Galaxy S2 Usb Board Sorunu

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle selam arkadaşlar
yaklaşık 5 ay önce hollandadan aldığım s2 telefonumda geldiğinde 4.0.3 yüklüydür ve halende o yüklü hiçbir root rom vb. işleme maruz bırakmadım.
ancak yaklaşık 2 gün önce cihazım sarjdayken ekrana bir uyarı geldi 'Şarj duraklatıldı. Voltaj çok yüksek.' hatayla ilk defa karsılastgm için sasırdım
sarj cihazını prizden çıkardım ancak telefonum hala sarj oldugunu gösteriyordu :yes:
bataryayı çıkardım biraz bekledim taktım ve biraz kullandıktan sonra sarj cihazına bağlı olmadığı halde 'Şarj duraklatıldı. Voltaj çok yüksek.' hatasını veriyordu.
arastırdım biraz ve sıkıntının usb portunda olabileceğini öğrendim diş fırçası ile temizledim usb girişini ancak nafile :mad:
sonra baska bir sarj cihazıyla sarja taktım gene 'Şarj duraklatıldı. Voltaj çok yüksek.' hatasını veriyordu ve sarjdan cıkarsam bile aynı sekilde hata-sarj olmaya devam ediyordu.
kendi kendime patlarsan patla dedim telefonu sarja taktım bıraktım.
sabah kalktıgımda sorundan eser yoktu. sevindim :).
ancak simdi bir problem olustu telefonun kilit tusuna uzun bastıgımda kapat dediğimde telefon güzelce kapanıyor ancak... sanki yeniden baslat demişim gibi kendi kendine açılıyordu.
aynı olay bataryayı cıkarıp taktıgımda da oluyor acma tusuna basmadan acılıyor telefon. bide cok hızlı sarj olup cok cabuk sarjı bitiyor :) bataryayı çıkardım taktım bugun %45 den %2 ye dustu :)
tekrar taktım %17 oldu.
sorunu arastırdım usb board dan olabileceğini öğrendim.
sorun ve çözümü için yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilader sorun port ta ben hallettim fırçayla fln aynı sorun bendede vardı.

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
O kendiliğinden açılma sorunu board ilr alakalı değilmiş kardeş çözdüm problemi ıslak elle bastığımda heralde su aldi kilit tusu zamanla duzeldi.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Galaxy S2'de voltajı düzenleyen bir parça mevcut. Örneğin 650 mah şarj cihazı ile de şarj etseniz 1 amperlik şarj cihazı ile de şarj etseniz cihaz kendi maksimumu olan 650 mah ile şarj oluyor. Bu da demek oluyor ki gelen fazla enerjiyi düzenleyebiliyor ve cihaz kendini koruyor. Eğer bu parçada sorun varsa aldığınız hataları görmek mümkün olabilir. Benim tahminim bu. O parça nerededir, nasıl değişir onu bilmiyorum.

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sorun geçici oldu bende kardeş kendi kendine duzeldi Allaha sükür :) ama o dediğin parcadan oluyormus sıkınti tesekkurler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaslar samsung s2 kullanıyorum usb kartım16 gb tı usbyı bıcımlendırdım 4 gb dustu bu nasıl oluyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam arkadaslar bende s2 aldım 10 gun once suan sarja taktım ama sarj oluyor göstergesi var ama sarjı çıkardıktan sonra pil zayıf dyor yardımcı olurmusunuz?tesekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar ben dün gece sarja taktım bu sabah uyandıgımda aynı hatayı verdi (şarj cıkarıldı. yüksek voltaj) ne yapmam lazım ve kendi kendine şarj oluyor . yardım edin yeni aldım taksidi bitmedi