Galaxy S6 ve S6 Edge Kullananlar Kulübü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
malesef hiç bişey yapamıyorum bir anda ne oldu hiç anlamadım telefon yurtdışından gelmişti samsung garantiside o ülke için geçerli değilmiş sanırım

muratmahluk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar android sürümün 5.0.2 iken bildirim falan geldiğinde yanıp sönen işte şarj olurken yanan bildirim ışığı 5.1.1 e geçince yanmamaya başladı aynı sorunu yaşayan biri var mı birde çözümü falan varsa söyler misiniz lütfen tel S6

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Arkadaşlar android sürümün 5.0.2 iken bildirim falan geldiğinde yanıp sönen işte şarj olurken yanan bildirim ışığı 5.1.1 e geçince yanmamaya başladı aynı sorunu yaşayan biri var mı birde çözümü falan varsa söyler misiniz lütfen tel S6
Ben öyle bi sorun yaşamadım ayarlar kısmından kontrol ettiniz mi ?

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141

Ben de öyle bir sorunla karşılaşmadığım gibi yeni birşey keşfettim üstüne (belki daha önceden de vardı bilmiyorum) : Bildirim geldiğinde yanıp sönen ışıkla birlikte ancak telefona dokunduğunuzda hissedilebilecek şiddette titreşim veriyor telefon.
Bence şarj için küçük de olsa bir dezavantaj bu durum...

Fakat şimdi farkettim :) 5.1.1 le gelen "uygulama bildirim ayarlarını" tek tek yapabildiğiniz kısımda her bildirimin yanında yer alan ayarlar ikonuna dokunarak basettiğim özelliği kapatabiliyorsunuz.

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
ram sorunu halen çözülmedi dimi

Ram sorunu dediğiniz şey eğer, ram'in yüzde 75-80 lerde gezmesiyse, çözülmedi. Ama bu bir sorun mu tabi orası tartışılır. Sistem ihtiyaç duyduğu kadar ram harcıyor ve dolu olmak durumunda.
Bu ne zaman sorun olur?
Eğer ki ram yüzde 75-80lerde olduğu için telefon kasıyorsa bu bir sorundur.
Telefon kasıyor mu?
Hayır.
O halde?
Bu bir sorun değildir. Bu sadece bir takıntıdır. Kapatın bütün ram doluluğu gösteren programları. Bakmayın hiç. Telefon kasarsa sizi yarı yolda koyarsa gelip sorun var deyin ya da sabahtan akşama burda samsung'a giydirin.
Adamlar ram'i düşük gösterecek şekilde yeni bir program yüklese telefona ruhunuz duymayacak. Ama sayacta görünen %80 "sorun" var demeye yetecek herkese...

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Ya her yerde S6 tavsiye ediliyor. Edildiği kadar iyi mi?

muratmahluk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet kontrol ettim ama ordada olmadı servise falan mı göndersem acaba

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben de öyle bir sorunla karşılaşmadığım gibi yeni birşey keşfettim üstüne (belki daha önceden de vardı bilmiyorum) : Bildirim geldiğinde yanıp sönen ışıkla birlikte ancak telefona dokunduğunuzda hissedilebilecek şiddette titreşim veriyor telefon.
Bence şarj için küçük de olsa bir dezavantaj bu durum...

Fakat şimdi farkettim :) 5.1.1 le gelen "uygulama bildirim ayarlarını" tek tek yapabildiğiniz kısımda her bildirimin yanında yer alan ayarlar ikonuna dokunarak basettiğim özelliği kapatabiliyorsunuz.

