G2'nin Güzellikleri ve İnce Detayları

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Merhaba arkadaşlar ilk önce benim birkaç sorum olacak bende LG G2 kullanıcıyım ve gayet memnunum
1)Bugün google chromede gezerken bir resim galerisinde resimlere bakıyordum ve bir resme gelince resim yüklenirken birden telefon reset attı ve gerçekten tedirgin oldum telefonu alalı 4 ay oldu ve bu ilk durduk yere reset atışı?
2)virüs programı yüklemelimiyim? gereklise hangisini önerirsiniz?
3)Fabrika ayarlarına geri mi gönderiyim yani format mı atiyim? Bunun sonucunda garantiden çıkar mı? Virüs vardır diye korkuyorum çünkü. Format atmadan önce verileri yedeklersem ve format attıktan sonra o verileri tekrar yüklersem format öncesi telefomunda olan zararlı yazılım varsa eğer o tekrar yüklenir mi ?
yardımlarınızı bekliyorum

Bir kereden bir şey olmaz. Eğer sık sık tekrarlarsa format atarsınız. Virüs programı kurmayın. Format atmak garantiden çıkarmaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki format atarsam telefona birşey olma şansı var mı yoksa format attıktan sonra ilk günkü gibi kullanmaya devam edebilir miyim

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
G3 bekleyebilirsin. Normalde S5'e rakip olup Mayıs'ta çıkacak diyorlar ama yaz sonunu bulur heralde. Büyük demezsen G Pro 2'yi bekleyebilirsin. O yakında gelir. G2 şuanda da fiyatına göre en iyisi. Zaten performansı da hiçbir telefondan geride değil. Vatanda kırmızı ve altın renklisi satılıyor. Kırmızı da çok şık. GMD Elite diyenler var ama tasarım olarak berbat bana göre ve gereksiz büyük.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

HTC M8 2500TL
S5 2300TL
Z2 2300-2400TL

G2 1500-1600TL Ve performans olarak yukarıdakilerin hiçbirisini aratmaz. Çünkü uygulamalar, oyunlar henüz G2'yi kasacak kadar gelişmedi.
valla çok sağol kardeş. Satış danışmasın gibisin. G2 nin fiyatını çok söyleme bence. Öyle diyince sanki sony çok daha iyiymiş gibi geliyor. Ama LG bu seneyi alacak. G2 ile çok iyi çıkış yaptı. G3 te de çıkarılabilir arka kapak olsa bir de s4 gibi temassız hareket gelse süper olur. O sensörleri eklemese de lg yine güzel özellikler ekler. Perflrmanstan beklentim çok yok zaten kuşkusuz çok iyi olscaktır.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
valla çok sağol kardeş. Satış danışmasın gibisin. G2 nin fiyatını çok söyleme bence. Öyle diyince sanki sony çok daha iyiymiş gibi geliyor. Ama LG bu seneyi alacak. G2 ile çok iyi çıkış yaptı. G3 te de çıkarılabilir arka kapak olsa bir de s4 gibi temassız hareket gelse süper olur. O sensörleri eklemese de lg yine güzel özellikler ekler. Perflrmanstan beklentim çok yok zaten kuşkusuz çok iyi olscaktır.

Fiyat olarak düşük olması onun kalitesiz olduğunu göstermez. Bir kere toplum olarak bu ön yargıdan kurtulmak lazım. Saydıklarım daha piyasaya çıkmamış cihazların ilk fiyatları. Bu firmalar kalite değil isim satıyorlar. LG bunlar kadar popüler olmadığı için ucuz sadece. Kalitesi asla kötü değil. G3 de piyasayı sallayacak bir cihaz olacaktır. G2 ve G Pro 2 ile yaptıkları G3 ile yapacaklarının teminatıdır. Kesinlikle kullanıcıyı önemseyen cihazlar yapıyorlar. Fiyat olarak bence G2 bile pahalı sayılır. General Mobile'e daha yakın olabilirdi fiyatları. Şuan G pro bile S4'ten daha iyi performans veriyor. Samsung'taki temassız kontrolleri çok gereksiz buluyorum. Telefonda gereksiz yere güç harcıyor. Ne kadar çok sensör o kadar fazla batarya tüketimi demektir. G2'de akıllı ekran ve akıllı video oynatma sensörlerini kullanmıyorum bile. Çünkü bu sensörler ön kamerayı kullanıyor sürekli. Bu da telefonu daha çok yoruyor. Ekrana dokunup video durdurmak ya da ekran ışığının açık kalmasını sağlamak zor değil. Zaten ekran sürekli parmağımızın altında.

keskin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir kereden bir şey olmaz. Eğer sık sık tekrarlarsa format atarsınız. Virüs programı kurmayın. Format atmak garantiden çıkarmaz.

