Foruma REP Sistemi mi Ekleniyor (Acaba!)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnLT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Zorhakka %83 katılıyorum :)

Ben size sorarım dostlar 1000lerce en azından 1000 tane aktif üyesi olan sdn de daha orjinal bi sistem getirilemezmiydi. hatta benim bu yarım aklıma bile ne fikirler geliyo aramızda benden bin kat akıllı userler var onlar neler bulurdu allah bilir ama olmadı sdn ye yakışmadı orjinalitesi bozuldu.

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Demokratik bir forum istiyoruz :)

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
artık rep olayındanda çıktı gibi bu mevzu biz yaparız sizde kabul edin olayına geldi
biz size acıkladık ya kabul et etmiysanda sen bilirsin gibi laflar söyleniyo oldu
ve işin dahada garip tarafı yenilik diye yutturuluyo bu bir yenilik değil aksine sıradan ve saçma bişyi düzgün olan bu siteye eklemek başlı başına bi sıradanlıktır
hem soruma hala bi cevap alamadım neden hangi sebekle puanlarım ve tecrübe puanım düşüyo kim düşürüyo
çokmu önemli hayır değil ama sebebini merak ediyorum bana bunu bi yönetici açıklasın yoksa en yakından isyan ederim :(
dediğim gibi bu bir yenilik değil sıradanlığın önde gideni insanları gereksiz germekten başka bişy değil nasılsa unuturlar konusur konusur susarla gibi bi düşüncede olduğundan eminim bazı kişilerde
914 mesajım var aylardır bu siteye üyeyim ama dün gelen benden daha çok puana sahip dediğim gibi önemli değil ama insan merak ediyo nedendiye karşı çıktığım içinmi sert konuştuğum içinmi karşı düşündüğüm içinmi destek verdiğim içinmi

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
herşeyden önce karar elbette site sahiplerinindir. site sahipleri forum'a üyelere sunulmuş bir hizmet olarak da bakabilirler yada üyeler sayesinde tüm internete sunulmuş bir hizmet olarak bakabilirler.

eğer forumu devlete benzetiyorsak, "rep uygulamasını istiyormusunuz" sorusu devlet'de meclis iç tüzüğü ile ilgili bir soruya den düşer. yani tüm forum üyelerini baz alınca bu soru herkezin tam anlamıyla ilgilendiren bir soru değildir.

neden değildir ?
rep sistemi üyelerden çok site sahiplerine hizmet eden bir sistemdir. özellikle editör seçimi, zararlı içerik ve üyelerin tespiti ve bunların istasistikleri konusunda ciddi faydalar sağlamaktadır.

üyeler için rep sisteminin anlamı 2 adet tuştan ibarettir.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
bu bonus ne işe yarıyor ya :D:D:D
işte sorun da burada bir işeyaramıyor:)

herşeyden önce .....

minareleri refaranduma götüren isviçreye ne demeli?

Ayrıca bir önceki sayfada puanlarım neden düşüyor diyen arkadaşı başkalarının değerlendirmesine sunmaya ne demeli?Üstelik değerlendirmeye tabi tutulanın rızası dışında?

Ben istemiyorum kardeşim kimse tarafından bonus sistemiyle değerllendirilmeyi.

Üstelik herhangi bir değerlendirme yapılınca bilgi veriliyor şu konuda eksi ya da artı puan aldınız diye..

Ne münasebet.Kime izin verdim ben beni değerlendirmesi için.Varsa kelamı olan buyursun yazsın öyle ikonlara tıklamayla değerlendirilme işi bana ters..

Ayrıca editör seçimi veya mod seçimi için değerlendirmeye tabi tutulabilir demişsin.Biz hiç tanımadığımız kişilerin''işte yeni modunuz'' diye tanıtıldığı bir forumun üyeleriyiz.

Başka fikrin varsa söle şayet yazdıklarının hiç birinde haklılık payı göremedim.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu Konu Fazlasıyla Uzadı Ve Uygulama Geçerli Şuanda Uygulanıyor Yaptıklarından Geri Adım atacaklarınıda Sanmıyorum

Tek Temennim Bu Olay Bir Milat Olur ve Bundan Sonra Yapılacak Her Hamlede Burdaki Görüşler Anketler Gözününde Bulundurulur!

