Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

carsi41

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Selam. Galaxy s6 duos cihazimi odin uzerinden guncelleyim derken orginal rom u sildim qaliba, telefon acilmiyor. SM-G920FD model icin rom bulamiyorum. onceden 5.1.1 di bende. yardim ede bilecek biri varmi ? sammobile sitesinde G920FD ile uyumlu bi rom bulamadim
Türkiye içinde FQ olarak aratırsan da bulamazsın ancak F olanı kurabiliyorsun sıkıntısız senin cihazda da muhtemelen F olanı kurarsan problem olmaz.

Hancı_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bende S6 almayı düşünüyorum ama S7 çıktıktan sonra biraz daha fiyatı düştükten sonra almayı planlıyorum. İlk öncelikle S6 Edge ile S6 arasında çok fark var mıdır ? S6'nın bataryası 2550 mAh yeterli oluyor mu ? Önceki serilerde S3-S4'de bir süre sonra kasma oluyordu, S6'da öyle bir sorun var mı ?
En başta Edge ekran farkı var. Edgenin bataryası tabiki kullanana göre değişir ama ortalama 1 günü öyle böyle çıkartıyor. Ben Edge kullanıyorum. Son derece memnunum

carsi41

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bir kaç gündür MM kullanıyorum Lolipopa göre cihaz daha hızlı çalışıyor, efektler göze daha hoş geliyor, ikonlarda ki ufak değişiklikler hoş olmuş, parmak izi okuyucusu çok hızlı çalışıyor, ram kullanımı biraz düşmüş bunlar olumlu yönleri.
Cihazın hem normal kullanım sırasında hemde şarj sırasında(hızlı şarj kapatılabiliyor) lolipopa göre daha fazla ısınıyor, güç tasarrufu açıkken bildirim panelinin sabit bir renkte olması göze hoş gelmiyor bunlar ise olumsuz yönleri.
Batarya konusunda ben bir değişiklik göremedim 3g de lolipopla hemen hemen aynı gibi wi-fi kullanımında ise çok azda olsa olumlu yönde fark var. Bekleme sırasında yaşanan şarj probleminin devam ettiğini diyebilirim 3g için değişiklik yok wi-fi için ise bir tık daha iyi.
Bunlar benim gözlemlerim uzun süre kullandıkça daha iyi anlaşılır şimdilik böyle belkide ben fark etmemişimdir farkları umarım gücellemeler ile daha iyi olur.
Son olarak MM kullananlara sorum olacak rehberde favorilere kişi eklemek istediğim zaman kimse görünmüyor önceki sürümde böyle bir sıkıntı yaşamamıştım sizde de böyle problem var mı?

carsi41

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu arada yurt dışında güncellemeyi verenlerin çoğu operatör şirketleri genel dağıtım olmamış ülkemiz için en azında 10 gün daha olduğunu düşünüyorum.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
En başta Edge ekran farkı var. Edgenin bataryası tabiki kullanana göre değişir ama ortalama 1 günü öyle böyle çıkartıyor. Ben Edge kullanıyorum. Son derece memnunum
Ekranın avantajı var mı peki ? Kullanımda filan kolaylık sağlıyor mu çok ?

Hancı_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ekranın avantajı var mı peki ? Kullanımda filan kolaylık sağlıyor mu çok ?
Tabiki. Telefon uyku modundayken yani ekranın kapalıyken Edge ekranında saat, alarm, bildirim,hava durumu, pil yüzdesi vs. görebilirsin. Gece yatarken saat kaç diye telefonun ekranını açmana gerek yok. Edge ekranında zaten görünüyor. Yerinden kalkmadan saati görebilirsin. ;) Karizmadan bahsetmiyorum bile. Edge ile bir adım öndesin yani ;)

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Tabiki. Telefon uyku modundayken yani ekranın kapalıyken Edge ekranında saat, alarm, bildirim,hava durumu, pil yüzdesi vs. görebilirsin. Gece yatarken saat kaç diye telefonun ekranını açmana gerek yok. Edge ekranında zaten görünüyor. Yerinden kalkmadan saati görebilirsin. ;) Karizmadan bahsetmiyorum bile. Edge ile bir adım öndesin yani ;)
G5'de ki gibi yandaki ekran hep açık yani. Fotoğraflardan pek anlaşılmıyo aslında ama elime alıp bir de bakmak isterim. En kısa zamanda inceleyeceğim. Teşekkürler yardımın için.