Benim içim rahat etmedi. Bir format atmayı düşünüyorum ama telefonun özelliklerinde bir sıkıntı ya da bozulma söz konusu olabilir mi?
Aslında format atmamdaki asıl sebep www.apkmania.com ' dan biraç uygulama yükledim ve telefonda keylogger ya da herhangi bir virüs var mıdır diye korkuyorum. :(

ahmet6493

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler g2 imde 4.4.2 yüklü ekran kilitli kapakta kapalıyken ses kısma tusuna uzun basarak kameraya giriyo direk yine ses kısma tusuyla foto cekebiliyosunuz kılıfın kapağı kapalı ve bu olay kılıf ekranında oluyor.Eski versiyonda uygun olmayan çözünürlükteki uygulamaları tam ekran yapabilceğimiz opsiyon kaldırılmış ama pek kullananı olduğunu sanmıyorum.ekranda ust cubugu çektiğinizde eski versiyonda yukarı itmek için ekranın altından yukarı doğru çekilmesi gerekirken yeni versiyonda ekranın yarısının az asağısından tutulup yukarı ittirilebiliyor.bundan önce nexus kullanan birisi olarak bi telefon bu kadar kısayollaştırma bu kadar kullanışlı hale getirilebilir diyorum helal olsun mühendislerine.

arkadaşlar bu arada reset sorunu donma gibi sorunlarla karşılasıyosanız telefonun ram temizleme widgetinden başka ram temizleme programı kullanmayın ayrıca depolamadan onbellekteki veride silinebiliyo zaten anlatıcağım o ki ne virüs nede sitem optimizasyonu yapan clean master vb program yuklemeyin kullanmayın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim içim rahat etmedi. Bir format atmayı düşünüyorum ama telefonun özelliklerinde bir sıkıntı ya da bozulma söz konusu olabilir mi?
Aslında format atmamdaki asıl sebep www.apkmania.com ' dan biraç uygulama yükledim ve telefonda keylogger ya da herhangi bir virüs var mıdır diye korkuyorum. :(

Clean Master programı kurup bir temizleme yapın.

ahmet6493

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Clean Master programı kurup bir temizleme yapın.
ben o lanet programı ne zaman yuklediysem menü tusuna bastığımda farkedilcek bekleme whatsappde ifadelere geçmede gözle görülür bekleme gibi şeylerle karşılaştım teli yeniden başlatmama rağmen. yağ gbi kayıp giden tel menü tuşuna basıp bekleme yapınca can sıkıyo bi yerden sonra

keskin06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format atsam daha temiz olmaz mı ?
Çünkü doğru temizlediklerini düşünmüyorum.
Format atsam ve yeni bir sayfa açsam. Ama bir tarafı bozulcak diyede korkuyorum şimdi

ahmet6493

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fabrika ayarlarına dön tabiki yedekleme al önce benim gbi farkında olmadan unutup siliceğin şeyler yoksa

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Format atsam ve yeni bir sayfa açsam. Ama bir tarafı bozulcak diyede korkuyorum şimdi

Format bozmaz. Yedek alın format atın.

mucho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bilgisayara attiginiz formattan hicbir farki yok emin olun. Ilk aldiginiz gunku gibi kullaniyorsunuz iste. Benim sahsi fikrim hala Turkiye Romu kullaniyorsaniz yani henuz kitkat almadiysaniz 4.4.2 gunccellemesi geldiginde format atin sonra da 4.4.2 yukleyin. Temiz sayfayi temiz isletim sistemiyle acmis olursunuz :)