SDN Yönetiminide Seviyoruz Cana Yakın Arkadaşlar Muhabbetlere Giriyoruz Şikayetler Hızlı Bir Şekilde Değerlendiriliyor Gayet te Güzel Götürüyolar Hem Siteyi Hem Forumu

Hakkı Önümüzde Yapılacaklar Listesi Var Kademe Kademe Uygulamaya Koyuyoruz Demişti Bir Konuda
İsterimki Bizede Danışsın Biz O Tarafından Çekelim Bu Tarafını Uzatalım Diğer Tarafına Ekleme Yapalım Bir Çok Kişinin Çorbada Bir Tuzu Olarak Çıksın Ortaya Uygulama
Karşıt Görüşler Elbette Olacaktır ve Elbette Tasarlanan Şeyler Vardır !
Bizimlide Paylaşılırsa Dahada Güzel Olur Düşüncem Budur

Saygılar Ve Sevgiler

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
şimdiye kadar istekle ne değiştiki bu değişsin...
boşuna uğraşma Zorhak :wink:

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
işte sorun da burada bir işeyaramıyor:)

minareleri refaranduma götüren isviçreye ne demeli?

Ayrıca bir önceki sayfada puanlarım neden düşüyor diyen arkadaşı başkalarının değerlendirmesine sunmaya ne demeli?Üstelik değerlendirmeye tabi tutulanın rızası dışında?

Ben istemiyorum kardeşim kimse tarafından bonus sistemiyle değerllendirilmeyi.

Üstelik herhangi bir değerlendirme yapılınca bilgi veriliyor şu konuda eksi ya da artı puan aldınız diye..

Ne münasebet.Kime izin verdim ben beni değerlendirmesi için.Varsa kelamı olan buyursun yazsın öyle ikonlara tıklamayla değerlendirilme işi bana ters..

Ayrıca editör seçimi veya mod seçimi için değerlendirmeye tabi tutulabilir demişsin.Biz hiç tanımadığımız kişilerin''işte yeni modunuz'' diye tanıtıldığı bir forumun üyeleriyiz.

Başka fikrin varsa söle şayet yazdıklarının hiç birinde haklılık payı göremedim.

o kişilerin kim olduğuda muamma kimin hoşuna gitmedim acaba buarada tecrübe puanıda 15 den 11 e düşmüş kim neye göre değerlendiriyo konu açmadım küfür etmedim yasaklı yada müstehcen bişy demedim paylaşmadım sadece görüş bellirttim neden bukadar tecrübesiz oldum düne kadar tecrübeliydim ve forumda doçent olarak kademe verilmişken

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Sadece üyeler içinden 15 kişi seçilsin ve bir meclis oluşturulsun bu meclis alınan kararları diğer üyelerinde fikirlerini alarak değerlendirsin :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bu Konu ...

Saygılar Ve Sevgiler

SDN yönetimiyle benim de bir sorunum yok.Ancak bu fikirlerimi dile getirmemek için bir sebep değil.

Yoksa Troy da diğer arkadaşlar da kaliteli insanlardır.O ayrıı bir konu..

Bu arada snein mesajından alıntı yaptığım için sana cevaben yazdıgımı düşünme.Sen bahsedince aklıma geldi.ilk mesaja da bu notu eklemeliyim.

yanlış anlaşılmak istemem.

Son olarak geri adım atılacağını sanmıyorum demişsin.İşte o geri adım inat yüzünden atılmıyorsa düşündürücü.

Bazen atılan geri adımlar insanı ileri götürür.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
SDN yönetimiyle benim de bir sorunum yok.Ancak bu fikirlerimi dile getirmemek için bir sebep değil.

Yoksa Troy da diğer arkadaşlar da kaliteli insanlardır.O ayrıı bir konu..

Bu arada snein mesajından alıntı yaptığım için sana cevaben yazdıgımı düşünme.Sen bahsedince aklıma geldi.ilk mesaja da bu notu eklemeliyim.

yanlış anlaşılmak istemem.

Son olarak geri adım atılacağını sanmıyorum demişsin.İşte o geri adım inat yüzünden atılmıyorsa düşündürücü.