Ahidayet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bende s6 edge plus var marsmallow güncellemesi nezaman gelecek bilginiz varmı acaba

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ben de OTA üzerinden MM bekliyorum ve gecikmesinden rahatsızım. Ancak bu gecikmenin nedeninin Samsung değil Samsung Tr olduğu gayet net.
Bazı arkadaşlar Samsung'un bazı ülkelere bazı ülkelerden daha çok değer verdiğini falan yazmışlar ki bu gülünç bir durum.
Türkiye'nin sıradan bir ili kadar pazar payı olmayan bir ülkenin güncellemeyi önce alması o ülkeye daha çok değer verildiğini kesinlikle göstermez.

Ne yazık ki ülkemiz için gelecek ROM içerisinde yer alacak YEREL UYGULAMALAR henüz hazır olmadığı için güncellemeyi beklemekteyiz. Zaten bu rom ile birlikte gelen abuk subuk uygulamalar yeterli derecede can sıkarken bir de bunlar nedeniyle gecikmelerin yaşanması insanı daha da sıkmaktadır.

Hancı_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
G5'de ki gibi yandaki ekran hep açık yani. Fotoğraflardan pek anlaşılmıyo aslında ama elime alıp bir de bakmak isterim. En kısa zamanda inceleyeceğim. Teşekkürler yardımın için.
G5 hakkında bilgi sahibi değilim. Edge kullanıcısı olarak telefonumdan memnum olduğum için cevap yazma gereksinimi hissettim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Ahidayet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de OTA üzerinden MM bekliyorum ve gecikmesinden rahatsızım. Ancak bu gecikmenin nedeninin Samsung değil Samsung Tr olduğu gayet net.
Bazı arkadaşlar Samsung'un bazı ülkelere bazı ülkelerden daha çok değer verdiğini falan yazmışlar ki bu gülünç bir durum.
Türkiye'nin sıradan bir ili kadar pazar payı olmayan bir ülkenin güncellemeyi önce alması o ülkeye daha çok değer verildiğini kesinlikle göstermez.

Ne yazık ki ülkemiz için gelecek ROM içerisinde yer alacak YEREL UYGULAMALAR henüz hazır olmadığı için güncellemeyi beklemekteyiz. Zaten bu rom ile birlikte gelen abuk subuk uygulamalar yeterli derecede can sıkarken bir de bunlar nedeniyle gecikmelerin yaşanması insanı daha da sıkmaktadır.
Güncelleme tarihi şubatın ilk çeyreğinde olması gerekiyordu hala bekliyoruz.

hakan imat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dün kuzey kıbrıs türk cumhuriyetinde'ki arkdaşımın s6'sına geldi.

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

Evet S6 içim MM çıkalı 1 hafta oluyor bugün MM yükledim. Daha fazla bekleyemedim ve tahammülüm kalmadı zaten bu alacağım son samsung ürünüydü. Samsung un s sine beş kuruş işlemez artık benden sırf şu güncelleme politikası yüzünden. Evet bazı uygulamalar yüzünden sıkıntı var şu an. Örneğin Digitürk Play gibi.. OTA ile bekledim baktım bizi takan yok gidip tayland a çıkarıyorsun güncellemeyi bende beklemem başka üşke romunu yüklerim ve şu an çok da memnunum. Tavsiye ederim.

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar OTA ile beklemeyin bence. Bende 1 hafta direndim ama gerçekten olacak gibi değil. Yükleyin fransa MM'yi rahatınıza bakın. İşkence çekmeyin daha fazla ben katlanamadım çünkü tayland gibi bir ülkeye çıkarıp bizim ülkemize çıkmamasını.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Evet S6 içim MM çıkalı 1 hafta oluyor bugün MM yükledim. Daha fazla bekleyemedim ve tahammülüm kalmadı zaten bu alacağım son samsung ürünüydü. Samsung un s sine beş kuruş işlemez artık benden sırf şu güncelleme politikası yüzünden. Evet bazı uygulamalar yüzünden sıkıntı var şu an. Örneğin Digitürk Play gibi.. OTA ile bekledim baktım bizi takan yok gidip tayland a çıkarıyorsun güncellemeyi bende beklemem başka üşke romunu yüklerim ve şu an çok da memnunum. Tavsiye ederim.
Ben de S6 almak istiyorum da. Güncelleme konusunda mı almam bir daha diyorsun ? Performans olarak memnun musun ? Herhangi bir kasma filan var mı ?