Fiyat olarak düşük olması onun kalitesiz olduğunu göstermez. Bir kere toplum olarak bu ön yargıdan kurtulmak lazım. Saydıklarım daha piyasaya çıkmamış cihazların ilk fiyatları. Bu firmalar kalite değil isim satıyorlar. LG bunlar kadar popüler olmadığı için ucuz sadece. Kalitesi asla kötü değil. G3 de piyasayı sallayacak bir cihaz olacaktır. G2 ve G Pro 2 ile yaptıkları G3 ile yapacaklarının teminatıdır. Kesinlikle kullanıcıyı önemseyen cihazlar yapıyorlar. Fiyat olarak bence G2 bile pahalı sayılır. General Mobile'e daha yakın olabilirdi fiyatları. Şuan G pro bile S4'ten daha iyi performans veriyor. Samsung'taki temassız kontrolleri çok gereksiz buluyorum. Telefonda gereksiz yere güç harcıyor. Ne kadar çok sensör o kadar fazla batarya tüketimi demektir. G2'de akıllı ekran ve akıllı video oynatma sensörlerini kullanmıyorum bile. Çünkü bu sensörler ön kamerayı kullanıyor sürekli. Bu da telefonu daha çok yoruyor. Ekrana dokunup video durdurmak ya da ekran ışığının açık kalmasını sağlamak zor değil. Zaten ekran sürekli parmağımızın altında.

Yeri burasi degil ama su fiyat politikasi hakkinda da bizim insanimizin onyargisini anlamis degilim. Bir defa sunu bilmek lazim biz bir telefona ortalama olarak aylik maasimizin tamamini veriyoruz. Bu durum ABD'de de yaklasik 4te 1i, Avrupada ise 3te 1i oraninda tekabul ediyor. Ortalama maasi 2500 TL ve alti olan insanlarin bu telefonlari almamasi yada alamamasi lazim ama bizim ulkemizde bu durum hava atma meselesine donusmus durumda malesef. Sirf bu yuzden taksit sinirlandirma olayinin cok yerinde bir karar oldugunu dusunuyorum. Keske operator kampanyalarini da kaldirsalar tamamen de insanlar telefonlara bu kadar para vermese. Hem bu durumda mecburen fiyatlar da daha asagiya inecektir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Peki format atarken sim kartını çıkarmam lazım mı çıkarmasamda olur mu?

Gerek yok. SIM kartınız zarar görmez. Zaten numaralarınızı yedeklediyseniz sorun olmaz. Numaralarınız google hesabınıza otomatik kaydedilir eğer eşleme yaptıysanız. Eğer işim garanti olsun derseniz. rehber'den menü'ye basarak içe/dışa aktar seçeneğinden dahili hafızaya aktar diyip .vcf olarak kaydedin sonra bunu bilgisayara kopyalayın.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben de onu dedim işte. Toplumca pahalı iyisidir diye bir düşünce var bizde saçma sapan. Ben iyisi mi G3 bekleyeyim. İnşallah arka kapak çıkartılabilir olur ve su geçirmez olur G3.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
İşine yarayan olursa bakar belki.
G2 tweaksbox tan kaldırdım sanal tuşları, kullanayım dedim bi asessitive touch u. Fakat her şey güzel, geri butonu koymamışlar. Birçok uygulamada geri basmadan geri adıma gidilmiyor, klavye kapatılmıyor. Lg nin bunu düşünememesi büyük hata.

dj_alper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sizin fana katılmaya az kaldı :turned: Kafamdaki ? işaretlerini atamadım hala :) Şimdi biz bataryayı değiştirmek istesek ne yapacağız? Teknik özelliklerinde sabit diyor :confused1:
Bir diğeri ise. Wifi çekim gücü nasıl? Ben komşuyla ortak kullanıyorum.Laptop orta seviye çekiyor.Bundan nasıl olur sizce?

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Sizin fana katılmaya az kaldı :turned: Kafamdaki ? işaretlerini atamadım hala :) Şimdi biz bataryayı değiştirmek istesek ne yapacağız? Teknik özelliklerinde sabit diyor :confused1:
Bir diğeri ise. Wifi çekim gücü nasıl? Ben komşuyla ortak kullanıyorum.Laptop orta seviye çekiyor.Bundan nasıl olur sizce?
Gidersin bir serviste değiştirirsin arkadaşım. Biraz kendiniz düşünün yahu. Her şeyi biz mi söyleyeceğiz? Wi-Fi çekim gücü eh işte. İyi.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
G2 tweaksbox tan kaldırdım sanal tuşları, kullanayım dedim bi asessitive touch u. Fakat her şey güzel, geri butonu koymamışlar. Birçok uygulamada geri basmadan geri adıma gidilmiyor, klavye kapatılmıyor. Lg nin bunu düşünememesi büyük hata.

