Galaxy S7 mi HTC 10 mu?

S7 mi HTC10 mu?

• Kullanılan toplam oy
    19

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Beton zemin.İkisi de aynı açılarla aynı yükseklikten düşürülüyor.Cam her halükarda kırılır.Öyle ya da böyle.Telefonu cebinden çıkarırken de düşebilir.
Ben de bir kullanıcı olarak söylüyorum. Her türlü zemine düştü çok çok küçük kılcal çizikler var.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Aslında aradığım cevap diyebilirim.Arayüz hızını da geçtim artık bu fiyatta telefonlarda milisaniyelik farklar oluyor.Ama 3bin lira olan bir telefonun ekranı bu kadar soluk ve sade olmamalı bence.Ben sade tasarıma bayılan bir insanım ancak bu kadarı da fazla geliyor.Menünün aykırılığı ve ekranın kalite olarak bence çok geride olması samsungu öne geçiriyor ve tabi ki aradaki 500 liralık fiyat farkı da cabası.Dürüst olmak gerekirse ikisi de 2.3-2.4bin lira bandında olsa kafamı karıştırırdı ancak şuan HTC ye 500 lira fazla vermek aşırı gereksiz geliyor bana
Hepsiburada'da HTC 10 2560 tl.500 tl fark yokmuş demek.

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Hepsiburada'da HTC 10 2560 tl.500 tl fark yokmuş demek.
Koyu gri renk seçeneğini seçtiğiniz zaman yanılmıyorsam 150 lira daha ekliyor.2700 civarına geliyor.s7 ise 2250 lira 450 liralık bir fark var

Fëanor_Enes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Kesinlikle htc10. Androidin güzelliği arayüzünü sadece bulursan tema mağazasında 100lerce farklı tema var yok eğer sense arayüzünü sevmiyorum diyorsan nova var. Kaldı ki htc1ü kullanıcısıyım 32 gb depolamanın 26sı dolu şuan yaklaşık 10 tane ağır oyun var ve ram tüketimi hiç %60ı geçmedi. S7 kutudan çıkınca %50 ram tüketimiyle başlıyo kafadan. Aralarında ki bu farkı ilk başta anlayamazsın ama aradan 1 sene geçtikten sonra s7 tökezlemeye başlarken htc10 hiç bir performans kaybı yaşamaz. Ek olarak bahsettiğiniz ekranın canlılık farkı amoled-ıps farkı eğer gerçek renkler görmek istiyorsanız ıps tabanlı (htc10) yok benim gerçekçilikle işim yok sadece renkler gözüme hoş gelsin koyu pembeyi kırmızı görsemde sıkıntı yok diyorsanız amoled (s7) ekranı tercih edin. Ekstradan micro usb ve type-c farkı var ek olarak kutudan çıkan kulaklıkları imternette satışa çıkarsan en az 100-150 tl'lik fiyat farkı olur

FoLLow

Doçent
Reaksiyon puanı
309
Tartışmasız htc 10 s7 edge ile bile rakipken s7 ile karşılaştırmak saçmalık olur bence htc 10 al keyfine bak

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Kesinlikle htc10. Androidin güzelliği arayüzünü sadece bulursan tema mağazasında 100lerce farklı tema var yok eğer sense arayüzünü sevmiyorum diyorsan nova var. Kaldı ki htc1ü kullanıcısıyım 32 gb depolamanın 26sı dolu şuan yaklaşık 10 tane ağır oyun var ve ram tüketimi hiç %60ı geçmedi. S7 kutudan çıkınca %50 ram tüketimiyle başlıyo kafadan. Aralarında ki bu farkı ilk başta anlayamazsın ama aradan 1 sene geçtikten sonra s7 tökezlemeye başlarken htc10 hiç bir performans kaybı yaşamaz. Ek olarak bahsettiğiniz ekranın canlılık farkı amoled-ıps farkı eğer gerçek renkler görmek istiyorsanız ıps tabanlı (htc10) yok benim gerçekçilikle işim yok sadece renkler gözüme hoş gelsin koyu pembeyi kırmızı görsemde sıkıntı yok diyorsanız amoled (s7) ekranı tercih edin. Ekstradan micro usb ve type-c farkı var ek olarak kutudan çıkan kulaklıkları imternette satışa çıkarsan en az 100-150 tl'lik fiyat farkı olur
Uygun fiyata bulabilsem alırım ancak arada 400 lira fark varken alamam açıkcası

Fëanor_Enes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Uygun fiyata bulabilsem alırım ancak arada 400 lira fark varken alamam açıkcası
Htc10 ile s7 nin kullanım süresi en az 1 yıl farkeder. Eğer 1 buçuk 2 seneden uzun kullanırım diyorsan ordan fiyat farkını rahatlıkla kapatıcaktır htc10

