Fransızca mı ? Almanca mı ?

SurqeoN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar,

Liseye geçeceğim.Bir lise tutturdum.Oraya gireceğim büyük ihtimalle.Yalnız lisenin Almanca ve Fransızca bölümleri var.Puan olarak Almanca daha yüksek Fransızca daha düşük ama 2 sinide tutturuyorum fransızcanın kontenjanı çok az.Sizce,Almancayımı Fransızcayımı seçmeliyim? Zaten ayrıyeten ana yabancı dil olarak ingilizceyi göreceğim...Tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Hayırlı geceler...

bican

Asistan
Reaksiyon puanı
3
almanca biraz kaba gibi ama fransızcada biraz zor ama genede sen bilirsin

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Almancayı daha kolay öğrenirsin. Fransızca öğrenirken zaten biraz italyancada öğrenmiş kadar oluyorsun.Kolaylık bakımından Almancayı seç bence.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Ne amaçla öğrenmeyi düşünüyorsunuz? İleride kullanım acamanız ne olacak yani? Almanca Avusturya, Belçika, Macaristan, Danimarka ve Polonya gibi ülkerde kullanılan bir dil. Fransızca ise daha çok Afrika ülkeri ve bazı Avrupa ülkelerinde kullanılmakta. Örneğin Andorra, Cameroon, Çad, Monaca, İsviçre, Vietnam gibi ülkelerde kullanılan bir dil. Almanca yaklaşık olarak 120 milyon civarında insan tarafından kullanılıyor, Fransızca ise 80 milyon. Bu bilgileri neden verdim bilmiyorum. :D Belki seçiminizde farklı bir kapı açarak düşünmenize yardımcı olur.

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Almanca ya da Fransızca'nın kaba olduğu tartışılır. Tercih söz konusu olduğunda şu kadarını söyleyeyim; Almanca özgün bir dildir (cermen). Fransızca ise latin kökenlidir. Fransızca'yı öğrendiğiniz zaman diğer latin dilleri (İtalyanca, İspanyolca, Portekizce vs.) aynı dilin farklı lehçeleri gibi gelir. Hangisini öğrenirseniz öğrenin, diğerini de kısa sürede öğrenebilirsiniz. İkisi de Avrupa dillerinden ve birbirlerinden fazlasıyla etkilenmişlikleri var. Persona Grata'nın da belirttiği gibi önemli olan amaç.

Aline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kolaylık bakımından Almanca'yı seçme bence :) zoru öğrenirsen kolayı daha sonra daha rahat öğrenirsin:)

Wolfintheparty

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Almanca bildiğin ingilizcenin değişik hali almanca bence daha kolay ama çok kaba :)

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Başlığı görünce direk tabi ki Almanca demiştim. Fakat kendi çabanla öğreneceksin sanmıştım kursta veya internetten...

Ama okul için soruyormuşsun, bu sefer de kesinlikle Fransızca diyorum. Çünkü Fransızca'yı kendi çabanla öğrenme şansın çok az. Öğrenmek çok zor diyelim. İngilizce ile olan aşırı benzerliğinden dolayı Almanca'yı öğrenmek gerçekten sana çok daha kolay gelecektir. Ama Fransızca öğrenme fırsatı lisede eline geçiyorsa sakın kaçırma derim. Almanca'yı her türlü öğrenirsin ;) 3 dil 3 insan olursun :D

Fransızca'nın puanının daha düşük olması da bence öğrencilerin çoğunun "rahat geçeyim" tasası ile Almanca'ya yönelmesinden olacak...

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Üniversitede teknik bölümler(mühendislik gibi) okumayı düşünüyosan Almanca
Hukuk ve benzeri bölümler okumayı düşünüyosan Fransızca bölümüne girmelisin.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben almanca derim cunku gurbetcilerimizle felan konusrak ya da internetten yardim alma sansin yuksek . Birde almanca fransizcadan dah onemli gibi geliyor bana fransa diger avrupa ülkeleri göçüyor ve alman sirketlerle olan anlasmalar daha cok duyduguma gore .

sonert.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben sana kendi durumumu anlatayım örnek olsun :)

Ben lisede İngilizce yabancı dil bölümünde okudum. Daha sonra üniversitede Fransızca tercümanlık seçtim daha fazla ingilizce okumaya ihtiyaç duymadığım için. Almanca'yı lisede 2. yabancı dil ve üniversitede de 2. yabancı dil olarak aldım. Almanca seçme nedenim otomobillerle ilgileniyor olmam ve bu konuda ihtisas yapma isteğim. İngilizcem ikinci anadilim gibi zaten. Fransızcam keza öyle. Almancam da güzel olacak üni. bitene kadar.

