Fujifilm FinePix S2950 tavsiye

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
arkadaşlar dijital fotoğraf makinası almaya karar verdim bu aralar araştırıyorum. bütçem max500TL. buna göre bir dijital fotoğraf makinası araştırıyorum. Bu araştırmalarım karşısında karşıma hep fuji nin aynı modeli çıkıyor. linkini alta koyuyorum. Bu makinayı kullanan arkadaşlardan artılarını eksileri nelerdir? söylebilirlerse sevinirim. Ayrıca bilenlerde özelliklerine bakıp fikir verebilirler.
Bundan başka makina önerilerinizide bekliyorum.

amacım profesyonel olmak değil, P hobi için Pde okulda resim çekmem gerekiyor. parçaları vs o yüzden alacağım.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=ft245443&categoryId=248&hbcid=3374361&utm_source=medyanet&utm_medium=eylul&utm_content=3374361_300x250&utm_campaign=3374361&excamp=a.0080

Ö
nerilerinizi bekliyorum...

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bu cihazdan almayı düşünenlerden birisi de benim. :D

Forumdan bir üye bu cihaz ile ilgili konu açmıştı. Almış fotoğraf makinesini, ama bir daha da haber alamadık kendisinden :D Herhalde makinenin büyüsüne kapılıp dağa bayıra vurdu kendisini :D

Ben bir kaç mağazada inceledim bu ürünü. Özelliklerini az çok biliyorsunuzdur zaten.

Kompakt olması ve DSLR cihazlara benzerliğinden dolayı, ''DSLR Like'' diye adlandırılan sınıfa ait ürünüdür. Genelde benzeri cihazların fiyatları oldukça yüksektir. Ayrıca cihaz gerçekten resimlerde göründüğü gibi büyük değil. ufak tefek, şirin bir şey aslında :D

Cihaz, 4 alkalin pil ile beraber, çantasız, hafıza kartsız bir şekilde bu fiyata satılıyor. Yani eğer elinizde yoksa, çanta, şarj edilebilir piller, şarj cihazı ve tavsiye olarak en az 8 GB hafıza kartı almanız gerekecek. Bu da ek bir maliyet demek. 500 TL bütçeniz olduğuna göre sıkıntı yok.

Ancak ne yapın edin Hepsiburada'dan almayın, çok beklersiniz. Eğer mümkünse mağazadan alabiliyorsanız, cihazı inceleyerek alın.

Cihazın en önemli eksi'si, optik zoom yaparken, motorun sesi videoda net bir şekilde duyuluyor olması. Servis bunun bir arıza olmadığını, bu durumun çok doğal olduğunu belirtiyor. Diğer cihazlarda durum nedir bilmiyorum açıkçası.

Cihazın fotoğraf kalitesi, gündüz dış mekan çekimlerinde çok iyi, kapalı ortamlarda ise otomatik çekim modu çok iyi değil. Ayarları kendiniz yaparsanız çok daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu ayarları öğrenmeniz gerekecek. Gece çekimlerinde ise yakın çekimlerde flaş ile birlikte iyi sonuçlar alabilirsiniz ancak gece manzarası için yeterli değil.

Özellikle bu cihazın fotoğraf çekimi açısından olumsuz yorumları var, ancak bu yorumların çoğu genelde makinenin ayarlarını yapmayı bilmeyenlerden veya 2 - 3 bin TL' lik cihaz kullanarak, çok kaliteli resimler çektiğinden olsa gerek, bu cihazın çektiği fotoğrafları beğenmeyen prof' lardan geliyor. Tavsiye olarak ne almamız gerektiğini sorduğumuz zaman ise 1.000 1.500 TL'lik cihazları tavsiye ediyorlar. :D

Mümkün olduğunca otomatik çekim yapmamanız, hangi ortamda hangi ayarlarda çekmeniz gerektiğini öğrenmeniz kaliteli fotoğraflar için yeterli olacaktır. Sonuçta koca koca bilborard'lar, afişler hazırlamayacaksınız.