Tamam düzeldi

Tamam düzelttim artık fabrika ayarlarına tekrar döndürdüm düzeldi

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Yakın zamanda S6 cihazıma gelen 5.1.1 güncellemesini yükledim. Fakat güncelledikten sonra kasılma ve ısınma problemi başladı (Isınma sim kart girişinin çevresinde var). Sıfırlarsam sorun geçer diye düşündüm ve recovery moddan sıfırladım ama işe yaramadı. Sonra bir daha sıfırlamaya karar verdim. Bu defa recovery mod yerine yedekle ve sıfırla kısmında bulunan yerden fabrika ayarlarına sıfırladım biraz daha rahatlar gibi oldu. Yine de eski hali gibi değil. 5.0.2 sürümündeyken bir problem yoktu. Havadan etkileniyor bu aralar hava çok sıcak diyebilirsiniz ama 5.0.2 sürümünde yine havanın sıcak olduğu zamanlarda sorun çıkarmıyordu. Hatta bu güncellemeden sonra önbellek kullanımına baktığımda genellikle kırmızı renkteki çizgileri görmekteyim. Daha önceki sürümde mavi renkten aşağı düştüğünü hiç görmemiştim. Durumu daha iyi anlamanız adına fotoğraf paylaşıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 11848 Bu ve benzeri problem yaşayan arkadaşlar var mı? Çözümü nedir? Sizce servise vermeli miyim?Ekli dosyayı görüntüle 11849

Boş alanın 158 MB bile düştüğü oluyor.

gabonx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Günde minimum 2 kere şarj ediyorum. 10 dakika kullansam alev alıyor. Nasıl pişman olduğumun tarifi yok :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar s6 edge almak istiyorum fakat touchwiz den ve ısınma probleminden çok korkuyorum para önemli değil s6 edge mi g4 mü ?
Lütfen yardim edin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar s6 edge almak istiyorum fakat touchwiz den ve ısınma probleminden çok korkuyorum para önemli değil s6 edge mi g4 mü ?
Lütfen yardim edin!!

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Lütfen yardim edin!!
Size şu telefonu veya bu telefonu tercih edin diyemem ama s6da herhangi bi donma veya kasma problemi olduğunu söyleyemem telefon gayet akıcı ısınma bende hiç olmuyordu güncellemeden sonra olmaya başladı ama el yakmıyor şahsen s6 edge alabilecekken gidip hayatta g4 almam ama biraz da tercih meselesi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çok teşekkür ederim.
Demek istediğim internette araştırdım ve bayağı ısındığına karşı şikayet edenler oluyor.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler

mestefek7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler ben 2 haftadır kullanıyorum ilk başlarda olmayan bi kamera problemim var, kamerayı açtığımda birden kendini ayarlıyor gibi birşey oluyor ses geliyor ilk başta ekran titriyor bu normal mi , herkes te oluyor mu ? Ne yapabilirim ?

atasoftx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler ben 2 haftadır kullanıyorum ilk başlarda olmayan bi kamera problemim var, kamerayı açtığımda birden kendini ayarlıyor gibi birşey oluyor ses geliyor ilk başta ekran titriyor bu normal mi , herkes te oluyor mu ? Ne yapabilirim ?

Bu sorundan dolar cihazı geri verdim yenisini verdi servis.

atasoftx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Size şu telefonu veya bu telefonu tercih edin diyemem ama s6da herhangi bi donma veya kasma problemi olduğunu söyleyemem telefon gayet akıcı ısınma bende hiç olmuyordu güncellemeden sonra olmaya başladı ama el yakmıyor şahsen s6 edge alabilecekken gidip hayatta g4 almam ama biraz da tercih meselesi

S6 pişmanlıktır kardeşim ben Note kullanıcısıyım s6 geçiş yaptım pişmanım. Isınma ve kasma sorunlarından dolayı. Son güncelleme ile boşta tam kullanımı %89 iyide geriye ne kalıyor chrome ve bir uygulama daha açınca kullanım %94 demem odur ki 2200 tl gibiyim bir fiyata 330 mb boşta ram imkanı veren bir cihaz alma. LG G3 boşta 1.5 mb ram kullanımı veriyor. Çözüm bulamazsam cihazı rotlamaktan başka bir seçeneğim kalmıyor.

mestefek7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ciddi bi sorun o zaman , peki kaç gün sürüyor bu değişim ? Bide eyvallah.

