Fps için oc yapmak istiyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Merhaba,

Arkadaşlar bf4'de 30 ila 35ps alıyorum ve çözünürlük fark etmiyor en kötü yada en iyi çözünürlük yapıyım arada 1-2 fps oynuyor o kadar fpsme etki eden tek şey grafikler ve hepsi lowda.

İşlemcim: amd athlon(tm) ii x3 435 processor
Ram: GDDR3 4GB 1333MHz
Anakart: 760GM-P33
Ekran kartı: Sapphire HD 7770 GHz Edition '' o.c değil ''

500w psu '' belki gereklidir diye yazıyım dedim. ''

[video=youtube;tHLjlR9OuCQ]http://www.youtube.com/watch?v=tHLjlR9OuCQ[/video]

Video açıklamasına yazmış ki Fraps kapalıyken 35-60 açıkken 19-40 arası fps alıyorum.

BF3'de Ultrada 35-60 fps alıyor mediumda falan sabit 60fps alır bu arkadaş ben neden Battlefield 4'de lowda 30-35 fps alıyorum?

Bilgisayarımda bir sorunmu var, AMD OverDrive ile şu hız şeyini yükseltince ocmu ne oluyormuş onların ayarını falan kaldırsak? 50-60fpsde oynamam imkansızmı benim şu oyunu?

270tl verdim bu karta 100tl lik oyunu kaldıramıyor ne bu yani? geriye iade etsem ücreti alabilirmiyim ne biliyim aklıma bişi gelmiyor çünkü.

Yardımcı olun arkadaşlar ne yapabilirim oyundan zevk alabilmek için?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bilgisayarı formatlayalı 3-4 gün oluyor arkada hiç bir şey açık değil sadece oyun, eset ve origin.

Driverlerim en günceli.

Win 7 64bit kullanıyorum, oyunda ssd'ye yüklü.

Ekran kartım: http://www.vatanbilgisayar.com/hd7770-edition-gddr5-1gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti.html#genel-bakis

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Aldığım fps değeri değerini yanlış söyledim arkadaşlar 25 ila 30 yazıcaktım.

Eğer aldığım fps doğalsa oc yapmak istiyorum 2-3 hatta 5 fps bile çok fark ediyor, biri yardımcı olursa sevinirim oc için.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Amd overdrive ekran kartina o.c yapmani sagliyor. Ayarlarini fazla ucurmadan 5-5 arttirip oyunda grafik sorunu olmayana kadar dene. En iyi halinde birak. Tabi fan hizinida arttir biraz.

Brnim bilgim bu kadar.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Birde ekliyim ihtimal dusukte olsa karti cope atmsak zorunda da kalabilirsin. Yani arada bi bak yanik kokusu felan varmi diye.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Amd overdrive ekran kartina o.c yapmani sagliyor. Ayarlarini fazla ucurmadan 5-5 arttirip oyunda grafik sorunu olmayana kadar dene. En iyi halinde birak. Tabi fan hizinida arttir biraz.

Brnim bilgim bu kadar.

Yorum için teşekkürler.

Fan hızım %100 olarak kullanıyorum zaten, sıcaklığım %38 ila %40 oluyor daha fazla sıcaklık görmedim.

Grafik sorunu olmayana kadar derken? yani grafik sorunum yok fps sorunum var :D

Birde ekliyim ihtimal dusukte olsa karti cope atmsak zorunda da kalabilirsin. Yani arada bi bak yanik kokusu felan varmi diye.

Benim bildiğim oc ekran kartına zarar vermez sadece durduruldu hataları falan alırsak düzeltmek gerekiyormuş eski halinemi ne tam bilgim yok ama şimdi

Amd overdriverde Cpu saati ayarları 950 MHz Yüksek performans bellek saati ayarları: 1125

İkiside en fazla 1300 oluyorlar direk 1300'e çeksem zarar gelirmi?

5 5 arttırıcamda nereye kadar arttırıcam yani en sona kadar arttırabiliyormuyum yada bir sınır varsa direk sınıra kadar çeksem denesem bir değişim varmı baksam?

