Fujifilm FinePix S2950 tavsiye

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
2500TL çok büyük para arkadaşlar.
2500TL ye Nikon D7000 veya Pentax K5 fotoğraf makinesi alabilirsiniz.
ASPC sınıfının en iyi iki makinesi bunlar.

Pentax K5 1750TL + Pentax 18-55WR 150TL + Pentax 50mm f1.7 150TL + Pentax 55-300mm 450TL
Ye alıp son derece iyi bir makine ve yeni başlayanlar için 3 farklı süper lens sahibi olabilirsiniz.

Yada ben olsam Pentax K5 + Sigma 30mm f1.4 alır keyfimi çıkartırdım.

Keza Nikon'da da bunu yapabilirdiniz ama D7000 daha pahalıdır o sebepten bu kadar lens çeşidi olmazdı.

Ayrıca fotoğraf konusunda ikinci elden, garantisizden çekinmeyin. SLR makinalarda manyak bir mekanik teknoloji vardır, öyle kolay bozulacak şeyler değil.
Ancak anlamıyor bilmiyorsanız bilen biri ile almak gerekir.
Şerefsizin birine denk gelirsiniz sizi kazıklamaya çalışır hemen.

birisii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu makineyi satsam daha uygun fiyatlı bi makine almya kalksam ne kadr bi zararım olur daha doğrusu zarar mı olur kar mı satabilir miyim daha yani makine

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eskiden SLR like makineleri takip ederdim de artık ilgilenmiyorum.

Şimdi sizden 2500TL ye duyunca ne yalan söyleyiyim şok oldum desem yeridir.

Bakın ne diyorum 2500TL ye gerçekten ASPC denilen çarpanlı SLR cihazların en iyileri alınır.
Bunu geçin belki Full Frame Nikon D700 bile alabilirdiniz o paraya.

Bu modeli ilkkez duydum hatta şimdi baktım webdensipariş diye bir sitede 2200 küsür TL
Türk Lirası ya inanlılr gibi değil 2200 japon yeni değil Türk lirası :S :S

Hocam siz bu cihazı zor satarsınız.
Lütfen yanlış anlamayın ama açıkcası fotoğrafçılık konusunda biraz bilgisi olan birisi bu cihaza bu kadar para vermez.
Ancak hiç bilmeyen, piyasa konusunda hiç bir fikri olmayan birisi alır.
Onuda bulmak hayli zordur (yada kader kısmet diyelim).

Bu cihaz bu kadar paraya satıldığına göre oldukça iyi bişey olsa gerek.
Ben Çünkü en son DSLR like elime aldığımda HS10 mu ne vardı fuji nin bir lise öğrencisi bana artislik yapıyordu abi bak benim kameram şöyle böyle diye.
Bende biraz fotoğrafçılıktan bahsettim asıl önemli olanlardan bahsettim baya morali bozuldu, peki satsam bu kaça satılır abi dedi.
O arada netten tanıdığım birisi HS10 unu satıp Pentax K10D almıştı. 450TL ye mi ne fuji sini satmış 700TL ye canavar gibi SLR makine almıştı.
400-500TL eder demiştim çocuğun dünyası yıkıldı abi ne yaptın biz bunu evkurdan 1250TL ye aldık dedi.
Dedim kaç taksit yaptırdınız.
128329328191203 taksit dedi.
Hah işte o taksit sayısı kadar kazık yediniz dedim.
Çocuk boynunu büküp uzaklaştı yanımdam.

Cidden şaşırdım şimdi sizin olaya o cihaz 2500TL sı yapıyorsa var demek ki bişeyi...
Ben akşam biraz araştıracağım ona göre yarın veya akşam buraya yazarım.

Ama yani şunu söyleyeyim, ağzı ile bırakın kuş yakalamayı, ağzı ile kartal yakalasa... Pentax K10D gibi 6-7 senelik bir SLR makinanın yarısı olamaz.

Sürekli Pentax dan örnek vermemin sebebi, kendim kullanıcısıyım ve piyasadaki Canon-Nikon gibi markalarda zerre miktar geride kalmamasından dolayıdır.

birisii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tesekkür ediyorum verdğiniz bilgiler için bekliycem bakmanızı. peki hayyamlara fotoğraf makinlerini satabiliyor muyuz o tarz bişey olabilir mi

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
tesekkür ediyorum verdğiniz bilgiler için bekliycem bakmanızı. peki hayyamlara fotoğraf makinlerini satabiliyor muyuz o tarz bişey olabilir mi

Mesajlarıma alıntı ile cevap verirseniz daha erken fark eder yanıt veririm.

