Forumda Paylaşılan Konular ve Yazılan Mesajlar Hakkında ..!!

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Konu başlığı sence yanlış yerde mi? Bir site var ve niyet ortada.. Siteyi kötülemek ben onu Konu Dısı'na taşırsam yanlış bir işlem yapmış olurum. O yüzden karar verdiğim durum ortada. Beni görürsün cünkü "Bookmark" bölümünün kuralları diğer bölümlerden cok farklı. Mesela sen sürekli "100 mesaj altı üyeninin konularını" görmüşsündür direk kilit attığım. Moderatörlerin keyfi şekilde KİLİT atmadığını söylemiştik sanırım. Eğer varsa aksi bir durum bizim üst kademe yöneticilerimiz duruma el atar. Konu taşınacak bir konu değildi. Eğer aynı durum başka bir modumuzun basına gelirse eminim oda aynısını yapacaktır. Dediğim gibi yaptığımın arkasındayım sonuna kadar..

Kolay gelsin.

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim naçizane fikrim: her biri giriş okunmaya değer bir yazı olmalıdır. sadece teşekkür ederek yada üstte yazılana cevap vererek sayacın devam etmesini sağlamak çok saçma. burda bir çok insan gördüm doçent ünvanı prof ünvanı falan var. baştan sandım ki herhalde katkılarından dolayıdır. meğerse çoğu eline sağlık teşekkürler mesajından ibaret. istisnalar dışında tabikide. koca bir sayfada okunacak bir şey yok. illa bilgi içermesi önemli değil tabiki de konu dahilinde komik bir şey de yazılabilir ama okunmaya değer bir şey olursa bunun siteye yararı olur. amacımız bu değil mi? coca cola nın bile reklama ihtiyacı var değil mi? bu sitenin reklamını bir nebzede olsa kim yapacak buraya kayıtlı olan üyeler. teşekkürler.

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
özellikle islam dinine saldırılar ve ergenekon terör örgütünün özelliklede biz bilmemkaç kişiyizcilerin reklamı bilinçli olarak yapılıyor shiftdelete aynızamanda ülkemizin en önemli bilişim teknoloji sitesidir [ne yazıkki inndir duraklamıştır]bu siteye yapılan zarar bence gençliğe ülkemize verilecek zarardır biz bilgisayar üstündeyken inançlarımıza yapılacak saldırıya tabi cevap vereceğiz özellikle hedef şaşırtarak sanki sol görüşlülermiş gibi yorum açmaları diyaletik materyalist jargonu iyi bilip uyguladığımdan[sandığımdan]kolay deşifre edilmektedir kanlı 1 mayısın eli kanlı faillerinden işçi partisi ve perinçekin meşum uzantılarıyla her platformda mücadeleye devam edeceğiz ama
bu site bizim ölçülü haya ve edeb dahilinde moderator kardeşime tşk

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Konu başlığı sence yanlış yerde mi? Bir site var ve niyet ortada.. Siteyi kötülemek ben onu Konu Dısı'na taşırsam yanlış bir işlem yapmış olurum. O yüzden karar verdiğim durum ortada. Beni görürsün cünkü "Bookmark" bölümünün kuralları diğer bölümlerden cok farklı. Mesela sen sürekli "100 mesaj altı üyeninin konularını" görmüşsündür direk kilit attığım. Moderatörlerin keyfi şekilde KİLİT atmadığını söylemiştik sanırım. Eğer varsa aksi bir durum bizim üst kademe yöneticilerimiz duruma el atar. Konu taşınacak bir konu değildi. Eğer aynı durum başka bir modumuzun basına gelirse eminim oda aynısını yapacaktır. Dediğim gibi yaptığımın arkasındayım sonuna kadar..

Kolay gelsin.

Niyet belli : siteyi kotulemek.
El-Insaf!
Hayran kaldim bu mantiga ve anlayisa o mesajlari hic okumadanmi kilitlediniz sayin moderator!
siteyi kotuleyen ne gordunuz orada?
Aslinda yazdiginiz cevaplarla oradaki konu olarak acilan sitelerin tezat olusturmasina deginmeyecegim.

