Galaxy S5 mi Note 3 mü?

Galaxy S5 mi, Note 3 mü?

• Kullanılan toplam oy
    50

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Arkadaş Ultra güç tasarruf modundan bahsediyoruz. Tableti utku moduna alıp bekletmiyoruz. Telefonun herşeyin kısmakla yetmiyor. Ekranı siyah beyaz yapıyor. 8 gün hiç denemedim. Ama kullananlar 8 gün diyor. Bazıları 10 gün bile diyor.
Hocam ekranı siyah-beyaz kullandıktan sonra 2000 liranın üzeri bir cihaz almanın bir mantığı varmı ?
O zaman ne anlamı kaldı full hd ekran amoled vs vs.
Hemde bunu sırf batarya süresi bir nebze daha fazla gitsin diye yapıyor bunun yerine yazılımsal çözümler tercih edebilir fakat ekranın pikselleriyle oynuyor bilmiyorum bana çok saçma geliyor sırf bataryadan tasarruf için o cihazı siyah-beyaz kullanmak ha akıllıca bir yaklaşım kabul ediyorum ama kesinlikle uzun vadade kullanışlı bir özellik değil

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hocam ekranı siyah-beyaz kullandıktan sonra 2000 liranın üzeri bir cihaz almanın bir mantığı varmı ?
O zaman ne anlamı kaldı full hd ekran amoled vs vs.
Hemde bunu sırf batarya süresi bir nebze daha fazla gitsin diye yapıyor bunun yerine yazılımsal çözümler tercih edebilir fakat ekranın pikselleriyle oynuyor bilmiyorum bana çok saçma geliyor sırf bataryadan tasarruf için o cihazı siyah-beyaz kullanmak ha akıllıca bir yaklaşım kabul ediyorum ama kesinlikle uzun vadade kullanışlı bir özellik değil

Çok güzel bir özellik demedim. Hani % 40 veya 30 a kadar felan normal kullanırsın. Sonra ultra güç tasarrufa alırsın.

droidfan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S5 ilk çıktığında çok dalga geçmiştim tasarımıyla,malzeme kalitesiyle alakalı.Fakat geçen gün incelemeye gittim telefonu,hiç anlatılan kadar kötü değilmiş bunu anladım bence S5 suni deri görünümlü Note 3'e göre daha iyi,ama bu Note 3'ün kötü olduğu anlamına gelmez o da iyi fakat S5 daha uzun ömürlü.Bu arada RAM farkını kafana takma Galaxy S5 yeni TouchWiz'le geliyor bu yüzden optimizasyonu daha iyi ve biraz daha stabil Note 3'e oranla.Arkası plastik olmasına rağmen elde çok iyi bir his veriyor.Senin seçeneklerin arasında S5 üstün fakat yerinde olsam Xperia Z2 alırdım.
Saygılar.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
S5 sahipleri şimdiden aramıza katılmışlar. Hayırlı olsun öncelikle cihazları, iki arasında kalsam Note 3 alırdım.

Samsung peynir ekmek gibi satıyor. :D HTC,Sony,LG öylece bakıyorlar uzaktan. :(

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Cihazın şarjı konusunda dalga geçen arkadaşlar olmuş.

Kardeşlerim, ben samsung'un sahibi veya forum temsilcisi değilim, kendim kullanıyorum, cihazın da avantajını söylüyorum.

İki gündür kullanıyorum telefonu, şarja takmadım, şu an %62 de.

İster inan, ister inanma, ben kullanıcıyım, cihazı kullanırken ki durumunu da yazarım. Yalan, yanlış yok. Ultra güç tasarruf modunu da gece yatarken açıyorum, uyurken renkli ekrana ihtiyacım yok!

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Ya ben de Samsung kullanıcısıyım ama S5'e o kadar para verilmez bence. S5 2.5 GHZ - LG G2 2.2 GHZ VE S5 2200 TL - LG G2 1400 TL civarı. S5'e o kadar para verileceğine Z2 alınsa daha mantıklı.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya ben de Samsung kullanıcısıyım ama S5'e o kadar para verilmez bence. S5 2.5 GHZ - LG G2 2.2 GHZ VE S5 2200 TL - LG G2 1400 TL civarı. S5'e o kadar para verileceğine Z2 alınsa daha mantıklı.

