Forumda başbakan hassasiyeti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tambjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yönetici arkadaşlara bir sorum olacak. Bu forumda bu ülkenin başbakanının adını niye geçiremiyoruz. Siyaset yasak anladık fakat gündem ve politikayla ilgili sayısız konu var ve çok rağbet görüyor. Bu konularda hertürlü siyasi kişilik, parti, devlet, ünlü vb hakkında hakaret olmadan birçok şey söylenip konuşulabiliyor ve geçen isimler konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor fakat ne zaman başbakanın adı yada adının kısaltması kullanılacak olsa sansüre ve edit e maruz kalıyor. Herkes eleştirilirken onu eleştirmeye ve hakkında teksöz söylemeye hakkımız olmadığı gibi adının geçmesine dahi izin verilmiyor. Yapılan bu çifte standart ve başbakana karşı bu hassasiyetin sebebini merak ediyorum.

Korku mu? Saygı mı? Sevgi mi? :) Cevabını bulamadım.

Kaldıki bazı kişiler, kurumlar yada devletler hakkında hakarete de ses çıkmıyor. Moderatör onaylı konularda başbakan filteleniyor diğerlerine dokunulmuyor, anca birilereri rapor ederse düzeltmeye gidiliyor.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
:) yoo! forumda öyle yeni bir bölüm mü açıldı yoksa?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Önce konuları doğru bölüme açıyoruz.

Sorunuza gelirsek Başbakan tüm ülkenin başbakanı ama İsmi ile hitap ederseniz mensubu olduğu parti ile algılanır buda Forumda yasak.
Ayrıca sadece başbakan için değil tüm devlet ve politika ile alakalı kişiler için böyle.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Atatürk ve Hz.Muhammed için bile böyle bir hassasiyet yokken Başbakan için olması garip. Tatmin olmadım ne yazıkki.:)

Herkesi tatmin etmek gibi bir düşünceniz olamaz.Siz yazmadan ben yazayım dedim !

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Atatürk ve Hz.Muhammed için bile böyle bir hassasiyet yokken Başbakan için olması garip. Tatmin olmadım ne yazıkki.:)

Herkesi tatmin etmek gibi bir düşünceniz olamaz.Siz yazmadan ben yazayım dedim !

Hocam, biz siyaset yasak diyoruz, sen Hz. Muhammed diyorsun.

Bu yorumundan sonra bu konuya cevap vermek boş.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
İsimleri düzgün ve doğru bir şekilde yazarsak, bu tarz bir olayla karşılaşmayız. Ayrıca ülke gündemi ile ilgili bir konu üzerinden hükümeti eleştirip konuyu siyasete çekmeyin. Emek verip uzun uzun yazdıklarınız boşa gitmesin diye silmeyip ben editledim mesajı.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ülke gündemini politikaclar ve hukumet belirliyor yönetiyor. Bu kişilerin ismini anmadan nasıl tartisabiliriz ki. Yada bu kişilerin eylemleri ülke gündemini anında etkiliyorsa ve gündemin sorumlusu bu kişilerin sözleri etlemleriyse biz ülke gündemi diye bu işin sorumlululari yerine saplantili ideolojik fikirlerimizi mi tartisicaz.

Hocam, biz siyaset yasak diyoruz, sen Hz. Muhammed diyorsun.

Bu yorumundan sonra bu konuya cevap vermek boş.

Dolu dolu yorum yapmışsın:)

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159

Hz.Muhammed'i Başbakan ile nasıl karşılaştırabilirsin ?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Hz.Muhammed'i Başbakan ile nasıl karşılaştırabilirsin ?

:) ne gibi bir karşılaştırma yapmışım?

Başbakana peygamber yakıştırması yapan milletvekilleriyle karıştırdın sen beni.

