Forumu Huawei çalışanları mı bastı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

caginilter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Huawei Hırsızlığa Devam Ediyor Bu konuyu aylar önce açmıştın 2 gün önce bir anda hortladı konu . Gelen cevapları inceledim ve sıradan bir kulkanıcı için aşırı yanlı olduklarını anlayıp profilleri incelledim . Profiller hepsi son 2 gün içinde oluşmuş ve sadece Huawei başlıkları açan ve diğer başlıklarda huawei i savunan bir kitle . Bu kitleden bulduğun profillerin linkini aşağıya bırakacağın katılma tarihlerine , son aktivilerene bakabikirsiniz . Olur da silme vb . durum olursa diye son aktivitelerin ss ini de aşağıda paylaşıyorum . Forum yetkilelerinden konuyla ilgili bilgi sahibi olan varsa gerçek bir şekilde açıklanmasını bekliyorum . Huawei e de eğer bu gerçekse böyle kullanıcılarla uğraşacagına Tplink gibi aç kendi hesabını gel burada haberlerini , bilgilendirmelerini yap . Şuan bu kullanıcıkarın yaptığı tamamen yanlı fikirlerle insanları yönlendirmek o kadar .
Profil linkleri :
Şimdilik bulabildiklerim bu kadar . 5 profilin son aktivitelerinin ssini koydum ama 2sini kabul etmedi forum 3ünü koyabildim .
Mesaj otomatik birleştirildi:

@TRTURKEYTR

@ÆSir

Tuttuğun takımı destelemek suç mudur? Veyahutta bir lideri. Bugün hayatımız da bunun birden fazla örneğini verebilirim bu benzetmenin. Yanlış bilgi söz konusu olsa hak veririm. Ama bur da şahsen benim yaptığım tuttuğum takımı desteklemek. Kalkıp Apple'da yaşanan bir başlığa girip saçma sapan yorumlar yapmıyorum. Huawei ile alakalı sorulan sorulara düzgün bir lisan ile cevap vermeye gayret ediyorum. Keşke benim ekran görüntülerimi de paylaşıyor olsaydın. Aksine insanların soru işaretlerine yardımcı oluyorum, bilgilendiriyorum. Ayrıca tuttuğum takımı destelemekte bir kastım olsaydı emin ol bunu kendi ismim soyismimle yapmazdım. Eğer ki bu durum şahsım adına sizlere rahatsızlık verdiyse kusuruma bakmayın lütfen.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Huawei hırsız değil sadece gıcık o konun da saçma zaten googlesız alınmaz zaten!

Latiroz Kaipa

Profesör
Reaksiyon puanı
636
AAA, buda neymiş? uygun fiyatlı telefon satan kaliteli bir firmayı Amerikan aşkından dolayı kötü görmek mi acaba? 1 Yıldır Huawei P Smart kullanıyorum şu an hiç bir sorun yok.

caginilter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Huawei hırsız değil sadece gıcık o konun da saçma zaten googlesız alınmaz zaten!

Örn. Google'sız alınmaz diyor arkadaşımız.

Neden alınmaz? Kullanma fırsatın oldu cihazı? veya detaylı olarak inceleme videoları izleme fırsatın?

Burada bulunan bir çok arkadaşım telefondan bir hayli anlıyor. Açık kaynaklı bir android'e istediğimizi yapabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Kaldı ki google'da kullandığın birden fazla şey aktif olarak zaten çalışıyor.

Burada izlenmesi gereken yer telefonlarda alınan google lisans parası. Ön görüm bu telefonlarda alınmadığından daha uygun satılması olacak.

800 TL'ye google olmayan bir telefon olsa ve bu telefon 2 bin bandına eş değer olsa ve googlesız olsa yorumun yine aynı olur muydu?

P40 lite işlemcisi S10e den daha iyi??????

Bu arada buna da bir açıklık getirmek isterim; kağıt üzerinde ki verilere istinaden konuşuyoruz.
Bu başlık altında konuşacak olursak;

1.8 Benzinli bir araba 1.4 dizel arabadan daha performanslı olması gerekiyor olması gerekirdi.
Veya İphone 6'da 1 GB'lık birram söz konusu. Vestel 5580 4 GB kullanıyor. Bu yorumuna göre 5580 hız olarak daha iyi olması gerekiyor. Ama aslında gerçekleri biliyoruz.

Anlatmak istediğim her işlemci diğer parçalarıyla ekranıyla eş değer olarak performans vermeli.
Kirin 980 yapay zeka destekli mesala. İlk açılışta Ex 98 serisi bir çok uygulamayı 980'e göre hızlı açıyor.

