Fps için oc yapmak istiyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Cpu core controlu manuel yap, şuan 2.9 da çalışan işlemcini şöyle bi 3.2 ye filan getir. 3.4 ü aşma zarar verir.

İnternette araştırdım biri benim işlemcimi satıyormuş, 4 çekirdekli yapmış stock fan ve voltaj ile oynamadan 3.5GHz'e kadar mı çıkartmış.

Hatta biri 3.6'ya kadar çıkartmışta onu önermemişler.

3.4'e çıkartıyımmı direk? bence bişi olmaz yani

Cpu core controlu zaten manuel yaptım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] Telefon numaran varsa özelden atabilirmisin sakıncası yoksa? arasamda 2 dakkada halletsek ben bios ekranındayken?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
İnternette araştırdım biri benim işlemcimi satıyormuş, 4 çekirdekli yapmış stock fan ve voltaj ile oynamadan 3.5GHz'e kadar mı çıkartmış.

Hatta biri 3.6'ya kadar çıkartmışta onu önermemişler.

3.4'e çıkartıyımmı direk? bence bişi olmaz yani

Cpu core controlu zaten manuel yaptım.

@Lazzz Telefon numaran varsa özelden atabilirmisin sakıncası yoksa? arasamda 2 dakkada halletsek ben bios ekranındayken?
Yeni işlemci alacaksan bunlara bulaşma ayrıca isterse 5 ghz e yükseltsin senin anakarta takınca yine kendi değeri ney ise o değerde çalışacak bios üzerinden yaptığın hız aşırtmaları ve diğer işlemler anakartın bios un da saklanıyor. bu işlemcini x4 olarak kullan 3.3 -3.4 sınırını geçme % 15 overclock yapmış oluyorsun zarar verebilir.
mantıken hiz aşırmta nasıl yapılyıor, Cpu ratio ile Cpu NB Frequency değeri çarpılır ve ortaya ghz değerin çıkar Cpu ratio yu sırası ile 14 yap sonrasında kayıt et ve pc yi normal başlat prime95 ile tes e sok 5 dk ısı değerlerine bak abartılı birşey yoksa ve hata almadıysan, tekrar bios a geç 14 yaptığın değeri 15 yap max 16.5 -17 de bırak.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Yeni işlemci alacaksan bunlara bulaşma ayrıca isterse 5 ghz e yükseltsin senin anakarta takınca yine kendi değeri ney ise o değerde çalışacak bios üzerinden yaptığın hız aşırtmaları ve diğer işlemler anakartın bios un da saklanıyor. bu işlemcini x4 olarak kullan 3.3 -3.4 sınırını geçme % 15 overclock yapmış oluyorsun zarar verebilir.
mantıken hiz aşırmta nasıl yapılyıor, Cpu ratio ile Cpu NB Frequency değeri çarpılır ve ortaya ghz değerin çıkar Cpu ratio yu sırası ile 14 yap sonrasında kayıt et ve pc yi normal başlat prime95 ile tes e sok 5 dk ısı değerlerine bak abartılı birşey yoksa ve hata almadıysan, tekrar bios a geç 14 yaptığın değeri 15 yap max 16.5 -17 de bırak.

Tamamdır aga 3.2 falan yapıp bırakırım abartmıyım belki bir performans artışı olabilir.

Teşekkürler yardımların için.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Tamamdır aga 3.2 falan yapıp bırakırım abartmıyım belki bir performans artışı olabilir.

Teşekkürler yardımların için.
Rica ederim bu işlemciyi 1-2 yıl daha kullanmak istiyorsan abartma ama değiştiricem diyorsan yüklen :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Rica ederim bu işlemciyi 1-2 yıl daha kullanmak istiyorsan abartma ama değiştiricem diyorsan yüklen :D

GHz ile oynamadım. x4 Yaptım bıraktım sadece ekran kartına oc yaptım o kadar işlemciyle oynamayacam :D

1 Yıl içerisinde 4000-6000TL arasında çok güçlü bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum bakalım.

Eğer bütçemi yükseltebilirsem 6000'e Titan ekran kartı alıcam kasaya ve diğer parçalara ne kadar gidicek bilmiyorum ama çok güçlü bir kasa toplamayı düşünüyorum bakalım.

x4 dediğim çekirdeği açtım yani :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Hadi hayırlısı o zaman :)

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Boşver Tİtan'ı. Madem para var GTX 980 SLI yap :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Boşver Tİtan'ı. Madem para var GTX 980 SLI yap :)

Bilmiyorum duruma göre toplayacam.

Zaten pek oyun oynamıyorumda şöyle bf4 gibi çıkan oyunları 5 küsür yıl ultra high'da 60 fps ve üstü oynatan bir kasa toplayacam tabi tam kesin değil 1 yıl sonra falan ama büyük ihtimal yani.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Konuyu bolmek istemem ama bugun ekran kartima o.c yaptim. 5 fps artti oyunlarda. Overdrive guzel nimet kullanin :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] [MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] 4'cü çekirdeği aktifleştirdikten sonra şu anda bF4'de en büyük detaylı haritada bile 45 50fps alıyorum ciddiyim 1680x1050 çözünürlükte ayarlar lowda Resolution Slace özelliğini %110 olarak kullanıyorum hani şu çözürlüğü yani detayları falan arttırıyor ya o ayar %90'dan 120'ye çektim 45-50 fps alıyorum ve inanamıyorum şu anda.