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Soyle bi ara bende kurcalamistim fazla ucmadan oyuna girdigimde sacmasapan seyler olmustu o yuzden :D . Benim kart eski belki o yuzdendir sen dene bak sonuca :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ben bu fps şeyi yüzünden sabahladım gözümden uyku akıyor yatmam lazım, eğer uğraşırsam saat 9 10'u bulur :D bide şimdi tam tecrubesi kesin bilgisi olan birilerininde fikrini almak lazım bide kartı yakarım falan [MENTION=84487]basbeLası[/MENTION] [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] falan konuya el atsa bugün öğlen çok süper olur.

Ben yatıyım en iyisi gözümden uyku akıyor zor dayanıyorum, size günaydın... :mrgreen:

Voltaj falan verme şeyleri varmış artık ben anlamıyorum ama fps arttırmak için işe yarayan ne varsa yaparım zarar gelmediği sürece, bugun akşam saat 5-6 gibi giricem arkadaşlar.

şimdi çıkmam gerekiyor.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Anakartın nedir ? O.c. potansiyeline bakalım mesela bendeki anakart fazla o.c. ye izin vermiyor w kaldırmıyor :D
Anakartın çekirdek qcma destekli ise çekirdek aç faydasını rahat görürsün

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Anakartın nedir ? O.c. potansiyeline bakalım mesela bendeki anakart fazla o.c. ye izin vermiyor w kaldırmıyor :D
Anakartın çekirdek qcma destekli ise çekirdek aç faydasını rahat görürsün

Konuya yazmıştım aga bu: Anakart: 760GM-P33

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] oc yapmayı destekliyormu anakartım ?

[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] http://www.vatanbilgisayar.com/760gm-p33-amd-760g-am3-ddr3-1600mhz-oc-vga-anakart.html#genel-bakis

Anakartım bu biri yoruma yazmışki çekirdek açma ile işlemcim bilmem ne oldu sanırım çekirdek açabiliyoruz ve açarsam fps artarmı?

Oc destekliyor ocda yaparım fıstık gibi olur diye düşünüyorum yardımcı olurmusun? [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] İnanç şu anda meşgul aradım ama açmadı açsa onla halledicezde.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] Aga oc yaptım

Daha fazla arttırınca böyle hata veriyor oyun donup ses tekrar ediyor:

Bu güç limit ayarı ne oluyor? %0 onu arttırmak lazımmı?

[MENTION=84487]basbeLası[/MENTION] Oğuz abi büyük haritalarda 25-30 fps alırken şimdi 30-42 fps arası alıyorum.

Oc yapmaya devam edince bu yukarıda ki DirectX hatasını alıyorum. cpu saatini daha fazla yükseltsem bellek saatini ellemesem bu hatayı tekrar verirmi acaba?

Cidden çok faydası oluyor İnanç ile konuştum yarın çekirdekleri açıcakmışız anakartım destekliyormuş çok güzel olucak galiba yeni kart alma derdinden kurtuldum.

Evet ne düşünüyorsun abi sence aldığım değerler iyimi? ısıdan bahsedicek olursak en fazla 45 derece aldım.

Cpu saatini kaldırsam bellek saatine dokunmasam directx hatasını almaya devam edermiyim?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
@Lazzz oc yapmayı destekliyormu anakartım ?

@Lazzz http://www.vatanbilgisayar.com/760gm-p33-amd-760g-am3-ddr3-1600mhz-oc-vga-anakart.html#genel-bakis

Anakartım bu biri yoruma yazmışki çekirdek açma ile işlemcim bilmem ne oldu sanırım çekirdek açabiliyoruz ve açarsam fps artarmı?

Oc destekliyor ocda yaparım fıstık gibi olur diye düşünüyorum yardımcı olurmusun? @Seyhoo İnanç şu anda meşgul aradım ama açmadı açsa onla halledicezde.
Bu anakartı amd 965 ile kullanmıştım bu fiyata bundna iyisi bulunmuyor :D amd 964 (3.4 stok) ile 4 -4.5 ghz stabil çalışıyordu :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
OC yi düşür biraz çok abartmışsın

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Gpu saatini fazla arttırma, % 10 u geçmesin zarar verebilir.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
OC yi düşür biraz çok abartmışsın

Yaklaşık 30 dakika bf4 oynadım tekrar directx hatası verdi şimdi 20 daha indirdim bellek satindende 20 daha indirdim umarım daha fazla vermez.