Ama gel gelelim 1 hafta sonunda 980 programın çok kullanılmasını öğrenmesinden dolayı daha hızlı açmaya başlıyor.

Tam olarak o örnekte bunu anlatmak istemiştim. Hala aynı şeyi savunuyorum A51'nin birleşenleri S10'e göre çok daha başarılı buluyorum.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Bütçe yok zaten gm5p var onunla devam.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Örn. Google'sız alınmaz diyor arkadaşımız.

Neden alınmaz? Kullanma fırsatın oldu cihazı? veya detaylı olarak inceleme videoları izleme fırsatın?

Burada bulunan bir çok arkadaşım telefondan bir hayli anlıyor. Açık kaynaklı bir android'e istediğimizi yapabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Kaldı ki google'da kullandığın birden fazla şey aktif olarak zaten çalışıyor.

Burada izlenmesi gereken yer telefonlarda alınan google lisans parası. Ön görüm bu telefonlarda alınmadığından daha uygun satılması olacak.

800 TL'ye google olmayan bir telefon olsa ve bu telefon 2 bin bandına eş değer olsa ve googlesız olsa yorumun yine aynı olur muydu?

Bu arada buna da bir açıklık getirmek isterim; kağıt üzerinde ki verilere istinaden konuşuyoruz.

1.8 Benzinli bir araba 1.4 dizel arabadan daha performanslı olması gerekiyor olması gerekirdi.
Veya İphone 6'da 1 GB'lık birram söz konusu. Vestel 5580 4 GB kullanıyor. Bu yorumuna göre 5580 hız olarak daha iyi olması gerekiyor. Ama aslında gerçekleri biliyoruz.

Anlatmak istediğim her işlemci diğer parçalarıyla ekranıyla eş değer olarak performans vermeli.
Kirin 980 yapay zeka destekli mesala. İlk açılışta Ex 98 serisi bir çok uygulamayı 980'e göre hızlı açıyor.

Ama gel gelelim 1 hafta sonunda 980 programın çok kullanılmasını öğrenmesinden dolayı daha hızlı açmaya başlıyor.

Tam olarak o örnekte bunu anlatmak istemiştim. Hala aynı şeyi savunuyorum A51'nin birleşenleri S10'e göre çok daha başarılı buluyorum.
Yapay zeka desteği bütün aplikasyonlarda olur mu peki?

Arayüz destekler mi Android OS ne kadar yapay zeka ile bütünleşik?

O teknoloji daha emekleme aşamasında, kamera dışında Android OS'te bir geçerliliği yok diyebiliriz fiiliyatta.

Ve daha da önemlisi birisi orta sınıf öbürü üst sınıf bir cihaz, kıyaslamanız mantıklı değil (yani burada S6 vs Mate 30'mu yapalım demeyin, aralarında 1 yıl var sadece ve o kadar fark etmiyor o bir yıl).

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Bildiğim kadarıyla Google, Android telefonlarda kendi uygulamalarının yüklenmesi karşılığında para almıyor üreticilerden.
Üreticileri bilmiyorum fakat ROM derlediğinizde almıyor tam tersine Google API'leri için teknik destek sunuyor bazı noktalarda.

caginilter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Yapay zeka desteği bütün aplikasyonlarda olur mu peki?

Arayüz destekler mi Android OS ne kadar yapay zeka ile bütünleşik?

O teknoloji daha emekleme aşamasında, kamera dışında Android OS'te bir geçerliliği yok diyebiliriz fiiliyatta.

Ve daha da önemlisi birisi orta sınıf öbürü üst sınıf bir cihaz, kıyaslamanız mantıklı değil (yani burada S6 vs Mate 30'mu yapalım demeyin, aralarında 1 yıl var sadece ve o kadar fark etmiyor o bir yıl).

Huawei Mate 10 Pro serisinden İlk işlemcide yapay zeka teknolojisi altında çıkardı hatırlarsan. Bu tam olarak da bu işe yarıyordu. Mesela kullanmadığın uygulamaları pil gücünden yememesi için devre dışı bırakıyordu. Kamera dışında çalışan birden fazla durum söz konusu.

Aslında yapay zeka teknolojisinde kamera dışında kullanan ilk telefonlardandı. Yanlış isem lütfen düzelt. Hatta Pro ailesinden bir kullanıcı var ise pil ayarlarından kontrol edebilir mi? Veya değerli yorumlarını eklerse çok sevinirim.

Bu arada kıyaslama konusu bileşen anlamında yapmıştım. Arkadaşım direk cımbızla çekip alıp buraya koymuş.

Bildiğim kadarıyla Google, Android telefonlarda kendi uygulamalarının yüklenmesi karşılığında para almıyor üreticilerden.