Snapdragon 801 ile daha hızlı işlemci var. Sadece Ghz ye bakmak mantıklı değil. Eğet öyle düşüncek olursak iPhone 5S 1.3 Ghz.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Sana s5 daha uygun görünüyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
değer arkadaşlar benim için çok önemli not 3 kulanıyorum metin seslendirme çüzemedim şunu demek istiyorum
mail gazete ve herhangi yazı iphone gibi seslendirmek istiyorum bunun için bir cözümü varmı vereceğin cevabı ömarım işe yarar teşekkürler:hammer:

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar,

Bu tarzda onlarca başlık var hepsini de okudum ama bir türlü karar veremiyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim benim için ekran büyüklüğü sorun değil. Note 3'ün türkiye versiyonunda bildiğiniz gibi snapdragon işlemci kullanılmadı bu nedenle 4g'yi ve 4k video kaydını desteklemiyor. Bu beni S5'e biraz çekiyor ayrıyetten parmak izi okuma özelliği de oldukça cezbedici. Note 3'e bakacak olursak ram'i 3 gb burada biraz kafam karışıyor. Ayrıca sPen'in hiç bir işime yarayacağını düşünmüyorum. Cihazın sorunsuz daha stabilite, donmadan, tutukluk yapmadan çalışması için hangisini tercih etmeliyim. Şarj süresine gelecek olursak 2800 mAh olmasına rağmen s5'in daha uzun bir şarj ömrü olacağını tahmin ediyorum, bu da benim için önemli bir kriter. Ayrıca şebeke bağlantılarında olsun, wifi bağlantısı, kamera gibi donanımlarda s5 oldukça üstün note3'e göre. Ama dediğim gibi Ram konusunda biraz tereddütlerim var sizce hangisi tercih etmeliyim.

Kullanım amaçlarım:

Sosyal medya
Yüksek grafikli oyunları oynamak(Dead Trigger 2, NFS vs)
Fotoğraf ve Video çekimi
Müzik dinlemek
note 3 bence zaten yeni arayüzde note 3 e gelecek.....

bytekno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha çok internet için kullanıyorsanız Note 3 karışık kullanıyorsanız s5 diyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
şarz tam iken 12 gün gidiyoo sen de biraaz ön yargılı olma bee

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar z2'de Allah aşkına ne buluyorsunuz bu kadar? 3gb ram mi? Son zamanlarda Sony alıp pişman olanlar da baya arttı. Ve bu işin 2. Boyutu var. Aldın telefon su aldı(forumlar bu şikayetler dolu) adamların samsung kadar servisi yok.... Ben s5 alırdım. 2. Si daha şimdiden z3 haberleri çıkmaya başladı. Daha telefonu kullanalı 2 ay olmadan böyle haber duymak beni üzeri açıkçası. Pil 2 gün gidiyor arkadaş doğrudur dediği ultra sase modda da bir hafta kadar çıkarabilir. Telefon 3310'a dönüyor çünkü. Zaten ekran lode arkada aydınlatma yok ve siyah beyaz o yüzden ekran kapalı bile sayılabilir. Saygılar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben ıkısınıde kıyasladım bı not 3 te oyun oynayın bide s5 te bire bir denedim not 3 cok daha iyi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1 gb ram yüzünden s3 e kit kat gelmedi 1 gb ram i küçümsemeyin tabi ki note 3

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İyi Günler Arkadaşım,

Note 3 kullanıcı olarak sana kesinlikle note3 ü öneririm. Bende alamdan önce çok araştırmıştım ve yaklaşık 6aydır kullanıyorum