İşte siyaset nerde H.z Muhammed nerde =)
Tartışma çıksında ne olursa olsun bea =)

Bazıları siyasete din karıştırınca sıkıntı olmuyorda ben yapınca mı oluyor :)

Mesele tartışmanın çıkıp çıkmaması değil, bahsettiğime benzer bir hassasiyet burada da var, art niyet aramaktan vazgeçin. Gayet masum ve adabıyla bu soruya cevap arıyorum. Siz farkında değilsiniz yada işinize geliyor belki ama böyle bir sorun görüyorum ben. Bu sorunu görmeyenler için herhangi birşeyi değiştirmeyecektir bizim burada ne tartıştığımız yada konuştuğumuz.

Ayrıca vurgulamak istediğim nokta kişiler ve kurumlar hakkında söz söyleme özgürlüğü. Forum da siyaset yasak diye bir kural getirilerek bazı kişilere ayrımcılık yapılıyor diye düşünüyorum. Bu ülkede siyaset sadece başbakandan ibaret değil, muhalefeti eleştirmek siyaset olarak algılan mıyor mu?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ek olarak; Forumda hükümeti ve başbakanı öven, yücelten haberler, yorumlar yapmak, iltifatlar düzmek, yaptıkları doğru eylemlerden bahsetmek siyaset olarak algılanmıyor da yaptıkları yanlış eylemleri belirtmek mi siyaset oluyor. Eğer bu tek taraflı olursa propaganda olur.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
KİŞİSEL İTİRAFIM

şu konuya kadar hep modlara kızardım

sdn kurallarında belirtilen (küfür,hakaret ve İMA) bir çok konuda sıkça mevcuttu,beni rahatsız eden ise alenen hakaret eden suçluyken koyun diyen suçsuz ama yukarda ima nında yasak olduğu bildirilirken alakalı alakasız her konuda bir kaç densiz aynaya bakmadan bu toplumun bir kısmına( ki bu milyonlar eder) hakaret ederken modların sessizliği canımı sıkıyordu

ama konuyu açan arkadaşa bakıyorumda farklı açılardan bakıp modları suçluyoruz demekki sadece kanımıza dokunan konulara akılda kalıyo gerisini görmüyoruz

düşüncelerim için modlara bir özür borcum var bunu anladım

konuyu açan arkadaşta kişisel tatmini için görmek istediği konuları görememekten şikayetçi

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
bence gayet doğal olanı yapıyor mod arkadaslar....bırazcık dusunursek onları gayet ıyı anlayabılırız...kurdugum cumle yalakalık olarak algılanmasın....bu konu hakkında dogru yaptıklarını savunuyorum ..ama bazı konular var kı kızdıgım cok oldu bılen bılır @deatmania @AliA

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yukarıdaki mesajında çok doğru bir yere parmak basmış. Diyor ki : "Bu ülkede siyaset sadece başbakandan ibaret değil, muhalefeti eleştirmek siyaset olarak algılan mıyor mu?"

Gayet haklı. Başbakan hakkında eleştirmek istenilince susturuluyorsunuz fakat muhalefet ve diğer partiler hakkında konuşulması istendiğinde gayet özgür bir tavır sergileniyor. Bu arkadaşın da tekrardan dediği gibi propagandaya girer.
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] katılıyorum. Forumda bu konuda hassas davranıyorsanız ayırt etmeden hepsinde davranmalısınız.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122

Atatürk ve Hz. Muhammed için nasıl bir hassasiyetsizlik gösteriyormuşuz sorması ayıp? Şurada Atatürk'e ve Hz. Muhammed'e hakaret var vs. diye bir link ver bana ! Bu ne saçma yorum.

Ülke gündemini politikaclar ve hukumet belirliyor yönetiyor. Bu kişilerin ismini anmadan nasıl tartisabiliriz ki. Yada bu kişilerin eylemleri ülke gündemini anında etkiliyorsa ve gündemin sorumlusu bu kişilerin sözleri etlemleriyse biz ülke gündemi diye bu işin sorumlululari yerine saplantili ideolojik fikirlerimizi mi tartisicaz.