Video kalitesi ise oldukça iyi. Ortamdaki sesleri de çok net bir şekilde kayıt edebiliyor. Mikrofon gerçekten çok iyi, her ne kadar mikrofonu makineden gelebilecek seslere karşı izole etseniz de tamamen engellemek pek mümkün değil. Doğal olarak sesleri de videoya yansıtıyor. Optik zoom ile yakınlaştırma yaparken görüntü flu oluyor ve yakınlaştırmayı bıraktığınız anda görüntü netleşiyor.

6.7x Dijital zoom ise, ki ben incelememde göremedim, bir çok sitede de bu özelliğinden bahsedilmemiş. Sanırım bu özellik menü'den açılıp kapatılıyor. Açıkçası 18x optik zoom olan bu cihazda, dijital zoom bence tamamen gereksiz bir özellik, olmasa da olurmuş yani. Bu özelliği kullanmanızı da tavsiye etmem. Görüntü bozuluyor. Cihaza has bir sorun değil tabii ki bu.

Videolar için, bu cihaz ile çekilmiş bir çok video'yu Youtube'de izleyebilirsiniz. ( 720p izleyiniz mutlaka.) Örnek olarak bu videoyu ve önerilen videoları izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=-lnBhtVP7xQ&feature=related

Fotoğraflar için ise, bir çok internet sitesinde, kullanıcıların çektiği, üzerinde oynama yapılmamış orjinal fotoğraflar mevcut. Youtube' da da fotoğrafları video halinde görebilirsiniz ancak tevsiye etmiyorum, yanıltıcı oluyor.

Cihazda 720p HD video kayıt özelliği olduğundan ve video formatı ile alakalı olduğunu düşündüğümden, hafıza kartının kapasitesini yüksek tutmanızda ve Class 4'ün üzerinde olmasında fayda var. Zira bir buçuk dakika'lık HD video formatından dolayı 300 MB'a yakın bir yer kaplıyor. Bu diğer HD kayıt yapan cihazlarda da farklı değil, hemen hemen hepsinde durum aynı.

Hafıza kartında ''Class'', veri aktarımında kendini gösteriyor, HD video gibi büyük boyutlu dosyaların;

Çekim esnasında hafıza kartına yazılırken dar boğaz yaratmaması için,
Videoyu hafıza kartına yazarken, takıla takıla yazmaması için,
Dolayısıyla videoyu takıla takıla izlememeniz için,
Videoyu yazamadığı için, video kaydının durması gibi sorunlarla karşılaşmamak için, önemlidir.

Class 2 - 4 - 6 - 8 - 10 diye sınıflandırılır. Class 4 ve üzeri tavsiye edilir.

Birçok kişiye göre diğer eksi ise piller. Kalem piller ile çalışıyor olması. Kompakt makinelerdeki gibi bataryanın olmaması, Usb kablo ile yada elektrik kablosu ile şarj edilemiyor olması.

Benim için bu bir eksi değil açıkçası. Bataryalı cihazlarda, yedek olarak kullanmak için batarya bulmak pek kolay değil. Ayrıca çoğu makine direk olarak kablo ile prize yada bilgisayara bağlanmak zorunda. Bu da şarj süresince fotoğraf çekememek anlamına geliyor. Bazı makinelerde ayrı bir şarj aparatı var, bataryayı çıkarıp aparata takıyorsunuz, batarya şarj olurken yedek bataryanız var ise makineye takıp çekime devam edebiliyorsunuz. Ama çok az sayıda modelde var bu.

S2950 gibi bu tip makinelerin hemen hemen hepsi kalem pillerle çalışır. Genelde masrafı azaltma adına şarj edilebilir piller tercih edilir. 2700 mAh ve üzeri yeterlidir. Yedek piller ve şarj cihazı ile hiç bir şekilde işleriniz yarım kalmaz. Diyelim ki pilleri şarj etmeyi unuttunuz, bakkaldan alabileceğiniz 4 alkalin pil, saatlerce çekim yapmanıza yeter.

Genelde dağda bayırda, börtü böcek fotoğrafları çekildiğinden, oralarda elektrik prizi bulmak ve bataryayı şarj etmek pek mümkün değil tabii ki :D ama yedek pilleriniz var ise günü sorunsuz atlatmanız mümkündür.