Performansda gözle görülür artış oldu.

1680x1050 çözünürlükte oynuyorum bir ayar var R ile başlıyor %0 dan %200'e kadar çıkartıyorsun çözünürlüğünü keskinleştiriyor onuda %100'de kullanıyorum 30 ila 45fps ile onuyorum sakin yerlerde 75fps falan.

CPU'yu 1130 Bellek satini 1210'a çektim umarım hata vermez tekrardan.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Cpu nun saat hızınıda biraz arttır bios tan ram frekanslarını desteklenen en yükseğe çek biraz daha artış olur.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Cpu nun saat hızınıda biraz arttır bios tan ram frekanslarını desteklenen en yükseğe çek biraz daha artış olur.
@Seyhoo bios'dan nasıl arttırıcam cpu saat hızını?

Bu arada o dediğim directx hatasını 20 cpu 20 bellekten düşürerek düzelttim.

Şu anda o eski ölmüş halinden çok daha performanslı ve kaliteli oynamaktayım çok teşekkürler herkese yardımı için.

Yarın inançla çekirdek açıcaz bide şu cpu hızını biosdan nasıl yükselticem ve kaç yapmam lazım @Lazzz

Bu arada bişi sorucam ekran kartımın fanını %100'de kullanıyorum otomatik yapsam ısınınca fanım otomatik hızlanırmı? hızlanmasa bile ısınma yükselince fps düşmesi yaşarım ama dimi? ses benim için sorun değil.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Isınınca hızlanması lazım ama ful hızda dönmüyor genelde.

Anakart çekirdek açmayı desteklemiyor diye biliyorum unutmadıysam, anakart desteklerse açabilirsin sadece, cpu overclock için illaki forumda overclock kısmında konu anlatımı vardır yoksa onu da anlatırız :) ama bios ta sakın çat diye buradaki gibi hızı arttırma yavas tavas arttıracaksın :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
O biostan hayır gelmez o biosta ramlerin mhzleri bile ayarlanmıyor

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Isınınca hızlanması lazım ama ful hızda dönmüyor genelde.

Anakart çekirdek açmayı desteklemiyor diye biliyorum unutmadıysam, anakart desteklerse açabilirsin sadece, cpu overclock için illaki forumda overclock kısmında konu anlatımı vardır yoksa onu da anlatırız :) ama bios ta sakın çat diye buradaki gibi hızı arttırma yavas tavas arttıracaksın :)

Hocam anakartım bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/760gm-p33-amd-760g-am3-ddr3-1600mhz-oc-vga-anakart.html#genel-bakis

Biri yorum yazmış böyle demiş: AMDSempron 145 işlemci çekirdek açma ile AMD Athlon II X2 4450e oldu.bilginize

Yani bu arkadaş açtığına göre ben bu işlemci ile : amd athlon(tm) ii x3 435 processor açabilirim dimi?

Cpu için oc konu anlatımı var demişsinizde bu cpu hangisinin ekran kartınınmı işlemcininmi hocam?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Şimdi yatıyorum sen yap bir şeyler öğleden sonra ilgilinicem senle :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
.....

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
O biostan hayır gelmez o biosta ramlerin mhzleri bile ayarlanmıyor

Ben bi bios'a girip kurcalıyım bakıyım.
@Lazzz
bios_01.jpg

Bios ekranım böyle benim çok eski galiba burdan ayarlayabilirim dimi cpu şeysini?

Bide ram mhzlerini?

Anakartım 1600MHz destekliyor yani ramlerimde 1600 destekliyorsa ikisini direk 1600mhz'e çıkartıyım dimi? yavaş yavaş arttırmıyım?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Hocam anakartım bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/760gm-p33-amd-760g-am3-ddr3-1600mhz-oc-vga-anakart.html#genel-bakis

Biri yorum yazmış böyle demiş: AMDSempron 145 işlemci çekirdek açma ile AMD Athlon II X2 4450e oldu.bilginize

Yani bu arkadaş açtığına göre ben bu işlemci ile : amd athlon(tm) ii x3 435 processor açabilirim dimi?