atasoftx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Stok durumuna göre değişiyor. Tam 20 gün sürdü değişim.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Arkadaşlar 5.1.1 sonrası telefonda kasılma ısınma yaşayan kişiler yazılımı tekrar güncellesinler. Aynı problemler bende de oldu sanırım ota üzerinden telefon kendini güncellediğinde sıkıntı oluşmuş. Smart switch üzerinden güncellemesini yeniden kurdurdum ve bir problem kalmadı. İlk güncellemem de telefon durduğu yerde bile biraz ısınmış halde kalıyordu. Şimdi elime aldığımda soğumuş şekilde oluyor. Kasılma ve ısınma sorunu tamamen ortadan kalktı. Az bir ısınma oluyor kullanımda o da normal zaten. Bu problemi yaşayan arkadaşlar olursa sorunlarını anlattığım şekilde çözebilirler. Tabi güncelleme sonrası cihazınızı sıfırlamayı unutmayın. Çözülmez ise servise vermeniz en doğru çözüm yolu olacaktır. Çoğu kişi bu konuda sorun yaşamış. Serviste aynı şeyi yapıp veriyor beklediğinize değmeyeceğini düşünüyorum. Tabi bu sorumluluk size ait.

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
S6 pişmanlıktır kardeşim ben Note kullanıcısıyım s6 geçiş yaptım pişmanım. Isınma ve kasma sorunlarından dolayı. Son güncelleme ile boşta tam kullanımı %89 iyide geriye ne kalıyor chrome ve bir uygulama daha açınca kullanım %94 demem odur ki 2200 tl gibiyim bir fiyata 330 mb boşta ram imkanı veren bir cihaz alma. LG G3 boşta 1.5 mb ram kullanımı veriyor. Çözüm bulamazsam cihazı rotlamaktan başka bir seçeneğim kalmıyor.
Ben pişman değilim ram %92 ye kadar çıktığını gördüm telefon bir kere bile kasmadı

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
arkadaşlar ram kullanımına takılmayın 80 85 95 olur düşer artar bunlar önemli değil önemli olan kullanırken takılma donma kasma gib şeyler varmı yokmu bunlar yoksa sıkıntı yok demek varsa sıkıntı var demek ram'e takılmayın gayet iyi çalışıyor ha ramın sıkıntısı multitaskingde ortaya çıkar mesela arkada 2 tane oyun açık yada 3 tane mesela biri, modern combat 5 diğeri asphalt 8 diğeride mortal kombat mesela bunlar arasında geçiş yaparsan ram dolu oldugunda oyun kaldıgı yerden değilde baştan başlar kaldıgınızdan yerden devam etmessiniz baştan başlar oyun ram'ın dolu oldugu zaman sıkıntısı bu olur ha hangimiz arkada 2-3 oyun oynuyoruz sürekli geçiş yapıyoruz ora da tartışma konusu açarsın 1 oyun oynar çıkarsın sonra diğerini açarsın çıkarsın ondada zaten ram boşalıp doldugundan sıkıntı olmuyor yani ramın dolu oldugunu sıkıntı yapmanıza gerek yok eger takılıp kasma yoksa...

gabonx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba; bu gün kronometre ile 10 dakika boyunca oyunda kaldım. Çok fazla ısınıp oyun ve telefon takılmaya başladı. CPU-Z den o an şu görüntüyü aldım. Sizce normal bi değer mi ? Ekli dosyayı görüntüle 11939
isi.jpg

orkansipahi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İphone gibi içi boş cihaz 1400den fazla etmez s6 dolu dolu bir cihaz olmasına rağmen 1600 den fazla etmez s6 edge de sırf farklı olduğu için onada 1700 den fazlası zarar.Ne la sanki nedir 3000 liraya manyak notebook geliyor.

Yalnız bu cihazlar ülkemizde alınan vergiler yüzünden bu kadar pahalı satılıyor.

Merhaba kardeşim aynı sorun bende de mevcut ota üzerinden kurmuştum yazılımı şimdi yeniden yüklemek için pc kullanıyorum eğer bir gelişme olursa seninşe görüşlerimi paylaşırım.

Ram sorunu dediğiniz şey eğer, ram'in yüzde 75-80 lerde gezmesiyse, çözülmedi. Ama bu bir sorun mu tabi orası tartışılır. Sistem ihtiyaç duyduğu kadar ram harcıyor ve dolu olmak durumunda.
Bu ne zaman sorun olur?
Eğer ki ram yüzde 75-80lerde olduğu için telefon kasıyorsa bu bir sorundur.
Telefon kasıyor mu?
Hayır.
O halde?
Bu bir sorun değildir. Bu sadece bir takıntıdır. Kapatın bütün ram doluluğu gösteren programları. Bakmayın hiç. Telefon kasarsa sizi yarı yolda koyarsa gelip sorun var deyin ya da sabahtan akşama burda samsung'a giydirin.
Adamlar ram'i düşük gösterecek şekilde yeni bir program yüklese telefona ruhunuz duymayacak. Ama sayacta görünen %80 "sorun" var demeye yetecek herkese...