Etik kavraminin icinde sanirim ahlakta var
Ve bu ahlak statusunde gecirdigi trafik kazasindan dolayi uzun bir sure hastanede yatan ve o sure boyunca web sitesi ile ilgilenilemedigi icin kapatilan bir site var ve bu durumdan istifade etmek isteyenler vardi ki Bunun yanlis oldugu o sitenin kapatilmasiyla ortaya cikti ki sanirim bu konuda siz tam tersini dusunuyorsunuz yani topluma mal olmus insanlarin isimlerini haksiz yere kullanmak o etik kurallarina dahil oluyor ilginc...

Neden kilitlediginiz: herkesin nefret etmedigi icin ve sitenin barizce kotulendigi icin diyorsunuz,
herkes nefret etmeyebilir ama nefret etmek demek sadece igrenmek bakarken kusasi gelmek kin gutmek demek degildir. Tepkisini koymakta nefrettir.
Aslinda burada sanirim basligin konulara ilgisininde etkisi var yani burya eklenecek bir site illada nefret duygularimizi kabartip sinirden birseyler yazasi gelinen siteler olmali gibi duruyor.

Site kotulemek:
O basligin neresinde o siteyi kotuledim anlamadim? tek bir kotu kelime kullanmadim, asagilamadim hakaret de etmedim sadece yapilan isin uygun olmadigini ve insanlarin bunu bilmesini istedim.
Ayrica:
Haber7.com gibi ciddi ve koklu bir haber sitesi bile nefret edilen sitelerde duruyor, ayrica hurriyet.com.tr bu iki baslikta da nefret olusturacak bir sebep yok.
Zaten Kilit'in ne kadar oznel oldugu su iki cumle ile ifade ediliyor

X kişisinin ismi ile açılmış bir site ve sen bunu "Nefret Edilen Siteler" kategorisine açıyorsun. Neymiş o domain ismi birisinin ismiymiş...

Bırakın bu işleri arkadaşlar, vurduğum kilidin tamamen arkasındayım, bugüne dek yanlış bir hareket yapmadım ve insallah yapmam

Bir site var ve niyet ortada.. Siteyi kötülemek

Her neyse nasilsa tas ve hamam kulturumuzun temel degerlerinden.

Ayrica sizede kolay gelsin isiniz cok zor...

Ve ayrica centigrade uyeninde belirttigi gibi Kilit! lemek bu siteye yakisan bir tutum degildir.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Teşekkür ederim sivaspor.. Bizim işimiz hiç kolay olmadı ki zaten ;)

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Kimsenin işi kolay değil....

Ne demiş atalarımız ''Davulun sesi uzaktan hoş gelir'' ;)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Yanlis anlasilmalar icin:

Burda amacim konuyla iligli moderator'un kisiligi yada yonetim kabiliyeti degil
Sadece bir konu/mesaj kilit vurmanin internet ortaminda hos olmadigidir. Bunu kisisel bir olay olarak yazmadim zaten buda haddime dusmez. Ayrica bende o basliktaki sitenin nefret edilmeyi hakettigi fikrimi hala koruyorum cunki insanlarin zor durumlarindan faydalanmak ahlaksizliktir Cunki: gecirdigi trafik kazasi ve belliki bunun sonunda kendi sitesinin kapanmasi/devre disi kalmasi ve bu yuzden o siteye giremeyenlerin alternatif arayacagini dusunerek boyle bir firsatcilik yapilmasidir. Zaten site hakkindada sanirim birseyler yapilmis.

Bu konuyla ilgili yazdigim son mesajdir, zamaninizi aldigim icin ozur dilerim.

Saygilarimla.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Bence sen eleştirdiğin ve hakkında yorum yaptığın kişiler hakkında elinde bir delil bile olmadan bu sekilde konusarak yanlış yapıyorsun. Tanıyormusun? Hayır.

Ben o kişileri savunmuyorum ne amaçla yaptıklarını ne sen neden ben bilebiliriz. Ama sen kurgunu yapmışsın bile trafik kazası ve bunun üzerinden geçinen insanlar..