Sebeplerine gelince,

*İşlemci farkı s5in işlemcisi daha iyi ama emin ol ucurum yaratacak bir fark değil
*16 ve 13 mp kamera arasındaki kalite farkı afaki algılanacak bir fark değil. Zaten bence kameraya çok önem veriyorsan telefon yerine profesyonel fotoğraf makinesi alabilirsin aynı paraya ;)
*S5de 4g var Note3'te yok. Evet bu çok önemli bir fark ama Türkiye yaşoyor olmak bu farkı ortadan kaldıryor. Türkiyede daha 4g yok kaldıki daha 3g bile daha tam anlamıyla oturmadı. Türkiyeye 4g gelip sistem oturmaya başladığında sanırım Note5 alırım :p Ayrıca Note3 wi-fi bağlantısındada gayet başarılı.
*Yüksek kalitede fotoğraf ve videolar çekimleri günümüzde telefon için yapılan oyunlar baya büyük boyutta olmaya başladı. Artık 1gb üzerinde oyunlar bulunmakta. Bundan dolayı 64gb hafızası olan Note3 bu konuda avantaj sağlamaktadır. Hafızalar arttırılabilir ama dahili hafıza sd karttan çok daha hızlıdır.
*2gb ram ile 3g ram işlme hızı ve aynı anda çalıştırılıcak programlarda avantaj sağlayabilir.
*Sarj süresine gelince s5i bilmiyorum ama note3 tüm özellikleri kullanırken (ekran parlaklığı kısma, interneti kapatma, arka ekranı renksiz kullanma gibi sarj uzatma amaçlı zahmetlere girmeden) hatırı sayılır internet kullanımı, video izleme, internette gezinme ve telefon konuşması kullanımı ile 2 gün rahatca yetmektedir. 6aylık kullanımdan sonra bile aynı. S5den aynı performansın olacağını sanmıyorum. 2800mah ile 3200mah lık piller arasında fark olacaktır. Ayrıca süper güç tasarruf modu bence mantıklı değil çünkü telefonda ne var ne yok kapatıyor. Özellikleri kullanmıyacaksam neden aldım akıllı telefon :)
*Parmak izi okuması ve kalp ritminin ölçülmesi ne işe yarıyacak bilmiyorum ama S pen telefon kullanımı çok kolaylaştırıyor. Ekran görüntüsü almaktan tutundan ekranda bulunan görüntüyü kesip hatta videodan görüntüyü kesip google search ile arama yada sosyal paylaşımda whatsup gibi paylaşımlarınız çok hızlı ve kolay olmaktadır. Sadece S pen ile istediğiniz alanı çizmen yeterli. S pen ile kullanılıcak özel programlar ile mesala hesap mekinesi ile çok karmaşık matematiksel işlemleri deftere el yazısı ile yazar gib yazıyorsunuz direkt olarak sonucu hesaplanıyor. Telefonda konusurken S pen ile el yazınız ile not aldığınız isim ve numarayı el yazınızı tanıyarak direkt rehberinize kaydedebilme gibi saymakla bitmyecek kullanımı kolaylaştırıcak bie çok özelliği bulunmaktadır.

6ay boyunca note3 ile oyun video internette dolaşma vs hiç bir şekilde ne yavaşlama ne takılma hiç bir problem yaşamadım. Hatta performansı sonun kadar zorlamak için oyun internete video hepsini çoklu ekran ile aynı anda denemeler yaptım. Geçişler arasında takılma yada telefonun kitlenmesi gibi bir problemle hiç karşılaşmadım 6ay boyunca sadece 1 defa kilitlendi onuda kısa bir süre sonra telefon açıldı sebebi ise bozuk uygulamaydı. Telefonun aşırı ısınması gibi bir durum hiç olmadı

Bizzat yaşamış olduğum bir deneyimi paylaşıyım. Daha 2gün önce arkadaşımda yeni aldığı S5i inceledim. Telefonun sayfalarda gezindim ayarlara baktım resimlere baktım sonra kamerayı açtım ve telefon kitlendi. Ayrıca telefonun işlemcisini yerini sıcaklığınan hissedebiliyordum. Daha 2haftalık telefon sanırım oda benim şansızlığımdı :) Note3 aldığımda S5i beklesemiydim gibi içimdeki bütün şüpheleri sildi attı :p

Umarım faydalı olmuştur ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar, daha bugün telefonumu değiştirdim. Lg g2 kullanıyordum. S5 ve Note3'e şöyle bir baktım ve direkt Note3 aldım. Bence şu telefonların performans kıyaslamaları çok saçma. Nedenine gelecek olursak; önemli olan en iyi olanı değil, senin ihtiyacını karşılayacak olanı almaktır. Çünkü en iyi ve en yenisini bile alsan 6 aya kalmadan üst modeli çkıyor. Bu arada Note4 eylül ayında tanıtılacak, yani Note3 henüz eskimiş sayılmaz :) Ben tablet taşımayı sevmediğim için Note3 tercih ettim. G2'den çok memnun olmama rağmen (özellikle şarj konusunda) ekranı bana yeterli boyutlarda gelmiyordu. S5 ve Note3'ün performans açısından dev farklılık yaratmayacağına emin olabilirsin. Ben kalemi kullanmam, ekran da çok büyük olmasın dersen S5 tercih edebilirsin.

smoht

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim hiç farkettin mi kıyasladığın telefonların ikisi de farklı segmente yarışıyor 1 tanesi phonetablet , diğeri ise smartphone ben note 3 kullanıcısı olarak sana sormak istiyorum senın için önemli olan ne note 3 gb ram, 8 çekirdek 3800 ampr batarya hd super amoled ekran ve daha fazlası benchmark testlerine bakmanda yarar var Sony Z2'den sonra ki en güçlü cihaz note 3 , bana S5 özellikleri hayal kırıklığı ama sen bilirisn al bi note 3 gel aramıza katıl S pen ile güzel güzel büyük ekranın tadını çıkar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şunu söylemeliyim ki S5 beni hayal kırıklığına uğrattı, note3 çok daha cazip geliyor bana. S5'i henüz kullanmadım ama bana göre en büyük artısı kamera ve ppi 'renk kalitesi' görünüyor işlemci açısından arada ucurum farkı yok 4G konusunda ileride kullanabilmek açısından S5 avantajlı ama genel olarak note3 derim. Çok büyük olmasın, 2gb ram bana yeter diyorsan S5 mantıklı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben size ikisini de alıp göndereceğim... ne kadar biliyorsunuz siz üretin bir tanesini de bu kadar yorulduğunuza değsin...

