Galatasaray'dan Özhan Canaydın mesajı

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
Galatasaray, eski başkanlarından Özhan Canaydın'ı ölümünün 6. yılında unutmadı.

g-saray-dan-ozhan-canaydin-mesaji.Jpeg


Galatasaray'ın resmî sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Başkanlarımızdan Özhan Canaydın'ı aramızdan ayrılışının 6. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz.

Galatasaray'a Adanmış Bir Hayat: Özhan Canaydın
Galatasaray Lisesi'nde devam eden eğitim hayatı boyunca sporla ve özellikle basketbolla uğraşan Canaydın, Galatasaray Spor Kulübü'nün Yıldız, Genç ve A Takımlarında basketbol oynadı, 1962 yılında Genç Milli Takım'la beraber Avrupa Gençler Şampiyonası'na katıldı. Özhan Canaydın 1963 senesinde Türkiye şampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takımı'nın da içinde yer aldı.

1957 yılında 155 sicil numarasıyla Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Özhan Canaydın, bu dönemde 14 yaşındaydı ve kulübün en küçük üyesiydi. 1964 yılında profesyonel basketbolu bırakan ve aile mesleği olan tekstil işine giren Canaydın, dokuma, örgü ve konfesksiyon alanlarında faaliyet gösterdi.

Galatasaray ile ilişkisi hiçbir zaman kopmayan ve her zaman camianın içinde yer alan Canaydın, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren'in başkanlık dönemlerinde yönetim kurullarında yer aldı, çeşitli görevlerde bulundu. Mart 2002 seçimlerinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığına adaylığını koyan Özhan Canaydın, bu seçimi kazanarak Galatasaray Spor Kulübü'nün 32. başkanı oldu. Mart 2004 ve Mart 2006 seçimlerinde de başarılı olan Özhan Canaydın, Galatasaray Spor Kulübü'nün, üç dönem üst üste başkanlığını yaptı.

Özhan Canaydın, 1965 yılında Asuman Canaydın ile evlendi ve çift Murat ve Zeynep isimli iki çocuk sahibi oldu.


Başkan Dursun Özbek ise merhum Canaydın için şu mesajı yayımladı:

Kulübümüzün 32’inci Başkanı merhum Özhan Canaydın’ı vefatının 6’ncı yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Hem sporcu hem de yönetici olarak camiamız adına yaptıkları, Galatasaray’ın sıkıntılı günlerinde verdiği kararlı mücadele, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın kulübümüze kazandırılmasındaki büyük rolü asla unutulmayacak; tüm Galatasaraylılar tarafından her zaman minnetle hatırlanacaktır.

Saygılarımla.

Dursun Özbek
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı


Galatasaray.org
 
Üst