Sinan5

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar s6 yada s6 edge olanlar bende bir s6 kullanıcısıyım şimdi hemen homebutonunu ışığa tutun ve kontrol edin çizik var mı diye. Arkadaşımın home turunda kılcal çizikler var o kadar iyi bakmasına rağmen.

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ben de S6 almak istiyorum da. Güncelleme konusunda mı almam bir daha diyorsun ? Performans olarak memnun musun ? Herhangi bir kasma filan var mı ?

Evet guncelleme konusunda bir daha almam diyorum cunku kullanicisini sadece para kaynagi olarak goruyor musteri memnuniyeti yok. Burda hatasi olan samsung turkiye ya da baska bir sey. O kadar para veriyorsam guncellemeyi tayland gibi bir ulkeden sonra almayi asla kabullenemem. Evet cihaz cok harika. Hicbir kusuru yok MM ile cok daha iyi oldu. Gucune guc katti. S7 piyasaya cikinca S6 fiyatlari az da olsa dusecektir kesinlikle tavsiye ederim. Tekrar soyliyim 5.1.1 ile zaten cok iyiydi simdi iyinin de iyisi. Kasma donma takilma namina bir sey yok.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Evet guncelleme konusunda bir daha almam diyorum cunku kullanicisini sadece para kaynagi olarak goruyor musteri memnuniyeti yok. Burda hatasi olan samsung turkiye ya da baska bir sey. O kadar para veriyorsam guncellemeyi tayland gibi bir ulkeden sonra almayi asla kabullenemem. Evet cihaz cok harika. Hicbir kusuru yok MM ile cok daha iyi oldu. Gucune guc katti. S7 piyasaya cikinca S6 fiyatlari az da olsa dusecektir kesinlikle tavsiye ederim. Tekrar soyliyim 5.1.1 ile zaten cok iyiydi simdi iyinin de iyisi. Kasma donma takilma namina bir sey yok.
Batarya performansı nasıl ? Ve Ram tüketimi kötü diyorlar. Note 4 ile aynı Ram'e sahip olmasına rağmen Note 4'te daha iyi Ram tüketimi var diyorlar. Ram tüketimi belirli seviyeye ulaşınca kasmalar başlıyormuş. Bu sorun güncelleme ile düzeldi mi ?

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Batarya performansı nasıl ? Ve Ram tüketimi kötü diyorlar. Note 4 ile aynı Ram'e sahip olmasına rağmen Note 4'te daha iyi Ram tüketimi var diyorlar. Ram tüketimi belirli seviyeye ulaşınca kasmalar başlıyormuş. Bu sorun güncelleme ile düzeldi mi ?

8 aydir kullaniyorum bir gun bir an olsun kasma donma takilma resetleme yasamadim. Marshmallow ile ram optimizasyonu cok daha iyi hale geldi. 6.0.1 yukleyene kadar smart manager ile rami temizledigimde 1.1GB dan fazla bos alan gormemistim fakat simdi 6.0.1 ile 1.5GB a kadar bosluk var. Bu harika bir deger. Wifi kullanimda pilde iyilestirme var. 3g ayni. Su an MM nin hicbir kronik hatasi yok. Varsa da ben denk gelmedim cunku telefonun her fonksiyonunu kullanan biriyim. Note 4 ile kiyaslama yapmak yanlis note 5 olsa neyse.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447

Samsung turkiye ile konustum arkadaslar yani canli destegi ile gec gelmesinin sebebi samsung turkiyedir. Cunku bir guncelleme elimeze gelince onu en iyi sekilde telefonunuzun stabilitesini bozmamasi icin testlerden gecirip veriyoruz dedi. Birde diger ulkelere dagitimdan resmi haberleri yok. Bilmiyorum bu nasil oluyor ama gec gelme sebebi samsung turkiye. Bu nedenle fazla sinirlenme mart sonuna kadar butun ulkelere dagitim bitmis olacsk sizede bu hafta gelir. Birde rom kurmak falan cok eglenceli note 5 cikti romlar ben zor dayaniyorum:)