egeym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Akıllı telefonlar, bilgisayar mimarisi üzerine kuruludur. Bilgisayar mimarisi hesaplamaya dayanır; birden fazla girdi ve çıktıyı kapasiteye bağlı olarak aynı anda işlemeye çalışır. RAM ise telefonun birden fazla bilgiyi işleme kapasitesini denetler. RAM, işlem bittiğinde kendini silen dinamik bir bellektir. RAM, işlemciye işlenecek verinin ham halini yollar. Halihazırda işlem varsa işlemin referansını kendinde depolar. Şu şekilde özetlenebilir: En basit bilgisayarlar olarak kabul edilen hesap makinelerinde RAM yoktur. Ancak işlem yapabilirler. İşlem yoksa, bilgisayar gerçek anlamda güç tüketen bir nesneden başka bir şey değildir. Bilgisayarlar(telefonlar)da RAM olmazsa yine de tek bir işlem gerçekleştirebilir.
S5'te 2.5 ghz işlemci var, 2GB RAM var. Note 3'te ise 2.0GHZ ve 3GB olarak devam ediyor. Note 3'teki RAM fazlalığı, bu nedenle hiçbirşey ifade etmiyor. Ayrıca, RAM bellekler yapıları gereği üzerindeki verileri direkt olarak devrettiklerinden, 3GB veriyi işlemciye yüklediğinizde işlemci sıkışarak von Neumann tüneli adı verilen darboğaza yol açar. Bu nedenle Note 3 yüksek güç gerektiren durumlarda S5'ten daha yavaş çalışacaktır. Ayrıca, S5, veriyi daha hızlı işlediği için RAM tüketimi daha az olacak ve 1GB ram farkı neredeyse kapanacaktır. Note 3'te ise işlenemeyen daha çok veri kaldığı için RAM iyice şişecektir.
Bu nedenlerle S5 al derim.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Akıllı telefonlar, bilgisayar mimarisi üzerine kuruludur. Bilgisayar mimarisi hesaplamaya dayanır; birden fazla girdi ve çıktıyı kapasiteye bağlı olarak aynı anda işlemeye çalışır. RAM ise telefonun birden fazla bilgiyi işleme kapasitesini denetler. RAM, işlem bittiğinde kendini silen dinamik bir bellektir. RAM, işlemciye işlenecek verinin ham halini yollar. Halihazırda işlem varsa işlemin referansını kendinde depolar. Şu şekilde özetlenebilir: En basit bilgisayarlar olarak kabul edilen hesap makinelerinde RAM yoktur. Ancak işlem yapabilirler. İşlem yoksa, bilgisayar gerçek anlamda güç tüketen bir nesneden başka bir şey değildir. Bilgisayarlar(telefonlar)da RAM olmazsa yine de tek bir işlem gerçekleştirebilir.
S5'te 2.5 ghz işlemci var, 2GB RAM var. Note 3'te ise 2.0GHZ ve 3GB olarak devam ediyor. Note 3'teki RAM fazlalığı, bu nedenle hiçbirşey ifade etmiyor. Ayrıca, RAM bellekler yapıları gereği üzerindeki verileri direkt olarak devrettiklerinden, 3GB veriyi işlemciye yüklediğinizde işlemci sıkışarak von Neumann tüneli adı verilen darboğaza yol açar. Bu nedenle Note 3 yüksek güç gerektiren durumlarda S5'ten daha yavaş çalışacaktır. Ayrıca, S5, veriyi daha hızlı işlediği için RAM tüketimi daha az olacak ve 1GB ram farkı neredeyse kapanacaktır. Note 3'te ise işlenemeyen daha çok veri kaldığı için RAM iyice şişecektir.
Bu nedenlerle S5 al derim.
Bende yazacaktim ama üşendim dostum. Helal olsun

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bekle Note 4 çıkacak, beğenmezsen bekle S6 çıkacak, onu da beğenmezsen bekle Note 5 çıkacak... Bol bol bekle :D

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Galaxy s serisinden uzak durun. Note serisinde bir problem yok. İki ayri firmanin elinden cikmis gibiler.