Galaxy S | Kesin Gitti

ÇamurAbi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
başlıktan belli aslında, telimde bir sorun mevcut.

Şöyle ki, dokunmatik ekran takılı kaldı :)
sürekli olarak kendisine dokunulduğunu hissediyor :)

Bu sebeptende, home tuşu normal işlevini göstermiyor. Boot kısmında normal olarak çalışsa da, os yüklediğinde yani ekran dokunmatiği aktif olduğunda home tuşu sadece ekran ışığını açabiliyor.
Bunun yanında gene bu sebepten olsa gerek, telefon sürekli meşgul; biri arasın hemen meşgulü veriyor. Allahtan açmıyor :D
Tuş kilidi devreye giremiyor ve de güç tuşuna az basılı tutunca gelen menüde seçim sayısı 1e düştü; sadece kapat var. Hani sessize alma, mobil iletişim ve uçak modu seçenekleri yok...

Varmı önerisi olan? Daha önce başına benzeri gelen? Duyan, Eden ve Gören?
Sanırsam sorun ekranda, yani bi 300 TL civarına anca tamir olacak...

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Boot kısmında düzgün çalışıyorsa belki yüklediğiniz sürüm veya ROM'da bir sıkıntı olabilir farklı ROM'lar denediniz mi? Eğer denediyseniz ve onda da aynı şeyler ile karşılaştıysanız dokunmatik panel ve ekran da sorun var demektir.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Siz önce yazılımsal problemleri eleyin. Cihaza temiz bir ROM atın ya da recovery menüsüne girip "wipe data" yapın. Unutmayın iki seçenek de telefonu sıfırlayacak ve ayarlarınız, programlarınız silinecektir.

ÇamurAbi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2.3.6 rom yüklü, rootta var. bu rom uzun süredir yüklü, düzgün çalışıyordu. böyle bir sorun çıkartmaz diye düşünüyorum.
bu düşünceden ötürüde rom değiştirmedim ama yapılabilinecek her türlü sıfırlamayı, wipe yaptım.

şöyle de bir durum var. tel yeni açıldığında masa üstü geldiğinde ekranda sanki dokunuluyormuş gibi mavimsi bir kare çıkıyor. dokunca gidiyor ve ben o sebep direk donanımsal olarak düşünüyorum.
lakin, akıl akıldan üstündür bi deniyeyim başka romu...

bide 190 mı :) sevinirim, 300 diye okudum bir kaç yerde :( yeni tel almayı düşünüyordum da hiç birine galaxy s gibi içim ısınmadı :D