Ağzına sağlık kardeşim :)

Zaten android sisteminin çalışması için %5 lik bir kısım bile yeterli olacaktır telefonda ne kadar yeni bir özellik varsa ram o kadar çok tüketilecektir ( klavye, sensör, vb. vb ) mesela note 5 4 gb ram ile gelecek neden çünkü bir çok yeni özellik sunacak..

Ya her yerde S6 tavsiye ediliyor. Edildiği kadar iyi mi?

Cihaz gerçekten çok başarılı ve hızı iliklere kadar hissediyorsun fakat malum samsung yazılım sorunları her zaman olduğu gibi devam etmekte ama öyle engel olacak hiç bir sorun yok almayı düşünürsen hiç kararsız kalmana gerek yok tereddüt etmeden alabilirsin hee birde sana bir tavsiyem olsun alabiliyorsan s6 edge al.

Lütfen yardim edin
böyle bir soru bence saçma kesinlikle edge!!

Kapatıp açmayı deneyin daha da gelmiyorsa çok yapacak bişey yok çare servis.

bugün aynı sorun benim başımada geldi bir iki saat bekledikten sonra cihazın ses kısma home tuşu ve güç tuşunu kullanarak açmayı denedim açıldı hatta bu sorunu yaşarken şarja taktım o bile bir fayda etmedi hiç bir tepki alamadım led bile yanmadı ama dediğim gibi yapınca düzeldi inşallah senin cihazında düzelir kardeşim bir haber bekliyorum.

s6 kullanıyorum ekran görüntüsü kendi kendine gitti aradığımda telefon açık gözüküyor yardım edebilirmisiniz ne olmuş olabilir ?

bugün aynı sorun benim başımada geldi bir iki saat bekledikten sonra cihazın ses kısma home tuşu ve güç tuşunu kullanarak açmayı denedim açıldı hatta bu sorunu yaşarken şarja taktım o bile bir fayda etmedi hiç bir tepki alamadım led bile yanmadı ama dediğim gibi yapınca düzeldi inşallah senin cihazında düzelir kardeşim bir haber bekliyorum.

Arkadaşlar ben uzun zamandır (diğer telefonlarımda da) tarayıcı olarak Chrome kullanıyordum. Bugün ilk defa telefonun kendi tarayıcısını kullanmaya başladım ve çok daha hızlı ve stabil buldum.
Aranızda da telefonun tarayıcısını kullanan ya da daha iyi olduğunu düşündüğünüz başka bir tarayıcı kullanan var mı?
KESİNLİKLE ÇOK DAHA BAŞARILI KENDİ TARAYICISI BEN HEP ONU KULLANIYORUM.

Sonunda guncelleme Aldm. 1 GB boş RAM var. Bence en az yinede 1.50 yada 2 GB RAM bos olabilirdi. Ah Samsung yine yapti yapacagini

%20 OLSA BİLE BU HER KULLANICI İÇİN YETEBİLECEK MİKTAR ÇOK FAZLA RAM BİR + GETİRMİYOR BU KADAR BÜYÜTÜLECEK BİR MEVZU DEĞİL KASMA DONMA GİBİ BİR PROBLEMLE KARŞILAŞMANIZA NEDEN OLABİLECEK BİR DURUM DEĞİL.

Haklısın iphone den geçtim samsunga iphoneda sarj diye birşey yok neredeyse telefon prizle çalışacak :D

APPLE yakın bir zamanda telefon alanlara jeneratör hediye edecekmiş :biggrin::biggrin::biggrin:

tüm s6 kullanan arkadaşlara sesleniyorum :D özellikle eski samsung kullananlara eski touchwiz sorunu devam ediyormu ? takılmalar laglar falan yada ani donmalar genel olarak nasıl uzun süre kullananlar beğenmediği noktalar varmı yada çok iyi buldugu yerler bana söylerseniz mutlu olurum alıntı yaparak bilgilendirirseniz sevinirim iyi forumlar....

hiç bir sorun kalmadı:mrgreen:

arkadaşlar cihazı sallayınca ses geliyor mu

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Yalnız bu cihazlar ülkemizde alınan vergiler yüzünden bu kadar pahalı satılıyor.