Bazen atılan geri adımlar insanı ileri götürür.

bende onu diyom hocam işte SDN yi, içindekileri, başındakileri, arkasındakileri, bilmem neresindekileri sevmesek zaten yorum bile yapmayız.
seviyoruz ve eleştiriyoruz.:flowers:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
@zorhak

doğrusu forumu sürekli takip eden biri olarak niteleyemem kendimi. ara sıra bakıyorum. bu sebepten forum yöneticilerini bir sınıfa koymak istemedim ve 2 sınıf yazdım.

"işte yeni modunuz" gibi bir yaklaşım açıkça gösteriyorki forum yöneticileri demokratik olma ihtiyacı hissetmiyor. bu onları ne haklı nede haksız yapar. çünkü bu bir tercih konusudur. şüpesiz üyeler bonus sistemi ile değerlendirilmez iseler forum yöneticileri ihtiyaç olduğunda istedikleri kişileri kendi nazarlarında değerlendireceklerdir. bu noktada herkeze açık bir sistem ile değerlendirilmek çok daha makûl geldi bana.

eğer bu noktada sıkıntı hesaplanan rep sayısının bir üstünlük göstergesi haline dönüşebileceği endişesi ise bunu rep'i gizleyerek önleyemeyiz. burda asıl sorun üstünlük çabası içine girilmesidir.

ben tekrar "işte yeni modumu" tarzı durumların yaşanmaması adına rep sisteminin faydalı olacağı kanaatindeyim. fakat @zorhak gibi forum içinde değerlendirilmek istemiyen üyeler için puanın herkeze gösterilmesini açıp kapayabilen bir ek yapılmasında fayda var.

küçük de olsa bir ihtimaldir ki. 3-5 dk içinde silinen yada kitlenen siyasi tartışma başlıklarında "helal olsun sana yaşasın abc" nidalarıyla bonus tuşuna saldırı yapılabilir. bu da bu sistemi amacından uzaklaştırabilir.

baştan beri anlatmaya çalıştığım şey. forum sahiplerinin yaptıkları herkeze doğru gelmiyebilir. özellikle bu konuda işin teknik yanı onları daha çok ilgilendirdiğinden itirazlarada kulak asmayabilirler. ama karşılıklı çekinceler ve ihtiyaçlar konuşulursa daha sağlıklı olabilir belki.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
@zorhak

doğrusu forumu sürekli takip ....

Güzel Türkçe ve üslup için teşekkür ediyorum.

Keşke sıkıntımızı iletmek istediğimiz kişiler de senin kadar zaman ayırıp mantıklı açıklamalar yapabilseler.

Ve bu açıklamaların ardından gelen sorulara cevap vermeden sırra kade basmasalar.

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Zorhak bu gidişle fazla yaşamaz bu forumda yakındır ayağınn kaydırılması :D

Seni hep özlüycez zorhak ne zaman bonus versem aklıma sen gelecen :D

Top Benim Oynatmıyorum!!(SDN MANTIĞI)
Başlık yakıyor :D
.
.
.
.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Mesaj değerlendirme olayı illegal sitelerden süregelen bi kavram olduğu için sdnde garipsedik bu olayı.Yönetimden daha yaratıcı bir sistem beklerdik.
Madem forumu oluşturan bizleriz gelişmelerin birazda fikirlerimiz doğrultusunda yönlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Sevgilerimle..

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar demokrasi iyidir güzeldir...
Ama her oylama sağlıklı sonuç vermeyebilir... Örn. İsviçre Minare...

Her zaman yenilikler tepki alabilir...
Alışması zor gelebilir...

Mesela SDN yeni sayfasını yaptığında günlerce bu konu tartışıldı bu nasıl sayfa böyle sayfa mı olur... Ben bile daha iyisini yaparım vs vs...

Ama emin olun şimdiki sayfa önceki halini görmeseydik ve değiştirilseydi yine aynı yorumları yapacaktık... Eski sayfa daha güzeldi neden değiştirildi yapa yapa bunu mu yaptınız vs gibi...

Mesela Facebook eski görünümü değiştirip şimdiki haline geldiğinde milyonlarca kişi şikayet etti... Hiç beğenmedik dedi...

Ama bu gün eski haline gelse yine aynı şekilde şikayet edilecek biz bu halini hç beğenmedik diyecekler...

