Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Samsung S6 ile büyük çıkışa geçti her konuda. Donanım,stabilite,kamera,ekran,vs vs.. Ama başka bir forumda hararetli bir tartışma içindeyim. Konu güncelleme. Burada da yazayım.

2500₺ gibi bir fiyata alıyoruz. Firmanın gözde telefonu şuan. Piyasanın en iyi android telefonu ekran büyüklüğü standardında. Buna rağmen hala kar gütmekten vazgeçmiyor. Yahu sen en popüler telefonuna güncellemeyi nasıl bu kadar geç verirsin ? (içler acısı, verirsin dediğim hala ortada bir şey yok :)) ) Ne yapacaklar

S7'nin çıkışını bekliyorlar biz burada telefonu bedavaya aldık üst modelin çıktığını görücez ondan sonra alıcaz son androidi. İki kuruşluk telefon marsmallow u aldı biz bööyyle bakıyoruz. Bana bu yorumlarım yüzünden güncelleme fetişisti diyen bile oldu. :)) Yeni güncelleme gelecek de ne olacak 5.1.1 zaten iyi diyorlar bir kaç kişi. Onlar samsung a eyvallah demeye devam etsin. Ve şu düşünceyle kimse kendini avutmasın.. güncelleme hatasız olsun diye uzun sürdü falan filan. Yok öyle bir dünya. İsteseler 2 günde çıkarmıyorlar mı güncellemeyi :) Önden beta veriyoruz dediler yükleyen kullanıcılar da şimdi beta ile kendini avutuyor benim gibi beta yüklemeyen ve güncellemenin geç gelişinden şikayet eden insanlara muhalefet oluyorlar. Apple ne yapıyor ? Sonbaharda yeni model tanıtıyor yeni sürümle birlikte. Bu samsung ne yapıyor çıkışı 1 yıl olacak neredeyse 6.0 ı daha vermediler bile onu da S7 çıkışı için bekletiyorlar. Fark bu işte. Benden bundan sonra samsung un s sine kuruş işlemez. Müşterisiyle dalga geçen bir firma ile işim yok ki s3 den beri her serisini çıktığı gibi almış insanım. Bundan sonra Apple. GÜNCELLEME ÇIKAR ÇIKTIĞI GÜN ALIRIM.
Apple guncelleme derdini cok seviyorsunuz kendi ekosistemi tabiki hemen vericek:) birde iphone 1 guncelleme veriyor 4 tane de guncelleme hatalarını duzeltiyor ios 8.4 den 9 a geçen arkadaslarima heyecanla nasil iyi olmuş mu derken onlar bana pek bir fark yok 2 3 sey dediler. Ve sonra cikan zibilyon tane sorunu cozmeye ugrasiyor hala iphone
Guncelleme oyundur. Suan 5.1.1 cok stabil.
Samsung bekletme sebebi telefon stabilitesini bozmamak icindir. Ve mart ayinin sonuna kadar note 5 ve s6 Türkiye ye gelir.sen cok kolay saniyorsun guncellemeyi telefona uyarlamaya ama o isler oyle 2 günlük olmuyor.

cemal344

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Kasma yapan hiç bir telefona markası ne olursa olsun 3bin tl verilmez s6 da ben kasmaya rastlamadım kaldıki çok seneler önce s4 kullanmış biri olarak rahatlıkla söylerim ki ondada kasma yoktur

Hancı_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İphone 6 kulanıp 1 ay sonra Samsung S6Edge ye geçiş yapan bir kullanıcı olarak, İphone ve Samsung u kıyaslamaya kalkanları anlayamıyorum. Ben her ikisini de kullandım ve iphone dan memnun kalmadım. Bu tamamen tercih meselesi. Neyi tartışma konusu yapıyorsunuz anlamıyorum. Kullandığım telefon stabil çalışabiliyorsa, ram, dahili bellek, ekran, işlemci konusunda sıkıntı yoksa problem de yoktur benim için. İphone kullanıcı gizliliğine önem verdiği için dışardan müdahale etmek bir kullanıcı için çok zor. Telefonu özgürce kullanmak isteyen androidi tercih ediyor. Bizim tercihimiz de android telefonlar arasında Samsung.
Allah aşkına bu iphone cular neyi tartışıyorsunuz ki?