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Htc10 ile s7 nin kullanım süresi en az 1 yıl farkeder. Eğer 1 buçuk 2 seneden uzun kullanırım diyorsan ordan fiyat farkını rahatlıkla kapatıcaktır htc10
Orası öyle tabi de 2600-2700 lira gibi bir fiyat biraz zorlayıcı.Almışken iyice zorlayıp almayı deneyeceğim bakalım inşallah alabilirim

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Ben HTC 10 kullanıyorum, eşimde ise S7 var. Htc 10 un metal kasası sağlamlığı harika. Pili de daha iyi S7 den. Ama ekran olarak ve arayüz olarak geride. Kullanışlı gelmedi bana. Arama, mesaj ve rehber ekranlarını sevemedim bir türlü. Şimdi alacak olsam S7 alırdım.

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Ben HTC 10 kullanıyorum, eşimde ise S7 var. Htc 10 un metal kasası sağlamlığı harika. Pili de daha iyi S7 den. Ama ekran olarak ve arayüz olarak geride. Kullanışlı gelmedi bana. Arama, mesaj ve rehber ekranlarını sevemedim bir türlü. Şimdi alacak olsam S7 alırdım.
Beni de düşündüren kısım ekranı ve arayüzü zaten.Ama görünüş olarak htc cidden harika bir cihaz

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Berabere. Haydi bir s7 ci gelsinde bozsun beraberliği:D

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Nasıl çöp? Bir kere pil konusu hariç her konuda eşitler ve s7 daha uygun olduğu için daha alınası bir cihaz.

Bana S7 nin çekici gelen hiçbir tarafı yok eline A serisinin 2016 cihazlarından birini alıp çok kolay S7 diye yutturabilirsin birisine. Tasarımıyla fark atmıyor, işlemci gücü olarak diğer telefonlarlada kafa kafaya şahsen S7 yi tercih etmek için bir sebebim olamaz. O kadar para veriyoruz, masaya koyunca "Ben buradayım" demeli :D

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Bana S7 nin çekici gelen hiçbir tarafı yok eline A serisinin 2016 cihazlarından birini alıp çok kolay S7 diye yutturabilirsin birisine. Tasarımıyla fark atmıyor, işlemci gücü olarak diğer telefonlarlada kafa kafaya şahsen S7 yi tercih etmek için bir sebebim olamaz. O kadar para veriyoruz, masaya koyunca "Ben buradayım" demeli :D
Eğer hava atmak için alacaksan iphone alacaksın;) ben bu telefonu hava için değil kullanmak için aldım;)

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Bi de öyle diyosun da bunu diyebileceğimiz bence en son marka samsung.Apple yıllardır birbirinin fotokopisi cihazlar üretiyor.HTC m8-M9 ayrımı yapmak için tek fark kameranın köşeli oluşuydu.Sony Tasarımsal olarak hep aynı çizgide.Bu konuda en çok kendini geliştiren yine samsung oldu bence yanlış düşünüyorsun

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Bi de öyle diyosun da bunu diyebileceğimiz bence en son marka samsung.Apple yıllardır birbirinin fotokopisi cihazlar üretiyor.HTC m8-M9 ayrımı yapmak için tek fark kameranın köşeli oluşuydu.Sony Tasarımsal olarak hep aynı çizgide.Bu konuda en çok kendini geliştiren yine samsung oldu bence yanlış düşünüyorsun

Konumuz Apple değil kardeşim :D bana göre S7 nin hiçbir tasarım avantajı yok kendi fikrim.

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Konumuz Apple değil kardeşim :D bana göre S7 nin hiçbir tasarım avantajı yok kendi fikrim.
Tabi şahsi fikrindir saygı duyarım.Zaten ben de HTC nin tasarım olarak daha güzel olduğunu söylüyorum ancak ekran ve arayüzün S7 ye göre kalitesiz oluşu beni S7 ye yöneltiyor.Sonuçta ister kabul edilsin ister edilmesin android piyasasının şuan en güçlü iki cihazı bunlar.Bu nedenle beni S7 ye yönlendiriyor

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Tabi şahsi fikrindir saygı duyarım.Zaten ben de HTC nin tasarım olarak daha güzel olduğunu söylüyorum ancak ekran ve arayüzün S7 ye göre kalitesiz oluşu beni S7 ye yöneltiyor.Sonuçta ister kabul edilsin ister edilmesin android piyasasının şuan en güçlü iki cihazı bunlar.Bu nedenle beni S7 ye yönlendiriyor

Edge al kafan rahat olsun

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Batarya farkı hissedilir. Ama edge ekranı sevmiyorum ben. Düz S7 tercih ederdim. Ama sanırım S8 ile birlikte düz ekranlı telefon gelmeyecek sadece edge ekranlı gelecek.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
S7 alınmaz abi Samsung bile edge'i öne çıkardı sadece.

