Yardım Freedos bilgisayar nasıl anlaşılır?

Bu konuyu okuyanlar

Uye12

Öğrenci
Katılım
2 Ağustos 2021
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
6
Puanları
3
Yaş
34
Selamlar.
Konu başlığı ile konu içeriğiniz uyumsuz olmuş. Doğal olarak pek çok üye başlığa bakarak cevap yazmış. Lütfen konu başlığınızı konu içeriğini yansıtacak şekilde belirleyiniz.



FreeDOS, DOS tabanlı ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Bilgisayarı başlattığınızda DOS ekranı gelir. Buna ilişkin bir örnek:





Peki Product Code'u nedir?
NP300E5X-***** şeklinde bir ürün kodu daha olmalı. Bu, tam bilgisayar modelini belirtir. NP300E5X modeli FreeDOS yüklü olarak satılmakta. Farklı bileşenlerde farklı sistemlerin satışı da söz konusudur.

Ekli dosyayı görüntüle 160734

Ekli dosyayı görüntüle 160735


Cihazı satın aldığınızda Windows işletim sistemi yüklü olarak gelmişse satın alınan yere göre işletim sistemi korsan ya da orijinal olabilir. Teşhir ürün orijinal olmayacak diye de bir kaide yoktur.
Çok teşekkür ederim, sonunda açıklayıcı bir yanıt alabildim. Çok yardımcı oldunuz gerçekten. Celeron işlemcisi var. Sanırım dediğiniz gibi bileşenleri farklı. Product kodu np300e5x-a02tr sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Driver DVD'si o. Windows'la gelmediyse OS'suz yada FreeDOS'dur. Size doğru düzgün anlattım dün ayrıca.
Windowsla geldi fakat format atıldıktan sonra lisans kalmadı ortada. Recovery tuşuna basınca da hiç çalışmıyor o günden beri, size de teşekkür ederim destekleriniz için :)
 
Üst