Sana tavsiyem, Fransızca seçmen. Çok niş bir dil ve İngilizce ile Fransızca birbirine çok benziyor. Fransızca çok zor diyenlere aldırma, İngilizce'yle aynı mantık. Fiil çekimleri canını sıkabilir ancak 3 4 ayda üstesinden geliyorsun. Almanca ile İngilizce'nin hiçbir alakası yok birbiriyle.

Sana nihai olarak önerebileceğim: Fransızca'yı seç. Ayrıca iş dünyası içerisinde Fransızca biliyor olmak Almanca biliyor olmaktan daha fazla dikkat çekiyor. (Ben Fra. ve İng. ile Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 2 haber sitesinde editörlük ve dış haberler sorumluluğu yaptım)

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
fransızcayı sec fransızca iş dunyasında daha cok ıhtıyac duyuluyor,puanlar senı aldatmasın hem fransızca zevkle ogrenebılırsın

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Almanca daha iyi bir seçim olur kanaatimce. Ben de bu dili öğrenicem Avusturya için. Almanca birlikte en çok konuşulan dildir.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
az olan değerlidir yani fransızca bilmek daha bir önplana çıkarır seni...
bütün almancılar almanca biliyor onlardan farkın olsun :)

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
dili hobi olarak öğreniyorsan keyfin bilir ama ileri amaçlı ise tabi ki almanca

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=105751]walcott39026[/MENTION] iş için ingilizce şart tamam da aşk için fransızca mı böğk . Edebiyat diyorsanız farsçadan başka bir dil tanımam aşka da gider her türlü gider . Ama şimdi fransa avrupa ülkesi ya ondan fransızlarda çok modern(!) nedense ben hiç görmedim neredeyse büyük bin çoğunluğunu orası burası kalkıktır . Dillerine gelince bana hiç hoş bir dil olarak gelmiyor ama edebi kısmın iyi bilemem ama farsça gibisi yok arkadaş alışveriş listesi okusun biri farsça herhalde bayılırım :D Zaten öz Türkçe o kadar edebi bir değildir farsçanın etkisiyle edebi bir dil olma özelliği kazanmıştır güzelleşmiştir . Ha bunu ben demiyorum çoğu tarihçi edebiyatçı bunu biliyor ve söylüyor.

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
iş bulmak açısından fıransızca daha iyi bence almca bilen çok var Türkiyede fransızca daha az ve fransızca öğrenmesi daha kolay bir dil gibi gelior bana bende lisede fransızca okumuştum çok çabuk kapıyo insan sanki , ayrıcada almanca konuşmalar küfür eder gibi gelio bana :)

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Fransızca zordur ama öğrenmesi çok eğlenceli. Almanca biraz daha basit. Ama ben Fransızcayı tavsiye ediyorum.

TuranO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ortaokul ve lise'de (ve hatta üniv.'de) Fransızca öğretilmeye çalışılan birisi olarak, Fransızca'yı hiç tavsiye etmem. Özellikle Fransızca bilen birisi aranmadığı müddetçe iş hayatında hiç lazım olmuyor. Ama bugüne kadar (yaklaşık 15 yıllık iş hayatımda) İngilizce ve Almanca'ya (hatta Çince, Rusça ve Arapça'ya) daha çok ihtiyaç olduğunu gözlemledim. Özellikle, Türkiye'de iş yapan ve şirket ortağı olan bir çok Alman, Çinli ve Arap var, bugüne kadar bir Fransız'a ise ben hiç rastlamadım (belki, mutlaka vardır ama demek ki çok azlar). İngilizce zaten uluslararası bir dil olmuş, Almanlar ve Fransızlar da biliyor (ancak, Fransızlar bildiği halde kendi dillerini yaşatmak adına pek konuşmuyorlarmış; Fransa'ya gezmeye giden bir arkadaşıma, kafedeki bir garson bile, İngilizce olarak; madem buraya geliyorsun bizim dilimizi konuşman gerekir, diye cevap vermişti).
Bundan 100 yıl önce Fransızca önemliydi belki ama bugün hiç bir esprisi yok. Bilimsel olarak da pek lazım değil. Ayrıca, Fransızca telaffuzu zor bir dil ve gırtlağı falan bazen çok zorluyor, grameri de çok fazla. Internetten falan Fransızca konuşma falan bulup ya da bir Fransız TV'si bulup, dinlemeni tavsiye ederim, bir fikir edinmen açısından. Boşuna Fransızca'yı seçerek, zamanını boşa harcama bence. Daima dünya'nın gittiği yöne bak. Ben, ortaokula başlar iken (bazı arkadaşlarımın yaptığı gibi) İngilizce sınıfına (aynı zamanda Müd.Yrd. olan Fransızca öğretmenimin babamı vazgeçirmesi nedeniyle) onu dinlemeyip geçmediğim için bugün bile hala çok ama çok pişmanım. Bazı şeyler sonradan (film gibi) başa sarılamıyor maalesef. İyi düşün bence...

