FPS Yüksek Ama Oyun Akıcı Değil.

n1dron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar fps 250-150 arasında dolanıyor fakat oyun akıcı değil. Yani sanki oyunu 30 fps gibi oynuyorum.
Chipset ve bios güncel. Her şey güncel ne yapacağımı bilmiyorum hiç bir oyun zevkim kalmadı.
Ekran freesync onu da aktif ediyorum ama değişen bir şey yok.
V-sync aktif edince inanılmaz akıcı bir oyun oluyor. Kasma donma 0 fakat böyle yapınca da mouseda input lag oluyor yani yine oynanmıyor oyun.

-İşlemci ısı değerleri yük altında 50 Derece civarı. Termal macun yenilendi, kasa temizlendi.

Sistem:

i5 7400
Gtx 1050 Ti
8 gb ram
75 Hz Monitör

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,495
Virüs yemiş olabilirsiniz. Bilgisayarınızı virüs programıyla tarattınız mı?

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,265
İnternnete aratın (*oyun adı* fps yüksek ama oyun yavaş ) yada ayarlara bakın. belki motion blur açık olabilir

n1dron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Virüs yemiş olabilirsiniz. Bilgisayarınızı virüs programıyla tarattınız mı?
Fortmat atalı 1 ay kadar olmadı. Ama attığımdan beri var zaten bu sorun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnternnete aratın (*oyun adı* fps yüksek ama oyun yavaş ) yada ayarlara bakın. belki motion blur açık olabilir
Arattırdım fakat doğru düzgün bilgilere ulaşamadım. Valorant oynuyorum böyle bir ayar yok

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,265
fps sınırla (max fps 60 mesela). yada pingle alakalı olabilir

"
Forumları inanın kullanmayı bilmiyorum bu cevap şeklim doğru değilse mazur görün. Sorunu 1 yıldır çözemiyordum ama aslında çok basitmiş. Oynadığın oyunun simgesine steam oyunları ise dosyasındaki simgesine "sağ tıkla" (launcher olmasın) "özellikler" e bas ardından "uyumluluk" yerine gel oradan "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğine "tik" işareti bırak uygula sorunun çözülecektir.

"

başka bir forum sitesinden alıntıdır

yada monitör ayarlarından monitör ayarını yüksek hz ye ayarla

n1dron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
windows sağlam mı temiz iso mu, temiz format mı attınız yoksa windows versiyonu mu değiştirdiniz üst sürüme...?
Tamamen temiz format orjinal windows sitesinden indirme ekstra olarak virus programı ile taradım tertemiz görünüyor bilgisayar üstat ne yapacağımı bilmiyorum

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,265
fps sınırla (max fps 60 mesela). yada pingle alakalı olabilir
-----------------------
"
Forumları inanın kullanmayı bilmiyorum bu cevap şeklim doğru değilse mazur görün. Sorunu 1 yıldır çözemiyordum ama aslında çok basitmiş. Oynadığın oyunun simgesine steam oyunları ise dosyasındaki simgesine "sağ tıkla" (launcher olmasın) "özellikler" e bas ardından "uyumluluk" yerine gel oradan "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğine "tik" işareti bırak uygula sorunun çözülecektir.

"

başka bir forum sitesinden alıntıdır
-----------------
yada monitör ayarlarından monitör ayarını yüksek hz ye ayarla