Neyse eğer konunun açılması ön görülürse konu açılır.. Ben kendimce doğru olanı yaptım.. Yanlış veya doğru verilen karar verdiğim karar sen tarafından değil benim üstümdeki yöneticiler tarafından sorgulanır. Daha fazla uzatmadan sonucu bekleyelim ve işimize bakalım. Cünkü devam ettikçe aynı seyleri konusuyoruz. Geriliyoruz birbirimizi kırmadan en iyisi oluruna bırakmak.

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Forumlarda nasıl tartışmalıyız?

Maalesef 21.YY Gençliği olarak tartışmasını bile beceremiyoruz!

Ortaya bir tez atılır. buna karşı, bir antitez oluşur, ama sonuçta ortaya bir sentez çıkar değilmi?. Neden bu gerçeği göz ardı ediyorsunuz. Haklılığınızı göstermek için, neden, sizinle aynı fikri, aynı düşünceyi, aynı görüşü paylaşmayanlara karşı, adeta düşmanca bir tavır alıyorsunuz.

Bir fikri benimseyip, bir görüşü savunduğunuz, bir düşünceyi desteklediğiniz zaman, size katılmayanların karşısında olmak, onlara karşı stratejiler belirlemek, onlarla mücadele etmek, sanal ortamın verdiği rahatlıkla, muhatabınızı tanımadan klavye kahramanlığı yapmak zorunda mısıyız?

Önemli olan, konu ne olursa olsun eğer pozitif mesajımız varsa yazmalııyız, yok değilse yazmamamız daha erdemli bir davranış şekli olacaktır.

Saygılarımla

Kocaçınarım

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler..

kuralları okudum daha dikkatli olurum inşallah..

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sayın. Site yönetimi,

Sitenize 2006 yılında üye oldum, Bu site gerçekten de bir paylaşım sitesi, fakat forum konularında, bir biri ile aynı içeriği taşıyan o kadar konu var ki, -Bazı forumlar üyelik prestiji- için açılmakta ve atıl olarak kalmaktadır. Site yönetimi olarak üyelerin katılımı çok renklilik getirir, mantığınız gayet normal. Fakat takdir edersiniz ki disiplinin, ve kuralların olmadığı her herde karmaşa ve kaos vardır.

Önerim : İlgili üye bir forum konusu açtığında, açtığı konu ile aynı yada benzer bir forum konusu mevcut ise; - Böyle bir forum konusu zaten var. Cevabi yorumunuzu lütfen oraya yazınız, diye bir uyarı yazısı ile uyarılması, teknik olarak mümkün mü?.

Saygılarımla

Aylar önce böyle demişti "kocaçınar"

Az önce yazdığım iletinin, "moderator'ün süzgecinden geçtikten sonra yayımlanacaktir" iletisi için özellikle memnun oldum.:flowers:

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dün. SDN forumlarına şöyle yazmıştım. "2006 yılından beri buradayım, çünkü site adminlerini sanal sopalı asık suratlı bulmadığıma vurgu yapmış ve burada olmaktan mutluyum demiştim."

Bu sabah SDN'e girince bir uyarı mesajı aldım. Özetle forumlarda alt alta ileti yazmamam gerektiği hatırlatılıyor ve uyarılıyordum.

Sayın Moderator,

Ben bu türden sitelerde yöneticilik, Basın sözcülüğü, ve forum yöneticiliği yapmış birisiyim. Dolayısıyla “çok ileti çok prestij” mantalitesi bana uymuyor!
(Üyelik tarihim 2006 mesaj sayım 88)

Kaldıkı bu konuda gözünüzden kaçan bir şey var! Bahse konu forum konusunu ben açmış değilim! Ben yıllardır forum konularının birden fazla ve aynı içerikle açılanları ile mücadele etmiş birisi olarak, sizi eniyi anlayanlardan birisiyim.

Fakat anlayamadığım bir şey var. Forumlarda nasıl tartışılır? Bu forum kuralalrında yazılı diyeceksiniz. Ne yani bir konu üzerinde fikirlerimizi yazdığımızda, eksik kaldığını düşündüğümüz fikrimize ilaveten bir ileti daha yazamıyacakmıyız. MSN konuşması gibi karşı tarafın cevabi iletisini mi beklemek zorundayız.