Sonuç itibarı ile mesajınızın ''amacım'' kısmını pek anlamasam da, sıradan öylesine fotoğraflar çekmek istiyorsanız ''basçek'' diye tabir edilen 150 -250 TL arası küçük, cebinizde taşıyabileceğiniz kompakt makinalardan alabilirsiniz.

Eğer hangi şartlarda hangi ayarlarda çekmeyi öğreneyim, iyi ve kaliteli fotoğraflar çekeyim derseniz ( kişiye göre değişiyor bu :D ) tip olarak bu tarz makinelerden hoşlanıyorsanız, bu fiyata alabileceğiniz en iyi makinedir. Bence amacına göre bu cihaz fazlasıyla yeterli olacaktır.

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
[SUP]fuji film sadece fotoğraf makinesi yapıyor. ben fuji film s5800 modelini 4 yıldır kullanıyorum ve fujifilmi kesinlikle öneririm.[/SUP]

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
fujifilm finepix s2950 aldım. 400 tlye aldım. gerçekten beklentilerimin üstünde çıktı fiyatına göre baya iyi yani. birçok özelliği öğrenmeye çalışıyorum kendi çabalarımla. Flu yapma ve hareketli bir cismi duruyormuş gibi çekme olayını anladım ama dahada geliştirilebilir tabi. Fakat özellikleri tam çözemedim uzmantvden videoları izledim biraz.

Başka önerebileceğiniz adresler varmı? Fotoğraf çekerken efekt vermek için bildiklerinizi bize aktarırsanız herkez yararlanır.
Birde netlik için önerileriniz nelerdir. Odaklanmadan başka.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Hayırlı olsun. İyi bir tercih yapmışsınız bence.

[url]http://www.bascek.com/kategori/cekim-teknikleri/

[/URL]Bu siteyi de incelemeni tavsiye ederim. Aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz burada.

Fotoğrafçılık üzerine birçok site ve bu sitelere ait forumlar var. Ancak bazen sorulan sorulara verilen cevaplar, sizi bu işten soğutabilir gerçekten.

Örneğin; bu işi bilmeyen, ama öğrenmeye çalışan bir üyenin, flu çekim için hangi ayarları yapması gerektiği sorusuna, ''makineyi salla, sallarken aynı anda deklanşöre bas, al sana flu resim'' diye cevap verilebiliyor.

Size tavsiyem bu işi, neyi nasıl yapacağınızı forumlarda sorarak öğrenmeye çalışmayın. En iyi ihtimalle çoğu sorunuza da Google adres olarak gösterilecektir.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16

http://www.bascek.com/kategori/cekim-teknikleri/

Bu siteyi de incelemeni tavsiye ederim. Aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz burada.

Fotoğrafçılık üzerine birçok site ve bu sitelere ait forumlar var. Ancak bazen sorulan sorulara verilen cevaplar, sizi bu işten soğutabilir gerçekten.

Örneğin; bu işi bilmeyen, ama öğrenmeye çalışan bir üyenin, flu çekim için hangi ayarları yapması gerektiği sorusuna, ''makineyi salla, sallarken aynı anda deklanşöre bas, al sana flu resim'' diye cevap verilebiliyor.

Size tavsiyem bu işi, neyi nasıl yapacağınızı forumlarda sorarak öğrenmeye çalışmayın. En iyi ihtimalle çoğu sorunuza da Google adres olarak gösterilecektir.

[MENTION=30923]CiiixXx[/MENTION] çok teşekkür ederim. verdiğin siteyi inceleyeceğim.

zaten birçok şeyi deneme yanılma yaparak çözmeye çalışıyorum anlıyorumda artık az çok enstantane nedir diyafram nedir ne işe yarar nerelerde kullanılır deneye deneye anladım biraz tabi 3 günde öğrenilecek bişey değil bu iş daha kurcaladıkça bişeyler öğreniyorum.

bu arada flu resim örneğine koptum ya :D varmı öyle anlatan :)

bi 200 daha koy hs10 al ;)