Ön yüklü olarak gelmesinden maalesef biraz para alınıyor 200 dolar kadar.

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

A51 fiyatını hak etmeyen orta seviye bir cihaz işlemcisi a50 ile aynı. S10e ise amiral gemisi bir cihaz. Youtube da videoları var. Cod da exynos 9820 60-55 fps alırken kirin 45-30 fps arası alıyor. S10e nin bütün herşeyi s10/s10 plus ile aynı(Telephoto,Ekran içinden parmak izi okuyucusu ve edge ekran dışında) Yanlış yönlendirme yapmayın lütfen.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,536
Bence demek istediklerimi tam anlatamamışım yukarıda size.

Tekrardan aynı örnekleri vereyim.Türkiye'de paypal yasağı, wikipedia yasağı yada Çin'de Google yasağı bunlar bu şirketlerle yaşanan yoğun görüşmeler sonucu ortak bir noktaya varılamaması ile ülkelerde kullanımı durdurulmuş hizmetler.

Amerika eğer Huawei markası ile ortak noktada anlaşamayıp kendi ülkesinde ürün satmasını yasaklasaydı(mantıklı bir gerekçe ile) bu hukuk çerçevesinde olurdu (tıpkı çinin yaptığı gibi)

Hatta ((kanıtlı)) gerekçeler ile geçen zaman içinde yaptığı Google ambargosunu uygulasaydı buda hukuk çerçevesinde olurdu.

Malesef Amerika'nın yaptığı yukarıda verdiğim tüm varsayımlardan farklı. Amerika bir ülke ile olan sorunun faturasını kanıtsız bir gerekçe ile uluslararası bir şirkete kesti.

Bu yüzden Amerika'nın yaptığı tüm dünya tarafından hukuka aykırı kabul edildi.
Paypal veya Wiki aynı klasmanda şirketler değil. Amerika'da Google, Microsoft, Intel veya Apple, Çin'de Huawei. Bunlar hükümet ile iş birliği içerisinde olan şirketler. Ulusal anlamda bir nevi hükümet amaçlı yaptırım uygulayabilirler. Çin'in dediğine göre Google veri sızdırıyor ve güvenilir değil. Kanıtı yok ama. Amerika veya Google ise bu durumda Çin gibi bir ülkeyi vurabilmek için mecburen kendilerine bağımlı en büyük şirketlerinden birisini hedef alıyor. Ben Amerika'nın yaptığı şey doğru veya yanlış demiyorum. Ellerinde kendi ürünlerine bağımlı bir firma var ve kendi çıkarı doğrultusunda desteği kesiyor. Benim ürünümü kendi ülkesine beni suçlayarak sokmayan bir yere, başka bir ürünümü de satmak istemem açıkçası.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
A51 fiyatını hak etmeyen orta seviye bir cihaz işlemcisi a50 ile aynı. S10e ise amiral gemisi bir cihaz. Youtube da videoları var. Cod da exynos 9820 60-55 fps alırken kirin 45-30 fps arası alıyor. S10e nin bütün herşeyi s10/s10 plus ile aynı(Telephoto,Ekran içinden parmak izi okuyucusu ve edge ekran dışında) Yanlış yönlendirme yapmayın lütfen.
Exynos 9820 sd855 kadar iyi olmasada 4k 60 fps video çekemeyen kirin 980 den daha iyidir

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545

Bu Örneklerle Gelen Birinin Teknolojiden Anlayan Anladığını Tarafsız Bir Şekilde Çevresine Aktaran Bir Birey Olduğunu, Takım Tutmak Tabiriyle Holiganlığı Birbirine Karıştırmayan Bir Birey Olmadığını Kim Açıklayabilir Bana.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Tuttuğun takımı destelemek suç mudur? Veyahutta bir lideri. Bugün hayatımız da bunun birden fazla örneğini verebilirim bu benzetmenin. Yanlış bilgi söz konusu olsa hak veririm. Ama bur da şahsen benim yaptığım tuttuğum takımı desteklemek. Kalkıp Apple'da yaşanan bir başlığa girip saçma sapan yorumlar yapmıyorum. Huawei ile alakalı sorulan sorulara düzgün bir lisan ile cevap vermeye gayret ediyorum. Keşke benim ekran görüntülerimi de paylaşıyor olsaydın. Aksine insanların soru işaretlerine yardımcı oluyorum, bilgilendiriyorum. Ayrıca tuttuğum takımı destelemekte bir kastım olsaydı emin ol bunu kendi ismim soyismimle yapmazdım. Eğer ki bu durum şahsım adına sizlere rahatsızlık verdiyse kusuruma bakmayın lütfen.
S10e ye A50 ayarında demişsiniz hocam şaka gibi ve p40 lite ın işlemcisi daha iyi demişsin . İşlemcide her şey nm değildir . Bugün intel in yeni nesil cpu ları 14nm de geliyor rakibi 7nm de olsa bile . Ayrıca s10e nin işlemcisi Exynos 9820 , Kirin 810 u havada karada tokatlar .