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Samsung turkiye ile konustum arkadaslar yani canli destegi ile gec gelmesinin sebebi samsung turkiyedir. Cunku bir guncelleme elimeze gelince onu en iyi sekilde telefonunuzun stabilitesini bozmamasi icin testlerden gecirip veriyoruz dedi. Birde diger ulkelere dagitimdan resmi haberleri yok. Bilmiyorum bu nasil oluyor ama gec gelme sebebi samsung turkiye. Bu nedenle fazla sinirlenme mart sonuna kadar butun ulkelere dagitim bitmis olacsk sizede bu hafta gelir. Birde rom kurmak falan cok eglenceli note 5 cikti romlar ben zor dayaniyorum:)

Ben zaten Turkiye yi beklemiyorum bugun fransa MM yukledim kafam da rahat. Yoksa gelecegi yok. Sorumsuzluklarini cekecek halim de yok. :)

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

Ben zaten Turkiye yi beklemiyorum bugun fransa MM yukledim kafam da rahat. Yoksa gelecegi yok. Sorumsuzluklarini cekecek halim de yok. :)

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Edge için Fransa romu bulamadım Almanya romu indiriyorum Türkiye güncellemesi salı günü gelmemiş olursa yükleyeceğim yeter gayrı :)

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Sabırsızlanarak Rom'u dün indirir indirmez kurmak istedim ve maalesef olmadı... Telefon "güncelleme sırasında bir hata oluştu SmartSwitch uygulamasından ürün kurtarma yapın" uyarısı verdi; aksilik bu ya SmartSwitch'in de sorun çıkartacağı tuttu bir türlü açılmadı...
Sabah o halde servise verdim sıfırlamaları için.
Ukala ukala tipler bir de akıl vermeye kalkmıyorlar mı hasta ediyorlar insanı. Arkadaşım telefonu bilgisayara bağlayıp sıfırlayacaksınız bilgisayarımda sorun var yoksa ben de yaparım hatta işiniz varsa bırakın o tarafa geçip kendim halledeyim dedim. Aldılar gün içerisinde yetiştirmeye çalışacaklarmış... Sanırsın Kore'den yeni telefon imal ettirip getirtecek...

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
8 aydir kullaniyorum bir gun bir an olsun kasma donma takilma resetleme yasamadim. Marshmallow ile ram optimizasyonu cok daha iyi hale geldi. 6.0.1 yukleyene kadar smart manager ile rami temizledigimde 1.1GB dan fazla bos alan gormemistim fakat simdi 6.0.1 ile 1.5GB a kadar bosluk var. Bu harika bir deger. Wifi kullanimda pilde iyilestirme var. 3g ayni. Su an MM nin hicbir kronik hatasi yok. Varsa da ben denk gelmedim cunku telefonun her fonksiyonunu kullanan biriyim. Note 4 ile kiyaslama yapmak yanlis note 5 olsa neyse.
Note 4 ile aynı Ram'e sahip olduğu için karşılaştırmıştım. Yorumların için teşekkürler.

Ahidayet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung'a mail attım marsmallow güncellemesi nezaman gelecek diye cevapları bu.:)
Screenshot_2016-02-29-20-50-13.png

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Adamlar stabilite kaybetmemek icin bekletiyorlar heralde yaknda verirler

Tembellik ve iş bilmezliklerinden başka hiçbirşey değil.
Samsungun kendi ürettiği cihaz için kendi uyarladığı yazılımı Samsung Türkiye kim ki test ediyor?
5.1.1 neden hemen hemen iki üç gün arayla verildi bütün ülkelere?
Bölgesel değişiklik vs bunların hepsinin tek adı var o da : maval okumak.
Ticari boyutu da var işin. S7 gelmeden vermeme çakallığını Samsung yapmaz ama Samsung Türkiye yapar.
Valla kimse kusura bakmasın hatta bunu söylemekten de ar ediyorum ama dürüstlük konusunda kendi vatandaşlarıma güvenemiyorum hele ki konunun ticari bir yanı varsa...