Merhaba kardeşim aynı sorun bende de mevcut ota üzerinden kurmuştum yazılımı şimdi yeniden yüklemek için pc kullanıyorum eğer bir gelişme olursa seninşe görüşlerimi paylaşırım.

Ağzına sağlık kardeşim :)

Zaten android sisteminin çalışması için %5 lik bir kısım bile yeterli olacaktır telefonda ne kadar yeni bir özellik varsa ram o kadar çok tüketilecektir ( klavye, sensör, vb. vb ) mesela note 5 4 gb ram ile gelecek neden çünkü bir çok yeni özellik sunacak..

Cihaz gerçekten çok başarılı ve hızı iliklere kadar hissediyorsun fakat malum samsung yazılım sorunları her zaman olduğu gibi devam etmekte ama öyle engel olacak hiç bir sorun yok almayı düşünürsen hiç kararsız kalmana gerek yok tereddüt etmeden alabilirsin hee birde sana bir tavsiyem olsun alabiliyorsan s6 edge al.

böyle bir soru bence saçma kesinlikle edge!!

KESİNLİKLE ÇOK DAHA BAŞARILI KENDİ TARAYICISI BEN HEP ONU KULLANIYORUM.

%20 OLSA BİLE BU HER KULLANICI İÇİN YETEBİLECEK MİKTAR ÇOK FAZLA RAM BİR + GETİRMİYOR BU KADAR BÜYÜTÜLECEK BİR MEVZU DEĞİL KASMA DONMA GİBİ BİR PROBLEMLE KARŞILAŞMANIZA NEDEN OLABİLECEK BİR DURUM DEĞİL.

APPLE yakın bir zamanda telefon alanlara jeneratör hediye edecekmiş :biggrin::biggrin::biggrin:

hiç bir sorun kalmadı:mrgreen:

arkadaşlar cihazı sallayınca ses geliyor mu
5.1.1 den sonra bazı arkadaşlar ısınma ve pil çok yemeden şikayetçi bazılarıda güncellemeden sonra kapanmış açılmamış servise vermişler böyle sorunlar yaşadınmı...

orkansipahi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
5.1.1 den sonra bazı arkadaşlar ısınma ve pil çok yemeden şikayetçi bazılarıda güncellemeden sonra kapanmış açılmamış servise vermişler böyle sorunlar yaşadınmı...

cihaz kendiliğinden kapandı fakat sonradan tekrar kendisi açıldı iki saat sonra ısınma şarj problemlerim vardı fakat smart swich üzerinden yazılımı tekrar yükledim ısınma dahil tüm sorunlar şimdilik gitti ota üzerinden karşılaşılanm bir problem olabilecek diye düşünüyorum zaten servis size bu işlemleri yapacak boşuna vakit kaybına gerek yok denemekte fayda var.

Sende S6 kullanıyorsan bir bakabilir misin salladığın zaman kameradan bir ses geliyor mu normal olacağını düşünüyorum otomatik netleme yüzünden ama insan içi rahat etsin istiyor.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
cihaz kendiliğinden kapandı fakat sonradan tekrar kendisi açıldı iki saat sonra ısınma şarj problemlerim vardı fakat smart swich üzerinden yazılımı tekrar yükledim ısınma dahil tüm sorunlar şimdilik gitti ota üzerinden karşılaşılanm bir problem olabilecek diye düşünüyorum zaten servis size bu işlemleri yapacak boşuna vakit kaybına gerek yok denemekte fayda var.

Sende S6 kullanıyorsan bir bakabilir misin salladığın zaman kameradan bir ses geliyor mu normal olacağını düşünüyorum otomatik netleme yüzünden ama insan içi rahat etsin istiyor.
yok kardeş ben s4 kullanıyorum en kolayı git teknosa bimeks gibi yerlere bak orda sallayınca oluyormu diye ... :) kardeş şimdi baktım s4 e ondada böyle minik bir ses geliyor kamera modülünden muhtemelen netleme sisteminin sesi sorun yok .....