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Apple guncelleme derdini cok seviyorsunuz kendi ekosistemi tabiki hemen vericek:) birde iphone 1 guncelleme veriyor 4 tane de guncelleme hatalarını duzeltiyor ios 8.4 den 9 a geçen arkadaslarima heyecanla nasil iyi olmuş mu derken onlar bana pek bir fark yok 2 3 sey dediler. Ve sonra cikan zibilyon tane sorunu cozmeye ugrasiyor hala iphone
Guncelleme oyundur. Suan 5.1.1 cok stabil.
Samsung bekletme sebebi telefon stabilitesini bozmamak icindir. Ve mart ayinin sonuna kadar note 5 ve s6 Türkiye ye gelir.sen cok kolay saniyorsun guncellemeyi telefona uyarlamaya ama o isler oyle 2 günlük olmuyor.

Kusura bakma MM çıkalı neredeyse 1 yıl olacak ne 2 gününden bahsediyorsun ? Yıl olacak yıl. Elin niye armut topluyor ? Atıyorum 6 ayda oldu MM çıkalı niye 6.ayda veriyorsun 3.ayda vermiyorsun bu kadar mı zor ? Bugün yanı başımızdaki Kıbrıs aldı güncellemeyi bize niye yok hala. Şu güncellemeyi aynı anda tüm dünyaya versene ? Bırakın çok samsung çok telefon üretiyor da bilmem ne. Üretiyorsan bu senin bahanen hiç olamaz. Böyle olunca da ben senin güncelleme anlayışını eleştiririm bu bu kadar basit. Ayrıca MM ile gelecek denilen 1-2 özelliği vermediler. Bu da ayrı bir rezillik.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Güncelleme konusunda malesef Samsungun savunulacak hiç bir tarafı yok

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Kusura bakma MM çıkalı neredeyse 1 yıl olacak ne 2 gününden bahsediyorsun ? Yıl olacak yıl. Elin niye armut topluyor ? Atıyorum 6 ayda oldu MM çıkalı niye 6.ayda veriyorsun 3.ayda vermiyorsun bu kadar mı zor ? Bugün yanı başımızdaki Kıbrıs aldı güncellemeyi bize niye yok hala. Şu güncellemeyi aynı anda tüm dünyaya versene ? Bırakın çok samsung çok telefon üretiyor da bilmem ne. Üretiyorsan bu senin bahanen hiç olamaz. Böyle olunca da ben senin güncelleme anlayışını eleştiririm bu bu kadar basit. Ayrıca MM ile gelecek denilen 1-2 özelliği vermediler. Bu da ayrı bir rezillik.
Tamam sanada gelecek dağıtıliyor yavas yavas bir cok avrupa ulkesinede gelmeye basladi adamlar zaten 1. Ceyrekte dagitacaz dediler martin sonuna kadar zamanlari var eger o zamana kadar gelmezse haklisin

cemal344

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Ne olacakki tr alsa bile turkcell den alanlar işkence gibi 2 ay daha bekleyecekler

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Tamam sanada gelecek dağıtıliyor yavas yavas bir cok avrupa ulkesinede gelmeye basladi adamlar zaten 1. Ceyrekte dagitacaz dediler martin sonuna kadar zamanlari var eger o zamana kadar gelmezse haklisin

Mart sonu mu ? :)) Küfür gibi resmen bu. Bugün Kıbrıs a verilip Türkiye'ye Mart ayının herhangi bir günü gelmesi bile rezillik. Ümidim en geç cuma günü. Ötesi kabul edilemez.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Mart sonu mu ? :)) Küfür gibi resmen bu. Bugün Kıbrıs a verilip Türkiye'ye Mart ayının herhangi bir günü gelmesi bile rezillik. Ümidim en geç cuma günü. Ötesi kabul edilemez.
Bak ben bir şey demiyorum sadece 1. Ceyrekte dagitilacak dedi yani mart sonuna kadar dunyada s6 gitmis her yere guncelleme gelmis olacak dediler. Turkiye ye mart sonu mu gelir cuma mi gelir bilmem. Ama 1.ceyrek bu demek oluyor.

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bak ben bir şey demiyorum sadece 1. Ceyrekte dagitilacak dedi yani mart sonuna kadar dunyada s6 gitmis her yere guncelleme gelmis olacak dediler. Turkiye ye mart sonu mu gelir cuma mi gelir bilmem. Ama 1.ceyrek bu demek oluyor.