Forum tartışmalarında; Ortaya bir tez atılır. buna karşı, bir antitez oluşur, ama sonuçta ortaya bir sentez çıkar değilmi? üyeler bu konu ekseninde konu amacının dışıan çıkmadan, Türk toplumunu değer yargılarına saygılı olmak kaydıyla fikir beyan ederler.

Bizim yaptığımız ortaya atılan güncel Tez'e Günün de önemine binaen sentez oluşturmak ve fikrimizi paylaşmaktan ibaretti. İletilerimin nekadar aralıklarla yazılması, yada kaç cümle yazılması gerektiğinin forum yöneticileri tarafından takdir edilmesini ise ilginç ve anlamsız buluyorum.

Sizin yaklaşımınız, forum konularına fikri yazılarla katkıda bulunanları köreltmek değil. Hani şu üyelik rütbesi için, konulara sadece; Yaşşa, brawwo, yüreğine sağlık gibi, günde bilmek kaç yuz comment yapan üyelere olmalıdır.

Yazdığım İletilerde; Türk toplumunun değer yargılarına gelenek ve göreneklerine T.C Devletinin kanunlarına aykırı bir içerik taşımadığı halde, İletilerimi silmeniz yada birleştirmenizi kınıyorum.

kocaçınarım

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
@kocaçınar Alt alta mesaj yazdığında bi düşün göze hoş geliyor mu ?, bişey yazmışsan cevabını beklersin ona göre tekrar cevap yazarsın, bir mesaj yazdığında düzeltme seçeneği sana verilmişse bunu en iyi şekilde kullanmalısın çünkü bir çok forumda mevcut değil !
Üstelik alt alta yazmak bişeyleri kanıtlama amacı gütdüğünü ortaya koyar ki böyle yaptığında sana karşılık verecek birisinin olacağını sanmıyorum.

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@kocaçınar Alt alta mesaj yazdığında bi düşün göze hoş geliyor mu ?, bişey yazmışsan cevabını beklersin ona göre tekrar cevap yazarsın, bir mesaj yazdığında düzeltme seçeneği sana verilmişse bunu en iyi şekilde kullanmalısın çünkü bir çok forumda mevcut değil !
Üstelik alt alta yazmak bişeyleri kanıtlama amacı gütdüğünü ortaya koyar ki böyle yaptığında sana karşılık verecek birisinin olacağını sanmıyorum.

Sn. Romantic,

Kuralların olması gereğini bilirim, zira kuralların ve kaidelerin olmadığı her ortamda kaos vardır, karmaşa vardır.
Benim bahsettiğim farklı şeylerdi :))

Düzeltme kısmına gelince, sanırım moderotor arkadaşlar onu yeni aktif etmişler.

Açıklamanız için teşekkürler.

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben tartışma taraftarıyım ama sakın yanlış anlaşılmayım tartışarak doğruyu bulma tarafıyım.Tabiiki bununda bir raconu var saygı çerçevesi içerisinde kimseyi kırmadan saygısızlık etmeden fikirlerine saygı duyarak...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Sn. Romantic,

Kuralların olması gereğini bilirim, zira kuralların ve kaidelerin olmadığı her ortamda kaos vardır, karmaşa vardır.
Benim bahsettiğim farklı şeylerdi :))

Düzeltme kısmına gelince, sanırım moderotor arkadaşlar onu yeni aktif etmişler.

Açıklamanız için teşekkürler.

Önemli değil :)
İyi forumlar dilerim :)

Ben tartışma taraftarıyım ama sakın yanlış anlaşılmayım tartışarak doğruyu bulma tarafıyım.Tabiiki bununda bir raconu var saygı çerçevesi içerisinde kimseyi kırmadan saygısızlık etmeden fikirlerine saygı duyarak...

Tartışma ortamı tabii ki gerekli ama tartışmayı sadece karşılıklı söz dalaşı görenler yüzünden sonuçları kötü oluyor.