Scarneep

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Her ne kadar samsung'a antipati duysamda s7 alınırlığı çok yüksek bir cihaz. Bu alınırlık HTC 10'dan da yüksek.

Ufukeroglu3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Samsung un tüm modelleri birbirine benziyor bu bir gerçek şahsen htc10 kullanicisi olarak telefondan memnunum eksi yönleri var her telefon gibi şüphesiz ki boyutu ama bence hoş telefon herkesin görüşü kişiseldir ahmet beğenir mehmet beğenmez ayşe ise başka telefon önerir bu böyledir

Hyggelig

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Yakın zamanda ip5S cihazımı satıp androide geçmek istiyorum.Aklımda iki model var S7 ve HTC10.Açıkcası malzeme kalitesi,metal hissi ve görselliği itibariyle HTC10 beni kendine çekerken;ekranların canlılık farkı ve fiyatı da beni S7 tarafına yöneltiyor.Açıkcası bu kadar büyük miktarlar öderken insan da ince eleyip sık dokuyor.HTC'nin ekranını ve arayüzünü 2.5bin liralık bir cihaza açıkçası yakıştıramadım.Mediamarktta yan yana getirdiğimde s7nin bariz bir şekilde arayüz ve ekran konusunda önde olduğunu gördüm.Ama klasik samsung korkusu teoride hiçbir sıkıntısı olmayan S7 den beni biraz uzaklaştırıyor.Sizlerin Bu konuda fikirleri nelerdir?Sizce hangi cihazı tercih etmeliyim?Bir de yakın zamanda bu iki cihazın fiyatlarında düşme olur mu?Biraz beklemek daha ucuza bulmamızı sağlar mı?

fiyat karşılaştırmasında aslında htc 10 ile s7 edge arasında kalabilirdiniz. s7 edge ele aşırı bi sağlamlık-tokluk hissi veriyor. bataryası piyasanın en iyilerinden kamerası da öyle. s7 edge'i şıklar arasına alırsanız bence alınır. s7 ile htc 10 arasında htc bariz ezer gibi geliyor. telefonun arka kısmı ancak bu kadar sağlam olabilir. Aşırı derecede güven veriyor , çok sağlam duruyor. arayüz konusunda htc yi bende sevmiyorum özellikle o aşşağı doğru kayan menüsü deli ediyor. Fakat telefonların kendi arayüzlerini hiçbir zaman kullanmadım. Launcher indirip zevkime göre yapıyorum telefonlarımı. Bu durumda arayüz farketmiyor. İstediğinizi indirip kurarsınız hem de bazı arayüzler telefonun daha da performanslı çalışmasını sağlar.

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
fiyat karşılaştırmasında aslında htc 10 ile s7 edge arasında kalabilirdiniz. s7 edge ele aşırı bi sağlamlık-tokluk hissi veriyor. bataryası piyasanın en iyilerinden kamerası da öyle. s7 edge'i şıklar arasına alırsanız bence alınır. s7 ile htc 10 arasında htc bariz ezer gibi geliyor. telefonun arka kısmı ancak bu kadar sağlam olabilir. Aşırı derecede güven veriyor , çok sağlam duruyor. arayüz konusunda htc yi bende sevmiyorum özellikle o aşşağı doğru kayan menüsü deli ediyor. Fakat telefonların kendi arayüzlerini hiçbir zaman kullanmadım. Launcher indirip zevkime göre yapıyorum telefonlarımı. Bu durumda arayüz farketmiyor. İstediğinizi indirip kurarsınız hem de bazı arayüzler telefonun daha da performanslı çalışmasını sağlar.
Bu ithalatçı garantili ürünler güvenilir midir?Bir de samsung un Gear VR kampanyasına dahil oluyor mu

Hyggelig

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Bu ithalatçı garantili ürünler güvenilir midir?Bir de samsung un Gear VR kampanyasına dahil oluyor mu
kimden aldığınıza göre değişir. Hepsi burada büyük bir firma ilgilenmiyorum diyip kaçacak hali yok ama tek başına resmi dist. garantisi gibi de normal olarak ilgilenemez. adamlar sırf bu işle uğraşmıyor sonuçta.. Ayrıca ithalatçı garantilerde o tarz VR veya kablosuz sarj zımbırtısı hediye tarzında şeylerden yararlanamazsınız, çünkü tahmin ediyorum ki kampanya samsunga ait..