Tamam ben sana bir şey demiyorum :) Söylemlerim samsung için. Yani mart sonu kabul edilebilir değil mart ayında gitsin 3.dünya ülkelerine versin. Bugün Kıbrıs'a gelen en güncelleme en geç Cuma günü bize gelir düşüncesindeyim.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Tamam ben sana bir şey demiyorum :) Söylemlerim samsung için. Yani mart sonu kabul edilebilir değil mart ayında gitsin 3.dünya ülkelerine versin. Bugün Kıbrıs'a gelen en güncelleme en geç Cuma günü bize gelir düşüncesindeyim.
Bu kibrisa gelen guncelleme guney kuzey hangisi onlara farkli gonderdikleride oluyorda merak ettim

ParvinJavadov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam. Galaxy s6 duos cihazimi odin uzerinden guncelleyim derken orginal rom u sildim qaliba, telefon acilmiyor. SM-G920FD model icin rom bulamiyorum. onceden 5.1.1 di bende. yardim ede bilecek biri varmi ? sammobile sitesinde G920FD ile uyumlu bi rom bulamadim

Hancı_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
MM gelince hayatınızda hiçbirşey değişmeyecek emin olun. Bana kalırsa dünyanın en üst düzey telefonunu kullandığımız halde özellikle avea başta olmak üzere 3G nin bile çekmediği şehir merkezlerinin tartışılması lazım. 4.5 G ye geçecez güya, bu alt yapıyla mı? Bırakın 3G yi 4.5G yi şebeke olmadığı için telefon görüşmesi dahi yapılamıyor memlekette. Hal bu iken MM nin ne zaman geleceği konusu çok ta önemli olmaması lazım.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Arayin samsung türkiye yi kufur edin biraksinlar samsungta degil sorun.
Irlanda cek cumhuriyet kibris ingiltere hollanda almanya macaristan fransa hepsine guncelleme gelmis. Sorun bu bizim samsung turkiyede

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Irlanda cek cumhuriyet kibris ingiltere hollanda almanya macaristan fransa hepsine guncelleme gelmis. Sorun bu bizim samsung turkiyede

Bir de bugün TAYLAND' a vermişler güncellemeyi. Yani artık bu samsung un bu yaptıklarına karşı diyecek söz bulamıyorum buluyorum aslında da burada söyleyemiyorum. Bu nasıl bir zihniyettir arkadaş ya !

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
MM gelince hayatınızda hiçbirşey değişmeyecek emin olun. Bana kalırsa dünyanın en üst düzey telefonunu kullandığımız halde özellikle avea başta olmak üzere 3G nin bile çekmediği şehir merkezlerinin tartışılması lazım. 4.5 G ye geçecez güya, bu alt yapıyla mı? Bırakın 3G yi 4.5G yi şebeke olmadığı için telefon görüşmesi dahi yapılamıyor memlekette. Hal bu iken MM nin ne zaman geleceği konusu çok ta önemli olmaması lazım.

Konu MM gelince hayatımda bir şeylerin değişmesi değil. Konumuz 3G vs. de değil. Konu niye adam yerine konmuyoruz bu sabah tayland a verilmiş bu güncelleme. Alelen küfür ediyorlar resmen. Benim ne eksiğim var o insanlardan ? Bende para veriyorum. Ve tayland ile Türkiye'nin karşılaştırılacak bir yanı da yok. Niye böyle bir yol izliyorlar ölene kadar düşünsem cevabı bulamam. Allah korusun bir daha samsung asla. İsterse uzay üstü telefon yapsınlar kuruş vermicem.

Netkolix

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Merhaba.

S7 almayi dusunuyorum fakat size sormak istedim 1 yildir s6 kullaniyorsunuz nerdeyse touchwiz da sorun yasayan varmi kasma donma gibi?
Yada rehber ve galeriye girerken gec acilmalar yasadinizmi hic? Bu sorunlar yuzunden samsung almiyorum hic, eger s7 de bu sorunlar yoksa samsunga gecmek istiyorum.

Hancı_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba.

S7 almayi dusunuyorum fakat size sormak istedim 1 yildir s6 kullaniyorsunuz nerdeyse touchwiz da sorun yasayan varmi kasma donma gibi?
Yada rehber ve galeriye girerken gec acilmalar yasadinizmi hic? Bu sorunlar yuzunden samsung almiyorum hic, eger s7 de bu sorunlar yoksa samsunga gecmek istiyorum.
S6 Edge kullanıcısı olarak gözün kapalı almanı tavsiye ederim.

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba.

Galeriye rehbere geç girmeler eskide kaldı. S6 devrinde öyle şey yok artık. Tavsiye ederim. Pişman olmazsın.