Sen bana niye öyle yanıt vermiyorsun diye sorma bende şimdi fark ettim direk yazdığımı :D :D

Hayyamdaki dükkanlar elbette ikinci el makine alır satarlar.
Şimdi onlara çakal sürüsü diyeceğim ama içimde el vermiyor. En nihayetinde ticaret yapıyor adamlar.
Elbette ucuza alıp pahalıya satma düşüncesinde olacaklar.

Eğer cihazı satmak isterseniz son tercihiniz hayyam olsun bence, internette daha uzun sürede satılıabilir ama istediğiniz fiyata satmak gibi bir lüksünüz olur.

Dediğim gibi ben uzun süredir SLR like piyasasını takip etmiyorum.
Çok iyi cihazlar değildirler göz boyarlar sadece ama bu cihaz 2500TL ediyorsa hepsinde 10 gömlek üstün olmak zorunda.

İş yerinde olduğumdan burda fotoğraf makinesi falan incelemek istemiyorum birisi bişey der durduk yere diye.
Akşam bakacağım ve "kişisel" görüşümü bildireceğim.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Fuji X-S1
Yurt dışı satış fiyatı 700$
Yani 1300TL civarı TR de garantisiz olarak 1600TL ye falan satıyorlar.
Garantili olarak 2000+ Türk lirası

Fotoğraçılık bilginiz ne kadar iyidir bilmiyorum ama en basit dil ile anlatmaya çalışacağım cihazın + ve - lerini.

En baştan şunu anlatayım,
Full Frame makine
ASPC makina

Bu ve diğer cihazlar arasındaki en temel fark yaratan unsur sensör ebatlarıdır.
Çok hakim olduğum bir konu değildir o sebepten yanlış bilgi vermek istemem, o yüzden çok basit geçiyorum.
Sensör ebatı ne kadar büyükse makine o kadar iyi fotoğraf çeker.
Full frame de bu ebat 36x24mm dir
ASPC lerde 23.6x15.7 dir.
Kamera kalitesi düştükçe sensör ebatlarıda düşer.

Senin X-S1 SLR-Like kategorisine giriyor
Tam emin değilim ama bu segmentin geneli 7.6x5.7mm kullanıyor.

Senin ki gibi ender ürünler daha büyük sensör kullanıyor 17.3x13 gibi
Bu iyi bişey ama bir SLR kesinlikle değil

Hakkında çok fazla şey yazabilirim bir dünya inceleme okudum ancak inan bana değecek birşey değil.

Şuan muhtemelen piyasanın en iyi SLR-like cihazlarından birisi bu tartışılmaz ama
kaç senelik bir pentax k10D bile 600TL ye ikinci el alınıp 3-5 sene kullanılabilecek bir cihaz bile bundan iyi...

Bu makine çok teknolojik, bir sürü yenilik içeriyor, bir çok ekstrası var
ancak inan bana hepsi göz boyamadan öte değil.
Misal gün batımı modu var, güneş batarken gökyüzünü turuncu yapıyor.

SLR makine ile fotoğrafını çekersin photoshop ile ne kadar turuncu istediğini kendin ayarlayarak yaparsın olay bu.

Fotoğrafa yeni başlayan birisi için çok ideal süper bir cihaz hatta ama işte tek sıkıntısı fiyatı 2500TL gerçekten çok çok anormal bir fiyat. Bu ürün yapsın yapsın 700-800TL yapsın hatta garantili vs li 1000TL yapsın.

2500TL çok iyi bir ASPC SLR makine ve lens düzeni almak varken bu cihazı almakla gerçekten büyük bir hata yapmışsınız.
Keşke bir danışsaymışsınız veya hayyamda 2 dükkana girip çıksaydınız ne alalım diye sorsaydınız.

Canon 1100
Nikon 3100
Pentax K-x
gibi makineler ASPC SLR modellerin en basit giriş seviyeleri ve emin ol hepsi doğru kullanıldığında bu üründen daha iyi imaj kalitesi var.