Fan hızımı ellemeden girdim otomatikte oc ve çekirdek açmadan sonra bilgisayar uçuyor diyebilirim.

Ufak harita ve boş yerlerde 70-60fps.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
@Seyhoo @Lazzz 4'cü çekirdeği aktifleştirdikten sonra şu anda bF4'de en büyük detaylı haritada bile 45 50fps alıyorum ciddiyim 1680x1050 çözünürlükte ayarlar lowda Resolution Slace özelliğini %110 olarak kullanıyorum hani şu çözürlüğü yani detayları falan arttırıyor ya o ayar %90'dan 120'ye çektim 45-50 fps alıyorum ve inanamıyorum şu anda.

Fan hızımı ellemeden girdim otomatikte oc ve çekirdek açmadan sonra bilgisayar uçuyor diyebilirim.

Ufak harita ve boş yerlerde 70-60fps.
Keyifli oyunlar :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]

Yukarıda ki değerleri yanlış yazdım.

1680x1050 Resolution Slace %100'e indirip ayarlarımı medium'a çektim.

53-55-60-70 fps'de oynuyorum lowdan medium'a kaldırdım.

Lowda en detaylı yerde 25 30 fps alırken şu anda sabit 60 fps alıyorum medium yaparsam 53 fps civarında yazıyor sol üstte oyun içinden açılıyor fps göstergesi.

Benim demekki işlemcim ekran kartımı besleyemiyormuydu çekirdeği açıncamı kendine geldi anlamadım gitti şu anda deli gibi performans alıyorum.

Hatta video çekicem yüklemeye çalışıcam ben bile inanamadım o derece.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@Lazzz @Seyhoo

Yukarıda ki değerleri yanlış yazdım.

1680x1050 Resolution Slace %100'e indirip ayarlarımı medium'a çektim.

53-55-60-70 fps'de oynuyorum lowdan medium'a kaldırdım.

Lowda en detaylı yerde 25 30 fps alırken şu anda sabit 60 fps alıyorum medium yaparsam 53 fps civarında yazıyor sol üstte oyun içinden açılıyor fps göstergesi.

Benim demekki işlemcim ekran kartımı besleyemiyormuydu çekirdeği açıncamı kendine geldi anlamadım gitti şu anda deli gibi performans alıyorum.

Hatta video çekicem yüklemeye çalışıcam ben bile inanamadım o derece.

Yük halinde sıcaklık değerlerini atta onlarada bakalım :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Yük halinde sıcaklık değerlerini atta onlarada bakalım :)

Yük halinde işlemcim 98 Ekran kartım 89 oluyor.

Şaka şaka değerlerde bir değişiklik olmadı aynı sıcaklıkta yük altında işlemci 59 60 65 arası

Ekran kartım 50 dereceyi bile görmedi hep 40 45 arası.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yük halinde işlemcim 98 Ekran kartım 89 oluyor.

Şaka şaka değerlerde bir değişiklik olmadı aynı sıcaklıkta yük altında işlemci 59 60 65 arası

Ekran kartım 50 dereceyi bile görmedi hep 40 45 arası.

Böyle kalsın o zaman çünkü fazlası directx hatası veriyor. Şimdilik böyle idare et fps yükselmiştir zaten. O donanımla bf4 de 60 fps almak kolay değildir burdada devreye ssd giriyor :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Böyle kalsın o zaman çünkü fazlası directx hatası veriyor. Şimdilik böyle idare et fps yükselmiştir zaten. O donanımla bf4 de 60 fps almak kolay değildir burdada devreye ssd giriyor :)

Şöyle bir problemim vardı sadece bf4'de oluyordu:

Oyun açıldığında direk giriyordum ve etrafta ki grafikler yok yani mesela yerdeki çimenler yok bunlar yavaş yavaş yükleniyordu, ses yoktu yavaş yavaş geliyordu ve bu esnada fps durduğum yerde 15-20 arasındaydı, grafikler sesler gelince fps düzeliyordu.

4'cü çekirdeği açtıktan sonra oyuna girdiğimde yine aynı yani grafikler detaylar vb herşey sesler yavaştan geliyor '' bu gayet normal '' ama fps artık bozulmuyor hatta daha fazla veriyor çünkü detaylar yok diye.

Benim bütün sorunum işlemcimden kaynaklıydı sanırım şu anda çok rahatım zaten yeni pc alıyorum yakın bir zamanda konu açıyorum birazdan beklerim konuma :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Şöyle bir problemim vardı sadece bf4'de oluyordu:

Oyun açıldığında direk giriyordum ve etrafta ki grafikler yok yani mesela yerdeki çimenler yok bunlar yavaş yavaş yükleniyordu, ses yoktu yavaş yavaş geliyordu ve bu esnada fps durduğum yerde 15-20 arasındaydı, grafikler sesler gelince fps düzeliyordu.

4'cü çekirdeği açtıktan sonra oyuna girdiğimde yine aynı yani grafikler detaylar vb herşey sesler yavaştan geliyor '' bu gayet normal '' ama fps artık bozulmuyor hatta daha fazla veriyor çünkü detaylar yok diye.

Benim bütün sorunum işlemcimden kaynaklıydı sanırım şu anda çok rahatım zaten yeni pc alıyorum yakın bir zamanda konu açıyorum birazdan beklerim konuma :)
Bahsini ettiğin şey darboğaz :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91