Futbol için kilo veya boy kısıtlamaları var mı?

Staphec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Altyapılarda veya amatör kulüplerde boy veya kilo sınırları var mı? Örnek: 100 kilonun üstündesin veya 165 boyun altındasın kulübe giremezsin. Bunun gibi olaylar var mı? Yoksa iyi futbol oynadığını düşünen herkes kulüplere girebilir mi?

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
Örnek verdiğiniz kriterlerde olan birisini alacaklarini pek sanmıyorum ben açıkçası ?

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
İstediği kadar yetenekli olsun kilolu insan 120 metre sahada koşamaz hocam. Bu yüzden almayacaktır.

Staphec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
İstediği kadar yetenekli olsun kilolu insan 120 metre sahada koşamaz hocam. Bu yüzden almayacaktır.
Hocam 90 kiloyum ve boyum 1.76 olurum var mıdır? Haftanın 5 günü spor salonuna gidiyorum daha da kilo veririm herhalde.

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Hocam 90 kiloyum ve boyum 1.76 olurum var mıdır? Haftanın 5 günü spor salonuna gidiyorum daha da kilo veririm herhalde.
Hocam kilo vermenizi mutlaka isterler diye düşünüyorum yapılı bir vücudunuz yoksa. Ama kesin olarak almazlar gibi bir durum olmaz diye düşünüyorum.

Graveworm

Profesör
Reaksiyon puanı
1,395

90 kiloya adamlar kendilerini de riske atmayı istemez. Antreman sırasında Allah korusun kilo ile orantılı başına bir şey gelse ne olacak ? O yüzden en kötü 70-75'e in ki kulüplere girebilme şansın artsın. İstediğin kadar yetenekli ol, kilon varsa olmaz.

taylorsaundles

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Kiloya bir şey diyemem ama boy kesinlikle sıkıntı olmayacaktır. Zamaniyle bakarsak Messi de futbolcu oldu Van dijk'da.

Batuhan Güdücü

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Altyapılarda veya amatör kulüplerde boy veya kilo sınırları var mı? Örnek: 100 kilonun üstündesin veya 165 boyun altındasın kulübe giremezsin. Bunun gibi olaylar var mı? Yoksa iyi futbol oynadığını düşünen herkes kulüplere girebilir mi?
Boy hakkında konuşmayalım zaten messi cevapladı, kilo olarak çözülebilecek bişey olduğu için takma bunları kendini geliştir ama soruna cevap olarak amatör takımlar alabilir fazla kilolu değilsen