600 liraya hs10 vereceklerini bilsem 1 ay daha bekler biriktirirdim parayı alırdım :)

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni...FOTOGRAF-MAKiNESi-Dijital-Fotograf-Makinalari

Castiel Squier

Asistan
Reaksiyon puanı
0
500+200=700 :)
Hong Kong'dan 680 Liraya getirttim 0 sorun 6-7 aydır kullanıyorum :)
Bu arada yanında bi 100 liralık hediyesiyle beraber geldi.Keşke bekleseydin.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16

ben aldığım fiyattan hesapladım 600 çıktı :)

neyse artık aldık. Zaten memnunumda benim gibi birine yeterli. inş ilerletirsek o 200 lirayı profesyonel makinanın üstüne koyarız artık :)

S i m y a c ı

Asistan
Reaksiyon puanı
2

http://www.bascek.com/kategori/cekim-teknikleri/

Bu siteyi de incelemeni tavsiye ederim. Aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz burada.

Site için teşekkürler. Baya işime yarayacak.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27

Peki Hong Kong'da S2950 veya S3000 ne kadar? Fiyatlara bakmadım ama HS10 680 TL ise bu makineler taş çatlasın 150 -200 TL' ye alınır. Bir de bu açıdan bakmak gerek. :D

Ayrıca madem Hong Kong'dan alıyorsunuz, neden 200 TL daha koyup iyi bir Canon veya Nikon almadınız? :D

Garanti durumunu da merak ettim açıkçası...

[MENTION=177685]S i m y a c ı[/MENTION] , rica ederim, inşallah faydasını görürsünüz.

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ben kullanıyorum bu makineden. dışarıdan bakınca zoom gücü ve bir kaç ayar yapabilmen ilk başta çok cazip geliyor. Manuel ve diyafram öncelikli modlarda eğer uğraşırsan güzel çekimler yapabilirsin. Daha sonra yavaş yavaş işi öğrendikçe diyafram değerlerinin çok az olduğunu makinenin sana cevap vermediğini göreceksin. Bana göre en önemli eksiği işlemcisi. İşlemcisi çok kötü. manuel modlarda çok yavaş kalıyor. eğer hareketli çekim felan yapacaksan seni zorda bırakabilir. Beni için ayar çok önemli değil basarım çekerim diyorsan canon veya nikonun modellerine yönelmeni tavsiye ederim

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Makinenin özelliği bu... Kompakt makinelerdeki tüm özellikleri sunarken, Dslr makinelerin bazı özelliklerini sunuyor. Fiyatı da buna göre uygun.

Bahsettiğiniz, almış olduğunuz cihazın ilerleyen dönemdeki isteklerinizi karşılayamama, memnuniyetsizlik gibi durumlar, aslında günümüzde bir çok elektronik cihaz için geçerli.

Mesela (marka tavsiyeleriniz belli de) model olarak Türkiye'den alınabilecek, garantili hangi cihazları tavsiye edebilirsiniz?

---------- Post added at 01:48 ---------- Previous post was at 00:15 ----------

bu arada flu resim örneğine koptum ya :D varmı öyle anlatan :)

Neler var neler, Mesela, al işte bir ÖRNEK... :D

Aslında ciddi ciddi tavsiye, yardım anlamında değil de, kendini profesyonel fotoğrafçı zanneden kişilerin, fotoğrafçılığa gönül veren, ne olduğunu ve nerede olduğunu bilen insanların, yardım isteklerine alaycı bir şekilde cevap vermeleri, insanların şevkini tüm isteğini kırabiliyor.

Halbuki bir zamanlar kendileri de bu süreçlerden geçmişlerdi. Bir şekilde bir yerlerden yardım aldılar ve bu işi belli bir seviyelerde öğrendiler. Bu işte kendim öğrendim diye bir şey söz konusu değil.

En azından Google'da arayarak, oradan edindiği bilgilerle, deneme yanılma yöntemleri ile, belli bir seviyeye gelmiş insanlar bile, en nihayetinde birilerinden, birilerinin oluşturduğu kaynaklardan yardım almış oluyorlar. Ama yardım isteyen kişilere takındıkları alaycı tavırlar ise hiç hoş değil.

