcher
Razer Cortex game booster
defraggler bu da disk birleştirme için
Ayrıca bilgisayarda yoksa bir ssd al ekle hdd ömürleri ile ölçünce daha az hız kaybı yaşarsın. Ssd de windows ve gerekli programlar olur diğer tüm oyunları hdd ye yüklersin. M2 ssd yada nvme ssd öneririm.
tamamdır bunları kullanıcam da bende şuan hdd değil sadece ssd var disk birleştirme bir işime yaramaz değil mi ?

hocam benim en çok şu excaliburlarda olan control center yazılımı hoşuma gidiyo. ordan fandı rgb klavyeydi bi çok ayar yapılabiliyor. oyunlar için olmazsa olmazlardan biri bence fan kontrolü. gerektiğinde turboya almak gerektiğinde rölantiye almak büyük rahatlk bnce
turbo mod tam olarak ne oluyor ? eski leptopumda vardı arada turbo moda girip ısınıp fps düşüşü yapıyordu otomatikti hiç bilgim yok o konuda

Masaüstü pc ler için fan hızı kontrol uygulaması bildiğim kadarıyla yok.Sadece rgb icue yada aura sync uyumlu fanların renklerini kontrol edebiliyorsunuz. Speedfan uygulamasını görürseniz çalışmıyor denemeyin.Ekstradan nvidia denetim masasından monitörün hz ayarını arttırabiliyorsunuz. Mesela bende AOC marka 60hz full hd monitör var denetim masası üzerinden arttırdım ve 80hz olarak kullanıyorum artık. Monitör overclock için technopatın youtubeda videosu da vardı oradan detaya bakarsınız.
nvidia parçam yok amd de kaldım :D

CCleaner (Arada bir temizlik yapmak için), Chrome(Tarayıcı), Discord(Takım iletişimi) ve HW Monitor(FPS düşüşü yaşandığında sistemin ısı değerlerini ölçmek için)
sistemin ısı değerlerini ölçmek ne gibi bir avantaj sağlar bana ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
disk birleştirme hem ssd hem de hdd de kullanılır ama öncelik hdd içindir bu uygulama.Ssdlerde fazla parçalanma olmadığından disk birleştirme gerekmez.

ChosenUndead

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
disk birleştirme hem ssd hem de hdd de kullanılır ama öncelik hdd içindir bu uygulama.Ssdlerde fazla parçalanma olmadığından disk birleştirme gerekmez.
daha önce leptop a yapmıştım bir fark görememiştim tam olarak ne işe yarıyor ? birde bilgisayarda içi boş dosyalar yada bozuk textler gibi şeyleri silen bir program önerin var mı ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Disk birleştirmenin sistemi hızlandırmadığını başta söyleyeyim. Amacı sürücünün ömrünü uzatmak dağınık yazılan bilgileri derlemek düzenlemek.

M

Murat Burç

SDN Okuru
MSI Afterburner

Reaksiyon puanı
304
winamp, gom player, eset nod32 (win 7 ise mse), hd tune, irfanview, directx tüm sürümleri vs vs...

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Directx zaten yüklü olur ayrıca sunduğun programlar mazide kaldı bir hd tune kullanır ancak.
Ayrıca video oynatma programı olarak Kmplayer ve codec paketi olarak k lite codec pack bunları öneririm

winamp, gom player, eset nod32 (win 7 ise mse), hd tune, irfanview, directx tüm sürümleri vs vs...

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Razer cortex ve ccleaner falan hep çöp. Özellikle ccelaner arka plan da veri toplayıp sunucuya atıyor bir ara haberi çıkmıştı hatta ccleaner tarafından izinsiz alınan veriler satıldı diye. O günden beridir kullanmıyorum. Onun yerine glary utilities kullanıyorum 10 numara.