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200424-144215_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200424-144215_Samsung Internet.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 161

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
S10e ye A50 ayarında demişsiniz hocam şaka gibi ve p40 lite ın işlemcisi daha iyi demişsin . İşlemcide her şey nm değildir . Bugün intel in yeni nesil cpu ları 14nm de geliyor rakibi 7nm de olsa bile . Ayrıca s10e nin işlemcisi Exynos 9820 , Kirin 810 u havada karada tokatlar .
Exynos 9820,Huawei nin geçen sene amiral gemisi işlemcisi olan daha 4k 60fps i desteklemeyen kirin 980 dan daha iyi

Reaksiyon puanı
5,173
Paypal veya Wiki aynı klasmanda şirketler değil. Amerika'da Google, Microsoft, Intel veya Apple, Çin'de Huawei. Bunlar hükümet ile iş birliği içerisinde olan şirketler. Ulusal anlamda bir nevi hükümet amaçlı yaptırım uygulayabilirler. Çin'in dediğine göre Google veri sızdırıyor ve güvenilir değil. Kanıtı yok ama. Amerika veya Google ise bu durumda Çin gibi bir ülkeyi vurabilmek için mecburen kendilerine bağımlı en büyük şirketlerinden birisini hedef alıyor. Ben Amerika'nın yaptığı şey doğru veya yanlış demiyorum. Ellerinde kendi ürünlerine bağımlı bir firma var ve kendi çıkarı doğrultusunda desteği kesiyor. Benim ürünümü kendi ülkesine beni suçlayarak sokmayan bir yere, başka bir ürünümü de satmak istemem açıkçası.
Çin Google'ı çeşitli noktalarda daha kamuya açık davranması konusunda defalarca uyarmıştı
Ayrıca Google ın reklam politikaların hiçbir kabul edilebilir yanı yoktu(halada yok) Ve bunun üzerine Çin'de o zamanlar komünizim vardı.

Şuan Çin Cumhuriyeti var. Ve neredeyse her geçen gün yasaklar kalkıyor. Yakın yada uzak kimse geçmişi yüzünden yargılanamaz. Bunu en iyi biz Türkler biliriz. Ki ben hala çinin yaptığınd yanlış bir şey görmüyorum.

Yukarıda dediğim gibi Amerika bir devlete olan düşmanlığını o ülkede bulunan Çin destekli yada değil bir şirketten çıkardı.

İşte herkesin uluslararası ilşkilere aykırı dediği nokta burası. Belki size göre uluslararası hukuka tamamen uygun bir davranış olabilir ancak bu yapılan uluslararası hukuka tamamen aykırı.

• Beğen
Reactions: _X_

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Bu Örneklerle Gelen Birinin Teknolojiden Anlayan Anladığını Tarafsız Bir Şekilde Çevresine Aktaran Bir Birey Olduğunu, Takım Tutmak Tabiriyle Holiganlığı Birbirine Karıştırmayan Bir Birey Olmadığını Kim Açıklayabilir Bana.
Bu arkadaşlarımızın önermelerini nasıl yaptığını söylüyorum :
1-) Telefon önerisi başlığına giriyor
2-) Bütçeyi okuyor
3-) O bütçede hangi Huawei telefon varsa onu öneriyor gerisine çöp diyor .

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Bu yeni Huawei topluluğu arkadaşlarımız kabullenemiyor işte :D
Bence huawei nin amiral gemisi dışındaki cihazları iyi değil (nova 5t dışında). P40 serisi güzel ama çok pahalı çıktı. Aynı fiyata p40 yerine S20 plus veya iPhone XS ve P40 plus yerine S20 ultra veya iPhone 11 Pro 256GB tercih ederdim.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Bence huawei nin amiral gemisi dışındaki cihazları iyi değil (nova 5t dışında). P40 serisi güzel ama çok pahalı çıktı. Aynı fiyata p40 yerine S20 plus veya iPhone XS ve P40 plus yerine S20 ultra veya iPhone 11 Pro 256GB tercih ederdim.
Nova5t yide amiral gemisi say.P30 larda kullanılan kirin 980 var.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Konu tarafımca kapatılmıştır. Bir sorun olmadığı gibi her markanın kendine has kullanıcıları vardır. Bunları bilmenizi isterim.

?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...