4 CD'den oluşan, National Geographic Fotograf Okulu'da incelemenizi tavsiye edeceğim diğer bir kaynaktır.

Küçük bir araştırma ile bulabileceğinizi düşünüyorum :D

Castiel Squier

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Makinemden memnunum fotoğrafcı falan değilim sadece iş amaclı fabrika vs.. fotoğrafları cekiyorum canon, nikon abartı benim için.
Diğer makinelerin fiyatlarına bakmadım.
2 yıl garantisi var.

S i m y a c ı

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Makinenin özelliği bu... Kompakt makinelerdeki tüm özellikleri sunarken, Dslr makinelerin bazı özelliklerini sunuyor. Fiyatı da buna göre uygun.

Bahsettiğiniz, almış olduğunuz cihazın ilerleyen dönemdeki isteklerinizi karşılayamama, memnuniyetsizlik gibi durumlar, aslında günümüzde bir çok elektronik cihaz için geçerli.

Mesela (marka tavsiyeleriniz belli de) model olarak Türkiye'den alınabilecek, garantili hangi cihazları tavsiye edebilirsiniz?

Aslında ciddi ciddi tavsiye, yardım anlamında değil de, kendini profesyonel fotoğrafçı zanneden kişilerin, fotoğrafçılığa gönül veren, ne olduğunu ve nerede olduğunu bilen insanların, yardım isteklerine alaycı bir şekilde cevap vermeleri, insanların şevkini tüm isteğini kırabiliyor.

Halbuki bir zamanlar kendileri de bu süreçlerden geçmişlerdi. Bir şekilde bir yerlerden yardım aldılar ve bu işi belli bir seviyelerde öğrendiler. Bu işte kendim öğrendim diye bir şey söz konusu değil.

En azından Google'da arayarak, oradan edindiği bilgilerle, deneme yanılma yöntemleri ile, belli bir seviyeye gelmiş insanlar bile, en nihayetinde birilerinden, birilerinin oluşturduğu kaynaklardan yardım almış oluyorlar. Ama yardım isteyen kişilere takındıkları alaycı tavırlar ise hiç hoş değil.

4 CD'den oluşan, National Geographic Fotograf Okulu'da incelemenizi tavsiye edeceğim diğer bir kaynaktır.

NG fotoğraf okulunu daha önceden bulmuştum ama Win7 de çalışmıyordu. Arkadaşın Xp makinesinde biraz izledim de başkasının makine olunca sarmıyor. Ben de Virtual Pc kurdum bugün XP ile çatır çatır çalışıyor şimdi :D

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
flu çekim makinayı çekim yaparken silkeyince oluyo... çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Flu çekimi öğrenmiş olduk :D :D :D İyi düşünce :)

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
ben kullanıyorum bu makineden. dışarıdan bakınca zoom gücü ve bir kaç ayar yapabilmen ilk başta çok cazip geliyor. Manuel ve diyafram öncelikli modlarda eğer uğraşırsan güzel çekimler yapabilirsin. Daha sonra yavaş yavaş işi öğrendikçe diyafram değerlerinin çok az olduğunu makinenin sana cevap vermediğini göreceksin. Bana göre en önemli eksiği işlemcisi. İşlemcisi çok kötü. manuel modlarda çok yavaş kalıyor. eğer hareketli çekim felan yapacaksan seni zorda bırakabilir. Beni için ayar çok önemli değil basarım çekerim diyorsan canon veya nikonun modellerine yönelmeni tavsiye ederim

zaten çok yüksek özellikli bir makinadan bahsemiyoruz. 400 liralık makina. gidebileceği en üst noktaların kısıtlı olduğunu biliyordum zaten. onu bilerek aldım yani. ama 400 liralık bir makinaya göre iyi olduğunu tahmin ediyorum. fiyat/performans açısından. İnş daha sonra daha iyi makinaları alma fırsatımız olur. şimdi öğrenci halimle yazın çalıştığımda biriktirdiğim paralarla anca bu kadar olduki. o bile bana yeterli. hiç yoktan üniversitemi bitirine kadar bozulmadığı sürece kalitesinden memnuniyetsiz olmayacağımı düşünüyorum. İlerde inş prof makinalarda alırız. o sıradada siz bilgili arkadaşlırım görüşlerine başvururum tabiki.