Ben kendimi çok profesyonel bir fotoğrafçı olarak hiç görmedim değilim zaten 2 senedir bu işle uğraşıyorum ve yazın çok sıcak diye, kışın soğuk diye fotoğraf çekmeyi sevmem :D
Ancak araştırırım, okurum, incelerim, dinlerim, çok iyi fotoğraf çekmeyi henüz beceremesem de ekipman donanım teknik olarak kendimi iyi görürüm özellikle Pentax konusunda hemen hemen her ürünü bilirim.

birisii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fuji X-S1
Yurt dışı satış fiyatı 700$
Yani 1300TL civarı TR de garantisiz olarak 1600TL ye falan satıyorlar.
Garantili olarak 2000+ Türk lirası

Fotoğraçılık bilginiz ne kadar iyidir bilmiyorum ama en basit dil ile anlatmaya çalışacağım cihazın + ve - lerini.

En baştan şunu anlatayım,
Full Frame makine
ASPC makina

Bu ve diğer cihazlar arasındaki en temel fark yaratan unsur sensör ebatlarıdır.
Çok hakim olduğum bir konu değildir o sebepten yanlış bilgi vermek istemem, o yüzden çok basit geçiyorum.
Sensör ebatı ne kadar büyükse makine o kadar iyi fotoğraf çeker.
Full frame de bu ebat 36x24mm dir
ASPC lerde 23.6x15.7 dir.
Kamera kalitesi düştükçe sensör ebatlarıda düşer.

Senin X-S1 SLR-Like kategorisine giriyor
Tam emin değilim ama bu segmentin geneli 7.6x5.7mm kullanıyor.

Senin ki gibi ender ürünler daha büyük sensör kullanıyor 17.3x13 gibi
Bu iyi bişey ama bir SLR kesinlikle değil

Hakkında çok fazla şey yazabilirim bir dünya inceleme okudum ancak inan bana değecek birşey değil.

Şuan muhtemelen piyasanın en iyi SLR-like cihazlarından birisi bu tartışılmaz ama
kaç senelik bir pentax k10D bile 600TL ye ikinci el alınıp 3-5 sene kullanılabilecek bir cihaz bile bundan iyi...

Bu makine çok teknolojik, bir sürü yenilik içeriyor, bir çok ekstrası var
ancak inan bana hepsi göz boyamadan öte değil.
Misal gün batımı modu var, güneş batarken gökyüzünü turuncu yapıyor.

SLR makine ile fotoğrafını çekersin photoshop ile ne kadar turuncu istediğini kendin ayarlayarak yaparsın olay bu.

Fotoğrafa yeni başlayan birisi için çok ideal süper bir cihaz hatta ama işte tek sıkıntısı fiyatı 2500TL gerçekten çok çok anormal bir fiyat. Bu ürün yapsın yapsın 700-800TL yapsın hatta garantili vs li 1000TL yapsın.

2500TL çok iyi bir ASPC SLR makine ve lens düzeni almak varken bu cihazı almakla gerçekten büyük bir hata yapmışsınız.
Keşke bir danışsaymışsınız veya hayyamda 2 dükkana girip çıksaydınız ne alalım diye sorsaydınız.

Canon 1100
Nikon 3100
Pentax K-x
gibi makineler ASPC SLR modellerin en basit giriş seviyeleri ve emin ol hepsi doğru kullanıldığında bu üründen daha iyi imaj kalitesi var.

Ben kendimi çok profesyonel bir fotoğrafçı olarak hiç görmedim değilim zaten 2 senedir bu işle uğraşıyorum ve yazın çok sıcak diye, kışın soğuk diye fotoğraf çekmeyi sevmem :D
Ancak araştırırım, okurum, incelerim, dinlerim, çok iyi fotoğraf çekmeyi henüz beceremesem de ekipman donanım teknik olarak kendimi iyi görürüm özellikle Pentax konusunda hemen hemen her ürünü bilirim.

çok teşekkür ederim gerçekten bilgiler için ben satmaya çalışıcam öyleyse bu makineyi olmazsada mecbur kullancaz artık aldık bi kere

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
çok teşekkür ederim gerçekten bilgiler için ben satmaya çalışıcam öyleyse bu makineyi olmazsada mecbur kullancaz artık aldık bi kere

Valla kusura bakma biraz ağır konuştum.
Çok iyi bir cihaz ama kesinlikle en basit SLR cihazın yerini tutmaz, sadece kendi segmentine göre çok iyi bir cihaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bendes2950 modelini kullanmaktayım. fotoğraf çekim tuşuna bastığımda çekim sesi gelmiyor bu sorunu nasıl giderebilirim acaba yardımcı olurmusunuz