Arkadaşlar bu uygulama 1 ay bir uygulansın...
Ondan sonra Oylansın...

Emin olun bu günkü tablodan çok farklı bir oylama sonucu ortaya çıkacaktır...

Olayın sıcaklığıyla yapılmış bir anket ve onun sonucuyla hareket etmek bence doğru değil...

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Abi çok abartmadınız mı yahu?

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Forumun daha cazip ve talep gören bir hal alması için seçilmiş bir sebep olabilir ki öyle bile olsa mantıklı olan, üyelere(en azından aktif üyelere)fikir almak için danışmak olmalıydı.

@ZorhaK çekincelerinde haklı olduğu kadar bu forumun takipçisi olarak hak talep etme konusundada haklı.Ama diğer yandan empati yaparsak site kurucu ve yöneticilerinin kendileri arasında fikir teyakkuzu kurduğu kesindir ve gelecek stratejileride belki bu doğrultudadır(sebepleri kendilerinde saklı olmadığı sürece elbetteki bu en doğal haklarıdır)

Ayrıca @orcnd arkadaşım çok önemli bir noktaya değinmiş;siyaset ve buna ek olarak futboluda eklersek forumda sadece açılan bu tarz konulardaki tartışmalarda yaşanan gruplaşmalar forumun her konusuna taşınacak ve büsbütün bir kutuplaşma olacak düşündesindeyim.

Bu yenilik için bir danışma olmadı kimseye belki ama bunun değiştirilmesi yada geliştirilmesi için belki yöneticilerden sabit başlıklı bi konu açma talebimiz olabilir.

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Bence Şekil A daki gibi zorhakın Profilinden O iki renkli şeyi çıkarsın yönetim,

Zorhakda rahat etsin bizde :D

Şekil A
25klxk1.jpg

Kişiye Özel :D

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
bu kadar da abartmayın artık ımkan olsa bu sorunu turkıye gundemıne tasırsınız :D
sonucta yapılan seylere ıyı yada kotu bır sekılde saygı duymalısınız
bunları ıstemeyenler karsı cıkanlar foruma gırmezler olur bıter...

bır laf vardır 1 kısı gıder 1000 kısı gelır..

bu real hayatta oldugu gıbı sanal dunya da gecerlıdır..
yanı ne sdn sız gıttıgınız ıcın kaybeder ne de sız sdn den gıttıgınız ıcın kaybedersınız...

bos seylerle ugrasmayın..

bır konu acmıssan ıyı yada kotu elestırele acık olcaksın her zaman!
once sen bunu ogren..

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
bu kadar da abartmayın artık ımkan olsa bu sorunu turkıye gundemıne tasırsınız :D

yanı ne sdn sız gıttıgınız ıcın kaybeder ne de sız sdn den gıttıgınız ıcın kaybedersınız...

üyeler giderse sdn çok şey kaybeder bu bir ikincisi ise beeğenen alır beğenmeyen gider mantığı çok saçma

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

bu şekilde arkadaşı gurur yaptırarak göndermeye çalışmanı hiç yadırgamadım doğrusu... :hammer: kendine yakışanı yapmışsın... :hammer:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259

Özetle çık git demişsin bana...

Senin önceki mesajlarını ve üslubunu hatırlayan biri olarak ne kadar dolu (!) mesajlar yazdığını bilirim ..bilirim de,, yine de cevap verilmeyi hak ettiğini düşünürüm.Sonuçta senin gibiler kaliteli üyelerin değerini hatırlatıyor.Bunu hatırlatma sebebibin hayrına cevap veriyorum sana.

Benim amacım ''bu iş olsun olmazsa ben giderim her şey biter'' değil.

İlk mesajımın tamamını okusaydın sadece fikir belirttiğimi söyledim.Bunu beni forumdan gitme durumuna getirerek asıl abartan sensin.

Ben bir yere gitmiyorum.Buradayım eğer rahatsız oluyorsan seni bu konunun dışına davet ediyorum.

Yemek tariflerinin,yol tariflerinin,tamam söyle rahatla bölümünün oldugu bir forumda bu konuyu mu boş buldun?

Önce kapasitendeki boşluğu doldur sonra benim konumu boş ya da dolu oalrak değerlendir.