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
çince öğrensen okul bitince işin %birmilyon hazır :)
Aynen çinci diyecektim ama bana zor geliyor . Telaffuzlar zor . Bir de dilleri telaffuza dayalı nasıl desem değişik değişik vu sesi oluyormuş aynı yazılıyor ama okunuşu farklı o yüzden bir hong konglu ile pekinli konuşurken zor anlaşıyor ama yazışabiliyorlar .

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ben 18 yıl almanyda yaşadım alamacayı anadilim gibi konuşuyorum türkcem de daha iyi 7 yaşında gitim 25 da döndüm 5 yıldır türkiyedeyin bence fransızca öğren nedeniyse almancayla türkiye de bir iş yapamazsın ama fransız ca öğrenirsen diğer dilleri kolayca öğrenirsin almancayı ilk 6 ayda öğrentin öğrendin ondan sonra öğrenemzsin öyle bir dilki ilk 6 icinde öğrendinmi öğrenirsin sonra bi türlü öğrenemiyorsun tarzanca konuşursun hele türkiyede öğreneceksen hic başlama almancaya fransız ca öğren

---------- Post added at 09:03 ---------- Previous post was at 08:57 ----------

Ortaokul ve lise'de (ve hatta üniv.'de) Fransızca öğretilmeye çalışılan birisi olarak, Fransızca'yı hiç tavsiye etmem. Özellikle Fransızca bilen birisi aranmadığı müddetçe iş hayatında hiç lazım olmuyor. Ama bugüne kadar (yaklaşık 15 yıllık iş hayatımda) İngilizce ve Almanca'ya (hatta Çince, Rusça ve Arapça'ya) daha çok ihtiyaç olduğunu gözlemledim. Özellikle, Türkiye'de iş yapan ve şirket ortağı olan bir çok Alman, Çinli ve Arap var, bugüne kadar bir Fransız'a ise ben hiç rastlamadım (belki, mutlaka vardır ama demek ki çok azlar). İngilizce zaten uluslararası bir dil olmuş, Almanlar ve Fransızlar da biliyor (ancak, Fransızlar bildiği halde kendi dillerini yaşatmak adına pek konuşmuyorlarmış; Fransa'ya gezmeye giden bir arkadaşıma, kafedeki bir garson bile, İngilizce olarak; madem buraya geliyorsun bizim dilimizi konuşman gerekir, diye cevap vermişti).
Bundan 100 yıl önce Fransızca önemliydi belki ama bugün hiç bir esprisi yok. Bilimsel olarak da pek lazım değil. Ayrıca, Fransızca telaffuzu zor bir dil ve gırtlağı falan bazen çok zorluyor, grameri de çok fazla. Internetten falan Fransızca konuşma falan bulup ya da bir Fransız TV'si bulup, dinlemeni tavsiye ederim, bir fikir edinmen açısından. Boşuna Fransızca'yı seçerek, zamanını boşa harcama bence. Daima dünya'nın gittiği yöne bak. Ben, ortaokula başlar iken (bazı arkadaşlarımın yaptığı gibi) İngilizce sınıfına (aynı zamanda Müd.Yrd. olan Fransızca öğretmenimin babamı vazgeçirmesi nedeniyle) onu dinlemeyip geçmediğim için bugün bile hala çok ama çok pişmanım. Bazı şeyler sonradan (film gibi) başa sarılamıyor maalesef. İyi düşün bence...

alamnca ile türkiye iş bulursun ama ALANYA da bir de tlf larda pazarlama yapan call center ler de ben almancayı anadilim gibi konuşurum ve bilgisyar tekniksiyeniyim istanbul ilk önceleri cok iş aradım yabancı dil sorduklarında almanca diyordum herkes yüzünü ekişitiyordu almanca türkiye de pek işe yaramıyor ingilizcen olmadan istediğin kadar diğer dilleri öğren boşuna tabi iş konusunda

S

SDN Okuru

SDN Okuru
almanca .

ogren sonra almanyaya git rahatina bak.

hem kizlari guzel hem arabalari :D