Cpu için oc konu anlatımı var demişsinizde bu cpu hangisinin ekran kartınınmı işlemcininmi hocam?
Şimdi işlemci çekirdek açamayı desteklese bile anakart desteklemedikçe çekirdek açamazsınız

Hocam anakartım bu:

Şimdi işlemci çekirdek açamayı desteklese bile anakart desteklemedikçe çekirdek açamazsınız

Ben bi bios'a girip kurcalıyım bakıyım.
@Lazzz
bios_01.jpg

Bios ekranım böyle benim çok eski galiba burdan ayarlayabilirim dimi cpu şeysini?

Bide ram mhzlerini?

Anakartım 1600MHz destekliyor yani ramlerimde 1600 destekliyorsa ikisini direk 1600mhz'e çıkartıyım dimi? yavaş yavaş arttırmıyım?
MB İNTELLİGENT TWEAKER ( MİT) E GİR ARDINDAN RESIM BEKLIYORUM

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] Hocam işlemcim çekirdek açmayı destekliyormudur ben bios'a girerken kontrol edermisiniz? anakartım destekliyor.

Oranın resmini çekip atıcam şimdi hocam.

Sistem bilgilerim:

İşlemcim: amd athlon(tm) ii x3 435 processor
Ram: GDDR3 4GB 1333MHz
Anakart: 760GM-P33
Ekran kartı: Sapphire HD 7770 GHz Edition '' o.c değil ''

500w psu '' belki gereklidir diye yazıyım dedim. ''

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Desteklemıyor olması lazım msi sitesınde yazardı ama bios ta unlock core diye bir yer görürseniz resmını atarsınız.
Size bir video atacağım aynısını uygulayın yardımcı olacaktır. cpus fsb genelde 200 ile başlar, 205 yapın bios u kayıt edın tekrar başlatın, prıme95 ile test edin 5 dk ısınmadan dolayı kapatmazsa bıos agırın 205 i 210 yapın, böyle böyle gidin,
[video=youtube;PryUImP6pkk]http://www.youtube.com/watch?v=PryUImP6pkk[/video]

Video ya bakarak yaparsın finans muhasbee hukuk derken ben her şeyi karıştırdım galiba O.O Herkese hayırlı geceler.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Teşekkürler ederim.

Bios ekranlarımın fotoğraflarınıda çektim atıyorum şimdi yükleniyorlar 1 saniye.

Ramlerim 600 küsür mhz hızında çalışıyorlar galiba? en fazla 1333 destekliyorlarmış? yoksa benmi yanlış tahmin ettim bir bakarmısınız?

Fotoğraflar geliyor hemen 1 saniye hocam

[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] hocam ramlerim hangi hızda çalışıyor şimdi?

[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] CPU'Z'den baktım ramlerim 666-667.668 civarında çalışıyor ve videoda diyorki burda kaçsa onu iki katıdır yani 1333 mhz hızına çıkartıcam videoda anlatıyor.

İşlemcim 4 çekirdeği destekliyormuş yani açılabilinirmiş onunda videosunu izleyip nasıl yapıldığını öğrendim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
unclock cpu yazanı enable yap... performansa + etkisi oluyor...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Beyler Cell Menu'den Unlock CPU Core seçeneğini Disabled'dan Enabled'a çevirdim böyle yapınca çekirdek açılıyormuş ama hala x3 olarak gösteriyor cpu-z'de?

İşlemcim destekliyor çekirdek açmayı...

Beyler sorunu çözdüm.

Advanced Clock Calibration'dan All core seçiyoruz

CPU Core Control'den Manual'i seçip

Unlock CPU Core'u Disabled'dan Enabled'a getiriyoruz ve yeni işlemcimize merhaba...

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Cpu core controlu manuel yap, şuan 2.9 da çalışan işlemcini şöyle bi 3.2 ye filan getir. 3.4 ü aşma zarar verir.