Gündem dediğin şey siyasetten ibaret değildir önce bunu algılamalısın. Siyaset forumda yasak ve konuşulmuyor zaten. Çok zorlarsan (ki zorluyorsun) her şeyi siyasete çekip bu siyasidir diyebilirsin.

:) ne gibi bir karşılaştırma yapmışım?

Başbakana peygamber yakıştırması yapan milletvekilleriyle karıştırdın sen beni.

Bazıları siyasete din karıştırınca sıkıntı olmuyorda ben yapınca mı oluyor :)

Mesele tartışmanın çıkıp çıkmaması değil, bahsettiğime benzer bir hassasiyet burada da var, art niyet aramaktan vazgeçin. Gayet masum ve adabıyla bu soruya cevap arıyorum. Siz farkında değilsiniz yada işinize geliyor belki ama böyle bir sorun görüyorum ben. Bu sorunu görmeyenler için herhangi birşeyi değiştirmeyecektir bizim burada ne tartıştığımız yada konuştuğumuz.

Ayrıca vurgulamak istediğim nokta kişiler ve kurumlar hakkında söz söyleme özgürlüğü. Forum da siyaset yasak diye bir kural getirilerek bazı kişilere ayrımcılık yapılıyor diye düşünüyorum. Bu ülkede siyaset sadece başbakandan ibaret değil, muhalefeti eleştirmek siyaset olarak algılan mıyor mu?

Buna da link vermen gerekiyor. Böyle bir şey varsa kanıtlamak lazım.

Ek olarak; Forumda hükümeti ve başbakanı öven, yücelten haberler, yorumlar yapmak, iltifatlar düzmek, yaptıkları doğru eylemlerden bahsetmek siyaset olarak algılanmıyor da yaptıkları yanlış eylemleri belirtmek mi siyaset oluyor. Eğer bu tek taraflı olursa propaganda olur.

Forumda başbakanı övmek vs.. yasak değil de yanlışlarını belirtmek yasak? Ne alakası var? Ben başka forumda mıyım acaba?

Özet olarak : Saçmalıyorsun.

Not: Bunca zamandır bir üyeye bunları söylememiştim ama sanırım hakettin..

Kolay gelsin.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Siyaset yapmak isteyen meclise veya kahveye gitsin.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
biyerden sonra insanlar hakarete bağlıyor hemen :)

Biliyorum ancak bir daha foruma gelmemek üzere ceza alırsa yazarken iki kez düşünür. Forumun temizlenmesi için hakaret edecek tipler kalksın diye öyle dedim zaten.

Ayrıca Türkiye de bir çok büyük forum da siyaset yasak. Kalıcı ve etkileyici karşı tarafı ikna edici şeyler yazmak isteyenler de forumlarda yazmak istiyorlar. Ben siyasetin serbest olduğu bir foruma daha üye olamadım. Bir wowturkey de biraz serbest ama hakaret veya aşırı eleştiri konusunda fikrim yok. Ama bana kalırsa ben siyaset konuşmak istiyorsam bir site açarım içimdekileri dökerim okumak isteyen zaten bulur.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1

sifatlar kullanarak tanimliycaksin :P
kudretli olumsuz, herseyin sahibi olan. yakisikli insan, vs vs :P

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kişilerin isimlerinden tutun takımların kısaltmasına kadar resmi olmayan kısaltmalara yönetim olarak hassas davranmak zorundayız.

Burası forum,facebook'da ki gündem haberlerinin altındaki yorumlara benzer mesajlara forumda müsade etmiyoruz.

Arkadaşın biri ''Bence hakaret edilmediği müddetçe siyaset te konuşulabilmeli.''
demiş.
Biz daha kısaltmalardan bu tür polemiğe giriyorsak bir de siyasi konular oldumu gerisini siz düşünün.

Partilerin övüldüğünden bahseden arkadaş niyetin gayet belli.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Atatürk ve Hz. Muhammed için nasıl bir hassasiyetsizlik gösteriyormuşuz sorması ayıp? Şurada Atatürk'e ve Hz. Muhammed'e hakaret var vs. diye bir link ver bana ! Bu ne saçma yorum.