:D senin verdiğin siteler baya güzel oluyor ya. konuyla ilgili bildiğin tüm siteleri buraya yazsana ya :) Yasal yerler değilse pm de atabilirsin :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Makinemden memnunum fotoğrafcı falan değilim sadece iş amaclı fabrika vs.. fotoğrafları cekiyorum canon, nikon abartı benim için.
Diğer makinelerin fiyatlarına bakmadım.
2 yıl garantisi var.

Yanlış anlamayın sakın, espri yapmıştım sadece :D Fujifilm HS10 da güzel makinedir.

Garanti süresi kafamı karıştırdı biraz. Hong Kong dan aldığınıza göre uluslararası garantili, ama uluslararası garanti 2 yıl olmuyordu hatırladığım kadarıyla.

senin verdiğin siteler baya güzel oluyor ya. konuyla ilgili bildiğin tüm siteleri buraya yazsana ya :) Yasal yerler değilse pm de atabilirsin :)

Takip ettiğim bir kaç site var,

http://www.netfotograf.com

http://www.fotokritik.com

http://www.bascek.com

http://www.fotograflar.net

http://www.objektiffoto.com

Başka siteler de vardır mutlaka ama bu sitelere bile bakmaya pek vakit bulamıyorum aslında...

UzmanTv de hiç fotoğrafçılık üzerine video izlemedim ama bazı bilgileri video olarak izlemek ve öğrenmek iyi oluyor gerçekten :D

En iyi makine, en iyi fotoğrafı çekseydi eğer; en iyi daktiloya sahip olan da, en iyi romanı yazardı... ( Ara Güler )

Zamanı kimse durduramaz. Fakat, fotoğraf bir an olsun oyalar onu...

sahin044

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende bu makineden alıcaktım duyduğuma göre hareket ederken bir şeyi çekince kötü çekiyormuş gibi bir söylenti geldi aklıma yani kısacası neleri eksik güzel mi kullanışlı mı merak ettim yardımcı olur musunuz :)

slmndmrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim s 2950 var alalı 3-4 ay oldu kalıtesifilan herşeyi iyi ama ön lens 2 defa düştü ne yapmalıyım

arcamenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2980 siparişini bugun verdim. 50 ile 80 arasında ne fark var bilmiyorum.Fiyat 409.-TL

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Verdiğiniz cihaz 500-600TL civarında bir fiyata gelecekse sakın olaki almayın öyle bişeyi.

Gidin ikinci el eski meski SLR makine alın. İlerde paranız olduğu zamanda 2 lens alırsınız mis gibi kullanırsınız.

Bu SLR "like" denilen makineler aslında para tuzağı, insanların sadece gözünü boyuyorlar yok bilmem kaç x zoom, yok bilmem kaç fps video falan diye.

Amaç eş doş aile hatıra fotoğrafçılığı ise tamam hepsi iş görür.
Ama yok ben kuş börtü böcük çılgın manzara fotoğrafları çekicem, fotoğrafçı olucam hobi olarak kenime bunu seçtim diyorsanız sakın ama sakın bulaşmayın.

Ben panasonic Fz38 gibi son derece iyi ir makineden sonra gerçek SLR ye geçince (Pentax K-x gibi kötü bir makine ile) hadi canım yuh artık demiştim.

birisii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cihaz 2500 lira lens değişmiyo.ben okulda fotoğrafçılık kulübüne katılcam hobi olarak almak istiyordum. canon almaya gittim satıcı beni ve babamı öyle bi ikna etti ki aldık ve pişman oldum galiba.iade etme gibi bi şansım var mı yok mu bilmiyorm. 2500 az para değil. gerçi lens değişmiyo ilerde değştirmek istesemdiğer makinelerle aynı fiyata gelebilirdi. vicdan azabı çekmeye başladım yani ne yapsam bilemiyorum