Hancı_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Konu MM gelince hayatımda bir şeylerin değişmesi değil. Konumuz 3G vs. de değil. Konu niye adam yerine konmuyoruz bu sabah tayland a verilmiş bu güncelleme. Alelen küfür ediyorlar resmen. Benim ne eksiğim var o insanlardan ? Bende para veriyorum. Ve tayland ile Türkiye'nin karşılaştırılacak bir yanı da yok. Niye böyle bir yol izliyorlar ölene kadar düşünsem cevabı bulamam. Allah korusun bir daha samsung asla. İsterse uzay üstü telefon yapsınlar kuruş vermicem.
Samsung almak yada almamak tabiki sizin tasarrufunuzda olan bir konu. Güncellemenin geç gelmesi yada ülkemizi bisden daha alt seviyelerde olan ülkelerden daha sonra düşünüyor olmaları tabiki kabul edilemez. Ama bu konu kullanıcılar olarak bizi çok çok aşan bir konu. Arada devletlerarası anlaşmalar mı var yahut siyasi konular mı yada Samsung bizim ülkemizden pazar payı olarak istediği kar oranına ulaşamıyor mu, ne bileyim çok farklı sebepler olabilir. Demem o ki madem gelmedi güncelleme zaten gelse dahi bu güncellemeyle birlikte hiçbirimiz uzaya çıkmayacağız. Onun da öncesinde kullandığımız telefonlardan yeterince faydalanamıyoruz bunun sorumluları da operatörler. Kendi operatörlerimiz bize insan gibi hizmet vermiyor ki Samsung versin.

TolgaTunc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Samsung almak yada almamak tabiki sizin tasarrufunuzda olan bir konu. Güncellemenin geç gelmesi yada ülkemizi bisden daha alt seviyelerde olan ülkelerden daha sonra düşünüyor olmaları tabiki kabul edilemez. Ama bu konu kullanıcılar olarak bizi çok çok aşan bir konu. Arada devletlerarası anlaşmalar mı var yahut siyasi konular mı yada Samsung bizim ülkemizden pazar payı olarak istediği kar oranına ulaşamıyor mu, ne bileyim çok farklı sebepler olabilir. Demem o ki madem gelmedi güncelleme zaten gelse dahi bu güncellemeyle birlikte hiçbirimiz uzaya çıkmayacağız. Onun da öncesinde kullandığımız telefonlardan yeterince faydalanamıyoruz bunun sorumluları da operatörler. Kendi operatörlerimiz bize insan gibi hizmet vermiyor ki Samsung versin.
5.1.1 zaten şuan iyi. Hiçbir sıkıntısı hatası vs yok. Ama bir güncelleme çıkmış taylanda kadar veriyorsun ama benim ülkeme vermiyorsun şuanda da durum bu şekilde zaten. Ama kullanıcı olarak ben samsung a nasıl para veriyorsam -sonuçta bedava almadık - ben en son androidi kullanmak istemem en doğal hakkım. Bizden önce taylanda vermiş olması asla kabul edilemez. Yazıklar olsun.

Hancı_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
5.1.1 zaten şuan iyi. Hiçbir sıkıntısı hatası vs yok. Ama bir güncelleme çıkmış taylanda kadar veriyorsun ama benim ülkeme vermiyorsun şuanda da durum bu şekilde zaten. Ama kullanıcı olarak ben samsung a nasıl para veriyorsam -sonuçta bedava almadık - ben en son androidi kullanmak istemem en doğal hakkım. Bizden önce taylanda vermiş olması asla kabul edilemez. Yazıklar olsun.
Bu söylediklerinizde son derece haklısınız ve size aynen katılıyorum. Samsung Türkiye de başıboşluk mu desem şımarıklık mı desem nemelazımcılık mı desem bilmiyorum ama ciddi bir problem olduğu doğru. Ben olaya farklı tarafından bakarak yorum yaptım. Kurumsal anlaşma olmasından dolayı mecburen avea kullanmak zorundayım. Elimde dünyanın en modern ve en üst düzey teknolojiye sahip telefonu var ama metroya bindiğimde 3G şöyle dursun şebeke bile çekmiyor.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Bende S6 almayı düşünüyorum ama S7 çıktıktan sonra biraz daha fiyatı düştükten sonra almayı planlıyorum. İlk öncelikle S6 Edge ile S6 arasında çok fark var mıdır ? S6'nın bataryası 2550 mAh yeterli oluyor mu ? Önceki serilerde S3-S4'de bir süre sonra kasma oluyordu, S6'da öyle bir sorun var mı ?

kaptancello

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar ben hala s3 kullanicisiyim telefonumu değiştirmek istiyorum iphone 6 ile samsung s6 edge arasinda kaldim s3 teki takilma donma gibi sorunlari s6 da yasarmiyim

TttEee

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ben samsung'un global sitesinden şikayet ettim Samsung Türkiye'yi daha önce S6 edge+ iyileşitirme güncellemesi gelmediği zaman. Bana Samsung Türkiye ile ilgisi olmadığını, bu modelde 6.0 güncellemesinden önce es geçtiklerini belirttiler.

Türk Telekom'a gelince benim evde hiç çekmiyordu Avea ile birleşmeden önce. Şimdi cayır cayır çekiyor.