Gündem dediğin şey siyasetten ibaret değildir önce bunu algılamalısın. Siyaset forumda yasak ve konuşulmuyor zaten. Çok zorlarsan (ki zorluyorsun) her şeyi siyasete çekip bu siyasidir diyebilirsin.

Buna da link vermen gerekiyor. Böyle bir şey varsa kanıtlamak lazım.

Forumda başbakanı övmek vs.. yasak değil de yanlışlarını belirtmek yasak? Ne alakası var? Ben başka forumda mıyım acaba?

Özet olarak : Saçmalıyorsun.

Not: Bunca zamandır bir üyeye bunları söylememiştim ama sanırım hakettin..

Kolay gelsin.

Teker teker her kelimesine yanıt vereceğim ama uslubunu yanlış buldum. Forumda saçma bulduğum konu ve yorumlar hakkında "saçma" olduğunu belirttiğimde yönetici arkadaşlar topa tutmuşlardı uslubumdan dolayı (http://forum.shiftdelete.net/beyaz-esya/276155-regal-cool-2681-buzdolabi.html , aşağı yukarı benzer bir durum)

O kadar şey yazdım ve üzülerek söylüyorum ki hiçbirini anlamamışsın.

- Öncelikle benim bahsettiğim konu hakaret değil, nereden çıkardın. Eleştirmeyi geçtim adını dahi anamıyoruz başbakanın neredeyse. Sana kendimden 10 larca örnek verebilirim fakat şimdilik sadece en son yaşadığım olayı belirteceğim;

( http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/282654-son-dakika-turkiye-suriyeyi-vurdu-4.html ) Konusuna yaptığım yorumda
"Bu ülkeyi yüzlerce akademisyen yönetiyor demişsin :) 10larca akademisyen danışman olabilir ama bu ülkedeki her konuda her kararı kendi veriyor ne yazikki. " şeklinde bir cümle geçiyor. Bu cümlenin aslı 10lar akademisyen danışman olabilir ama RTE bu ülkedeki her konuda her kararı kendi veriyor ne yazikki" şeklindeydi ve sansüre uğradı. Hakaret yok birşey yok. Siyaset mi yapmışım? Sadece bir görüş bildirmişim. RTE değilde R.Tayyip Erdoğan şeklin de yazdığım dada sansüre uğradım bunun gibi bir sürü masum yorum var, mesele isminin kısaltmasını kullanmam değil. 10-15 tane ben sayabilirim. Yine yorumumun içerisinde başka biryerde başbakanın güçlü egosuyla hareket ettiğini söylemiştim. O da sansüre uğramış. Yine aynı şekilde en ufak bir hakaret yok. Siyaset yok birşey yok . Bu sansürleri aklım almıyor benim.

(
http://forum.shiftdelete.net/atatur...n-peygamber-efendimizi-ruyasinda-gormesi.html ) Bu konuda ise siyaset de var hakaret de var eleştiri de var küfür de var. Herşey vardı açıkcası. Küfürler moderatörler tarafından silindi fakat ağır eleştiriler duruyor.

Siyaset yapmak nedir öncelikle onu netleştirmek gerekiyor. Sadece hükümeti eleştirmek mi? İdeolojik fikir tartışmaları, eleştiriler ve hükümet dışında kalan diğer politik söylemler siyaset olmuyor mu?

- Gündemin siyasetten ibaret olmadığını biliyorum elbette. Son 7-8 yıldır imkanım olduğu sürece hemen hemen hergün 2-3 gazeteyi çoğu zaman köşe yazarlarına kadar okurum.