Bro şu konuma bak bu sorunsuz çalışıyor istersen böyle yapabilirsin :). App settings ilede istediğin uygulamalarda durum cubuğu ve sanal tuşları kaldırabilirsin, elini sürükleyince belli bir süreliğine geri gelip kaybolurlar. Eğer App settings'i istiyorsan özelden anlatabilirim yapılışını.

Bataryayı neden değiştireceksiniz? zaten 2 yıl garantisi var birşey olunca git ver servis düşünsün. 2 yıl sonra eğer arıza çıkartırsa parasını verip teknik servise değişimini yaptırtırsın.

G2 alt katımızdan çok iyi çekiyor, İp 5s kullanıyorum alt kattan çekmiyor anca mutfağa gitmek zorunda kalıyorum. Yani baya uzaktan çekiyor wifiyi G2.

dj_alper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gidersin bir serviste değiştirirsin arkadaşım. Biraz kendiniz düşünün yahu. Her şeyi biz mi söyleyeceğiz? Wi-Fi çekim gücü eh işte. İyi.

Sağ ol hiç düşünememiştim servise gitmeyi :thumbdown: Ben yedek batarya ile gezmek istiyorum arkadaşım biraz da sen düşün neden bu insan böyle soru sordu ki diye :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sağ ol hiç düşünememiştim servise gitmeyi :thumbdown: Ben yedek batarya ile gezmek istiyorum arkadaşım biraz da sen düşün neden bu insan böyle soru sordu ki diye :)
Burası kulüp değil. lütfen sorularınızı kulüpte sorunuz.

12kfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
G2 nin üzerinde ivme için özel bir sensör var antutuda bakıldığındada gözükyor ve bu sersör telofonun ani düsmeliri darbelere bağlı olarak kapatıyor. Roomda uzun inceleme sonucu çıktı budu. Birde nem için sersör benzeri bir yapı kullanmısar. Cihaz su gördüğünde uzun bir müktet kendini açmiyor ekranda su damlalı bir üçgen içinde ünlem çıkıyor tak diye kapatıyor. Roomdada gömülü görsellerde var. Tabi görselleri bir türlü kopyamayamadım kopyalayabilirsem atarım roomdan.Telofununda höpörlörü ve ahizesi olması gerekenden yarı yarıya avrupa ses seviyesi standartlarına uyuldu için düşük cihazda bir takım değer değistirmeler yapılararak %100 kullanılabiliyor. Ve gerçekten tatmin edici bir seskalitesi var.

ek olarakda telofonun ivmesi sim kart kısmındaki yatakta yazıyor bu dikkatimi çekti.

Telofonun room incelemelerine halen devam ediyorum yeni özellikler buldukça bunlardanda değinicem.
telefonla konuşurken karşımızdakine sesi nasıl daha iyi aktarabiliriz. yaşadığım tek sorun bu. lütfen açıklar mısın. yoksa servise götüreceğim.
ayrıca bu sorunu sadece ben yaşamıyorum. bence g2 kullananların çoğu bunu çözmek ister yani bu kişisel bir sorun değil o nedenle burada sordum.
- - - Mesaj Güncellendi -

- - - Mesaj Günce

bize gelen ses iyi de karşıdakine giden ses problem. bana konuştuğum herkes sesin gelmiyor diyo. ve arkadaşlarıma da diyorlar. (biraz geç bir cevap oldu ama olsun)

evet üstüne uzun süre bas bırak mor bişey çıkacak çıktıktan sonra simgeye bas.

SuperMod

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu wi-fi konusunda ben de bir şey söyleyeyim. 9 katlı binanın 4. katında oturuyorum ve sokaktan bizim wi-fi'ye 2 çubuk (artık nasıl deniyorsa) bağlanıyor. Daha ilginç olan modem sokağa yakın bi yerde de değil, evin tam ortasında.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu wi-fi konusunda ben de bir şey söyleyeyim. 9 katlı binanın 4. katında oturuyorum ve sokaktan bizim wi-fi'ye 2 çubuk (artık nasıl deniyorsa) bağlanıyor. Daha ilginç olan modem sokağa yakın bi yerde de değil, evin tam ortasında.
laptop anteni gücünde anteni var. hiçbir telefonun çekmediği yerde wifi çekiyor.