Franchise almak mı yoksa kendi firmanımı kurmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 'Alpha'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

'Alpha'

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Öncelikle merhaba arkadaşlar elimde belli bir sermaye var ve tek bir tane var o yüzden kaybetme ihtimali olmayan iş fikirlerine bakıp düşünürken bayilik franchise veren firmalar ile karşılaştım ancak başkasının oluşturduğu sistemin bir parçası olmak buna ayak uydurmak ve aylık gelirlerinden pay almaları vesaire iş dünyasında büyümeni kıyaslayan kendi fikirlerine yer olmayan bir sistemin parçası olmak mı yoksa kendi firmanı kurup batma ve aynı zamanda yükselme ihtimalini de arttırmak mı daha önce franchise alıp yada şu anda işleten arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim franchise açmayı düşünen varsa iletişime geçip bilgilerimizi paylaşalım okuyan ve cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

'Alpha'

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
sonuç nedir, ne yaptınız?
Ne yazık ki herhangi bir girişimde bulunmadım hala araştırma aşamasındayım bir kaç franchise veren firmalar ile görüştüm ancak dolar artışı sermayemi büyük ölçüde azaltmış durumda çünkü dolar üzerinden bayilik ücreti ve reklam payını alıyorlar.Mantık olarak sabit bir boyutta kalan bir iş yeri sahibi olup gelen kar ile diğer sektörlerinde değerlendire bileceğim kanısına vardım.Domino's Pizza şu anda en mantıklı gelen firma.Fikirlerinizi belirtin lütfen.

hakancoskun4891

Profesör
Reaksiyon puanı
757
Fazla anlamam bu işlerden ama herhalde yatırım yapıcaksınız. Belki alabilirisniz bu firmadan ama dediğim gibi fazla anlamam bu işlerden İncehesap'ı alabilirsiniz çünkü şu dönemde hem online eğitim hemde dolar yükselmesiyle kar'ı yükseltebilir.

'Alpha'

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Fazla anlamam bu işlerden ama herhalde yatırım yapıcaksınız. Belki alabilirisniz bu firmadan ama dediğim gibi fazla anlamam bu işlerden İncehesap'ı alabilirsiniz çünkü şu dönemde hem online eğitim hemde dolar yükselmesiyle kar'ı yükseltebilir.
Hisse olarak düşünmüyorum bayilik maksadında düşünüyorum.Nedense hisseyi tek gelir kolu olarak göremiyorum.Daha garanti bir şey olması lazım belirttiğim gibi çünkü tek odak ve gelir noktam olacak.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bence sağlam bir girişim, reklam ve etkileyici isim, logo tasarımları vs ile kendi markanızı oluşturup sektörde tutunabilirsiniz.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,735
Bayi olursa ürün kalitesi ve reklam konusunda birşey yapmayacaksın. Yani bu şekilde kazanırken yeni bir sermaye biriktirip ileride kendi işletmeni de açabilirsin. Kendi işletmeni açarsan pizza üzerine olacağı için malzeme kalite kıvam gibi konularda standartlar oluşturman lazım. Birde buna reklam hatta milleti çekmek için bazı zamanlarda indirim ya da bedava kampanyası gibi şeyler oluşturman da gerekecek. Bayilik rahat yol ama senin kazancından pay alacaklar işletme kurmak zor yol başardın mı ilerlemene engel bir şey kalmayacak seçim senin.

'Alpha'

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Bayi olursa ürün kalitesi ve reklam konusunda birşey yapmayacaksın. Yani bu şekilde kazanırken yeni bir sermaye biriktirip ileride kendi işletmeni de açabilirsin. Kendi işletmeni açarsan pizza üzerine olacağı için malzeme kalite kıvam gibi konularda standartlar oluşturman lazım. Birde buna reklam hatta milleti çekmek için bazı zamanlarda indirim ya da bedava kampanyası gibi şeyler oluşturman da gerekecek. Bayilik rahat yol ama senin kazancından pay alacaklar işletme kurmak zor yol başardın mı ilerlemene engel bir şey kalmayacak seçim senin.
Sadece pizza üzerine düşünmüyorum bayiliği genel olarak ancak gıda üzerine olursa daha az etkilenir diye düşünüyorum yaşanan krizlerden vesaire.Artık bende bayi açıp ardından kendini kurtardıktan sonra başka sektöre girerim diye düşündüm ama dominosun bile 250.000 dolar gibi bir rakamı olduğundan dolayı ve dolarında muhteşem artışından mümkün gözükmüyor.Bir bayilik ücretine aynı sektörden 3 yada 4 defa işletme açıp batırma hakkına sahip oluyorsun dolar yüzünden.
Dolara yatırın bi kaç gün sonra 8 tl olunca çekersiniz :D
Hakan sende benim gibi dolardan maddi manevi etkilenmişsin anlaşılan.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,735
Sadece pizza üzerine düşünmüyorum bayiliği genel olarak ancak gıda üzerine olursa daha az etkilenir diye düşünüyorum yaşanan krizlerden vesaire.Artık bende bayi açıp ardından kendini kurtardıktan sonra başka sektöre girerim diye düşündüm ama dominosun bile 250.000 dolar gibi bir rakamı olduğundan dolayı ve dolarında muhteşem artışından mümkün gözükmüyor.Bir bayilik ücretine aynı sektörden 3 yada 4 defa işletme açıp batırma hakkına sahip oluyorsun dolar yüzünden.

Pizza,burger,hazır gıda gibi uzaktan siparişe uygun hızlı ürünler tercih ediliyor bu doğru. Ama pandemi sürecinde insanlar paketli hazır yiyecekler ile bilinen markalardan sipariş veriyor dominos burger king gibi. O yüzden şu an kendi işletmeni kurduğunda pandemi öncesinden daha riskli bir işe gireceğini unutmamalısın.

hakancoskun4891

Profesör
Reaksiyon puanı
757

Kim etkilenmediki :(