- Bu tip şeyler herkesin gözünden kaçabilir, sende kaçırmış olabilirsin. Başbakan ve hükümeti öven bir sürü haber ve yorum mevcut. Ama ben en ufak bir yanlışını dahi söyleyemiyorum, zam oluyor, kaza oluyor, skandallar oluyor, her haberi hükümetsiz bir şekilde yorumlamak durumunda kalıyoruz. Zorunlu askerlikle ilgili bir tartışma oluyor. Herkes derin ideolojik siyasi fikirlerini beyan etmiş. Başbakanın oğlunun çürük raporunu eleştirel bir dil kullanmadan, hükümeti yıpratmaya yönelik bir eleştiri olarak bir amaç gütmeden dahi belirtemiyoruz, sansürleniyor.
Cumhuriyet, Atatürk, Ordu, Komutanlar, Ortadoğu gündemi, Arap baharı fln herşeyi ağır siyasi ve ideolojik olarak tartışıyoruz, hatta kaç kere Devlet Bahçelinin 40.yıl konuşmasını "ti" ye alıp başkalarına eleştirilerde bulundum hiçbir sansür olmadı. Fakat konu başbakan olunca söylemlerinden yola çıkıp ti ye almayı geçtim. Adı dahi sansürleniyor. Sonra yorumlarıma bakıyorum bir eylem yapılmış ama kim yapmış, öznesi yok cümlenin, başbakanın adı silinmiş oradan yada o cümle tamamen silinmiş.
Atatürk de siyasi bir kişilik fakat onun yaptığı herşey siyasi ve ideolojik olarak forumda tartışılabiliyor, eleştirilebiliyor. (hakaret olmadığı sürece herşeyin tartışılmasından yanayım, bunla ilgili bir sıkıntım yok). Türkiyenin komşularıyla olan ilişkileri tartışılıyor fakat bu eylemlerin sorumlusu hükümet hakkında, yanlış yapıyor bu bakan, bu başbakan diyemiyoruz. Devletimiz yanlış yapıyor diyoruz, yönetenler yanlış yönetiyor diyoruz fakat bunu gerçekleştiren şahısların adını anamıyoruz.

Amacım forumu modları, adminleri yıpratmak değil. yapıcı bir eleştiri dahi yapamayacak mıyız merak ediyorum sadece yada bazı moderatörler kuralları yanlış mı uyguluyor.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] nin söylediklerine kısmen katılıyorum. Bir millet hangi ortam olursa olsun, özellikle bizim gibi her konuda kafa patlatan gençler, siyaseti tartışabilmeli. Yönetim biçimi, doğrular, yanlışlar .vs.

Ancak şöyle bir durum var. Eleştiren de destek veren de malesef hakaret etme boyutuna kadar gidiyor. Gerçekten oturup seviyeli bir şekilde tartışılmıyor. Bu konuda adminlere katılıyorum. Ben bile kesin hakaret etmişimdir. Yanlış mı, tamamen yanlış. Tartışmalar münazara gibi olursa o zaman gerçekten tartışmanın tadından yenmez.

Ayrıca doğru tartışabilmek için de iktidarın da muhalefetin de doğru siyaset yapmaları gerekir :)
[MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] işte senin gibiler yüzünden insanlar doğru düzgün tartışamıyor. Biraz akıllı olsan aslında cümlenin ne kadar gereksiz ve saçma olduğunu göreceksin ama nerdeee...

Reaksiyon puanı
189
Her ne kadar uslubum sert de olsa ve mesajım silinmiş de olsa haklıyım...

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
İlk verdiğin linkten olaylara nasıl yaklaştığın belli. Silinmiş mesajlarını da okudum. Bir tanesi "bu ne saçma konu, mod olmak için mi kasıyorsun?"

Ki bu konuyu açan vatandaş (evet ilk linkteki regal konusundan bahsediyorum) konuyu doğru yere açmış ve saçmalıkla alakası olmadığına herkes hemfikir...

Neyse ne kadar konuşsak boş... Önceki mesajımda çok zorlarsan her şeyi siyasete çekebilirsin demiştim çektin de...

Siyasette gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.

Konunun uzamasına hiç gerek yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...